Dvojročná záruka teraz aj pre firmy PET

Stropné ventilátory so svetlom

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Maximálna hlučnosť
49,8 dB
65 dB
-
Farba
Biela
(3)
Čierna
(1)
Hnedá
(2)
Strieborná
(3)
Štýl
Moderný
(7)
Klasický
(1)
Farba
Biela
(3)
Čierna
(4)
Strieborná
(1)
Materiál
Akryl
(1)
Kov
(5)
Plast
(4)
Miestnosť
Do kuchyne
(4)
Do kúpeľne
(2)
Do spálne
(2)
Do obývacej izby
(5)
Do chodby
(3)
Do pracovne
(3)
Do jedálne
(3)
Typ svetla
Stropné
(5)
Stropné s ventilátorom
(2)
Ďalšie vlastnosti
Stmievateľnosť
(5)
Nastavenie chromatickosti
(3)
Časovač
(3)
Diaľkové ovládanie
(6)
Pätica
E14
(1)
E27
(2)
Zdroj svetla je integrovaný
(5)
Svetelný tok
1000 lm
5850 lm
-
Farebná teplota svetla
Teplá biela
(5)
Neutrálna biela
(5)
Studená biela
(5)
Príkon
30 W
75 W
-
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Stropný ventilátor so svetlom predstavuje skvelý spôsob, ako skĺbiť potrebu osvetlenia a ochladenia miestnosti. Môže byť využitý ako v kuchyni či kúpeľni, tak v kancelárii alebo na chodbe, jednoducho kdekoľvek potrebujete. Stropný ventilátor so svetlom vyberáme podľa niekoľkých parametrov. Čítajte ďalej.

Pokračovať

Aké výhody vám prinesie stropný ventilátor so svetlom?

Stropný ventilátor so svetlom má niekoľko skvelých výhod. V prvom rade vám vyrieši rovno dva problémy naraz, poskytuje totiž svetlo a zároveň sa postará o lepšie prúdenie vzduchu v miestnosti. Zabijete tak dve muchy jednou ranou a ušetríte aj trochu miesta. Dizajnové stropné svetlo s ventilátorom navyše vyzerá veľmi moderne a z estetického hľadiska urobí veľkolepý dojem nielen v obývacej izbe.

  • Stropná lampa s ventilátorom predstavuje praktickú kombináciu vetracieho systému a osvetlenia.
  • Jej kúpou si zaobstaráte dva prístroje v jednom.
  • Zdrojom svetla sú spravidla úsporné žiarovky.
  • Dizajnové stropné svietidlo s ventilátorom je plne funkčným a zároveň zaujímavým dekoratívnym prvkom.
  • Nízka obstarávacia cena v porovnaní s klimatizáciou.
  • Stropné ventilátory so svetlom sa veľmi ľahko inštalujú a jednoduchá je aj ich údržba.

Stropný ventilátor so svetlom

Stropný ventilátor s osvetlením pomáha rozptýliť horúci alebo nepríjemný vzduch v miestnosti, čím vytvára príjemnejšiu klímu.

Vyberáme stropný ventilátor so svetlom

Poradíme vám, ako vybrať stropný ventilátor so svetlom s ohľadom na vaše individuálne požiadavky. Než sa rozhodnete pre konkrétny model a značku, mali by ste starostlivo zvážiť nasledujúce technické parametre: počet otáčok, respektíve lopatiek ventilátora, výšku stropu a veľkosť danej miestnosti, spotrebu energie, spôsob ovládaniainštaláciu. Správnym výberom zaistíte optimálnu cirkuláciu vzduchu v miestnosti pri minimálnej spotrebe energie.

Ako vysoko stropné svetlo s ventilátorom primontovať?

V popise alebo parametroch produktu sa dozviete, ako nízko stropné svetlo s ventilátorom visí, respektíve ako ďaleko je od stropu. Okrem estetickej stránky to pochopiteľne zohráva úlohu v prípade, že máte netradične vysoký strop. Niektoré svietidlá s ventilátorom poskytujú možnosť úpravy výšky. V bežnej miestnosti sa stropný ventilátor umiestňuje tak, aby jeho lopatky boli vo výške 2,3 mm. Toto je najnižšia bezpečná výška pre vysoké osoby a rodiny s deťmi.

Viete, ako správne nainštalovať stropný ventilátor so svetlom na vysoký strop?

Stropný ventilátor so svetlom môžete primontovať aj na nadštandardne vysoký strop. Avšak, aby daný spotrebič fungoval tak, ako má, budete musieť na inštaláciu využiť predlžovaciu tyč. Tá nahrádza pôvodnú tyč, ktorá je ale vzhľadom na výšku stropu nedostatočne dlhá. Niektoré modely majú špecifický spôsob inštalácie, preto si možnosť predĺženia s pomocou predlžovacej tyče vopred overte u predajcu. Tabuľka nižšie vám pomôže určiť dĺžku tyče v závislosti na výške stropu:

Výška stropu Predlžovacia tyč
2,7 m 30 cm
3 m 40 cm
3,3 m 50 cm

Stropná lampa s ventilátorom bez znalosti elektrických inštalácií a praxe sa laikom namontovať nedá. Odporúčame nechať montáž previesť skúseným odborníkom, aby bola zaistená nielen úplne správna inštalácia, ale hlavne bezpečnosť.

Prietok vzduchu je pre stropné svetlo s ventilátorom dôležitý

Prietok vzduchu je pre stropné svetlo s ventilátorom dôležitým parametrom, ktorý uvádzame v metroch kubických za hodinu (m³/h). Ide o množstvo vzduchu, ktoré ventilátorom pretečie. Vyššie číslo teda označuje výkonnejší ventilátor. Ak chcete ochladiť rozľahlejšiu miestnosť, na prietok vzduchu sa určite zamerajte. Všeobecne platí, že obytné miestnosti vyžadujú 1 – 2-výmeny vzduchu za hodinu. V kúpeľni je nutné vzduch vymeniť 6 až 8-krát/h, v kuchyni až 10-krát/h.

Stropný ventilátor so svetlom vyberajte s ohľadom na veľkosť miestnosti

Stropný ventilátor so svetlom musí mať zodpovedajúcu veľkosť. Platí jednoduché pravidlo, čím väčšia miestnosť, tým väčší ventilátor. Len tak dosiahnete optimálnu cirkuláciu vzduchu. Do nadštandardne veľkých izieb, predsiení alebo chodieb je nutné nainštalovať viac kusov ventilátorov. Výber správnej veľkosti je obzvlášť dôležitý pri výbere ventilátorov so spätným chodom. V prípade, že spotrebič fúka vzduch len smerom dole, nemá veľkosť vplyv na jeho funkciu.

Veľkosť miestnosti Priemer ventilátora
Do veľkosti 12 m² (3 × 4 m) 107 cm
Do veľkosti 18 m² (4,5 × 4 m) 107 až 132 cm
Nad 18 m² Od 132 cm

LED stropné svetlo s ventilátorom, alebo klasická žiarovka?

Ďalšou významnou funkciou je osvetlenie. Stropné svetlo s ventilátorom obvykle disponuje viacerými žiarovkami alebo LED diódami. Zdroj energie je pochopiteľne zásadný. Obyčajná žiarovka ponúka osvedčené riešenie, naopak LED stropné svietidlo s ventilátorom navodzuje dojem moderných čias. Výhodou bežnej žiarovky je nižšia obstarávacia cena a vyššia kvalita svetla, stropný ventilátor s osvetlením LED zaujme nižšími nákladmi a dlhšou životnosťou.

Kvalitný stropný ventilátor so svetlom umožňuje zmenu teploty chromatickosti

Nastavenie chromatickosti je užitočná funkcia, vďaka ktorej si môžete nastaviť tón svetla. Stropná lampa s ventilátorom, ktorá umožňuje zmenu teploty farby, sa tak dá bez problémov umiestniť do akejkoľvek miestnosti v byte. Teplotu svetla si upravíte s ohľadom na činnosť, ktorú práve vykonávate. Farebná teplota sa udáva v Kelvinoch. Podľa vykonávanej činnosti si môžete zvoliť teplé, dennéstudené biele svetlo (od 1 000 až po 10 000 K).

i

Má ventilátor integrovaný zdroj svetla?

Pozor, pokiaľ nie je zdroj svetla integrovaný, žiarovka často nebýva súčasťou balenia. Ak sa chcete o žiarovkách a päticiach dozvedieť viac, prečítajte si náš článok Žiarovky: ako sa v nich vyznať?.

Svetelný tok udáva, ako silno bude stropný ventilátor so svetlom svietiť

Svetelný tok je pre stropný ventilátor so svetlom podstatná veličina, ktorá vyjadruje jeho jas. Jej jednotkou je lumen (lm) a pre vás je dôležité vedieť, že vyššie číslo tu znamená vyššiu svietivosť a jasnejšie svetlo. Rozhodujte sa prevažne podľa vašich preferencií. Pre niekoho môže byť napríklad veľmi jasné svetlo príliš ostré. Pre podrobnejšie informácie navštívte článok Svietivosť žiaroviek (svetelný tok).

V prípade, že už v miestnosti máte optimálny svetelný zdroj, alebo potrebujete kvalitný svetelný zdroj zacieliť na určitú časť izby, nekupujte stropné svietidlo s ventilátorom. V konkrétnych prípadoch je lepšie zaobstarať si len stropné ventilátory bez svetla.

Aké hlučné je stropné svetlo s ventilátorom?

Akú hlučnosť dosahuje stropné svetlo s ventilátorom? Udávame ju v decibeloch (dB) a väčšinou sa nachádza v rozmedzí od 50 do 60 dB, nájdete u nás ale aj tichšie produkty. Taká hlučnosť sa dá prirovnať napríklad k miernemu dažďu. Konverzáciu ani televízor vám teda stropná lampa s ventilátorom neprehluší. Ventilátor navyše môžete samozrejme vypnúť. Pokiaľ máte záujem o naozaj tiché stropné svietidlo s ventilátorom, držte sa okolo 40 dB.

i

Je stropný ventilátor so svetlom energeticky náročný?

Stropný ventilátor so svetlom má určitý príkon, čo je veličina, ktorá vypovedá o jeho energetickej náročnosti. Uvádza sa vo wattoch (W). Tento spotrebič má spravidla v najvyšších otáčkach výkon okolo 60 W (najnovšie modely okolo 30 W).

Stropné svetlo s ventilátorom do každej miestnosti

Vzhľadom na širokú ponuku si u nás môžete vybrať stropné svetlo s ventilátorom, ktoré bude úplne vyhovovať vašim požiadavkám, vrátane tých estetických. Stropné svietidlo s ventilátorom je možné využiť v každej miestnosti, záleží len na vás, kam si ho umiestnite. Ponúkame ho v modernom, klasickom, rustikálnom aj industriálnom vyhotovení, čo umožňuje vybrať si také, ktoré ladí s celkovým vzhľadom interiéru.

Stropné svetlo s ventilátorom
Klasický vetrák so svetlom

LED svetlo s ventilátorom
Moderný vetrák so svetlom

Vetrák na strop so svetlom
Rustikálny vetrák so svetlom

Ventilátor so svetlom
Industriálny vetrák so svetlom

Zaujal vás konkrétny model, ale nie ste si istí, či je práve táto stropná lampa s ventilátorom správna voľba? Recenzie ostatných zákazníkov sú užitočným zdrojom informácií, ktorý vám pomôže vybrať optimálny produkt práve pre vás.

Stropný ventilátor so svetlom môže mať viac rýchlostí

Stropný ventilátor so svetlom zaisťuje vzduchovú cirkuláciu a vetranie v miestnosti. Vyšší počet rýchlostí má vplyv na to, aké jednoduché a praktické pre vás bude ovládať stropné svietidlo s ventilátorom. Vopred si nastavíte, o aké rýchlosti máte záujem, a následne už len pohodlne prepínate podľa toho, ako sa vám to práve hodí. Stropné ventilátory so svetlom spravidla ponúkajú 3 až 6 rýchlostí. Dočítate sa v parametroch produktu.

i

Stropný ventilátor so svetlom a diaľkovým ovládaním

Ak chcete praktickosť ovládania posunúť ešte o kúsok ďalej, stropný ventilátor so svetlom a diaľkovým ovládaním je tu presne pre vás. Diaľkové ovládanie je súčasťou balenia a uľahčuje nastavenie z pohodlia vášho gauča.

Stropné svetlo s ventilátorom sa vyrába z rôznych materiálov

Ako už bolo spomenuté, stropné svetlo s ventilátorom môže vyzerať rôzne. So štyrmi základnými štýlmi sme sa už oboznámili, teraz sa pozrime na materiály. Opäť je dôležité zvážiť dizajn, do kuchyne sa skrátka hodí iný stropný vetrák so svetlom ako do pracovne. V prípade materiálu nás ale zaujíma aj funkčná stránka, a to predovšetkým pevnosť. Zatiaľ čo sklenený vetrák veľmi pevný nie je, kovový sa hneď tak nerozbije. Aké sú vlastnosti jednotlivých materiálov?

Kovové stropné svetlo s ventilátorom

Kovové stropné svetlo s ventilátorom sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti mechanickému poškodeniu. Zvoliť si môžete moderný minimalistický alebo aktuálne veľmi populárny industriálny štýl, ktorý je často zaujímavou kombináciou mosadze a medi. Stropná lampa s ventilátorom z nehrdzavejúcej ocele je lacnejšia ako medený alebo mosadzný vetrák so svetlom. Všeobecne kovové vetráky nevyžadujú náročnú údržbu. Kovové telo spotrebiča má veľmi dlhú životnosť.

Zháňate spotrebič v špecifickom vyhotovení a farbe, alebo chcete zaobstarať lacné stropné svietidlo s ventilátorom? Bazár je ideálne miesto, kde môžete nakúpiť s výraznou zľavou iba rozbalené, zánovné alebo použité svietidlá s ventilátorom.

Drevený stropný ventilátor so svetlom

Drevený stropný ventilátor so svetlom je nadčasová klasika, ktorá dodá danému priestoru punc výnimočnosti. Kvalitné drevo je spoľahlivý materiál, ktorý je odolný a má dlhú životnosť. Konštrukcia dreveného ventilátora so svetlom je spravidla ľahšia ako v prípade kovového. Dizajnové stropné ventilátory so svetlom sú zaujímavým interiérovým prvkom, ktorý na seba dokáže strhnúť všetku pozornosť. Skvele vyniknú predovšetkým v obývačke, pracovni alebo spálni.

Plastový stropný ventilátor so svetlom

Plastový stropný ventilátor so svetlom predstavuje ekonomický variant. Spotrebič s plastovými lopatkami je ideálnou voľbou na umiestnenie do miestností s vysokou vzdušnou vlhkosťou (kúpeľne, kuchyne). Plast sa veľmi ľahko udržuje, čo oceníte predovšetkým v kuchyni, kde sa na lopatkách často usadzuje nielen prach a bežné nečistoty, ale aj mastnota. Plastové lopatky stačí v pravidelných intervaloch dôkladne vyčistiť bežným odmasťovačom.

Stropný ventilátor so svetlom
Kovový ventilátor so svetlom

Stropné svetlo s ventilátorom
Drevený ventilátor so svetlom

Vetrák na strop so svetlom
Plastový ventilátor so svetlom

Aké ďalšie funkcie stropný ventilátor so svetlom ponúka?

Stropný ventilátor so svetlom môže byť doplnený o ďalšie užitočné vlastnosti a funkcie, ktoré zvyšujú komfort spotrebiteľa. Skvelým príkladom je ochrana pred prehriatím, čo je dôležitá bezpečnostná funkcia pri mnohých elektrických zariadeniach, vrátane ventilátorov. Zaisťuje, že zariadenie sa samo vypne, ak sa začne prehrievať, čo môže zabrániť požiarom alebo poškodeniu zariadenia. Spotrebič môže ďalej disponovať týmito šikovnými funkciami:

  • Stmievateľnosť znamená, že sa daná žiarovka dá plynule stmievať. Môžete teda regulovať jej intenzitu.
  • Časovač vám umožní vopred nastaviť čas, kedy sa stropná lampa s ventilátorom zapne alebo vypne.
  • Nastaviteľný uhol sklonu sa hodí, ak si chcete svetlo s ventilátorom namieriť podľa svojich potrieb.
  • Ochrana pred prehriatím chráni motor ventilátora pred zničením v dôsledku vysokej teploty.

Môže stropné svetlo s ventilátorom tiež oscilovať?

Čo je to oscilácia a prečo je pre stropné svetlo s ventilátorom dôležitá? Oscilácia znamená kruhový pohyb ventilátora tam a späť, čím dochádza k lepšiemu a tiež rovnomernejšiemu víreniu vzduchu po miestnosti. Odporúča sa predovšetkým do väčších miestností. Či je stropné svietidlo s ventilátorom vybavené osciláciou, zistíte v popise alebo parametroch produktu. Pokiaľ máte vetrák v blízkosti postele a potrebujete pokojný spánok, oscilácia môže byť rušivá.

Každý stropný ventilátor so svetlom vyžaduje údržbu

Nezabúdajte na to, že stropný ventilátor so svetlom vyžaduje pravidelnú údržbu. Ide predovšetkým o dôkladné odstraňovanie prachu a rôznych nečistôt či periodické mazanie pri kĺboch a ložiskách, aby bolo zaistené jeho správne fungovanie a dlhá životnosť. Pozor! Čistiace prostriedky vyberajte s ohľadom na materiál, z ktorého je svetlo s ventilátorom vyrobené. Na čistenie medených a mosadzných častí si kúpte špeciálne čističe.

Chcete si zaobstarať úplne nový kvalitný spotrebič, ale máte obmedzený rozpočet, alebo potrebujete kúpiť viac kusov naraz? Žiadny problém, máme pre vás lacné stropné ventilátory so svetlom. Vyberajte z našej širokej ponuky ekonomicky výhodných produktov.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Rabalux 71043 Cadmus Na sklade > 5 ks
Ventilátor s osvetlením – stropný, do kuchyne, do obývacej izby, do chodby, do pracovne a do jedálne, čierna farba, hlučnosť 49,8 dB, príkon 25 W, zdrojom svetla sú 3 žiarovky (nie sú súčasťou), výška od stropu 16,5 cm
91,90 €

8 položiek
Tristar VE-5815
Ventilátor s osvetlením – stropný, do kuchyne a do obývacej izby, ochrana pred prehriatím, s časovačom, diaľkové ovládanie súčasťou balenia, strieborná farba, priemer lopatiek 112 cm, hlučnosť 50 dB, príkon 55 W, prietok vzduchu 7729,8 m³/h, 3 rýchlosti, zdrojom svetla je 1 žiarovka (nie je súčasťou), výška od stropu 42 cm
163,90 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: TRIVE586
Rabalux 71016 Faustine
Ventilátor s osvetlením – stropný, hnedá a strieborná farba, priemer lopatiek 47 cm, hlučnosť 59 dB, príkon 40 W, integrovaná LED žiarovka, teplé biele svetlo, neutrálne biele svetlo, studené biele svetlo, svetelný tok 1000 lm, stmievateľné osvetlenie s chromatickosťou 6500 K, s časovačom, výška od stropu 13 cm
188,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: Rbx23_25
Rabalux 71016 Faustine
Ventilátor s osvetlením – stropný, hnedá a strieborná farba, priemer lopatiek 47 cm, hlučnosť 59 dB, príkon 40 W, integrovaná LED žiarovka, teplé biele svetlo, neutrálne biele svetlo, studené biele svetlo, svetelný tok 1000 lm, stmievateľné osvetlenie s chromatickosťou 6500 K, s časovačom, výška od stropu 13 cm
178,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: Rbx23_25
5,0
Rabalux 71043 Cadmus
Ventilátor s osvetlením – stropný, do kuchyne, do obývacej izby, do chodby, do pracovne a do jedálne, čierna farba, hlučnosť 49,8 dB, príkon 25 W, zdrojom svetla sú 3 žiarovky (nie sú súčasťou), výška od stropu 16,5 cm
91,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: Rbx23_27
4,4
Rabalux 6710 – LED Stmievateľné stropné svietidlo s ventilátorom DALFON LED/36W/23
Ventilátor s osvetlením – stropný, do kuchyne, do kúpeľne, do spálne, do obývacej izby, do chodby, do pracovne a do jedálne, ochladzuje vzduch, diaľkové ovládanie súčasťou balenia, biela farba, hlučnosť 55 dB, príkon 36 W, 3 rýchlosti, 1 integrovaná LED žiarovka, teplé biele svetlo, neutrálne biele svetlo, studené biele svetlo, svetelný tok 2100 lm, stmievateľné osvetlenie s chromatickosťou 6000 K
116,90 €
Zánovné
Objednávací kód: RBLUX036
5,0
SHUMEE Ozdobný stropný ventilátor so svetlom 128 cm biely
Ventilátor s osvetlením – stropný, do obývacej izby, diaľkové ovládanie súčasťou balenia, výška 43 cm, biela farba, priemer lopatiek 128 cm, hlučnosť 65 dB, príkon 60 W, 3 rýchlosti, zdrojom svetla je 1 žiarovka (nie je súčasťou), pravý/ľavý chod, výška od stropu 43 cm
167,45 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SHUVE854
4,4
Rabalux 6710 – LED Stmievateľné stropné svietidlo s ventilátorom DALFON LED/36W/23
Ventilátor s osvetlením – stropný, do kuchyne, do kúpeľne, do spálne, do obývacej izby, do chodby, do pracovne a do jedálne, ochladzuje vzduch, diaľkové ovládanie súčasťou balenia, biela farba, hlučnosť 55 dB, príkon 36 W, 3 rýchlosti, 1 integrovaná LED žiarovka, teplé biele svetlo, neutrálne biele svetlo, studené biele svetlo, svetelný tok 2100 lm, stmievateľné osvetlenie s chromatickosťou 6000 K
137,59 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RBLUX036
Rabalux 71009 Horacio
Ventilátor s osvetlením – stropný, hlučnosť 53,7 dB, integrovaná LED žiarovka, teplé biele svetlo, neutrálne biele svetlo, studené biele svetlo, svetelný tok 5850 lm, stmievateľné osvetlenie s chromatickosťou 6000 K, s časovačom, výška od stropu 12 cm
Super cena
125,76 € Ušetríte 5,14 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: Rbx23_26

Stropné ventilátory so svetlom

V kategórii Stropné ventilátory so svetlom máme práve teraz na Alza.sk celkom 8 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné stropné ventilátory so svetlom Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie stropné ventilátory so svetlom Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie stropné ventilátory so svetlom Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii stropné ventilátory so svetlom recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií