Tréner radí: Recenzia exkluzívnych Suunto 3 Fitness

Catalogue
Tréner radí: Recenzia exkluzívnych Suunto 3 Fitness
Aktualizované

V záplave športtesterov a inteligentných hodiniek vyplával na povrch trhu zaujímavý prírastok do portfólia značky Suunto. Model Suunto 3 Fitness ma zaujal pre svoj moderný dizajn a veľa užitočných funkcií podporujúcich zdravý životný štýl. Viac sa dozviete v mojej recenzii.

Suunto 3 Fitness

Recenzia exkluzívnych Suunto 3 Fitness – OBSAH

  1. Suunto 3 Fitness dbá o dostatok pohybu aj odpočinku
  2. Športtester, ktorý nad vami stále drží ochrannú ruku
  3. Suunto 3 Fitness a váš smartfón budú kamoši
  4. Pekný dizajn športtestera
  5. Suunto 3 Fitness vs. Suunto Ambit 2
  6. Suunto 3 Fitness vs. Garmin Forerunner 35
  7. Záver recenzie – hodnotenie Suunto 3 Fitness

Suunto 3 Fitness dbá o dostatok pohybu aj odpočinku

Je všeobecne potrebné mať na pamäti, že športový tréning nie je len o maximálnych výkonoch v tréningu. Kúzlo zdravého prístupu k športu tkvie v harmónii medzi vhodne zvolenou záťažou a následnou regeneráciou. Obavy z pretrénovania a nedostatočnej prevencii zranení Suunto 3 Fitness rieši tréningovým plánom prispôsobeným vašej aktuálnej kondícii. Tento režim zabudovaný v hodinkách dokáže plánovať až na sedem dní dopredu.

Športtester Suunto 3 Fitness na vašom zápästí neustále monitoruje dennú aktivitu, ktorú na tréningový proces vyhodnocuje adaptabilný tréningový sprievodca. Nechýba ani snímač srdcového tepu na spodnej hrane ciferníku, máte teda neustále prehľad o orientačných hodnotách svojej tepovej frekvencie - hoci samozrejme platí, že údaje z hrudného pásu bývajú obvykle presnejšie.

Športtester, ktorý nad vami stále drží ochrannú ruku

Optický snímač tepovej frekvencie nie je jediná funkcia, ktorú váš Suunto 3 Fitness monitoruje. Po každom spánku si môžete zobraziť jeho samotný priebeh; kvalita spánku je totiž dôležitým regeneračným prvkom, rovnako tak ako vaša úroveň stresu.

Displej hodiniek Suunto 3 Fitness (v tomto prípade nedotykový) na vašu orientáciu vykreslí behom pár sekúnd stĺpcové grafy v mnohých farebných vyhotoveniach; na prvý pohľad tak spoznáte zvýšenú úroveň všetkých ukazovateľov. V krajných prípadoch vás notifikačný systém dokonca upozorní, že je načase si odpočinúť.

i Zaujímavosť:

Cristiano Ronaldo, v súčasnosti najlepší futbalista planéty, dodržiava iný spánkový režim ako väčšina populácie. Nespí v klasických osemhodinových blokoch, ale drieme niekoľkokrát denne, tak aby jeho spánok dal dohromady násobok deväťdesiatich minút.

Slávny CR7 svoje návyky upravil podľa myšlienky spánkového kouča Nicka Littlehalesa. Ronaldo spí ideálne v čerstvo povlečenej posteli s desať centimetrovým penovým matracom a bez vankúša, v tzv. plodovej polohe. Zároveň deväťdesiat minút pred začatím spánku nepozerá na TV či iné obrazovky, mobil dokonca ani neberie do spálne.

Suunto 3 Fitness a váš smartfón budú kamoši

Prostredníctvom bluetoothového prepojenia obdržíte upozornenie na prichádzajúce hovory či správy rovno na zápästie. Je nutné dodať, že vibrácie aj zvuky Suunto 3 Fitness sú neprepočuteľné, nie však rušivé. Svoje úspechy môžete v aplikácii zdieľať a zároveň súperiť s ostatnými členmi komunity. Vďaka prehľadnej grafike hodiniek máte jasno o svojich dosiahnutých rekordoch.

Suunto 3 Fitness; recenzia

Suunto 3 Fitness sú k dispozícii hneď v niekoľkých farebných variantoch – celočierny vzhľad ocenia najmä muži, zatiaľ čo pre ženy je pripravené bielo zlaté vyhotovenie či variant s ružovým remienkom.

Pekný dizajn športtestera

Presne ako Suunto 3 Fitness by mal športtester na bežné športovanie a aktívny životný štýl vyzerať. Vzhľad hodiniek milo upúta na prvý pohľad. Prehľadnú obrazovku lemuje kovové rámovanie, ktoré dodáva hodinkám ľahko elegantný nádych. Samotná ľahkosť mnou testovaných tyrkysových Suunto Fitness Ocean a funkčný hladký remienok prispievajú komfortnému noseniu.

Tyrkysová verzia Suunto 3 Fitness je síce označená ako unisex vyhotovenie, osobne by som ju ale odporučil skôr ženám - farba remienka často pri mojich spolužiakoch z FTVS provokovala otázku, prečo nosím dievčenské hodinky. O to viac sa ale teším na vyhotovenie remienka v iných farbách, ktoré výrobca plánuje čoskoro uviesť na trh. Napríklad v čiernej farbe ide o vzhľad veľmi elegantný a športový zároveň. Remienky budú dostupné exkluzívne v ponuke Alzy od 25. apríla.

Suunto 3 Fitness vs. Suunto Ambit 2

Inteligentné hodinky Suunto 3 Fitness sa oproti predošlému modelu, čo sa týka funkcií, skôr pohoršili. Našťastie to výrobca vyvážil tiež znížením ceny. Suunto Ambit 2 majú na rozdiel od novšieho modelu viac senzorov a snímačov. Menujme napríklad GPS, barometer, kompas alebo teplomer.

Suunto; súboj generácií
Nové hodinky Suunto 3 Fitness ponúkajú v porovnaní so Suunto Ambit 2 skromnejší počet funkcií. Túto skutočnosť však vyvažujú prívetivejšou cenou a oveľa lepšou výdržou batérie.

Čo však staršiemu modelu chýba, je meranie tepu. Horšia je aj výdrž na batériu – pri neustále zapnutej GPS a sledovaní aktivity vydrží maximálne 50 hodín, kým novšia verzia sa pýši schopnosťou fungovať až 120 hodín.

Suunto 3 Fitness vs. Garmin Forerunner 35

Pozrieme sa aj na porovnanie s konkurenciou. Konkrétne hodinkami Garmin Forerunner 35 nechýba GPS ani akcelerometer, chýba ale ANT+ alebo kompas. Majú ale optické meranie srdcového tepu a sú dostupné hneď v štyroch farebných variantoch, čím priamo konkurujú Suunto 3 Fitness.

ParametreSuunto 3 FitnessSuunto Ambit 2Garmin Forerunner 35
Rozlíšenie displeja218 × 218 px128 × 128 px128 × 128 px
Bluetooth
GPS
Hmotnosť36 g89 g37 g
Vodoodolnosť3 ATM10 ATM5 ATM
Výdrž v pokoji/pri športe10 dní/5 dní30 dní/50 h9 dní/13 h
Optické meranie tepu
Cena229 €332 €199 €

Cena je platná k 9. 4. 2018.

Vo výdrži na batériu sú títo dvaja rivali v podstate vyrovnaní, Garmin vydržia v pokojovom stave približne 9 dní (to je o deň menej ako Suunto 3 Fitness), so zapnutým sledovaním aktivity je to výrazne menej – 13 hodín. Poteší ale výpočet VO2max a slušná vodoodolnosť.

Recenze Suunto 3 Fitness

Trenérova bilancia

Suunto 3 Fitness Ocean

Vďaka svojim parametrom môžem Suunto Fitness 3 odporúčiť širokému spektru športovcov všetkých výkonnostných kategórií. Vďaka vodoodolnosti je s nimi možné plávať, surfovať, potápať sa do 30 metrov, venovať sa kanoistike alebo s nimi absolvovať hneď celý triatlon.

Všetky športové funkcie na snímanie bežeckých atribútov ocenia atléti, vytrvalci alebo priaznivci turistiky, prípadne ďalších outdoorových aktivít. Svoje uplatnenie nájde tento športtester aj v športových hrách. Dokonca môžete zahájiť tréning priamo v režime halových športov.

Športových režimov je skrátka toľko, že by bolo veľké prekvapenie, keby ste v nich nenašli ten svoj. V tom vidím veľký bonus oproti väčšine iných hodiniek, často sa obmedzujúcich na základné druhy športov.

  • Široké spektrum športových režimov
  • Adaptabilný sedemdňový tréningový plán
  • Meranie kvality spánku a úrovne stresu
  • Upozornenie na hraničné limity nameraných hodnôt
  • Notifikácie prichádzajúcich hovory a SMS
  • Dlhá výdrž batérie
  • Moderný dizajn
  • Prichádzajúce správy nemožno zmazať
Patrik Mažári

Patrik Mažári

Patrik Mažári is a graduate of the Faculty of Sports at Charles University in Prague, junior national player of the Czech futsal team and bronze medalist at the 2016 World Cup in Brazil. He is youth football coach at FK Dukla Prague and holds the UEFA B license.

Hodinky Suunto 3 Fitness – PREVIEW

Suunto 3 Fitness vyzerajú na prvý pohľad skoro ako bežné smartwatch ostatných značiek. Zdanie ale klame, oproti konkurencii je tu hneď niekoľko vychytávok. Tou prvou, ktorú si rozhodne všimnete, je rámček z nehrdzavejúcej ocele okolo displeja, ktorý ho na jednej strane chráni proti nárazom a zároveň poslúži aj ako dizajnová záležitosť. Ďalším aspektom je hneď niekoľko atraktívnych farebných variantov. Všetko završuje pomerne sympatická cenová hladina. Poďme sa na hodinky pozrieť podrobnejšie.

Suunto 3 Fitness sú plné funkcií

Hodinky vynikajú najmä v pokročilej fitness funkcionalite. Suunto 3 Fitness v sebe majú zabudovaných niekoľko tréningových programov, a tým sa snažia „suplovať“ vášho osobného fitnes trénera. Hodinky napríklad dokážu automaticky prispôsobovať tréningy vašim potrebám, a vás tak prinútiť k pohybu.

Suunto 3 Fitness Sakura Suunto 3 Fitness Gold

Smartwatch Suunto 3 Fitness ponúkajú atraktívny dizajn.

Funguje to tak, že Suunto 3 Fitness na základe vašej fyzickej kondície a histórie cvičení pripravia týždňový tréningový plán, ktorý si postupne plníte. Pokiaľ ale zmeškáte nejaké cvičenie (alebo napríklad cvičíte viac), hodinky sa adaptujú a nasledujúci plán vám podľa toho upravia. Medzi integrované tréningové programy patrí napríklad:

  • Plávanie
  • Behanie
  • Posilňovanie
  • Cyklistika
  • a mnohé ďalšie
Suunto 3 Fitness, športové hodinky

Suunto 3 Fitness sú vhodné pre celý rad športového vyžitia.

Hodinky Suunto 3 Fitness a senzory

Čo sa týka výbavy, sú hodinky Suunto 3 Fitness doslova preplnené modernými technológiami. Samozrejmosťou je kvalitný akcelerometer na meranie vzdialenosti a počtu krokov. Na zadnej strane displeja sa nachádza mimoriadne presný merač tepu od firmy Valencell. Samozrejme však zostáva možnosť pripojenia hrudného pásu cez technológiu ANT+. Toto je skôr funkcia pre náročnejších športovcov s už zakúpeným príslušenstvom. Pre väčšinu amatérskych športovcov je meranie srdcového tepu na zápästí výrazne pohodlnejšie.

Suunto 3 Fitness taktiež disponujú Bluetooth konektivitou pre pripojenie vášho smartfónu, a tým aj zobrazenie notifikácií na displeji hodiniek a pod. Poskytnú tiež výpočet VO2max, čo je hodnota maximálneho objemu kyslíka, ktorý je športovec schopný pri cvičení využiť. Suunto 3 Fitness dokážu sledovať aj váš spánok, a v závislosti na vašom tepe a pohybe vám sú schopné vyhodnotiť jeho kvalitu a spánkové trendy.

Sklamaním je absencia dotykového displeja. Namiesto toho sa hodinky ovládajú piatimi tlačidlami na bokoch. Trochu prekvapivo chýba tiež GPS.

Suunto 3 Fitness Suunto 3 Fitness

Smartwatch Suunto 3 disponujú optickým meraním tepovej frekvencie.

Alternatíva za chýbajúcu GPS u Suunto 3 Fitness?

Absenciu GPS možno našťastie pomerne jednoducho nahradiť smartfónom s nainštalovanou aplikáciou Suunto Movescount, ktorá je kompatibilná s iOS aj s Androidom. Vďaka tomu získate prehľad o rýchlosti, trase a ubehnutej vzdialenosti. Ak teda radi beháte a nevadí vám mať pri sebe telefón, táto novinka bude za prijateľné peniaze dobrou voľbou.

Suunto 3 Fitness sú vodoodolné do 30 m. Čo sa týka výdrže batérie, pri zapnutom sledovaní aktivity 24/7 vydržia približne 5 dní, pri pokojovom stave (zobrazenie času) počítajte so zhruba 10 dňami.

Suunto 3 Fitness, športové hodinky

Suunto 3 Fitness vás budú sprevádzať pri každom športovom výkone

Suunto 3 Fitness budú k dispozícii v piatich farbách

Suunto 3 Fitness si budete môcť predobjednať v 5 farebných variantoch – Gold, All Black, Black, Ocean a Sakura exkluzívne na Alza.sk.

Ak hľadáte hodinky za dobrú cenu a nevadí vám absencia GPS, môžeme vám s kľudným svedomím odporúčiť Suunto 3 Fitness. Ich výbava (a ani vzhľad) rozhodne neurazí a na rekreačné športovanie sú ako stvorené.

Print
P-DC1-WEB14
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info