AlzaPlus+ sport Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Podložky na jogu

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Dĺžka
18,3 cm
188 cm
-
Hrúbka
0,1 cm
3 cm
-
Materiál
TPE
(28)
Mikrovláknová
(27)
NBR
(16)
Guma
(9)
Korková
(9)
Farba
Modrá
(1)
Ružová
(2)
Zelená
(1)
Najnovšie objednávky

Vzhľadom na to, že joga je predovšetkým o harmónii a súzvuku s vaším telom, je dôležité dbať na správny výber podložky na jogu – jogamatka sa totiž stane vaším najvernejším partnerom pri cvičení. Dbajte na prevažujúci druh cvičenia, materiál a hrúbku, typ postavy či dizajn. Poradíme vám, aká podložka na jogu je tá pravá.

Pokračovať

Špeciálna jogamatka je na jogu vždy lepšou voľbou ako klasická fitness podložka

Jogamatka je vždy lepšou voľbou ako klasická fitness podložka, a to z toho dôvodu, že jogové cvičenie má svoje špecifické potreby. Podložka na jogu je viac pevná, stabilná, protišmyková a podrží vás aj v tých najnáročnejších pozíciách. Je tiež dlhšia – na joge väčšinou ležíte, a tak je dôležité, aby ste boli celý na podložke.

Ako vybrať jogamatky podľa toho, čo najčastejšie cvičíte?

Prvým krokom, ako vybrať jogamatky je zamyslieť sa, na aké druhy jogy ich budete najviac využívať. Pri pokojných lekciách, ktoré sa odohrávajú prevažne na zemi, sa vám bude hodiť pár milimetrov navyše, naopak pri dynamických lekciách oceníte čo najmenej materiálu, aby vám podložka na jogu nikde neprekážala.

  • Ashtanga a Jivamukti patrí medzi veľmi dynamické cvičenie, pri ktorom sa pekne zapotíte. Preto sa hodí najmä jogamatka z mikrovlákna či podložka na jogu korková, ktorá dobre saje a nešmýka.
  • Hot joga a Bikram joga prebieha v miestnosti s vyššou teplotou, a tak je lepšie a bezpečnejšie na jogamatky použiť savý uterák na jogu. Podložka na jogu protišmyková z mikrovlákna však bude tiež skvelým riešením.
  • Hatha joga a Jin joga sú pomalšie druhy jogy, kde vzhľadom na dlhé zotrvanie v pozíciách potrebujete komfort. Ako najlepšia sa javí 6 mm jogamatka, vďaka ktorej vás nebudú tlačiť kĺby.
  • Power joga a Vinyasa joga sú tiež dynamické cvičenia, kde vám prídu vhod nízke podložky na jogu, ktoré nešmýkajú a sú dostatočne savé. Skvele sa teda hodí mikrovlákno aj korok.

Zaujala joga aj vaše ratolesti? Potom je pre nich ideálna priamo podložka na cvičenie jogy pre deti, ktorá je prispôsobená ich potrebám.

Materiál: Podložka na jogu sa vyrába z PVC, kaučuku, korku, juty či mikrovlákna

Ďalej by vás mal zaujímať materiál. Podložka na jogu sa vyrába buď z PVC, kaučuku, korku, juty, či mikrovlákna.

Jogamatka – PVC

PVC predstavuje odolný materiál, ktorý je ľahký na údržbu, hladký na dotyk a príjemne mäkký. Ponúka rad výhod, avšak v dnešnej dobe sú populárnejšie jeho alternatívy, ktoré sú vyrábané z prírodných materiálov.

  • Univerzálna podložka na jogu.
  • Ľahko sa udržiava, môžete ju prať.
  • Je cenovo dostupná pre všetkých.
  • Joga karimatka nemá dlhú životnosť.
  • Nehodí sa na dynamické lekcie.

Podložka na jogu – korok

Ak vás zaujíma prírodná podložka na jogu, korok je skvelým riešením, pretože je šetrný k prírode a pochádza z obnoviteľných zdrojov.

  • Má príjemný a mäkký povrch.
  • Materiál je odolný a trvanlivý.
  • Je prirodzene antimikrobiálny.
  • Joga podložka má vyššiu obstarávaciu cenu.
  • Špecifický vzhľad sa niekomu nemusí páčiť.

Karimatka na jogu – PVC
Podložka na jogu – PVC

Podložka na jogu – korok
Podložka na jogu – korok

Joga podložka – juta

Joga podložka z juty je vyrobená z prírodných materiálov, je typická svojím drsnejším povrchom a jej spodnú vrstvu tvorí guma – vďaka tomu je podložka na jogu protišmyková, drží na svojom mieste a nikam neuteká.

  • Je vyrobená z ekologického materiálu.
  • Je skutočne veľmi kvalitná.
  • Hodí sa na pomalšie lekcie.
  • Karimatka na jogu je ťažká na prenášanie.
  • Nehodí sa na dynamické lekcie.

!

Jogové koberčeky nemajú protišmykovú vrstvu

Jogové koberčeky nie sú vhodné pre začiatočníkov, pretože je s nimi cvičenie oveľa ťažšie, a to kvôli absencii protišmykovej vrstvy. Hlavnou výhodou je, že tieto koberčekové podložky na jogu sú nezničiteľné a predstavujú tradičný spôsob cvičenia jogy.

Podložka na jogu – kaučuk alias prírodná guma

Je vaším cieľom prírodná a dokonale pružná podložka na jogu? Kaučuk (prírodná guma) je perfektne priliehavý a praktický materiál, ktorý drží na svojom mieste, a tak sa hodí najmä na dynamické lekcie.

  • Ide o ekologický materiál.
  • Zaisťuje lepšiu stabilitu na podložke.
  • Skvele sa hodí na dynamické lekcie.
  • Joga karimatka je trochu drahšia.
  • Ide o ťažší materiál na prenášanie.

Podložka na jogu – mikrovlákno

Podložka na jogu z mikrovlákna sa hodí predovšetkým na dynamické lekcie, pri ktorých sa zapotíte, pretože zaisťuje nekĺzavosť aj pri vysokej vlhkosti alebo potení. Väčšinou je mikrovlákno doplnené v spodnej časti gumou.

  • Je vyrobená z vysoko kvalitného materiálu.
  • Netrhá sa, nebledne a neobsahuje umelé farby.
  • Je ekologická a rozložiteľná v prírode.
  • Na sucho môže podložka kĺzať.
  • Nehodí sa na pomalšiu jogu.

Joga podložka - juta
Podložka na jogu – juta

Podložka na jógu mandala - kaučuk
Podložka na jogu – kaučuk

Karimatka na jógu - mikrovlákno
Podložka na jogu – mikrovlákno

Jogamatka z NBR či TPE peny

Stretnúť sa môžete aj s tým, že je jogamatka vyrobená zo syntetickej NBR gumy či TPE peny.

  • NBR je syntetická guma. Joga podložky z tohto materiálu sú veľmi mäkké a pohodlné, čo sa však nehodí na všetky typy jogy. Na niektorom povrchu tento materiál kĺže a odiera sa.
  • TPE pena výborne drží na povrchu podlahy, a to aj pri dynamickej joge. Jogamatky z TPE sú mäkké, majú príjemný povrch a ekologický materiál. Sú však drahšie a zle sa udržujú.

Váha a výška je pri výbere jogamatky tiež dôležitá

Pri výbere jogamatky záleží tiež na type vašej postavy. Väčšina typov majú dĺžku okolo 180 cm, a tak sa hodia pre takmer všetkých jogínov. Čo sa týka váhy, pre štíhlejšie postavy sa hodia mäkšie podložky na jogu a silnejšie postavy by sa mali poobzerať po hrúbke najmenej okolo 3 – 4 mm.

Dlháni si tiež vyberú – joga podložka má aj verziu „long“

Joga podložka nie je len doménou tých, ktorí majú obvyklú výšku. Pokiaľ meriate viac, pozerajte po verzii „long“, ktorá dosahuje až ohromných 280 cm, vďaka čomu si môže pohodlne zacvičiť skutočne každý.

Akú hrúbku by mala mať podložka na jogu? Rozlišujeme 3 rôzne typy

To, akú hrúbku má podložka na jogu je dôležité nielen z pohľadu pohodlia a bezpečia, ale aj z pohľadu prenášania na lekcie.

  1. Abnormálne mäkká jogamatka máva 5 – 6 mm a hodí sa skôr na typ jogy, kde vykonávate pomalé cviky s dlhou výdržou. Vďaka väčšej veľkosti je však tiež oveľa ťažšia, a tak je ťažké ju prenášať.
  2. Štúdiové jogamatky mávajú 3 – 4 mm, čo je zárukou pohodlia a bezpečia pri každej pozícii. Je nutné ale počítať s vyššou hmotnosťou, a tak sa hodia skôr na domáce použitie ako na každodenné nosenie so sebou.
  3. Podložky na jogu určené na cesty aj do štúdia mávajú okolo 2 mm, čo predstavuje zlatý stred. Kombinujú výhody štúdiovej a cestovnej verzie – ľahko sa dajú zrolovať alebo zložiť, a tak ich môžete prenášať.
  4. Cestovná podložka na jogu má iba 1 mm a hodí sa pre všetkých, ktorí nechcú nosiť ani kilo navyše. Je dokonale skladná, zmestí sa prakticky kamkoľvek a dovolí vám cestovať naľahko.

Aby sa vám jogamatka ľahšie prenášala, pozrite sa na vaky na podložku, do ktorých sa dá umiestniť nielen jogamatka, ale aj ostatné nevyhnutnosti potrebné na lekciu.

S hrúbkou podložky na jogu súvisí aj jej tvrdosť

Akonáhle ste vybrali správnu hrúbku, zamerajte sa aj na tvrdosť podložky na jogu. Silné a mäkké sú ideálne najmä pre tých, ktorí majú problém s kolenami – tlmia totiž dopady a uľahčujú celému pohybovému aparátu. Karimatky na jogu však nesmú byť príliš mäkké, pretože potom by bolo cvičenie oveľa náročnejšie.

Dizajnová podložka na jogu vás dokáže motivovať

Dizajnová podložka na jogu dokonale vyjadruje váš štýl a tiež vás dokáže pekne motivovať k cvičeniu. A aká je najobľúbenejšia podložka na jogu? Mandala čiže kruhový obrazec symbolizujúci vyššie duchovné princípy. Niektorí ľudia však nechcú byť rozptyľovaní žiadnymi vzormi, a tak je pre nich napríklad čierna podložka na jogu ideálna.

Podložky na jogu - kruh

Karimatky na jogu majú väčšinou klasický tvar obdĺžnika. Môžete sa však stretnúť aj s okrúhlym tvarom, ktorý sa hodí predovšetkým na domáce cvičenie. Umožňuje vám totiž veľký rozsah pohybu a jeho absolútnu slobodu. Hodia sa aj na meditáciu.

Aké vlastnosti máva jogamatka?

Jogamatka má celý rad vlastností, ktoré z nej robia perfektného pomocníka na cvičenie:

  • Protišmyková podložka na jogu zostane na svojom mieste, a vy sa tak môžete plne sústrediť na cvičenie.
  • Ultraľahká joga podložka je vhodná pre všetkých, ktorí chodia často na lekcie a podložku prenášajú.
  • Skladacia podložka na cvičenie jogy sa hodí do menších priestorov či na cestovanie, pretože nezaberie takmer žiadne miesto.
  • Umývateľná joga podložka má špeciálnu povrchovú vrstvu, ktorú stačí iba zotrieť vlhkou handričkou.

!

Chcete niečo málo ušetriť, ale zaujala vás jogamatka? Bazár je skvelým miestom, kde nájdete skvosty. Pokiaľ vás zaujíma názor ostatných zákazníkov, prečítajte si, aké má jogamatka recenzie.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Jogamatka – rozmery 173×61 cm, hrúbka 0,5 cm, umývateľná, materiál jutová, popruh súčasťou
24,90 €

2.
LIFEFIT YOGA MAT RELAX DUO, 183 × 58 × 0,6 cm, zelená Na objednávku – termín upresníme > 5 ks
Jogamatka – rozmery 183×58 cm, hrúbka 0,6 cm, protišmyková, materiál TPE, popruh súčasťou
19,24 €

3.
Podložka na cvičenie – materiál TPE, hrúbka 0,6 cm, rozmery 183×61 cm, popruh súčasťou
22,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
104 položiek
Naša značka TOP kvalita za super cenu
4,5
Stormred Skladacia podložka na jogu Ružová
Jogamatka – rozmery 173 × 61 cm (D׊), hrúbka 0,2 cm, protišmyková, umývateľná, vodoodolná a cestovné, materiál PVC, hmotnosť 0,4 kg
Super cena
9,59 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTliv022
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
Spokey SAVASANA Joga podložka na cvičenie korková, modrá, 4 mm, vrátane popruhu - Jogamatka Varianty
4,2 11×
Spokey SAVASANA Joga podložka na cvičenie korková, modrá, 4 mm, vrátane popruhu
Jogamatka – rozmery 180×60 cm, hrúbka 0,4 cm, protišmyková a umývateľná, materiál korková, popruh súčasťou, nosnosť 150 kg, hmotnosť 0,6 kg
Cenová bomba
18,95 € Ušetríte 2,02 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT16300
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
4,7 51×
Sharp Shape ECO Yoga mat Freedom
Jogamatka – rozmery 178 × 61 cm (D׊), hrúbka 0,35 cm, materiál mikrovláknová, hmotnosť 2,5 kg
Zľavnené -7 %
50,90 € 54,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTsh789
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
4,7 51×
Sharp Shape ECO Yoga mat Asana
Jogamatka – rozmery 178 × 61 cm (D׊), hrúbka 0,35 cm, protišmyková a umývateľná, materiál mikrovláknová, popruh súčasťou, hmotnosť 2500 g
55,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SPTss0073
4,7 51×
Sharp Shape ECO Yoga mat Namaste
Jogamatka – rozmery 178 × 61 cm (D׊), hrúbka 0,35 cm, protišmyková a umývateľná, materiál mikrovláknová, popruh súčasťou, hmotnosť 2500 g
Zľavnené -9 %
50,90 € 55,90 €
Na sklade 5 ks
Objednávací kód: SPTss0076
4,7 51×
Sharp Shape ECO Yoga mat Mandala
Jogamatka – rozmery 178×61 cm, hrúbka 0,35 cm, materiál mikrovláknová, hmotnosť 2,5 kg
50,90 €
Na sklade 4 ks
Objednávací kód: SPTss0075
Sharp Shape Microfibre travel mat Spiritual - Jogamatka Varianty
4,9
Sharp Shape Microfibre travel mat Spiritual
Jogamatka – rozmery 182×61 cm, hrúbka 0,1 cm, materiál mikrovláknová, hmotnosť 900 g
43,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTss0107
4,7 51×
Sharp Shape ECO Yoga mat Mirror
Jogamatka – rozmery 178 × 61 cm (D׊), hrúbka 0,35 cm, protišmyková a umývateľná, materiál mikrovláknová, popruh súčasťou, hmotnosť 2500 g
Cenová bomba
37,90 € Ušetríte 13,05 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SPTss0074
4,7 51×
Sharp Shape ECO Yoga mat Lotos
Jogamatka – rozmery 178×61 cm, hrúbka 0,35 cm, protišmyková a umývateľná, materiál mikrovláknová, popruh súčasťou, hmotnosť 2500 g
Zľavnené -9 %
50,90 € 55,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SPTss0072
Sharp Shape PU Yoga mat Flower - Jogamatka Varianty
4,4 16×
Sharp Shape PU Yoga mat Flower
Jogamatka – rozmery 185 × 68 cm (D׊), hrúbka 0,4 cm, materiál guma
59,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: SPTss0113
4,7 51×
Sharp Shape ECO Yoga mat Unicorn
Jogamatka – rozmery 178 × 61 cm (D׊), hrúbka 0,35 cm, protišmyková a umývateľná, materiál mikrovláknová, popruh súčasťou, hmotnosť 2500 g
56,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTss0077
4,4 20×
Sharp Shape Dual TPE yoga mat grey
Podložka na cvičenie – materiál TPE, hrúbka 0,6 cm, rozmery 183×61 cm, popruh súčasťou
22,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTss0125
4,4 20×
Sharp Shape Dual TPE yoga mat blue
Podložka na cvičenie – materiál TPE, hrúbka 0,6 cm, rozmery 183×61 cm, popruh súčasťou
Super cena
21,30 € Ušetríte 1,65 €
Na sklade 3 ks
Objednávací kód: SPTss0124
4,4 20×
Sharp Shape Dual TPE yoga mat red
Podložka na cvičenie – materiál TPE, hrúbka 0,6 cm, rozmery 183×61 cm, popruh súčasťou
24,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTss0127
Sharp Shape JUTA yoga mat Khaki - Jogamatka Varianty
4,8
Sharp Shape JUTA yoga mat Khaki
Jogamatka – rozmery 173×61 cm, hrúbka 0,5 cm, umývateľná, materiál jutová, popruh súčasťou
24,90 €
Na sklade 5 ks
Objednávací kód: SPTss0131
Sharp Shape Cork travel yoga mat Chakra - Jogamatka Varianty
4,2
Sharp Shape Cork travel yoga mat Chakra
Jogamatka – rozmery 183×61 cm, hrúbka 0,35 cm, materiál korková, popruh súčasťou
53,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTss0117
Sharp Shape JUTA yoga mat Coffee - Jogamatka Varianty
4,8
Sharp Shape JUTA yoga mat Coffee
Jogamatka – rozmery 173×61 cm, hrúbka 0,5 cm, umývateľná, materiál jutová, popruh súčasťou
24,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTss0130
Sharp Shape JUTA yoga mat Claret - Jogamatka Varianty
4,8
Sharp Shape JUTA yoga mat Claret
Jogamatka – rozmery 173×61 cm, hrúbka 0,5 cm, umývateľná, materiál jutová, popruh súčasťou
24,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SPTss0129
LIFEFIT YOGA MAT LOTOS DUO, 183 × 58 × 0,6 cm, zelená - Jogamatka Varianty
4,6 10×
LIFEFIT YOGA MAT LOTOS DUO, 183 × 58 × 0,6 cm, zelená
Jogamatka – rozmery 183×58 cm, hrúbka 0,6 cm, protišmyková, materiál TPE, popruh súčasťou
19,70 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT16434
Sharp Shape Round yoga mat Meditation - Jogamatka Varianty
5,0
Sharp Shape Round yoga mat Meditation
Jogamatka – rozmery 140×140 cm, hrúbka 3 cm, umývateľná, materiál mikrovláknová
74,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Objednávací kód: SPTss0135
Loap Roof zelená
Karimatka – hrúbka 0,6 cm, skladacia, protišmyková, celoročná, rozmery 183 × 61 cm (D׊), materiál TPE, rozmery po zbalení 61 × 13 cm (D׊), zelená farba
19,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTsc1056
4,9
Sharp Shape Microfibre travel mat Tropical
Jogamatka – rozmery 182×61 cm, hrúbka 0,1 cm, materiál mikrovláknová, hmotnosť 900 g
33,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SPTss0109
4,4 16×
Sharp Shape PU Yoga mat Blossom
Jogamatka – rozmery 185 × 68 cm (D׊), hrúbka 0,4 cm, materiál guma, hmotnosť 3,1 kg
62,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SPTss0111
4,4 20×
Sharp Shape Dual TPE yoga mat green
Podložka na cvičenie – protišmyková, ultraľahká, materiál TPE, hrúbka 0,6 cm, rozmery 183×61 cm, popruh súčasťou, hmotnosť 0,9 kg
19,90 €
Rozbalené
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTss0184

Podložky na jogu

článokAko cvičiť doma? Prehľad najlepších športov Aký šport vybrať pre cvičenie doma? Ide to lacno, účinne a bez nutnosti opustiť izbu. V našom článku zistíte, aké sú hlavné výhody a nevýhody domácej posilňovne. A hlavne si predstavíme športy vhodné na cvičenie z pohodlia vášho domova. 
Guma na cvičenie, tiež odporová guma či expandér, je šikovným pomocníkom pri domácom cvičení, s ktorým možno precvičiť celé telo. V našom článku sa dozviete, ako s touto gumou správne cvičiť.
Ako začať cvičiť doma? Ide to lacno, účinne a bez nutnosti opustiť svoju izbu. V článku vám poradíme, ktorý typ cvičenia pre vás bude vhodný a ako cvičiť, aby ste dosiahli požadované výsledky.
jógaJoga pre tehotné Čakáte bábätko a bojíte sa robiť namáhavé cvičenie? Bolí vás chrbát? Chcete si uľaviť od napuchnutých nôh? Už ste počuli o gravid joge? Máte veľa otázok, na ktoré ste nenašli odpovede? Snažili sme sa pre vás zistiť všetko o gravid joge a odpovede nájdete v nasledujúcom...
Viac článkov

Podložky na jogu

V kategórii Podložky na jogu máme práve teraz na Alza.sk celkom 104 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné podložky na jogu Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie podložky na jogu Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie podložky na jogu Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii podložky na jogu recenzie
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií