AD elektro Star Wars

RC modely

Elektrický motor

Elektrický motor je najčastejším pohonom pri RC modeloch. Je bezúdržbový a tichý. Elektromotory môžeme rozdeliť na jednosmerné (zvyčajne majú rýchlosť od 10 do 30 km/h) a striedavé, ktorým sa hovorí aj brushless (až 50 km/h, niektoré viac). Tieto motory majú nižšiu spotrebu elektriny, preto vydržia na jedno nabitie dlhšie ako jednosmerné motory pri rovnako veľkej batérii.

Proporcionálne ovládanie

Tento systém umožňuje plynulo zvyšovať a znižovať rýchlosť či dôraz v zatáčaní. RC modely bez tohto systému ovládania môžu zatáčať len v určitom uhle a plynulé spomalenie či zrýchlenie podľa vašich pokynov nie je možné.

RTR

RTR čiže Ready to Ride – Pripravený k jazde znamená, že diaľkovo ovládaný model, napríklad auto, je pripravený na použitie ihneď po vybratí z krabice. Nie je teda potrebné zháňať a kupovať ďalšie súčiastky.

BTF (Bind and fly)

Skratkou BNF (Bind to fly) sa označujú drony, ktoré sa dodávajú bez vysielača (ovládača), ktorým sa lietadlo ovláda zo zeme. Vhodné sú pre pilotov, ktorí už vlastnia diaľkové ovládanie alebo chcú lietať s viacerými modelmi. V prípade, že žiadny ovládač doma nemáte, bude nutné ho dokúpiť. Dôležité je, aby kupovaný ovládač bol s vašim modelom kompatibilný.

RTF (Ready to fly)

Pojem Ready to fly znamená pripravený na let a drony s týmto označením majú v balení všetko potrebné na let, takže nie je nutné dokupovať žiadne príslušenstvo. Iba pri niektorých modeloch je potrebné dokúpiť batérie do ovládania. Tieto kvadrokoptéry sú určené pre začiatočníkov aj pokročilých.

Gimbal

Gimbal je špeciálne stabilizačné zariadenie, ktoré pri fotografovaní a nahrávaní videa eliminuje otrasy a náklony. Kamerku udržuje v stabilizovanej polohe v troch osiach, takže výsledná nahrávka nie je rozstrasená a s kolísajúcim sa horizontom.

P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií