AP+ nový vizuál AD homeoffice

Recenzia lacnej čelovky Emos

Zobraziť katalóg
Recenzia lacnej čelovky Emos

Behanie v zime má svoje čaro, a preto sme sa rozhodli otestovať dve čelovky. Pre názornosť sme vybrali dva modely z rozdielnych cenových relácií. Oplatí sa za čelovku priplatiť a je nutné ju vôbec používať? Náš test z pohľadu športových očí vám odpovie práve na tieto, ale aj mnohé ďalšie otázky.

V prvom rade sa pozrieme na porovnanie čeloviek, ktoré sme mali možnosť otestovať.

ModelEmos PHM0M1B004Petzl REACTIK+
Počet LED2 (1× číra a 1× červená)3 (2× číra, 1× červená)
Dosvit65 m110 m
Svetelný výkon10 – 35 lmaž 300 lm
Výdrž pri 100 % výkone15,5 h2 h
Batéria1× AALi-Ion 1 800 mAh
Indikácia stavu batérieNieÁno
Hmotnosť60 g115 g
VodotesnosťÁnoIP X4
BluetoothNieÁno

Prečítajte si aj náš test čelovky Petzl REACTIK+, ktorá disponuje
automatickou reguláciou svetelného kužeľa aj prepojením na inteligentný telefón.

Čelovka Emos PHM0M1B004

Každý rekreačný aj pretekársky bežec, ktorý už bežal za tmy, požaduje po kvalitnej čelovke predovšetkým ľahkosť, pohodlnosť, efektívnosť a výdrž. Prvá testovaná čelovka Emos PHM0M1B004 musí vzhľadom na svoji nízku cenu ponúknuť určitý kompromis v hlavných parametroch. Jej najväčšou prednosťou sú bezpochyby nízka hmotnosť a veľmi jednoduché ovládanie. Ponúka totiž štyri funkčné režimy, ktoré prepínate pomocou tlačidla na bočnej strane. To sa však v rukaviciach veľmi zle nahmatáva a bude to chcieť trocha cviku.

  • 100 % svetelného výkonu – výdrž až 15,5 hodiny
  • 30 % svetelného výkonu – výdrž až 42 hodín
  • Červená LED – 57,5 hodiny
  • Blikajúca červená LED

Bez reflexných prvkov a kvalitnej čelovky si v zimných mesiacoch nezabeháte. Dôležité nie je len to, aby ste dobre videli pod nohy, ale aby vás videli aj ostatní.

Pri použití kvalitnej batérie typu AA sa výdrž čelovky vyšplhá až na skvelých 15,5 hodiny. Trochu problém však je, že nemáte šancu spoznať, v akom stave sa batéria typu AA (nie je súčasťou balenia) práve nachádza. Je teda nutné si aspoň rámcovo strážiť, koľko má čelovka nasvietených hodín. Na hlave čelovka drží pomocou gumového pásika s prackou. Svetlo je zospodu opatrené iba plastovým držiakom, takže pri dlhšom používaní urobí na čele neprehliadnuteľný odtlačok. Tento problém jednoducho riešia napríklad zimné čiapky.

Emos PHM0M1B004

Otestovanie v praxi

Čo sa týka svietivosti, tak máte možnosť už okrem spomínaných režimov aj meniť sklon, ale ide to pomerne tuho a opäť vyžaduje tento úkon trochu cviku v rukaviciach. Udávaný dosvit až 65 metrov nemožno brať vážne a skôr sa pohybuje niekde na úrovni 20 – 30 metrov. Pri behaní po známych cestičkách v lese ponúkne čelovka ešte prijateľné svetelné podmienky, ale nie je to úplne ideálne. Chýba totiž dostatočne široký svetelný kužeľ na lepšie periférne videnie. Na diaľkový beh či pochod v úplne neznámom prostredí tak nemôžeme tento produkt odporučiť bez výhrad.

Emos PHM0M1B004

Hodnotenie čelovky Emos PHM0M1B004

Čelovka však naplní svoj účel aj pri mnohých iných činnostiach, kde by klasická ručná baterka prekážala. Určite ju možno odporučiť napríklad domácim majstrom, opravárom áut alebo elektrikárom. Voľné ruky sú totiž na nezaplatenie.

Čo sa nám na čelovke Emos PHM0M1B004 páči?

  • Nízka cena
  • Jednoduché ovládanie svetelných režimov
  • Možnosť využitia aj pri mnohých iných činnostiach, ako je napríklad šport

Čo nám na čelovke Emos PHM0M1B004 vadí?

  • Slabšia svietivosť
  • Nie je úplne vhodná na behanie alebo pokročilú turistiku (diaľkové nočné pochody alebo behy)
  • Chýbajú informácie o kapacite vloženej batérie
  • Batéria typu AA nie je súčasťou balenia
Vytlačiť
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií