Dvojročná záruka teraz aj pre firmy AD homeoffice

Sudy na vodu

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Objem
200 l
500 l
-
Farba
Biela
(1)
Zelená
(3)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Sud na dažďovú vodu je praktickým a ekologickým riešením na zhromažďovanie a skladovanie dažďovej vody. Tieto nádoby umožňujú efektívne využiť prírodné zdroje, a tým znižujú spotrebu pitnej vody pri zalievaní záhrady alebo čistení. Poskytujú udržateľný spôsob, ako minimalizovať dopad na životné prostredie a zároveň ušetriť finančné náklady. Ak hľadáte spôsob, ako šetrne hospodáriť s vodnými zdrojmi, sud na vodu je ideálnou voľbou.

Pokračovať

Sud na vodu: Ideálny spôsob, ako pomôcť planéte

Sud na vodu predstavuje vhodný nástroj, ako zachytiť a uchovať dažďovú vodu. Každý z nás bežne spotrebuje okolo 140 litrov vody denne. Pokiaľ by ste chceli vašu spotrebu trochu znížiť, môžete zvážiť sud na vodu. Mäkkú dažďovú vodu najviac využijete pri praní, na splachovanie toalety, pri upratovacích prácach a zalievaní záhrady. Pri používaní dažďovej vody tak môžete ušetriť až 50 % vašej spotreby. A to už je poznať. Ako teda vybrať sud na vodu?

  • Použitím suda na zhromažďovanie dažďovej vody môžete významne znížiť vašu spotrebu pitnej vody a ušetriť na účtoch.
  • Zhromažďovanie dažďovej vody pomáha znižovať odtok dažďovej vody a tým aj zaťaženie kanalizačných systémov.
  • Dažďová voda je ideálna na zalievanie záhrady, pretože neobsahuje chlór ani iné chemikálie bežne prítomné v pitnej vode.
  • Sud na vodu môže byť pri dlhodobých dažďoch rýchlo plný a treba zvážiť jeho dostatočnú kapacitu.
  • Sudy na vodu zaberajú priestor v záhrade alebo pri dome, čo môže byť na menšom pozemku problém.
  • Voda zhromaždená v sude nemusí byť vhodná na pitie alebo iné domáce použitie bez ďalšieho čistenia.

Ako vybrať vhodný sud na dažďovú vodu

Vybrať ten najlepší sud na dažďovú vodu nie je žiadny oriešok. Najdôležitejšie bude zohľadniť objem a materiál a vymyslieť, kam ho umiestnite. Sud na vodu by mal mať dostatočnú kapacitu pre vaše potreby zhromažďovania dažďovej vody, byť vyrobený z odolného materiálu odolávajúceho poveternostným vplyvom. Umiestnenie voľte na stabilnej rovnej ploche. Tiež je dobré myslieť na ľahký prístup k vode a možnosť pripojenia hadice na efektívne využitie zhromaždenej vody.


Sud na vodu
Dizajnový sud na dažďovú vodu

Nádoba na vodu s kohútikom
Nádoba na vodu s kohútikom

Sud na dažďovú vodu
Veľký sud na dažďovú vodu

i

Neviete, aký tvar by mali mať sudy na vodu?

Oválne sudy na vodu vynikajú svojím aerodynamickým tvarom, ktorý minimalizuje priestorové nároky, zatiaľ čo hranatý sud efektívne využíva priestor, ľahko sa zasadzuje do rohov alebo pozdĺž stien.

Aké má sud na vodu vlastnosti a výbavu?

Pri výbere vás môže zaujímať, aké vlastnosti má sud na vodu a s akou výbavou vám ho dodáme. Zaujímavý je skladací sud na dažďovú vodu. Ten je ideálny pre tých, ktorí potrebujú ušetriť maximum miesta. Odolnosť proti UV žiareniu je kľúčová vlastnosť, ktorá chráni sud pred poškodením slnečnými lúčmi a predlžuje jeho životnosť. UN certifikácia zaisťuje, že sud spĺňa medzinárodné štandardy bezpečnosti a kvality. Pozrite sa na ďalšie vlastnosti bližšie.

  • Skladací sud na dažďovú vodu je možné po použití ľahko zložiť a uskladniť, čo šetrí miesto v menej používaných obdobiach. Jeho flexibilný dizajn je ideálny pre domácnosti s obmedzeným priestorom a pre tých, ktorí chcú mobilné riešenie. S takýmto sudom ušetríte v záhrade veľa miesta.
  • Špeciálna úprava suda chráni materiál pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia, čo zaisťuje dlhodobejšie zachovanie kvality a farby materiálu, a tým predlžuje životnosť produktu. Pokiaľ bude sud na vodu vystavený neustálemu slnečnému žiareniu, je určite lepšie vybrať typ so špeciálnou úpravou.
  • UN certifikácia zaisťuje, že sudy na dažďovú vodu spĺňajú štandardy kvality a bezpečnosti. Certifikácia UN potvrdzuje, že produkt je bezpečný a vhodný na zhromažďovanie a skladovanie vody. Nemusíte sa obávať, že by voda bola kontaminovaná materiálom suda.
  • Lapač efektívne zachytáva dažďovú vodu, ktorá je následne smerovaná do suda. Toto zariadenie zvyšuje efektivitu zhromažďovania vody a minimalizuje straty. Podstavec zaisťuje, že je sud umiestnený v stabilnej a vyvýšenej pozícii, čo uľahčuje prístup ku kohútiku.
  • Kohútik umožňuje ľahký a pohodlný prístup k vode. Umožňuje regulovať prietok vody, čo je praktické na zalievanie rastlín alebo iné použitie vody. Veko suda zabraňuje vstupu nečistôt, lístia a hmyzu, čo je kľúčové na udržanie čistoty zhromaždenej vody.

Čo sa týka výbavy, výpustný ventil je nevyhnutný na ľahké vyprázdnenie a čistenie suda.

V čom sa líši sud na dažďovú vodu a nádrž na dažďovú vodu?

Sud na dažďovú vodu a nádrž na vodu sa líšia najmä v kapacite a dizajne. Zatiaľ čo sud na dažďovú vodu je menší a vhodnejší pre domáce využitie s obmedzeným priestorom, nádrže sú väčšie a určené na rozsiahlejší zber, často využívané v komerčných alebo poľnohospodárskych podnikoch. Sudy na vodu sa ľahšie prenášajú a sú menej nákladné na inštaláciu, zatiaľ čo nádrže vyžadujú pevnejší základ. Prezrite si podrobnejšie porovnanie:

Vlastnosti Sudy na dažďovú vodu Nádrže na dažďovú vodu
Kapacita Menšie, vhodné pre menšie objemy Väčšie, určené pre väčšie objemy
Využitie Domáce, malé záhrady Komerčné, poľnohospodárske, rozsiahle areály
Inštalácia Jednoduchšie, často mobilné Zložitejšie, vyžadujú pevný základ
Náklady Obvykle nižšie Vyššie vzhľadom na veľkosť a zložitosť
Prenosnosť Ľahko prenosné Stacionárne, ťažko prenosné
Systémy zberu vody Jednoduché, menej komplexné Často spojené s pokročilými systémami zberu
Priestorové nároky Menšie, vhodné pre obmedzený priestor Väčšie, vyžadujúce viac priestoru

Sud na vodu prichádza aj s radom príslušenstva

Sud na vodu aj s jeho príslušenstvom môže vyťažiť z vašej nádoby ešte viac. Zahŕňa rôzne komponenty na zvýšenie funkčnosti a pohodlia pri používaní. Medzi bežné prvky patria kohútiky na ľahké vypúšťanie vody, filtre a sitá na zachytávanie nečistôt, lapače dažďovej vody na efektívny zber, podstavce na stabilné a vyvýšené umiestnenie suda a ochranné veká proti vniknutiu nečistôt a hmyzu. K dispozícii sú tiež spojovacie súpravy na prepojenie viacerých sudov.


Kohútik pre sudy na vodu
Kohútik pre sudy na vodu

Prepojovacia hadica
Prepájacia hadica

Podstavec pre sud na vodu
Podstavec pre sud na dažďovú vodu

i

Sudy na dažďovú vodu: Na čo takúto vodu využijete?

Prečo by vám sudy na dažďovú vodu nemali chýbať? Ako naložiť so zozbieranou vodou? Využíva sa na zalievanie záhrad, splachovanie toaliet a čistenie exteriérov. Je ekologická, šetrí pitnú vodu a je ideálna pre rastliny vďaka nízkemu obsahu chlóru a minerálov.

Aké má sud na dažďovú vodu rozmery a hmotnosť

Sud na dažďovú vodu musí spĺňať určité rozmery a mať dobrú hmotnosť, aby sa vám s ním dobre zaobchádzalo a bol užitočný. Typicky sa rozmery pohybujú od 100 litrov až po sud na vodu 500 l a väčšie. Hmotnosť suda závisí od materiálu a objemu. Ľahšie sudy na dažďovú vodu sú vhodné na ľahšiu manipuláciu a premiestnenie, zatiaľ čo ťažšie modely ponúkajú väčšiu stabilitu a odolnosť.

Sud na dažďovú vodu môže mať rôznu farbu a dizajnové vyhotovenie. Sú dostupné v rôznych farbách a dizajnoch, od tradičných zelených a hnedých po moderné šedé a modré. Dizajny zahŕňajú jednoduché plastové povrchy, ale aj imitácie dreva a kameňa.

Z akých materiálov je obvykle sud na vodu vyrobený?

Sud na vodu sa vyrába z niekoľkých základných materiálov, ktoré sú na získanie maximálnej funkčnosti najužitočnejšie. V dnešnej dobe sa najčastejšie používa plast. Plastový sud na vodu je odolný voči korózii a často recyklovateľný. Navyše je ľahký, takže ho jednoducho premiestnite tam, kde ho práve potrebujete. Sudy na vodu z antikorovej ocele vynikajú vo svojej pevnosti, dlhej životnosti a odolnosti proti korózii, čo je nutnosť. Posledný bežný variant predstavujú drevené sudy na vodu, ktoré ponúkajú najmä pekný vzhľad, ale vyžadujú pravidelnú údržbu. Pozrite sa bližšie na jednotlivé možnosti.

  • Plastové sudy na vodu sú populárne prevažne pre ich ľahkosť a možnosť jednoduchej manipulácie. Navyše sú odolné voči poveternostným podmienkam. Môžu byť tiež vyrobené z recyklovateľných materiálov, čím prispievajú k ochrane životného prostredia.
  • Sud na vodu z antikorovej ocele ponúka veľkú odolnosť a je tiež hygienicky neškodný. Je ideálny na skladovanie pitnej vody, pretože neuvoľňuje žiadne toxické látky a ľahko sa čistí. Pokiaľ sud na vodu neplánujete často premiestňovať, zvoľte tento variant.
  • Drevené okrasné sudy na dažďovú vodu dodajú vašej záhrade tradičný vzhľad a sú vhodné ako dekoratívny prvok. Vyžadujú však pravidelnú údržbu, aby sa predišlo hnilobe a nestratila sa ich funkčnosť. Voľte ich teda v prípade, ak máte na ich údržbu dostatok času a síl.

Ako sud na dažďovú vodu udržiavať čistý?

Keď budete sud na dažďovú vodu kupovať, myslite aj na jeho budúcu údržbu. Jedine tak zaistíte, že bude stále maximálne funkčný, ako keď ste ho kúpili. Pravidelne je nutné odstraňovať lístie a nečistoty z vodnej hladiny, kontrolovať a čistiť filtre a odtoky. Dôležité je tiež pravidelne vyprázdňovať a čistiť vnútro suda, aby sa predišlo tvorbe rias a hromadeniu sedimentov. V zimných mesiacoch je vhodné sud na dažďovú vodu vyprázdniť a ochrániť pred ničivými mrazmi.

i

Na čo poslúži hranatá nádoba na vodu?

Hranatá nádoba na vodu je praktickým riešením pre záhrady a technické priestory. Vďaka svojmu tvaru sa ľahko umiestňuje do rohov a využíva priestor efektívne. Je ideálna na zhromažďovanie dažďovej vody alebo ako zásobník vody.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Zberač dažďovej vody – ecotank 200l s vekom a ventilom
23,90 €

4 položky
5,0
JAD TOOLS ecotank 200 l s vekom a ventilom
Zberač dažďovej vody – ecotank 200l s vekom a ventilom
23,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: JADTOO168
5,0
JAD TOOLS ecotank 300 l s vekom a ventilom
Zberač dažďovej vody – ecotank 300l s vekom a ventilom
Zľavnené
40,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: JADTOO169
5,0
JAD TOOLS ecotank 500 l s vekom a ventilom
Zberač dažďovej vody – ecotank 500l s vekom a ventilom
82,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: JADTOO170
22,46 €
Na sklade 1 ks u dodávateľa
Objednávací kód: WSaaa0065

Sudy na vodu

Sudy na vodu

V kategórii Sudy na vodu máme práve teraz na Alza.sk celkom 4 produktov.

Sudy na vodu – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné sudy na vodu Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie sudy na vodu Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie sudy na vodu Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii sudy na vodu recenzie
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií