AD elektro Star Wars

Elektrobicykle

Elektrický motor

Elektrický motor je najčastejším pohonom pri RC modeloch. Je bezúdržbový a tichý. Elektromotory môžeme rozdeliť na jednosmerné (zvyčajne majú rýchlosť od 10 do 30 km/h) a striedavé, ktorým sa hovorí aj brushless (až 50 km/h, niektoré viac). Tieto motory majú nižšiu spotrebu elektriny, preto vydržia na jedno nabitie dlhšie ako jednosmerné motory pri rovnako veľkej batérii.

Akumulátor elektrobicykla

Kapacita akumulátora sa udáva v ampérhodinách (Ah) alebo watthodinách (Wh). Najčastejšie sa pohybuje v rozmedzí od 300 do 600 Wh. Dĺžka nabíjania bežných akumulátorov nepresiahne 6 hodín. Životnosť akumulátorov sa pohybuje od 18 000 do 30 000 km a zvládnu okolo 1 000 nabíjacích cyklov. Pri bežnom používaní to zodpovedá životnosti 3 - 4 rokov. Konkrétne hodnoty silne závisia na výrobcovi.Najčastejšie použíté typy akumulátorov na elektrobicykloch sú Li-Ion a Li-Pol. Oba typy netrpia pamäťovým efektom (pred nabitím nie je potrebné úplné vybitie), ale časom starnú a ich kapacita pomaly klesá.

Off-road režim elektrobicyklov

Zapnutím off-road režimu začne elektromotor produkovať až niekoľkonásobne vyšší výkon, než je jeho menovitá hodnota. Pomôže pri prechádzaní náročným terénom a pri výstupe do prudkých kopcov. Pri väčšine bicyklov nesmie byť použitý na verejných komunikáciách, pretože pri jeho zapnutí elektrobicykel nespĺňa regulačné obmedzenie. Znižuje aj celkovú výdrž batérie. Pri dlhšom použití klesne dojazd až o 90 %.

Elektromotor elektrobicykla

Väčšina elektromotorov sa výkonovo pohybuje na hranici smernice pre elektrobicykle - 250 W. Hlavný rozdiel teda nie je výkon, ale umiestnenie elektromotora. Môže byť umiestnený v prednom alebo zadnom náboji, prípadne, pri drahších modeloch, na sedlovej trubke.

P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií