AD homeoffice AD homeoffice

Windows

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/spyware.jpg

Čo je spyware (spyvér)?

Spyware (spyvér) je ťažko odhaliteľný škodlivý softvér (malvér), ktorý hackeri používajú na špehovanie používateľov. Získavajú tým prístup k osobným dátam, bankovým údajom alebo histórii online aktivít. Ako sa spyvéru zbaviť a ako sa pred ním chrániť?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-vpn-clanek.jpg

Čo je VPN?

VPN je skratka pre virtuálnu privátnu sieť, čo je v IT nástroj, ktorý vytvára bezpečné a šifrované pripojenie na menej zabezpečených sieťach, najčastejšie na internete. Bezpečnosť spojenia je zabezpečená tak, že všetky prenášané dáta prechádzajú takzvanými VPN tunelmi, pričom všetci užívatelia VPN musia k prístupu do týchto tunelov využívať rôzne spôsoby autentizácie (používateľské meno, heslo, digitálne certifikáty). VPN vďaka tomu poskytuje službu umožňujúcu skryť vašu IP adresu, vyhnúť sa cenzúre či sledovaniu, šifrovať vašu komunikáciu a zamedziť geoblockingu. Môžete žiť napríklad v Bratislave, ale s osobnou VPN to vyzerá, že sa práve nachádzate v New Yorku, Paríži alebo jednoducho kdekoľvek, kde sa nachádza VPN server poskytovateľa (providera).


P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií