AD elektro Motorola EDGE 50

Elektronická evidencia tržieb

Elektronická evidencia tržieb v bežnom režime

Účtenku môžete vystaviť kedykoľvek pred uskutočnením tržby, najneskôr však pri jej uskutočnení. V prípade internetového obchodu je to typicky v okamihu objednávky. Pri platbe dobierkou bude tržba uskutočnená až pri odovzdaní tovaru.

Elektronická evidencia tržieb v zjednodušenom režime

Pokiaľ ste v oblasti, kde nie je dostupné žiadne internetové pripojenie, napríklad na horskej chate. Správca dane vám môže udeliť individuálnu výnimku z online evidencie. Stále však budete mať povinnosť vystavovať účtenky, len ich musíte doručiť do 5 dní od evidovanej tržby.

Podpisový kód daňovníka (PKP)

Elektronický podpis vytváraný pokladničným systémom. Slúži na kontrolu správnosti účtenky a preukázanie väzby medzi ňou a daňovníkom. Jednoznačne identifikuje konkrétnu tržbu a je v každej dátovej správe. Na účtenke sa objaví len v prípade, že nie je možné nadviazať spojenie so servermi Finančnej správy (pozri predchádzajúci odsek).

Fiškálny identifikačný kód (FIK)

Jedinečný kód účtenky, ktorý dostanete od finančnej správy, len čo zadáte tržbu do svojej pokladne (do 2 sekúnd). V prípade výpadku spojenia tlačíte na účtenku namiesto neho podpisový kód daňovníka (PKP).

Účtenková lotéria

Predstavuje jeden zo silných motivačných nástrojov, ktorý by mal presvedčiť občanov, aby odoberali účtenky. Na základe zaslanej účtenky alebo elektronického zadania unikátnych údajov bude možné súťažiť o peňažné výhry alebo vecné ceny.

Certifikát EET

Slúži na jednoznačnú identifikáciu podnikateľa pri odosielaní dátových správ. Jeden podnikateľ môže požiadať aj o niekoľko certifikátov, podľa potreby. Finančná správa mu ich poskytne zadarmo. Potom už ich stačí len nahrať do elektronickej pokladne.

Autentizácia pri EET

Registrácia do elektronickej evidencie tržieb, pri ktorej vám finančná správa pridelí prístupové údaje k serveru, kam budete posielať údaje o tržbách. O prístupové údaje musíte požiadať osobne alebo on-line na príslušnom finančnom úrade pred tým, než prijmete prvú evidovanú tržbu.

Cloudové služby EET

Vaše dáta sú okrem pokladne uložené aj na vzdialenom serveri, takže k nim máte pohodlný prístup odkiaľkoľvek. Ich záloha je navyše zabezpečená pre prípad poruchy a poskytované sú aj ďalšie služby na jednoduché vyhodnocovanie tržieb atď.

P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií