Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Fossil Gen 5 The Carlyle HR (PREVIEW) – nadčasový dizajn, volanie aj voliteľná výdrž

Zobraziť katalóg

Sponzorovaný článok

Aktualizované

Hodinky odštartovali dnes už tridsaťpäťročnú históriu americkej spoločnosti Fossil a moderná éra tomu chcela, aby sortiment rozšírili tiež stále obľúbenejšie smart modely. Dnes sa pozrieme na obzvlášť zaujímavý produkt The Carlyle HR, ktorý vedľa hodiniek Julianna HR spadá do práve vydanej piatej generácie.

fossil; gen5; The Carlyle HR; chytre hodinky; smartwatch; wearables; nositelna elektronika;

Fossil Gen 5 The Carlyle HR – OBSAH

  1. Tradičný vzhľad bez zbytočných výstredností
  2. The Carlyle HR nepohrdnú ani prémiovými funkciami
  3. Informácie o športe aj telesných funkciách
  4. Fossil Gen 5 The Carlyle HR: výdrž batérie závisí od vašej voľby
  5. Fossil The Carlyle HR – parametre, špecifikácie a cena

Tradičný vzhľad bez zbytočných výstredností

Zatiaľ čo v prípade dizajnu inteligentných telefónov výrobcovia rôzne experimentujú a lákajú na všelijaké inovácie, pri smart watch ako by platili stále tie isté pravidlá. Výnimkou nie sú ani dnes popisované Fossil The Carlyle HR, ktoré vsádzajú na klasický elegantný vzhľad bez nepotrebných excentrických prvkov. K dispozícii sú v univerzálnej veľkosti 44 mm, ktorú dopĺňa vymeniteľný remienok so šírkou 22 mm. Telo z nerezovej ocele navyše poteší svojou malou hrúbkou, ktorá činí krásnych 12 mm. Zbytočne masívna konštrukcia je tak minulosťou. Na pravej strane hodiniek potom nájdeme tri tlačidlá, ktoré umožňujú veľmi jednoduché ovládanie. Konkrétne funkcie tlačidiel je možné navyše meniť, a k obľúbeným funkciám sa tak dostaneme rýchlejšie ako kedykoľvek predtým.

Vedľa elegantného dizajnu nemožno prehliadnuť ani 1,28-palcový dotykový displej. Ten sa chváli AMOLED vyhotovením, a disponuje tak špičkovými farbami, vernou čiernou aj veľmi dobrou čitateľnosťou na slniečku. Vplyvom prekvapivo vysokého rozlíšenia 416 × 416 pixelov môžeme počítať s výbornou jemnosťou, a smart hodinky Fossil Gen 5 The Carlyle HR tak vo výsledku ponúkajú jeden z najlepších dostupných displejov. O to viac oceníme aj možnosť výberu z celého radu ciferníkov, vďaka čomu The Carlyle HR ladia v každej situácii.

fossil; gen5; The Carlyle HR; smart hodinky; smartwatch; wearables; nositeľná elektronika;
Inteligentné hodinky Fossil Gen 5 The Carlyle HR ponúkajú Google Pay aj mnoho ďalších funkcií.

The Carlyle HR nepohrdnú ani prémiovými funkciami

The Carlyle HR sú aj napriek svojmu pôvabnému vzhľadu stále inteligentnými hodinkami, a spoľahnúť sa tak môžeme na celý rad inteligentných funkcií. Popri notifikácií z mnohých rôznych aplikácií ide napríklad o budík, kalendár, pripomienky, baterku, nájdenie mobilného telefónu alebo predpoveď počasia.

Na svoje si však pri hodinkách The Carlyle HR prídu tiež priaznivci hudby. Vedľa ovládania muziky prehrávanej na smartfóne možno hudbu uložiť do vnútornej pamäti samotných hodiniek. Tá v piatej generácii poteší svojou dvojnásobnou veľkosťou (8 GB), a prostredníctvom bezdrôtových slúchadiel si tak kedykoľvek pustíme až tisíce skladieb. Medzi ďalšími pokročilými funkciami nájdeme automatické prenastavenie dátumu a času podľa aktuálnej lokácie, NFC aj Google Pay, hoci WearOS v súčasnej dobe platby v SR nepodporuje. To sa však kedykoľvek môže zmeniť.

Ďalej The Carlyle HR umožňujú využitie Google asistenta, ktorý nanovo vie aj odpovedať. Vedľa vstavaného mikrofónu totiž pribudol tiež reproduktor, a tak dokážu smart hodinky aj telefonovať. Prostredníctvom pripojenia k mobilnému telefónu môžeme uskutočňovať hovory a nechýba ani možnosť odpovedať na SMS. V čase vydania článku však tieto funkcie na smartfóne vyžadujú operačný systém Android. Čo nevidieť by ich však mal podporovať aj iOS, kde zatiaľ používatelia vidia iba oznámenia, zatiaľ čo priama interakcia umožnená nie je. Na komunikáciu s okolitým svetom potom The Carlyle HR využívajú Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11 b/g/n.

fossil; gen5; The Carlyle HR; smart hodinky; smartwatch; wearables; nositeľná elektronika;
Smartwatch Fossil Gen 5 The Carlyle HR u nás získate v troch variantoch.

Informácie o športe aj telesných funkciách

Skrátka neprídu ani športovci. Spoľahnúť sa môžeme na automatické počítanie krokov, prejdenej vzdialenosti a spálených kalórií. Samozrejmosťou je aj meranie tepovej frekvencie, ktorá je pri mnohých športoch jedným zo základných údajov. Smart hodinky pochopiteľne zvládajú tiež monitorovanie mnohých konkrétnych športov a úľavu pocítite aj pri určovaní polohy, ktoré je možné bez nosenia samotného telefónu. Inteligentné hodinky Fossil The Carlyle HR totiž disponujú GPS, a všetko dôležité tak zaznamenajú samostatne. Tieto smartwatch zároveň ponúkajú vodoodolnosť 3 ATM, takže sa nemusíme obávať dažďa alebo umývania rúk. Podľa výrobcu nevadí ani plávanie a sprchovanie, zatiaľ čo striktne by sme sa mali vyvarovať potápaniu.

The Carlyle HR sa chvália vylepšením senzorov, a tým aj presnejším meraním, rovnako ako menšou spotrebou energie. V prípade srdcovej frekvencie možno údaje podľa priania používateľa merať po celý deň alebo len pri športovom vyžití. Nechýba ani monitorovanie spánku a úplnou novinkou je potom aplikácia Cardiogram. Tá v niektorých prípadoch dokáže odhaliť aj závažné ochorenia, ako je napríklad cukrovka, zástavy dychu pri spánku, fibrilácia predsiení, ale napríklad aj vysoký krvný tlak. Aj tentoraz však musíme zdôrazniť, že smart hodinky The Carlyle HR nenahradia diagnostiku vykonanú lekárom.

Fossil Gen 5 The Carlyle HR: výdrž batérie závisí od vašej voľbe

O plynulý a bezproblémový chod smartwatch sa stará osvedčený systém Wear OS od uznávanej spoločnosti Google. Z hľadiska hardvéru sa zase spoľahneme na 1 GB operačnú pamäť a moderný štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100 s frekvenciou až 1,2 GHz, ktorý sa popri slušnom výkone vyznačuje tiež nízkou spotrebou. Niet teda divu, že smart hodinky The Carlyle HR v štandardnom režime ľahko vydržia po celý deň.

Na výber je navyše hneď niekoľko módov, ktoré nutnosť dobíjania dokážu odložiť. Konkrétne je k dispozícii klasický mód s výdržou jedného dňa, predĺžený mód na výdrž 2 – 3 dni a režim na ukazovanie času, s ktorým získame výdrž až po dobu jedného mesiaca. Vedľa trojice prednastavených režimov možno zvoliť aj používateľský mód, v ktorom si jednotlivé funkcie nastavíme ručne. Platí pritom jednoduché pravidlo – čím viac funkcií určitý mód vypne, tým dlhšie batéria vydrží (hoci niektoré funkcie majú vyššiu spotrebu ako iné). Akonáhle sa batéria s kapacitou 310 mAh vybije, rýchle nabíjanie umožní dosiahnutie 80 % celkovej kapacity za necelú hodinu. Dodávaná nabíjačka je navyše magnetická, a tak je nabíjanie veľmi pohodlné.

fossil; gen5; The Carlyle HR; smart hodinky; smartwatch; wearables; nositeľná elektronika;
Pohľad na Fossil Gen 5 The Carlyle HR z rôznych uhlov.

Fossil Gen 5 The Carlyle HR – parametre, špecifikácie a cena

The Carlyle HR si môžete kúpiť hneď v niekoľkých odlišných verziách. Výrobca Fossil predstavil celkom štyri farebné varianty, z ktorých sú u nás dostupné tri najzaujímavejšie: čierne puzdro s čiernym silikónovým remienkom, čierne puzdro s hnedým koženým remienkom a strieborný model s kovovým remienkom.

Cena Fossil Gen 5 The Carlyle HR aktuálne (k 11. 11. 2019) činí 330,52 €.


fossil; gen5; The Carlyle HR; chytre hodinky; smartwatch; wearables; nositelna elektronika;
Fossil Gen 5 The Carlyle HR vedľa merania srdcovej frekvencie ponúka aj Google asistenta a rôzne ciferníky.

Smart hodinky Fossil Gen 5 The Carlyle HR sú dôkazom, že je možné skĺbiť vkusný dizajn s parádnym displejom a pestrou ponuku smart funkcií. Okrem notifikácií, volania alebo SMS neprídeme ani o monitorovanie pohybových aktivít alebo telesných funkcií. To všetko s počúvaním hudby a voliteľnou výdržou batérie robí z The Carlyle HR univerzálnu voľbu prakticky pre každého.

Vytlačiť
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií