AlzaPlus+ sport Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Recenzia fitness náramku UMAX U-Band 107 Plus HR

Zobraziť katalóg
Recenzia fitness náramku UMAX U-Band 107 Plus HR

Fitness náramok môže fungovať ako skvelá motivácia k aktívnemu životnému štýlu a tiež vyzerať ako perfektný doplnok. Otestovali sme pre vás cenovo dostupný náramok U-Band 107 Plus HR od značky UMAX. Pozrite sa, ako v testovaní obstál a nakoľko naplnil naše očakávania.

Dizajn náramku U-Band 107 Plus HR

Na prvý pohľad vyzerá náramok UMAX veľmi esteticky. Neprekáža ani netlačí. Náramok je z príjemného materiálu a zapína sa jednoducho, ako remienok klasických hodiniek. U-Band vyzerá dobre na pánskej aj dámskej ruke a nekĺže ani nedráždi kožu. Príjemne sa nosí počas dňa aj v noci, kedy je pohodlie ešte dôležitejšie.

Po desiatich dňoch nepozorujeme žiadne opotrebovanie materiálu. Náramok sme testovali pri behaní aj v posilňovni a náramok nemení farbu ani po kontakte s potom. Niekomu sa môže zdať škoda, že je UMAX náramok k dipozícii iba v čiernej farbe, ale rovnako tak každý vie, že čierna farba je elegantná. Náramok sa hodí takmer k akémukoľvek oblečeniu.

Displej fitness náramku UMAX

U fitness náramku oceňujeme výrazný displej, ktorý využíva OLED technológiu, ktorá vyniká vysokou úspornosťou. Aj keď senzor náramku 24 hodín denne monitoruje tepovú frekvenciu, monitoruje spánok a displej reaguje na pohyb zápästím, U-Band 107 Plus HR aj tak vydrží bez opakovaného nabíjania vlastne celý týždeň. Displej reaguje nielen na pohyb, ale ovládať ho možno tiež dotykom a tlačidlom. Jednoducho teda môžete v priebehu dňa kontrolovať základné funkcie:

  • Dátum a čas
  • Počet krokov
  • Aktuálnu tepovú frekvenciu
  • Vzdialenosť

Zobrazenie ostatných funkcií je možné nastaviť v aplikácii. Potom sa na displeji môže zobrazovať napríklad aj aktuálna predpoveď počasia s predpoveďou až na dva dni dopredu alebo môžete dostávať upozornenia o prichádzajúcich hovoroch a správach.

Medzi jednotlivými funkciami si prepínate tlačidlom umiestneným v pätičke displeja alebo kliknutím na obrazovku displeja. Dvojité poklepanie slúži na aktiváciu displeja. Druhou možnosťou ako aktivovať displej je otočenie zápästia smerom k sebe. Ak chcete, aby sa displej rozsvietil, stačí pohnúť zápästím, ako keď sa chcete pozrieť na bežné hodinky. Občas sa môže stať, že senzor pohybu nezareaguje tak, ako chcete, ale bežne funguje, ako má.

UMAX U-Band 107 Plus HR, dizajn UMAX U-Band 107 Plus HR, OLED displej

Používanie náramku UMAX U-Band 107 Plus HR

Pre plnohodnotné používanie náramku potrebujete mobilnú aplikáciu, inteligentný telefón a prístup k internetu. Aplikácia je dostupná pre iOS aj Android, potom si založíte používateľský účet a pomocou Bluetooth prepojíte telefón s náramkom UMAX. Inštalácia aplikácie aj prepojenie v našom prípade prebehlo bez akýchkoľvek problémov a ihneď sme začali sledovať, ako naskakujú prvé kroky a vzdialenosť, ktorú sme počas dňa prešli.

Prídavné inteligentné funkcie náramku U-Band 107 Plus HR

Čo sme od náramku UMAX nečakali? Ak sa občas cítite v strese alebo zahltení prácou, môžete vyskúšať upokojujúce dychové cvičenia. Náramok U-Band 107 Plus HR vám to presne odpočíta a pomocou jednoduchej grafiky na displeji ukáže, ako telu pomocou dychu uľaviť od stresu. Medzi ďalšie zaujímavé funkcie, ktorými každý fitness náramok rozhodne nedisponuje, patrí možnosť upozornenia na stratu telefónu alebo pomoc s nájdením strateného telefónu. Náramok sa ozve (zavibruje) vo chvíli, keď prekročíte nastavenú vzdialenosť medzi náramkom a telefónom a ak už ste telefón stratili, môžete pomocou náramku zabezpečiť, aby začal zvoniť alebo vibrovať, aby ste ho ľahšie našli.

Ďalšie funkcie, ktoré U-Band 107 Plus HR ponúka, pre fitness náramok nie sú nevyhnutné, ale v rámci prídavných funkcií predstavujé príjemnú vychytávku. Sem by sme zaradili možnosť vzdialeného fotografovania vďaka prepojeniu s telefónom alebo predpoveď počasia na dva dni dopredu.

Ako sa zorientovať v ponuke fitness náramkov?

i Fitness wearables
Prečítajte si článok so základným prehľadom možných funkcií, ktoré môžete u fitness náramkov očakávať.

Aplikácia VeryFitPro

Ako sme už spomenuli, pre sledovanie zaznamenaných aktivít je potrebné nainštalovať si aplikáciu VeryFitPro. V nej môžete sledovať všetky záznamy aj progres, ak si nastavíte nejaký cieľ, kam chcete pri používaní fitness náramku smerovať. Aplikáciu sme pri testovaní stiahli do telefónu s aktuálnym iOS systémom, kde fungoval bez problémov. Podľa výrobcu by mala byť kompatibilita možná so systémom iOS 7.0 a vyšším a s adroid 4.4 a vyšším.

UMAX U-Band 107 Plus HR, aplikácia, používateľ UMAX U-Band 107 Plus HR, aplikácia, tepová frekvencia UMAX U-Band 107 Plus HR, nastavenie aplikácie

V rámci aplikácie je možné nastavenie čiastkových cieľov, ako napríklad počet krokov, ktoré by ste mali denne prejsť alebo napríklad počet hodín, ako dlho chcete každú noc spať. Ak sa zaregistrujete, všetky hodnoty sa vo vašom účte ukladajú, a tak môžete kedykoľvek skontrolovať vlastné pokroky alebo tiež prehrešky. Vyskúšať môžete aj rôzne notifikácie, ako napríklad zavibrovanie, keď vám na telefón príde správa, keď dlho sedíte alebo keď vám niekto volá. To všetko v aplikácii prehľadne nastavíte podľa svojich preferencií. V rámci svojho účtu sa tiež môžete prepojiť s priateľmi, ktorí používajú rovnakú aplikáciu, a potom medzi sebou môžete súperiť a motivovať sa.

Pre koho je tento fitness náramok vhodný?

UMAX U-Band 107 Plus HR je kvalitne spracovaný a cenovo dostupný variant medzi fitness náramkami. Ak sa snažíte, aby bol váš život aktívny a cítili ste sa dobre, s UMAX náramkom to pôjde jednoducho. Základné údaje, ako kroky, kalórie, vzdialenosť aj spánok zaznamenáva náramok spoľahlivo v prehľadnej aplikácii dostupnej pre iOS aj Android. Potešia vás aj špecifické funkcie ako dychové cvičenia, keď sa cítite v strese, možnosť vzdialeného fotografovania alebo napríklad pomoc pri hľadaní strateného telefónu. Pokiaľ ale patríte medzi aktívnych športovcov, možno budete nešťastní zo záznamov o tepovej frekvencii, ktoré podľa nás nie sú vždy relevantné, a odporúčame sa radšej porozhliadnuť v ponuke prepracovanejších sporttesterov a fitness náramkov.

Chcete mať prehľad o svojej kondícii?

i Inteligentná váha UMAX Smart Scale US10c
Prečítajte si recenziu inteligentnej váhy, ktorá posunie vašu snahu žiť aktívne na úplne iný level.

Porovnanie: UMAX U-Band 107 Plus HR vs konkurencia

Parametre/modelUMAX U-Band 107 Plus HR Black Xiaomi Mi Band 2 EVOLVEO FitBand B2
Vhodné na aktivity Beh, Cyklistika, FitnessFitnessBeh, Cyklistika, Fitness, Lyžovanie, Golf
Kompatibilný OSAndroid, iOSAndroid, iOSAndroid, iOS
Vodoodolnosť
Bluetooth
Typ displeja OLEDP-OLEDP-OLED
Cena39 €45 €70 €
*Ceny k 13. 3. 2018

Celkové hodnotenie UMAX U-Band 107 Plus HR

Hodnotenie 70 % Alza.sk

Hlavné parametre

Dizajn

80 %

Funkcie

60 %

Mobilné aplikácie

70 %

Klady

  • Prehľadný displej
  • Jednoduché sprevádzkovanie
  • Jednoduché ovládanie
  • Nabíjanie bez kábla
  • Vydrží nabitý celý týždeň
  • Špecifické funkcie

Zápory

  • Nie je vodoodolný
  • Nepresné meranie tepovej frekvencie
Vytlačiť
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií