AlzaPlus+ sport Aplikace

Tréner radí: Roztáča sa post-olympijský kolotoč

Zobraziť katalóg

Pár dní po ukončení zimnej olympiády v Pchjongčchangu upreli športoví fanúšikovia zrak na britské ostrovy. Prvé štyri marcové dni sa v Birminghame konali halové majstrovstvá sveta v atletike; po medailovej žatve z olympiády sme sa teda dočkali cenných kovov. S jednou zlatou a dvomi striebornými medailami skončili Slováci na sedemnástom mieste Aj v marci a apríli nás však čaká nálož športových podujatí, ktoré sa oplatí sledovať.

Svetový pohár na každom rohu

Kórejská olympiáda rozhodne sezónu zimných športov neukončila, skôr naopak. V priebehu marca sa pripravme na ďalšie akcie biatlonistov či majstrov bežeckého lyžovania. Konkrétne biatlonisti zavŕšia tohtoročnú sezónu dvomi vrcholmi. V dňoch 22. – 25. 3. hostí ruská Ťumeň finále SP a deň potom začne estónske Otepää MS juniorov. Dúfajme, že servismani českej reprezentácie zvolia správne vosky a perfektne tak bežky našich jazdcov pripravia na ďalšie výkony.

V permanencii zostanú aj fanúšikovia alpského lyžovania, a to predovšetkým priaznivci českej kométy posledných týždňov, Ester Ledeckej. Jej červené Atomic REDSTER S9 ju doviezli až ku zlatej olympijskej medaile, a my môžeme len s napätím sledovať ďalšie prekvapenie na zjazdovkách.

i Zimné olympijské hry v Pchjongčchangu možno považovať za úspešné. Reprezentanti SR priviezli celkom tri kovy, pričom naši západný susedia sedem cenných kovov a v poradí národov obsadila Česká republika 14. miesto.

Ester Ledecká – 2x zlato – alpské lyžovanie + snowboarding
Michal Krčmář – striebro – biatlon
Martina Sáblíková – striebro rýchlokorčuľovanie
Eva Samková – bronz – snowboarding
Veronika Vítková – bronz – biatlon
Karolína Erbanová – bronz – rýchlokorčuľovanie

Rovnako tak bude patriť marec freestylu a ďalším divácky atraktívnym športom. Snowboardy a lyže tých najlepších jazdcov sa budú naprieč Európou preháňať na u-rampách, v bubnoch či po akrobatických mostíkoch.

Dobrú správu mám pre fanúšikov, ktorí by radi dodatočne nasali olympijskú atmosféru. Odporúčam sledovať Paralympijské hry (9. – 18. 3.), ktoré ponúka divácky zážitok zo širokého spektra zimných športov s možnosťou podporiť paralympionikov.

SnowboardLyže

Ľadové arény plné akcií

Ľadové korčule vrcholových športovcov budú v permanencii hneď na niekoľkých štadiónoch. V Minsku 17. – 18. 3. čaká finálová výzva SP na rýchlokorčuliarky Karolínu Erbanovú a Martinu Sáblíkovú.

Na rýchlosť a preteky o čas naviažu chvíle estetiky a ladnosti pohybového prejavu. 19. – 25. 3. hostí talianske Miláno Majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní. Prajme reprezentantom na čele s Michalom a Eliškou Březinovými, nech sa pretancujú na svojich korčuliach k medailovému úspechu.

Atraktívne sledovanie sa iste vykľuje aj z majstrovstiev sveta v curlingu. Pre slovenských fanúšikov odporúčam sledovať súboj žien v kanadskom North Bay, okorenené účasťou českých reprezentantiek. Následne hostí turnaj mužov v americkom Las Vegas, tentoraz bez českej účasti.

Národné športy v plnom prúde

Pre futbal a hokej sa nám zažilo označenie národné športy. Hokejová reprezentácia si v Kórei odškrtla jeden z vrcholov sezóny a ide sa ďalej.

Apríl sa ponesie v znamení prípravných zápasov. V termíne 19. – 22. 4. bude možnosť podporiť hokejistov priamo na Českých hokejových hrách v Pardubiciach. Posledné strely z hokejok našich hráčov pred májovými MS budú mieriť na našich tradičných súperov z Fínska, Švédska a Ruska.

Zo zimného spánku sa prebudil aj futbal. Kopačky slávnych futbalistov sa začali preháňať po svetových trávnikoch a rozbehli sa aj stretnutia v tuzemských súťažiach. Jarné vyraďovacie boje v Lige majstrov a Európskej lige nám prinesú veľa strelených gólov, dramatických zápasov a krásnych fines s futbalovou loptou.

Česká futbalová reprezentácia sa síce nekvalifikovala na letné Majstrovstvá sveta do Ruska, aj tak ju ale tento rok čaká bohatý program. Napríklad v termíne 22. – 26. 3. sa zúčastní turnaja China Cup 2018, kde sa predstaví v konkurencii Uruguaja, Walesu a domácej Číny.

HokejFutbal

Do steny alebo cez sieť?

Zaujímavé akcie čakajú tiež priaznivcov raketových športov. Vo squashi sa konajú dva turnaje, ktoré rozhodne stoja za zmienku. V termíne 20. – 22. 4. prebehne Czech Masters Open v Prahe. O pár dní neskôr, 25. – 28. 4., usporadúva lotyšská Riga squashové Majstrovstvá Európy tímov.

Apríl bude významný tiež pre fanúšikov badmintonu. Španielska Huelva organizuje 24. – 29. 4. Majstrovstvá Európy jednotlivcov. Šampionát, na ktorom sa budú oháňať raketami tí najlepší muži, ženy a bedmintonové dvojice starého kontinentu.

České tenistky čakajú v ceste za ďalší Fed Cup trofejí nevyspytateľné Nemky. Družina na čele s Karolínou Pliškovou či Petrou Kvitovou zamieri tretí aprílový víkend do Stuttgartu bojovať o priamy postup do finále.

Domácim fanúšikom odporúčam prísť sa pozrieť na kvalitný tenis na prelome apríla a mája v rámci turnaja Prague Open, ktorý prebehne na antukových dvorcoch Tenisového klubu Sparta Praha v Stromovke. Ide o medzinárodný tenisový turnaj žien, ktorý je súčasťou ženského okruhu ITF a profiluje sa, ako najvýznamnejší turnaj žien u nás.

Na prelome apríla a mája zažijú svoju vrcholnú akciu tiež stolní tenisti. Vo švédskom Halmstade sa môžu začať pomaly chystať stoly, na ktorých sa zvedú bitky družstiev v rámci Majstrovstiev sveta.

BadmintonSquash
Tennis Head Sensor

Trénerova bilancia

Jar 2018

Február a marec sa ponesú v duchu končiacej zimnej sezóny. Zároveň je kalendár nabitý svetovými a európskymi šampionátmi rôznych športových odvetví. Masové športy, ako futbal a hokej, čakajú veľké turnaje a nás zaujímavé prípravné obdobie. Rozhodne nás nečakajú nudné mesiace ani pokoj pred búrkou. Pozitívna je aj česká a slovenská stopa na veľkých akciách, ktoré nás v nasledujúcich týždňoch čakajú.

patrik Mazara

Patrik Mažári

Patrik Mažári je absolvent UK FTVS, mládežnícky reprezentant ČR vo futsale, držiteľ UEFA B licencie, držiteľ bronzovej medaily z akademického MS v Brazílii 2016 a futbalový tréner mládeže FK Dukla Praha.

Vytlačiť
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií