AD homeoffice AD homeoffice

Huawei Band 2 a Band 2 Pro prídu s prémiovými funkciami

Zobraziť katalóg
Huawei Band 2 a Band 2 Pro

Výrobca Huawei predstavil už niekoľko fitness náramkov. Niektoré z nich, napríklad Honor Band 3, si nás získali jednoduchým dizajnom skombinovaným so základnými funkciami za nízku cenu. Minimalistického vyhotovenia sa čínska spoločnosť drží aj v prípade nových náramkov Band 2 a Band 2 Pro, ktoré prinášajú množstvo funkcií. Štandardná verzia vie monitorovať tep alebo merať prejdenú vzdialenosť a model Pro k tomu pridáva GPS modul, bežeckého trénera a veľa ďalších. Pretože Band 2 Pro bude už od 11. 10. u nás skladom, poďme sa pozrieť, čo nové fitness náramky Huawei ponúkajú.

Huawei Band 2 prichádza s modernejším dizajnom

Huawei Band 2 sa predstavil čoby nástupca Honor Band Z1 a oproti nemu doznal rad zmien v dizajne. Kým Z1 mal okrúhly displej evokujúci klasické hodinky, Band 2 má obrazovku v jednej rovine s remienkom, čím sa približuje populárnym náramkom Fitbit. Displej navyše vsádza na technológiu OLED, konkrétne PMOLED, takže zobrazené informácie budú zreteľne viditeľné za akýchkoľvek svetelných podmienok.

i Pozrite na recenziu náramku Garmin vívoSmart Optic. Páčiť sa vám bude okrem iného kvalitná konštrukcia z gumy, hliníka a plastu.

Remienok je pri týchto fitness náramkoch vyrobený z gumy a výrobca do nej pridal aj vkusný rámček z nehrdzavejúcej ocele. Na to sa viaže aj fakt, že je náramok vodoodolný, a to až do tlaku piatich atmosfér. Smelo tak budete môcť prevádzkovať vodné športy na hladine, ako je plávanie, ale i potápanie. Celkový dizajn pôsobí jednoducho a náramok vyzerá podľa nášho názoru pekne.

Huawei Band 2 Design

Monitorovanie srdcového tepu je len jednou z funkcií štandardnej verzie

Základný model Band 2 obsahuje niekoľko funkcií. Najpraktickejšou je monitor srdcového tepu, ktorý funguje celý deň bez ohľadu na to, čo robíte. Kedykoľvek sa potom môžete pozrieť na tipy, ako podať lepšie výkony a ako sa lepšie starať o zdravie.

Ďalšou funkcionalitou je krokomer schopný merať prejdenú vzdialenosť a rýchlosť na základe trojosového akcelerometra. Ten síce nie je taký presný ako GPS, ale na základné informácie bohato postačí. K tomu je značne úspornejší a to má pozitívny vplyv na výdrž batérie. Štandardný model tiež dostal „dychového inštruktora“, ktorý na displeji zobrazuje rady, ako správne dýchať za účelom relaxácie a zvýšenia výdrže pri behu.

Huawei Band 2 Pro prichádza s GPS a množstvom ďalších funkcií

Hlavnou prednosťou modelu Pro je GPS vhodné pre presný záznam bežeckých výkonov. Jediným mínusom tejto funkcie je náročnosť na batériu. S vypnutou GPS vydržia oba modely až 21 dní, so zapnutou však len niečo cez tri hodiny. Ďalšou exkluzivitou verzie Pro je bežecký tréner, ktorý z dát o prejdenej vzdialenosti, tepu a ďalších informácií vytvorí kompletnú analýzu vášho behu spoločne s radami, ako behať efektívnejšie, rýchlejšie a dlhšie.

Ďalšou vlastnosťou je systém Firstbeat, ktorý zvládne zmerať vašu hodnotu VO2Max, teda maximálnu spotrebu kyslíka. Aj vďaka tomuto údaju získa náramok bližšie informácie o vašej kondícii a môže vám naservírovať lepšie tipy.

Huawei Band 2 GPS

Prepojenie s mobilným telefónom ponúka mnoho ďalších výhod

Fitness náramky Huawei Band 2 si samozrejme budete môcť prepojiť s mobilným telefónom, pokiaľ teda vlastníte mobil s Androidom 4.4 a vyšším alebo iPhone, získate niekoľko výhod. Predovšetkým je to možnosť prepojenia so systémom GPS, vďaka ktorému si na smartphone môžete prezrieť napríklad ubehnutú trasu. Systém ale funguje aj v opačnom smere a zobrazuje notifikácie z telefónu, teda upozornenie, keď niekto volá, správy, budíky alebo napríklad upozornenie na udalosť v kalendári. Všetky tieto funkcie sa dajú pohodlne ovládať jednoduchým dotykom rovnako ako na mobiloch.

Huawei Band 2 prepojenie

Huawei Band 2 Pro skladom

Presná cena fitness náramku Huawei Band 2 a rovnako dátum dostupnosti nie sú známe. Podľa všetkého to ale bude čoskoro a cena sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude pohybovať v nižšej kategórii. Model Huawei Band 2 Pro sa bude predávať za 75,90 € a jeho naskladnenie očakávame už 11. 10. 2017.

Ako si náramky stoja oproti konkurencii?

Náramky Huawei Band 2 a Band 2 Pro budú súperiť s výrobcom Fitbit, konkrétne s ich náramkami Alta HR alebo Charge 2, ale aj so svojim súrodencom Honor Band 3.

ParametreHuawei Band 2Huawei Band 2 ProHonor Band 3Fitbit Alta HR Small
Výdrž batérie21 dní21 dní/3,5 hodiny s GPS30 dní5 dní
Dostupné farbyčierna, modrá, červenáčierna, modrá, červenáčierna, oranžová, modráčierna, sivá, fialová, coral
Vodotesnosťdo tlaku 5 ATMdo tlaku 5 ATMdo tlaku 5 ATMnevhodný pre plávanie
GPS
Monitor spánkuzaznamenanie doby spánkuHuawei TruSleepHuawei TruSleepzaznamenanie doby a kvality spánku
PlatformyAndroid 4.4+, iOSAndroid 4.4+, iOSAndroid 4.4+, iOSAndroid 4.4+, iOS, Windows Phone
Cenanepoznáme75,90 €68,90 €129 €

Náramky majú užitočné funkcie a dobré predpoklady na to, aby zavaril konkurencii. Skvelé predpoklady uspieť ešte podčiarkuje prívetivá cenaHuawei Band 2 Pro bude k dispozícii už od 11. 10. 2017 za cenu okolo 70 €. Ponúkne navyše aj GPS modul, čo v tejto cenovej triede nie je štandardom.

Vytlačiť
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií