AD elektro AD elektro

Tekuté jedlo MANA. Čo prinášajú nové verzie Mark 4 a Mark 5?

Catalogue

Article

Aktualizované

Možno chcete jesť zdravú stravu, ktorá obsahuje všetko, čo si telo žiada, ale odrádza vás zdĺhavé varenie. Radi by ste naštartovali zdravý životný štýl, ale nebaví vás čítať zloženie potravín. Ak ste aktívny dospelý človek a o svojej strave premýšľate, máme pre vás zaujímavú špecialitu – a to aj v prípade, že ste vegán. Nutrične vyvážené alternatívne jedlo MANA dokáže telu dodať potrebné živiny na celý deň a príprava vám nezaberie viac ako pár minút. Teraz máme v ponuke doteraz najlepšie receptúry MANA Mark 4 a Mark 5. Čo je MANA? A o čo všetko sú obohatené nové receptúry?

i Všetko o nových verziách Mana Drink Mark 4 a MANA Prášok Mark 5 sa dozviete v samostatných kapitolách.

Drink; MANA

ČASTI ČLÁNKU:

Tekuté jedlo MANA – OBSAH

  1. MANA je jedlo v podobe drinku
  2. Revízia MANA Drink Mark 4 – stále skvelý, ale oveľa pestrejší
  3. Revízia MANA Prášok Mark 5 – vyrobené s láskou k planéte
  4. Ako sa MANA pripravuje na konzumáciu
  5. Ako chutí MANA?
  6. Kto môže konzumovať MANU
  7. Ako dlho MANA vydrží
  8. Ako začať s MANOU?
  9. Pomôže MANA pri chudnutí?
  10. Alternatívne jedlo MANA - bezpečné používanie a cena

MANA je jedlo v podobe drinku

Tento výživný drink vďačí za svoj vznik českým autorom. Prvú verziu MANY dali svetu na obdiv v roku 2014 a od tej doby uskutočnili množstvo vylepšení, ktoré dali MANE jej terajšiu tvár aj zloženie.

MANA Mark 4
Bez ohľadu na činnosť vám MANA vždy dodá potrebnú energiu.

Tajomstvo podoby nebeskej MANY je jednoduché. Ide o trvanlivé, nutrične vyvážené jedlo vo forme prášku alebo nápoja. O to zaujímavejšie je jeho zloženie. Na základe takmer 50 klinických štúdií uzrela svetlo sveta strava tvorená tukmi, sacharidmi, vlákninou a bielkovinami v pomere, ktorý je pre naše telo vhodný.

S konzumáciou MANY prijmete potrebné množstvo vitamínov aj minerálov pre spoľahlivé fungovanie a dostatočnú výživu celého organizmu. MANA môže byť plnohodnotnou náhradou aj niekoľkých bežných pokrmov denne. To znamená, že po jej konzumácii bude mať vaše telo dostatok energie na obľúbené aktivity.

MANA; zloženie MANA; vitamíny; minerály

Revízia MANA Drink Mark 4 – stále skvelý, ale oveľa pestrejší

Štvrtá generácia alternatívneho jedla MANA poskytuje vďaka detailnejším laboratórnym testom a klinickým štúdiám tú najlepšiu a najvyváženejšiu receptúru. Viac ako 99,5 % ingrediencií MANY pochádza z rastlinných zdrojov. Vďaka tomu vzniká lahodný nápoj so všetkými látkami, ktoré telo potrebuje pre vyvážený nutričný príjem.

MANA Mark 4
Nový MANA Drink Mark 4 robí život ešte lepším.

Tím vedcov posunul MANU zase o krok napred. Obsahuje upravené množstvo vitamínu B-komplexu, ktorý zlepšuje celý rad telesných funkcií – významne ovplyvňuje metabolizmus, psychickú činnosť a činnosť nervovej sústavy, taktiež znižuje únavu a vyčerpanie.

Dvojnásobné je tiež množstvo vitamínov B9 a B12, ktoré udržujú v chode metabolizmus homocysteínu. Zvýšený obsah zinku a jódu prispieva k zlepšeniu funkcie štítnej žľazy a k plodnosti. Vedci nezabudli ani na vitamín C, ktorého obsah v MANE zvýšili o 25 %.

V dennej dávke obsahuje MANA 101 g bielkovín, a to v sójovej a ovsenej kombinácii. Príjmom bielkovín dodáme telu potrebné aminokyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre tvorbu a obnovu tkanív a nemenej dôležité pre transport látok a syntézu mnohých hormónov.

MANA Mark4
Aj ako drink, MANA Mark 4 obsahuje všetky potrebné živiny.

Nová generácia MANA Drinku ponúkne aj širšie spektrum mastných kyselín, ktoré napomáhajú normálnej činnosti srdca. Okrem toho udržujú normálnu hladinu cholesterolu v krvi a sú kľúčové pre stavbu nervového tkaniva.

Štvrtá revízia božskej MANY je skrátka opäť dovedená k dokonalosti. Dosiahnite lepší život bez konzumácie živočíšnych produktov – s klinicky overeným zložením je MANA ľahko stráviteľná a umožňuje pocit 100 % spokojnosti a zasýtenia.

Revízia MANA Prášku Mark 5 – vyrobený s láskou k planéte

Inovatívna technológia miešania za studena umožnila vznik novej verzie – v poradí piatej generácie prášku MANA Mark 5. Už od začiatku tu bola vízia vytvoriť all-in-one produkt a teraz sa to konečne podarilo. Nová technológia umožnila zlúčiť olej s práškom do jedinečnej substancie. Pri príprave je tak potrebná len voda a zodpovedajúce množstvo prášku.

Prášok; MANA Mark 5; príprava

Pri inovácii verzie Mark 5 vedci nezabudli na aktuálne minimalistické trendy a s láskou k planéte vytvorili jedinečný, maximálne minimálny produkt. MANA Mark 5 nesklame opäť ani vegánov a vyznávačov RAW food – pri výrobe bola teplota aktívne regulovaná na 36 °C a prášok neobsahuje ani stopu po vajciach či mlieku.

MANA ide skrátka s dobou. Piata generácia alternatívneho jedla zredukovala veľkosť balenia o 25 gramov papiera, podiel plastov sa znížil o úctyhodných 125 g. Vďaka tomu spoločnosť ušetrila miesto na paletách, palivo aj energiu na výrobu a hlavne použila menej obalového materiálu. Teraz zanecháva MANA Mark 5 tú najmenšiu uhlíkovú stopu od svojho vzniku.

Ako sa MANA pripravuje na konzumáciu

Záleží na tom, či si zvolíte MANU vo forme hotového nápoja či prášku. MANA Drink je už pripravený na priamu konzumáciu. S jedinou 330 ml fľaštičkou nápoja MANA 4 doplníte telu 400 kcal, čo je 20 % denného príjmu. Ak si vyberiete sypkú MANU Mark 5, príprava vám zaberie len minútku. Nalejete vodu do fľaše, najlepšie do tej, ktorá je na to priamo určená – nájdete ju v štartovacom balíčku. Pomocou odmerky následne pridáte potrebné množstvo prášku a dôkladne pretrepete.

Prášok; MANAMark5; príprava

V prípade sypkej MANY Mark 4 prášok doplníte o zodpovedajúce množstvo oleja, ktorý je súčasťou balenia. Zostávajúci postup zostáva rovnaký – dôkladne pretrepať a nápoj je hotový.

i MANA prášok – Starter Kit (štartovací balíček) obsahuje receptúru Mark 4  prášok aj olej na 35 jedál, praktickú fľašu a odmerku z nehrdzavejúcej ocele. Po novom je možné samostatne zakúpiť sypkú MANA Mark 5, do ktorej sa už olej nepridáva.
MANU môžete dochucovať podľa vašich predstáv. Jej lahodnú chuť možno doplniť o obľúbené ovocie, kakao, škoricu či kávu. Doprajte si nevšedný chuťový zážitok, ktorý búra mýty o zdravom alternatívnom stravovaní.

Ako chutí MANA?

MANA Drink aj MANA Prášok majú neutrálnu chuť, ktorá niektorým používateľom pripomína ovsenú kašu s nádychom vanilky.

Výhodou práškovej MANY je možnosť ľubovoľne si nápoj vylepšiť podľa momentálnej nálady a chuti. Alebo ho piť len tak, v jeho čistej a jemnej podobe. Pokiaľ radšej máte veci okamžite hotové, máme pre vás dobrú správu. Do budúcnosti je v pláne výroba MANA Drinku s rôznymi príchuťami.

Drink; MANA; cestovanieMANA drink; klávesnica; mobil; kľúče; hodinky

Kto môže konzumovať MANU

Každý zdravý dospelý jedinec. Podľa poslednej klinickej štúdie má MANA Drink glykemický index 29, a je teda vhodná pre tých, ktorí hľadajú tento typ potravín. Teda tie, ktoré vás zasýtia na dlhší čas.

i MANU môžu smelo popíjať aj vegáni. Neobsahuje totiž žiadne živočíšne produkty a neprechádza ani výrobou, kde by sa spracovávalo mlieko alebo vajcia. Práškovú MANU možno navyše kategorizovať ako RAW, pretože pri jej výrobe nie sú prekročené teploty 36 °C.

Tehotné ženy a deti nech sa o konzumovaní MANY radšej poradia so svojím lekárom. Nielenže v ňom určite vzbudia záujem o zaujímavý výživový produkt, ale on najmä posúdi ich konkrétne stravovacie nároky, ktoré sa v ich prípade nutrične odlišujú od bežnej populácie.

Alergici, vy buďte radšej v strehu. MANA je síce bezlaktózový výrobok a neobsahuje stopy po orechoch, celiatikom však po jej konzumácii príliš dobre nebude, pretože obsahuje sóju a lepok.

Ako dlho MANA vydrží

Tekutá MANA neobsahuje konzervanty a vydrží aj bez chladenia. Pri teplote v rozmedzí 15 – 25 °C ju môžete uchovávať až jeden rok. Po otvorení je ale vhodné ju skonzumovať čo najskôr.

Prášková MANA má oproti hotovému drinku jednu výhodu. Je dodávaná vo vrecúšku, ktoré je aj po odtrhnutí hornej časti znovu uzatvárateľné. V tomto obale potom zmes vydrží aj po otvorení celý mesiac. Rovnako tak to platí aj pre fľaštičky s olejom. Prášok MANA nie je vhodné uchovávať v chladničke.

Ak ste si už drink namiešali a nechcete ho hneď vypiť, nevadí, v chladničke ho môžete v uzavretej nádobe uchovať po dobu 24 hodín.

Prášok; MANA; vrecúško MANA; Prášok; štartovací balíček

Ako začať s MANOU?

MANOU môžete nahradiť svoje obvyklé jedlo kedykoľvek v priebehu dňa. Ak sa ju rozhodnete vyskúšať, odporúčame vám telo postupne pripraviť na príjem živín v inej forme. Teda nenahradzovať už prvý deň hneď niekoľko pokrmov MANOU, ale konzumovať ju postupne.

Odporúčaná denná dávka, ktorá obsahuje všetky potrebné živiny pre priemerného zdravého dospelého človeka, predstavuje 5× 330 ml nápoja. Tu samozrejme ide o prípad, kedy by bol MANOU nahradený celý jedálniček.

MANA je predovšetkým alternatívou akýchkoľvek chodov počas dňa. Existujú ale aj prípady kompletného nahradenia jedálnička MANOU.

MANA Mark 4
Vďaka zloženiu a príprave MANA uspokojí aj vegánov.

Pomôže MANA pri chudnutí?

Áno. Nebude to ale samotnou konzumáciou MANY, ktorá by vaše telo zázračne prinútila k zoštíhleniu. MANA vám pomôže v tom zmysle, že budete môcť lepšie kontrolovať svoj celkový denný príjem kalórií, a tým si ho aj prispôsobiť podľa aktuálnej potreby.

i Tí, ktorí už MANU užívajú, sa s nami podelili o svoje osobné skúsenosti. Prečítať si tak môžete MANA Drink recenziu alebo MANA Prášok recenziu.

Alternatívne jedlo MANA – bezpečné užívanie a cena

Ak sa rozhodnete vyskúšať jedlo budúcnosti MANA, dbajte na odporúčané dávkovanie.

MANA je vhodná pre zdravú dospelú populáciu. Konzumácia pri chorobe a ďalších zdravotných obmedzeniach, v tehotenstve a období dojčenia je podmienená konzultáciou s ošetrujúcim lekárom.

Len tak môžete už od začiatku získať všetky benefity, ktorými MANA disponuje, a vaše telo bude mať dostatok stavebných látok na čerpanie energie, bohatú výživu, ale aj pre regeneráciu.

i Na Alza.sk si už môžete zakúpiť poslednú verziu MANA Drink MARK 4 aj MANA prášok Mark 5.

MANA; fľaša MANA; prášok; olej MANA; odmerka

MANA 5 prášok na 35 pokrmov je vám k dispozícii za 54,90 € (1,6 €/porcia), MANA Drink Mark 4, ktorý nahradí 12 jedál, vás vyjde na 30,90 € (2,6 €/porcia). Pokiaľ s MANOU začínate, bude sa vám hodiť MANA Prášok Starter Kit – súprava obsahuje 35 jedál vrátane oleja, praktickú fľašu a odmerku. Štartovací balíček potom stojí 66,90 €. Všetky ceny sú platné pre verziu MANA Mark 4.

Ako zahnať hlad, keď nestíhate raňajky alebo si zájsť v pauze na obed? Alternatívne jedlo MANA ponúka riešenie. Tento nápoj je podľa výrobcu nielen zdravý a lahodný, ale údajne aj plnohodnotne nahradí bežnú dennú stravu. Odvážne tvrdenie o instantnom jedle, čo si budeme rozprávať. Vyskúšal som ho ale na vlastnej koži.

Priehľadná fľaša s čiernym uzáverom, na boku veľký nápis MANA. Videl som ju všade okolo a popravde som veľmi netušil, o čo ide. Spolužiaci z FTVS MANU pili v škole, v práci alebo aj pri presúvaní MHD. Mne ju ale predstavila až priateľka, keď ju začala pravidelne konzumovať v čase tréningov. Preto som MANU sám vyskúšal, a to v dvoch verziách: ako už hotové pitíčka a ako prášok na prípravu s vodou, olejčekom a praktickým shakerom s odmerkou.

i Jolana H. (20), moderný päťboj:
„MANA ma už niekoľkokrát zachránila. Dokázala zasýtiť počas dňa a zbavila ma starostí o tom, čo kedy budem jesť.“ 
MRE jedlo MANAAlternatívne jedlo MANA

MANU pripravíte v okamihu

MANA ma nadchla bleskovou prípravou. Nápoj, ktorý sa môže razom premeniť v obed, držíte v rukách už za pár sekúnd. Môj rekordný čas zmiešania vody s práškom a olejčekom sa vyšplhal na 33 sekúnd, a ešte som stihol dobehnúť električku. Ani čínsku polievku neurobím takto rýchlo. V dohľadnej dobe navyše výrobcovia plánujú zakomponovať olej do samotného prášku, takže bude príprava nápoja ešte jednoduchšia.

MANA dáva stopku krabičkám a vyváraniu

Výživný drink MANA ocenia športovci a aktívni ľudia, ktorí nemajú čas vyvárať či behať do reštaurácií na meníčka. Vypiť si v pokoji MANU cestou domov po neskorom tréningu a neťahať so sebou celý deň krabičky s okoralým jedlom naozaj ušetrí veľa starostí.

Hotové „pitíčka“ sú veľmi skladné, ani fľaša na prípravu práškovej MANY vám ale vrecko na batohu neodtrhne. Výhodou instantnej MANY navyše je, že podľa množstva a koncentrácie prášku vo vode si ju podľa potreby môžete nadávkovať na desiatu, obed aj večeru, a vždy vás spoľahlivo nasýti. Úplne plnú fľašu výrobcovia označujú ako obrovskú porciu, ale až taký hlad som po dobu testovania MANY nedostal.

i Filip H. (24), študent UK FTVS:
„MANU som prvýkrát vyskúšal na kurze prežitia. Chuťovo mi trochu pripomína cesto na palacinky. Dosť som si na ňu už zvykol, beriem ju ako nevyhnutný zdroj energie.“
Jedlo na cesty MANAJedlo na cesty MANAAlternatívne jedlo MANA

MANA tisíce chutí

Je ale MANA plnohodnotnou náhradou bežnej stravy? Alebo sa jej za chvíľu prejete?

Neutrálna chuť drinku dáva priestor pre úpravu podľa vašej fantázie. Napríklad mne MANA pripomína krupicovú kašu a odporúčam si ju vylepšiť rozmixovaným banánom, sypaným kakaom alebo napríklad škoricou. Na kolene tak z MANY ukuchtíte výborné raňajky a jedálniček sa razom zdá pestrejší (hoci dať si poriadnu sviečkovú od mamičky je samozrejme úplne iná liga). Uvidíme, kedy, ako a či začnú výrobcovia dochucovať nápoj sami.

i Dominik M. (25), event manager:
„Na chuť MANY si človek rýchlo zvykne. Faktom je, že ma vždy nasýtila, keď som si v práci nestihol skočiť pre jedlo.“
Recenzia MANA

Trénerova bilancia

Alternatívne jedlo MANA

MANA ma príjemne prekvapila. Za priemernú cenu 2,5 € za porciu získate nutrične vyvážené a sýte jedlo, ktoré pripravíte aj skonzumujete počas minútky.

MANA drink

  • MANU stačí zbaliť a ísť.
  • Skladnosť fľaštičky.

  • Nemožno ovplyvniť pomer ani chuť.

MANA prášok

  • Rýchlosť prípravy.
  • Možnosť upraviť pomer a porciu podľa potreby.
  • Možnosť upraviť chuť napr. ovocím.

  • Fľašu nemožno vymyť ručne.
  • Zo širokého hrdla fľaše sa horšie pije.

Patrik Mažári

Patrik Mažári

Patrik Mažári is a graduate of the Faculty of Sports at Charles University in Prague, junior national player of the Czech futsal team and bronze medalist at the 2016 World Cup in Brazil. He is youth football coach at FK Dukla Prague and holds the UEFA B license.

Print
P-DC1-WEB07
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info