AD elektro Motorola EDGE 50

Prečo variť v parnej rúre?

Catalogue

Že je varenie v pare zdravé, rýchle a úsporné, to už vie každý. Ale skúšali ste niekedy v pare piecť? Vďaka parným rúram totiž pripravíte zdravšie jedlo, chrumkavejšiu kôrku, prepečenejšie pečivo a v neposlednom rade ušetríte peniaze za energiu. Prezradíme vám, prečo sa parné rúry používajú namiesto mikrovlnky, ako pripraviť jedlo vo vstavanej parnej rúre aj ako sa udržujú kombinované parné rúry.

Pečenie v parnej rúre

Jedlo bude zdravšie

Varenie vo vstavanej parnej rúre sa stáva novým trendom v príprave pokrmov. Jedlo pripravené v pare si zachováva dôležité živiny, preto je zdravšie a plnohodnotnejšie. Príprava v parnej rúre je navyše rýchlejšia a veľmi jednoduchá, takže ani varenie niekoľkých dávok denne, podľa správneho jedálnička, už nebude prekážkou. Vášmu telu prospeje aj menšia potreba soli a koreniacich prípravkov, pretože jedlo pripravené v pare nestratí prirodzenú chuť ani farbu.

Pečená zelenina v parnej rúre

Zvonku chrumkavé a vnútri vláčne

Dosiahnuť krásne prepečenú kôrku a mäkký, vláčny stred, nie je jednoduché. V prípade pečiva alebo určitých úprav mäsa je však táto vlastnosť žiaduca. Pri použití pary bude váš chlieb mäkučký a kôrka hnedá a chrumkavá. Pri mäse sa dočkáte šťavnatého a vláčneho stredu a zlatého prepečeného zovňajšku. S varením v pare zvládnete pripraviť syrové suflé aj pečenú kačicu na jednotku.

Uvaríte a upracete rýchlejšie

Dnešné moderné parné rúry pracujú v kombinácii s horúcim vzduchom a samy si upravia hladinu pary, vlhkosti a žiary tak, aby poskytli ideálne podmienky na prípravu určitých surovín a zachovali v nich to najlepšie. Napríklad v prípade ryže alebo knedlí už nemusíte mať strach z prekročenia odporúčanej doby varenia.

Obavy z rúry popraskanej olejom môžete tiež hodiť za hlavu. Vďaka pare sa totiž kombinované i klasické parné rúry veľmi rýchlo čistia a udržujú.

Čistenie rúry

Pripravíte jedlo pre celú rodinu

Variť pre rodinu s deťmi niekedy nie je úplne jednoduché. Marienka neje mäso, Jozefko neje zeleninu, mama chce chudnúť a otec by si dal niečo „poriadné“. Multifunkčná parná rúra vám umožní pripraviť hneď niekoľko jedál naraz, takže nemusíte stráviť pri sporáku celý deň a lietať od rúry k sporáku. Pri pečení v pare kombinujte ideálne pokrmy, ktoré potrebujú na prípravu podobnú teplotu. Ventilátor zamedzí zmiešaniu chutí a vôní jednotlivých jedál.

Rozmrazené ako čerstvé

Rozmrazené jedlo v mikrovlnke často stratí pôvodnú chuť alebo štruktúru. Pri rozmrazovaní v parnej rúre docielite výrazné skrátenie času oproti bežnému rozmrazovaniu. Suroviny budú rozmrazené šetrne a rovnomerne. Pri 50–60 ° C vráti parná rúra zmrazenú zeleninu, mäso, ryby, ovocie či hotové pokrmy do ich pôvodnej podoby. Mliečne produkty aj pečivo budú chutiť ako čerstvé.

Pečené mäso v parnej rúre

Ohriaté ako práve pripravené

Ohrievané jedlo väčšinou nie je také, aké bolo čerstvo vytiahnuté z rúry. Ohrev pokrmov v pare dodá jedlu to, čo stratilo pri skladovaní v chladničke, preto je ohrievanie v nich neprekonateľné. Rozdiel medzi čerstvo upečeným a ohriatym jedlom takmer nespoznáte. Jedlo môžete aj s tanierom ohrievať cca 5 minút pri teplote 90 – 100 °C a následne si ho vychutnať, ako keby ste ho práve uvarili.

Uvažujete o výmene starej rúry za novú? Nasťahujte si do kuchyne rúru s parnou funkciou a už nikdy nebudete chcieť piecť v ničom inom. 

Print
P-DC1-WEB17
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info