Dvojročná záruka teraz aj pre firmy AlzaBoxy Q1

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/kreativni-tvoreni-pro-deti.jpg

Čo sú kreatívne hračky?

Kreatívne hračky sú určené pre všetky tvorivé deti a ich rodičov. Do tejto obsiahlej kategórie patria všetky kreatívne pomôcky, sady a stavebnice. Deti môžu počas tvorenia postupovať podľa návodu, alebo naopak popustiť uzdu svojej fantázie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/Image-001_8.jpg

Čo je WiFi 6?

Domáce WiFi siete zažívajú v posledných mesiacoch nevídaný nápor. A preto je nevyhnutné zabezpečiť stabilné a rýchle pripojenie v každom kúte vášho bytu. Úplne kľúčovým krokom je prechod na bezdrôtový štandard WiFi 6, ktorý ponúka dostatočne široké prenosové pásmo pre väčší počet zariadení. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nahled_126.jpg

Nejde zapnúť notebook (NÁVOD)

Existuje celý rad dôvodov, prečo váš notebook nejde práve teraz zapnúť. Pripravili sme pre vás prvú pomoc v podobe niekoľkých overených tipov, ktoré zaberajú na najčastejšie problémy. Rozhodne ich vyskúšajte, pretože vo výsledku vám ušetria čas aj peniaze. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/didakticke-pomucky.jpg

Didaktické hračky ponúkajú zábavnú cestu za poznaním

Didaktické hračky sú špeciálne navrhnuté hračky, ktoré majú za cieľ nielen baviť deti, ale aj rozvíjať ich zručnosti a schopnosti. Tieto hračky sú nápomocné pri učení a vývoji detí v rôznych oblastiach, vrátane motoriky, kognitívnych schopností, sociálnych zručností a predškolského vzdelávania. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/aes-sifrovani-2.jpg

AES šifrovanie

AES šifrovanie je jedným zo spôsobov zabezpečenia dát. Ide o tzv. symetrický algoritmus, čo znamená, že sa rovnaký šifrovací kľúč používa na zašifrovanie aj dešifrovanie. Dĺžka tohto kľúča môže byť 128 až 256 bitov a doba potrebná na prelomenie šifry je taká dlhá, že sa v súčasnosti považuje za prakticky neprelomiteľnú. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-4-konektor-nahled.jpg

USB 4

USB 4 je najnovšou špecifikáciou USB ponúkajúcou rýchlosť prenosu až 80 Gbit/s. Prináša však aj ďalšie novinky ako napríklad protokolové tunelovanie, vďaka ktorému je možné cez USB kábel so správnym konektorom prenášať aj signál pre DisplayPort alebo PCIe. Pre nabíjačky znamená USB 4 aj vyšší výkon, a teda rýchlejšie nabíjanie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/apple-liquid-displej.jpg

Liquid Retina XDR panel

Liquid Retina XDR je názov, ktorý spoločnosť Apple používa pre svoje špičkové displeje s extrémne vysokým rozlíšením, širokým farebným gamutom a vysokým kontrastným pomerom. Tento typ panelu poskytuje výnimočnú kvalitu obrazu pre najnáročnejšie úlohy. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/anc-sluchatka-aktivni-potlaceni-sumu.jpg

Slúchadlá s aktívnym potlačením hluku (ANC): Ako fungujú a ktoré vybrať?

S funkciou ANC, teda Active Noise Cancelling sa stretávame pri čím ďalej tým vyššom počte modelov slúchadiel. Funkcia pomáha eliminovať rušivé zvuky z okolia (napríklad ak cvičíme v posilňovni alebo ideme v mestskej hromadnej doprave) a zvyšovať komfort nášho počúvania. Ako táto funkcia funguje a aké má výhody a nevýhody?

Prečítať viac »

Typ naparovania

Typ naparovania je základným parametrom, ktorý by ste mali zohľadniť pri výbere žehličky na oblečenie. Naparovanie pomáha uvoľniť vlákna tkaniny, čo uľahčuje žehlenie a zlepšuje výsledky. Existujú dva základné typy naparovania. Prvým typom je horizontálne naparovanie, pri ktorom sa para uvoľňuje vodorovne. Druhým typom je vertikálne naparovanie, pri ktorom sa para uvoľňuje vertikálne. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/direct-led-podsviceni.jpg

Direct LED: Čo to je a ako funguje?

Direct LED je jednou z technológií podsvietenia obrazu, ktorú využívajú LED televízory. V čom spočíva, aké má výhody a nevýhody a ako sa odlišuje od RGB LED alebo Edge LED? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-prehled-srovnani.jpg

Nestraťte sa vo svete USB štandardov (POROVNANIE)

USB káble a konektory využívame dnes a denne. Je ich však také množstvo, že sa v nich môžeme ľahko stratiť. Poďte si s nami prejsť najpoužívanejšie typy USB konektorov a pozrieť sa, čo všetko prináša novinka s názvom USB-C. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/true-wireless-sluchatka-img.jpg

True Wireless – čo sú „skutočne bezdrôtové“ slúchadlá a majú nejaké nevýhody?

True Wireless slúchadlá ponúkajú kvalitné počúvanie pri zachovaní slobody pohybu. Ich vznik umožnil rad technologických inovácií – akých? Ako TWS slúchadlá vlastne fungujú a na čo si v ich prípade dať pozor, sa dozviete v tomto článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/drat-vs-bezdrat-img.jpg

Drôtové vs. bezdrôtové slúchadlá (HLAVNÉ ROZDIELY)

Bezdrôtové slúchadlá sú veľmi praktické na šport, na cestovanie aj na domáce počúvanie, avšak skutoční audio nadšenci by k nim mali množstvo výhrad. Výhody a nevýhody drôtových a bezdrôtových slúchadiel si preto v tomto článku porovnáme. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-anc-img.jpg

Čo je ANC (aktívne potlačenie hluku)?

ANC je technológia potlačenia okolitého hluku, ktorú nájdeme v moderných bezdrôtových slúchadlách. Využíva súpravu mikrofónov, ktorými hluk sníma, a vnútri slúchadiel k nemu vytvára akustické protivlny, čím hluk eliminuje. Má ale aj určité nedostatky. Aké? Aj to sa dozviete v tomto článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/huawei-mate-xs-2-nahled.jpg

Huawei Mate Xs 2: Nákladný, ohybný – a stále bez aplikácií Google. Oplatí sa? (RECENZIA)

Huawei prináša ďalší ohybný stroj svojej vlastnej originálnej konštrukcie – s ohybným displejom vonku, nie vnútri. Aké má táto konštrukcia výhody a aké nevýhody? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-nas_2.jpg

Čo je NAS?

NAS je dátové úložisko pripojené k sieti. Slúži predovšetkým na ukladanie súborov, dokáže toho ale viac. Čo napríklad? A ako sa líši od iných podobných technológií, ako sú externé disky, servery alebo cloudové úložiská?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pivo-dph-nahled.jpg

Pivo a DPH

Tři pásma DPH na pivo při svém zavedení leckoho zmátly. Zas tak obtížné to ale není. Kdy se která sazba používá, odpovíme v našem článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/skladovani-vina-nahled.jpg

Skladování vína

Správné skladování zajistí jeho kvalitu i skvělou chuť. Jak víno uskladnit tak, abyste jej nepřipravili o jeho vlastnosti? 

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/podavani-vina-nahled.jpg

K čemu jaké víno

Jídlo a víno, to je prostě skvělá kombinace. Obzvláště, pokud vybrané chutě skvěle zkombinujete. Jak na to?

Prečítať viac »
123...
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií