Návody a průvodci

Formátovanie disku (PODROBNÝ NÁVOD)

Potrebujete naformátovať disk pre hernú konzolu, vytvoriť externý disk, ktorý bude spolupracovať s Windows aj MacOS, pripraviť flash disk na ďalšie použitie alebo potrebné doplniť nové úložisko do existujúcej zostavy? Podrobný návod, ako na formátovanie a všetko s ním spojené, nájdete v našom článku.

USB kľúč je chránený proti zápisu – ako povoliť zápis?

Už sa vám niekedy stalo, že váš obľúbený USB kľúč naraz prestal fungovať a nešlo naň ukladať súbory? Máme riešenie pre túto situáciu a zároveň vám poradíme, ako zabezpečiť flash disk proti strate. Iste totiž nechcete, aby si niekto prezeral vaše fotky z dovolenky alebo iné dôležité súbory.

Najlepšie grafické karty Radeon RX 7900 XTX

Páči sa vám výkon grafických kariet Radeon RX 7900 XTX a plánujete si jednu zaobstarať do svojho herného PC? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V ňom sa totiž na tieto grafické karty pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi vybrať tie absolútne najlepšie. Vďaka ich porovnaniu podľa rozličných kritérií si budete môcť urobiť prehľadný obrázok o tom, ktorá z nich by mohla byť tou najlepšou voľbou práve pre vás.

Defragmentácia a čistenie disku (PODROBNÝ NÁVOD)

Naozaj len ťažko nájdete disk, na ktorom by neboli žiadne duplicitné či nadbytočné dáta. Tieto dáta nielen ukrajujú z dostupnej kapacity úložiska, ale tiež spomaľujú chod celého počítača. Raz za čas (napr. za štvrťrok) by ste preto mali svoj disk aspoň čiastočne prečistiť, teda odstrániť nepoužívané inštalačné, spúšťacie a ďalšie súvisiace súbory. Ako na to vám poradíme v našom článku.

Zálohovanie dát (NÁVOD)

Fotky, dokumenty alebo videá patria medzi to najcennejšie, čo vo svojom digitálnom živote máme. Poradíme vám, ako ľahko a elegantne vyriešiť zálohovanie dát. Stačí totiž chvíľka nepozornosti a vír vám všetko v priebehu niekoľkých okamihov nenávratne zašifruje. Kam zálohovať dáta? Ako na zálohovanie dát vo Windows? Oplatí sa zálohovať na cloud? V článku zistíte všetko o zálohovaní dát v PC.

Ako skombinovať základnú dosku, grafickú kartu a procesor

Radi by ste si postavili vlastný počítač, ale úplne presne neviete, ako na to? Radi vám pomôžeme, pretože veľmi dobre poznáme ten slastný pocit, ktorý sprevádza úspešné prvé nabootovanie nového počítača. Poradíme vám nielen ako po technickej stránke zostaviť počítač, ale budeme sa sústrediť aj na správny výber základnej dosky, grafickej karty a procesora.

P-DC1-WEB19
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info