Prečo variť v parnej rúre?

Zobraziť katalóg

Že je varenie v pare zdravé, rýchle a úsporné, to už vie každý. Ale skúšali ste niekedy v pare piecť? Vďaka parným rúram totiž pripravíte zdravšie jedlo, chrumkavejšiu kôrku, prepečenejšie pečivo a v neposlednom rade ušetríte peniaze za energiu. Prezradíme vám, prečo sa parné rúry používajú namiesto mikrovlnky, ako pripraviť jedlo vo vstavanej parnej rúre aj ako sa udržujú kombinované parné rúry.

Pečenie v parnej rúre

Jedlo bude zdravšie

Varenie vo vstavanej parnej rúre sa stáva novým trendom v príprave pokrmov. Jedlo pripravené v pare si zachováva dôležité živiny, preto je zdravšie a plnohodnotnejšie. Príprava v parnej rúre je navyše rýchlejšia a veľmi jednoduchá, takže ani varenie niekoľkých dávok denne, podľa správneho jedálnička, už nebude prekážkou. Vášmu telu prospeje aj menšia potreba soli a koreniacich prípravkov, pretože jedlo pripravené v pare nestratí prirodzenú chuť ani farbu.

Pečená zelenina v parnej rúre

Zvonku chrumkavé a vnútri vláčne

Dosiahnuť krásne prepečenú kôrku a mäkký, vláčny stred, nie je jednoduché. V prípade pečiva alebo určitých úprav mäsa je však táto vlastnosť žiaduca. Pri použití pary bude váš chlieb mäkučký a kôrka hnedá a chrumkavá. Pri mäse sa dočkáte šťavnatého a vláčneho stredu a zlatého prepečeného zovňajšku. S varením v pare zvládnete pripraviť syrové suflé aj pečenú kačicu na jednotku.

Uvaríte a upracete rýchlejšie

Dnešné moderné parné rúry pracujú v kombinácii s horúcim vzduchom a samy si upravia hladinu pary, vlhkosti a žiary tak, aby poskytli ideálne podmienky na prípravu určitých surovín a zachovali v nich to najlepšie. Napríklad v prípade ryže alebo knedlí už nemusíte mať strach z prekročenia odporúčanej doby varenia.

Obavy z rúry popraskanej olejom môžete tiež hodiť za hlavu. Vďaka pare sa totiž kombinované i klasické parné rúry veľmi rýchlo čistia a udržujú.

Čistenie rúry

Pripravíte jedlo pre celú rodinu

Variť pre rodinu s deťmi niekedy nie je úplne jednoduché. Marienka neje mäso, Jozefko neje zeleninu, mama chce chudnúť a otec by si dal niečo „poriadné“. Multifunkčná parná rúra vám umožní pripraviť hneď niekoľko jedál naraz, takže nemusíte stráviť pri sporáku celý deň a lietať od rúry k sporáku. Pri pečení v pare kombinujte ideálne pokrmy, ktoré potrebujú na prípravu podobnú teplotu. Ventilátor zamedzí zmiešaniu chutí a vôní jednotlivých jedál.

Rozmrazené ako čerstvé

Rozmrazené jedlo v mikrovlnke často stratí pôvodnú chuť alebo štruktúru. Pri rozmrazovaní v parnej rúre docielite výrazné skrátenie času oproti bežnému rozmrazovaniu. Suroviny budú rozmrazené šetrne a rovnomerne. Pri 50–60 ° C vráti parná rúra zmrazenú zeleninu, mäso, ryby, ovocie či hotové pokrmy do ich pôvodnej podoby. Mliečne produkty aj pečivo budú chutiť ako čerstvé.

Pečené mäso v parnej rúre

Ohriaté ako práve pripravené

Ohrievané jedlo väčšinou nie je také, aké bolo čerstvo vytiahnuté z rúry. Ohrev pokrmov v pare dodá jedlu to, čo stratilo pri skladovaní v chladničke, preto je ohrievanie v nich neprekonateľné. Rozdiel medzi čerstvo upečeným a ohriatym jedlom takmer nespoznáte. Jedlo môžete aj s tanierom ohrievať cca 5 minút pri teplote 90 – 100 °C a následne si ho vychutnať, ako keby ste ho práve uvarili.

Uvažujete o výmene starej rúry za novú? Nasťahujte si do kuchyne rúru s parnou funkciou a už nikdy nebudete chcieť piecť v ničom inom. 

Vytlačiť
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií