PET PET

Grafické karty

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dedikovana-graficka-karta.jpg

Čo je dedikovaná grafická karta | Výhody | Porovnanie

Dedikovaná grafická karta je jasným znamením toho, že takýto počítač alebo notebook poskytuje veľmi dobrý grafický výkon. Aké sú hlavné rozdiely voči integrovanej grafike? A ako sa vlastne zisťuje typ grafickej karty v počítači?

Integrovaná grafická karta

Grafická karta, ktorá je integrovaná v procesore. Vhodná na kancelársku prácu a multimediálne využitie. Integrovaná grafická karta je zabudovaná priamo do procesora. Nedosahuje také výkony, ako dedikované grafické karty, ale notebook, ktorý je vybavený integrovanou grafickou kartou spravidla vydrží dlhšie na batériu. Je vhodná na kancelársku prácu a konzumáciu multimédií, na hranie graficky náročných hier nie je ideálna.

Výrobca grafickej karty

Pre každodennú kancelársku činnosť vám plne postačí integrovaný grafický čip, na graficky náročnejšie úlohy už ale odporúčame dedikovanou (samostatnú) grafickú kartu. Notebooky pre bezproblémovú prácu v náročných grafických programoch a hranie hier obsahujú grafické karty NVIDIA a AMD.  

Čip grafickej karty

Čip grafickej karty je základný stavebný kameň, ktorý určuje grafický výkon zariadenia. Pri výbere grafickej karty hrá kľúčovú úlohu veľkosť pamäte (GB), jej rýchlosť (Mhz) a počet streamovacích procesorov.


P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií