Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Kam na výlet? (TIPY)

Zobraziť katalóg
Aktualizované

Turistika je obľúbená naprieč generáciami a ide o skvelý spôsob trávenia voľného času, v priebehu ktorého urobíte niečo pre svoje zdravie, spoznáte nové miesta a spoločne zažijete veľa zábavy. Ak sa aj tento rok chystáte tráviť aktívnu dovolenku na Slovensku, máme pre vás niekoľko užitočných rád a odporúčaní, ako si najlepšie užiť turistiku či peší výlet. Zameriame sa hlavne na kvalitnú turistickú výbavu a nezabudneme ani zaujímavé turistické ciele, ktoré stoja za návštevu. Vyberte si svoj tip na výlet, nech viete, kam na výlet s deťmi, až budete tráviť svoju dovolenku v niektorom z našich krajov.

Tip na výlet

Kam na výlet? – OBSAH

  1. Pešia turistika na vzostupe
  2. Nevyhnutná turistická výbava
  3. Tipy na výlety v jednotlivých krajoch Slovenska
  4. Nové trendy v turistickej výbave

Pešia turistika na vzostupe

Mnoho ľudí dá opäť v letnom období prednosť tuzemskej dovolenke oproti zahraničným pobytom, a tak možno očakávať, že rovnako ako minuloročné leto, aj to tohtoročné sa ponesie v znamení turistiky. Potvrdzujú to hlavne ubytovacie zariadenia a kempy, ktoré slúžia ako východiskové miesta hlavných turistických trás. Tie hlásia tento rok nebývalý dopyt po rezerváciách a majú obavy, že ich kapacity nebudú stačiť. Niet sa čomu diviť, Slováci sa po mesiacoch strávených v domácom prostredí rozhodli pre aktívne tuzemské pobyty spojené s turistikou a radi tak strávia svoju dovolenku v stane, v karavane alebo len tak „na divoko“ v prírode.

Nevyhnutná turistická výbava

Hovorí sa, že nie je zlé počasie, ale iba zlé vybavenie. A to v prípade turistiky a kempovania platí dvojnásobne. Aby ste si vaše výletovanie naplno užili a nemuseli riešiť nepríjemné záležitosti v podobe otlačených piat, pľuzgierov, boľavého chrbta či premoknutého stanu, je dobré zaobstarať si nevyhnutnú turistickú výbavu.

Jej základom sú samozrejme pohodlné a kvalitné turistické topánky, ktoré je vhodné si pred prvou väčšou vychádzkou poriadne rozchodiť napríklad v domácom prostredí, aby sa vám pekne vytvarovali podľa nohy a nespôsobovali vám žiadne odreniny či pľuzgiere. Pri dlhšom putovaní sa určite nezaobídete bez turistického batohu s ergonomicky tvarovanými chrbtom a trekových palíc, ktoré vám poskytnú potrebnú oporu pri výstupoch a zostupoch. Nezabudnite, že hlavne v horách sa môže počasie z minúty na minútu zmeniť, a preto sa oplatí mať na sebe kvalitnú funkčnú bielizeň a so sebou nepremokavú bundu či pláštenku.

Po náročnom výšľape iste oceníte nevyhnutné pohodlie, ktoré vám ponúkne kvalitná karimatka, zateplený spací vak a funkčný stan, ktorý rozložíte aj zložíte behom chvíľky. Skladný a ľahký kempingový nábytok na večerné posedenie je nutnosťou, rovnako ako kempingový riad, ktorý zoženiete v modernom dizajnovom vyhotovení.

Tipy na turistický výlet na Slovensku

Prinášame vám zaujímavé tipy na výlety na Slovensku pre dospelých aj výlety s deťmi, ktoré si užijete spoločne ako rodina a dozviete sa počas nich mnohé zaujímavosti z prírody aj z našej histórie.

Turistika Bratislavský kraj

Turistika Trnavský kraj

Turistika Nitriansky kraj

Turistika Trenčiansky kraj

Turistika Banskobystrický kraj

Turistika Žilinský kraj

Turistika Prešovský kraj

  • Tomašovský výhľad, GPS súradnice: 48.94515686367556, 20.45956584589206
  • Zelené pleso, GPS súradnice: 49.179840944073746, 20.11680274242522
  • Rysy, GPS súradnice: 49.17996758650892, 20.088106984492804

Turistika Košický kraj

Nové trendy v turistickej výbave

Rovnako, ako ostatné odvetvia, aj turistická výbava prechádza stálym vývojom a inováciami tak, aby čo najlepšie dokázala uspokojiť súčasné potreby svojich zákazníkov. A čo je podľa posledných prieskumov na vzostupe a po čom je najväčší dopyt?

Zaznamenaný bol podľa našich expertov z Alza eshopu zvýšený záujem nielen po stanoch, spacákoch či karimatkách, ale aj po špeciálnom kempingovom vybavení, ako je chemická toaleta, outdoorové riady či ultraľahké jedlo. Prieskumy tiež ukazujú, že ľudia si radšej priplatia za pohodlie a volia tak napríklad radšej cenovo vyššie karimatky s hrúbkou 5 centimetrov oproti štandardným 2,5 centimetrom. V prípade spacích vakov vedú dekové modely oproti modelu múmia a pretrvávajúcim trendom z vlaňajška sú samonafukovacie stany, ktoré možno ľahko postaviť. Čím ďalej viac turistov tiež využíva turistické GPS navigácie s dlhou výdržou a väčšou presnosťou ako mobilné telefóny, ktoré umožňujú lepšiu a presnejšiu orientáciu v neznámej krajine.

i Mohlo by vás zaujímať

Kúpte si vhodnú turistickú výbavu a inšpirujte sa našimi tipmi na zaujímavé turistické výlety po krásach Slovenska.

Vytlačiť
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií