Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.
AD 1. týden květen P&G boost

Smart Home (Inteligentná domácnosť)

IFTTT

If This Then That, teda „Ak toto, potom tamto“, je bezplatná webová platforma a zároveň aplikácia pre iOS alebo Android, ktorá dokáže prepojiť inak nespolupracujúce aplikácie a webové služby pomocou reťazcov jednoduchých akcií (appletov). Tento reťazec následne aktivuje definovaná udalosť (trigger). Reťazce je možné voľne vytvárať alebo vyberať z ponuky už hotových appletov. Význam IFTTT rastie tiež spolu s nástupom internetu vecí a spotrebičov ovládateľných z inteligentného telefónu.

Internet vecí

Z anglického Internet of Things (skrátene IoT). S nástupom vysokorýchlostného internetu geometricky rastie počet zariadení každodennej potreby, ktoré sa k internetu pripájajú, aby komunikovali so svojimi používateľmi a odosielali dáta o prevádzke iným zariadeniam alebo do cloudových služieb. Môže ísť o inteligentné hodinky, bezpečnostné kamery, ale tiež napríklad automobily alebo dokonca chladničky a práčky. Tieto zariadenia môže používateľ vďaka unikátnej identifikácii vzdialene ovládať a získavať informácie o ich funkcii.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/ZigBee logo_1.JPG

ZigBee

Otvorený protokol ZigBee je dokonalým nástrojom na automatizované riadenie prístrojov inteligentnej domácnosti a hrá významnú úlohu vo svete Internetu vecí (Internet Of Things  IoT). Jeho kľúčovým benefitom je možnosť využitia zariadení rôznych výrobcov pri zachovaní ich vzájomnej kompatibility a jednoduchého ovládania.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/z-WAVE.jpg

Z-Wave

Otvorený protokol Z-Wave je dokonalým nástrojom na automatizované riadenie prístrojov inteligentnej domácnosti a hrá dominantnú úlohu vo svete Internetu vecí (Internet Of Things - IoT). Jeho kľúčovým benefitom je možnosť využitia zariadení rôznych výrobcov pri zachovaní ich vzájomnej kompatibility a jednoduchého ovládania.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/HomeKit logo_1_1.jpg

Apple – HomeKit

Apple HomeKit je otvorený protokol pre bezdrôtovú komunikáciu zariadení v chytrej domácnosti. Táto technológia umožňuje ovládať prístroje rôznych výrobcov z jedinej aplikácie Domácnosť (Home) pre iOS zariadenia a vytvárať scenáre automatizovaných akcií na základe definovaných podmienok. Podmienkou kompatibility je certifikácia Works with Apple HomeKit. Bonusom je aj hlasové ovládanie vďaka integrácii chytré asistentky Siri.

P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií