Spacie vaky Hannah (CERTIFIKÁCIA)

Catalogue

Article

Aktualizované

Spacie vaky Hannah sú testované podľa normy STN EN ISO 23537-1 a 2 v certifikovanom laboratóriu. Normy definujú vlastnosti použitých materiálov vrátane hygienických požiadaviek. Prevažná časť normy je však venovaná tepelným vlastnostiam spacích vakov a spôsobom ich hodnotenia. Rozsah použitia – je výstupnou formáciou zo skúšky a ide o graficky zobrazené tepelno-izolačné vlastnosti spacieho vaku. S akými termínmi sa možno stretnúť?

Tepelná izolácia: Termíny

  • Komfortná teplota (T comf) – spodná hranica rozsahu komfortu, pri ktorom používateľ spacieho vaku v uvoľnenej polohe tela, napr. v polohe na chrbte je celkovo v tepelnej rovnováhe a nepociťuje chlad (vztiahnuté na normálnu ženu a na normálne podmienky).
  • Limitná teplota (T lim) – spodná hranica, pri ktorej používateľ spacieho vaku v skrčenej polohe tela, je celkovo v tepelnej rovnováhe, a práve nepociťuje chlad (vzťahuje sa na normálnych mužov a na normálne podmienky).
  • Extrémna teplota (T ext) – spodná, extrémna teplota, kde je nebezpečenstvo poškodenia zdravia podchladením (vzťahuje sa na normálnu ženu a na normálne podmienky). Táto teplota vyjadruje bod nebezpečenstva vedúci až k smrti.

Je potrebné si uvedomiť, že ide o laboratórne meranie v jasne daných laboratórnych podmienkach, ktoré slúži na lepšiu orientáciu a porovnanie pri výbere vhodného spacieho vaku. Nezabudnite, že v reálnych podmienkach dochádza ku kombinácii izolačných vlastností spacieho vaku, bazálneho metabolizmu, momentálnych telesných dispozícií používateľa a meniace sa klimatické podmienky, a to všetko určí, ako sa v noci v spacom vaku vyspíme.

i Mohlo by vás zaujímať
Print
P-DC1-WEB06
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info