AlzaPlus+ sport Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Kimoná

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Určenie
Džudo
(3)
Karate
(1)
Veľkosť – ostatné bojové športy
130
(1)
190
(3)
200
(2)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Kimoná sú tradičné japonské odevy, ktoré sa dnes v mnohých krajinách používajú ako uniformy pre bojové umenia ako judo, karate a brazílske juu-jitsu (BJJ). Sú vyrobené tak, aby boli odolné, pohodlné a aby umožňovali pohyb, a preto sú v mnohých tradičných bojových športoch tak obľúbené. Pokračujte v čítaní a dozviete sa, ako vybrať kimono na mieru.

Pokračovať

Ako vyberať kimoná?

Pri výbere kimona je dôležité zamerať sa na niekoľko kľúčových aspektov, ktoré zahŕňajú materiál, veľkosť, štýl. Špecifické určenie kimona, či už na judo, karate alebo BJJ, môže tiež ovplyvniť výber, pretože rôzne bojové umenia môžu mať odlišné požiadavky na strih a dizajn kimona. Dôkladný výskum a zváženie všetkých týchto faktorov je kľúčom k nájdeniu ideálneho kimona, ktoré bude zodpovedať vašim potrebám a predstavám.

Kimoná sú obvykle k dispozícii v bielej, čiernej a modrej farbe, pričom každá farba môže mať svoj význam a účel. Biela symbolizuje čistotu a je často povinná pre začiatočníkov v jude a karate. Čierna a modrá môžu byť spojené s vyššími stupňami skúseností a zručnosti.

Z akého materiálu sa kimono vyrába?

Väčšinou sa kimono vyrába z bavlny, ktorá je známa svojou odolnosťou a schopnosťou odvádzať pot, čo je kľúčové pre komfort počas fyzickej aktivity. Niektoré kimoná môžu obsahovať minimálne polyester pre zvýšenie odolnosti a ľahkej údržby. Voľba materiálu často závisí od špecifických požiadaviek bojového umenia, napríklad BJJ kimono musí byť odolnejšie kvôli častým úchopom a ťahom.

i

Rôzne veľkosti kimona pre všetkých

Kimoná sú dostupné v rôznych veľkostiach, od 120 až po 200 cm, a v BJJ aj v špeciálnych veľkostiach ako A2, A2,5, A3, A4, A2L, M0, aby vyhovovali všetkým bojovníkom bez ohľadu na ich telesnú stavbu. Výber správnej veľkosti je kľúčový pre pohodlie a voľnosť pohybu počas tréningu a zápasov.

Vhodné kimono je tu pre všetky druhy športov

Či sa zaujímate o judo, karate, aikido alebo BJJ, na trhu existuje mnoho rôznych typov a štýlov kimon, ktoré vyhovejú vašim potrebám. Niektoré kimoná sú špecifické pre určité bojové umenia, ako je kimono judo, ktoré je odolnejšie, zatiaľ čo kimono karate môže byť ľahšie a poskytovať väčšiu slobodu pohybu.

  • Kimono na judo by malo byť robustné a odolné, aby vydržalo intenzívny zápasnícky zápas, a preto je tradične vyrobené z husto tkanej bavlny, ktorá poskytuje vynikajúcu odolnosť proti natrhnutiu.
  • Kimono karate je navrhnuté tak, aby umožnilo maximálnu slobodu pohybu, je obvykle ľahšie a menej robustné ako kimono judo, čo je ideálne pre rýchle a pružné pohyby typické pre toto bojové umenie.
  • Kimono aikido by malo byť komfortné a umožniť plynulý pohyb, s ohľadom na rozmanitosť techník a pohybov používaných v tomto umení, a často býva vybavené širšími rukávmi a sukňami.
  • BJJ kimono, známe aj ako gi, by malo byť pevné a odolné kvôli intenzívnym zápasníckym technikám Brazilian Jiu-Jitsu. Obvykle má špecifické strihy a požiadavky na dizajn v závislosti od súťažných pravidiel.

Čo je tradičné japonské kimono?

Kimono je symbolický odev, ktorý je spájaný s tradíciou a históriou japonskej kultúry. Tradičné japonské kimono je skvostný kúsok, ktorý zdôrazňuje úctu a eleganciu. Varianty tohto tradičného odevu sú často ozdobené rôznymi japonskými motívmi, ktoré zdôrazňujú krásu a duchovnú hĺbku japonskej kultúry.

  • Dámske kimono, s jeho elegantnými líniami a často bohatými detailmi, môže slúžiť ako na športové aktivity, tak ako elegantný módny doplnok, ktorý umožňuje vyjadriť osobitý štýl a rešpekt k tradícii.
  • Japonské kimono pánske odráža tradičné hodnoty, kultúru a eleganciu japonského spôsobu odievania, či už je nosené ako formálne oblečenie, bojový odev alebo ako výraz rešpektu k japonskému kultúrnemu dedičstvu.

Opasky ku kimonám sú nielen symbolickým vyjadrením úrovne zručnosti a postupu vo zvládnutí umenia boja, ale tiež dôležitým prvkom, ktorý zaisťuje, že kimono zostane počas tréningu na svojom mieste, a poskytuje tak komfort a slobodu pohybu.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
4 položky
Sedco Kimono Karate - Kimono Varianty
Sedco Kimono Karate
Kimono - určené pre karate, bavlnené s opaskom, biela farba
Cenová bomba
Od  12,90 € Ušetríte 10,10 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTSCOkm8nad
Sedco Kimono JUDO - Kimono Varianty
Sedco Kimono JUDO
Kimono - určené pre džudo, bavlnené s opaskom, biela farba
Od  22,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTSCOkm2nad
Sedco Kimono Judo 190 + pásik (biele)
Kimono - určené pre džudo, veľkosť 190, bavlnené s opaskom, biela farba
36,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SPTSCOkm7
Sedco Kimono JUDO 130 + pásik (biele)
Kimono - určené pre džudo, veľkosť 130, bavlnené s opaskom, biela farba
24,90 €
Zánovné
Objednávací kód: SPTSCOkm13

Kimoná

V kategórii Kimoná máme práve teraz na Alza.sk celkom 4 produktov.

Kimoná – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné kimoná Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie kimoná Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii kimoná recenzie
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií