AD elektro AD elektro

Latte macchiato – návod na prípravu

Catalogue

Article

Aktualizované

Kávový nápoj, ktorého základom je kvalitné espresso, navrstvené v pohári s našľahaným mliekom. Pôvod latté macchiato by sme hľadali v Taliansku, kde sa podľa povesti začalo pripravovať kvôli deťom, ktoré vyžadovali „svoju šálku kávy“. Doslovný preklad znamená „škvrnité mlieko“.

Cafe macchiato

Aká hrubosť kávy je na prípravu latte macchiata ideálna?

Súčasťou latte macchiato je espresso. Hrubosť kávy teda zodpovedá príprave na espresso a mala by konzistenciou pripomínať hrubú múku.

Aký zvoliť kávovar?

Staršie typy automatických kávovarov tak šikovné, aby pripravili toto krásne latté macchiato, nebývali. Pri súčasných už však ide o úplne iný zážitok. A to chuťovo aj vizuálne.

Príprava latte macchiata

Latte macchiato je podávané vo vysokých pohároch s vrstvou mlieka na dne, potom vrstvou kávy a nakoniec vrstvou hustej našľahanej mliečnej peny.

Latte macchiato – recept

  • Množstvo kávy na prípravu: 7 – 14 g
  • Teplota vody: 88 – 93 °C pri espresse, 58 – 60 °C pri mlieku
  • Čas prípravy: do 5 minút
  • Objem: 25 ml espressa + min. 200 ml našľahaného mlieka s penou
  • Druh šálky: vysoké poháre s objemom 280 ml

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

Print
P-DC1-WEB13
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info