AD homeoffice PET

Skartovače

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stupen-utajeni-din-nahled.jpg

Stupeň utajenia DIN

DIN 66399 klasifikácia presne definuje maximálnu veľkosť častíc skartovaného materiálu pre daný stupeň zabezpečenia. O čím vyšší stupeň utajenia ide, tým menšie sú jednotlivé prúžky alebo častice skartovaného materiálu.

Čo je krížový rez skartovača?

Skartovače s krížovým rezom sú vybavené dvomi krížovými ostriami, ktoré papier režú proti sebe. Výsledkom je tak papier nasekaný na drobné kúsky, ktorý zodpovedá vyššiemu stupňu utajenia dokumentov, perfektný na zničenie tajných dokumentov. Ak potrebujete skartovač na menej tajné písomnosti, využite tie s pozdĺžnym rezom.

Čo je pozdĺžny rez skartovača?

Pozdĺžny rez nareže pri skartácii papier na pozdĺžne pruhy. Výhodou je, že sa papier skartuje rýchlo, samozrejme stupeň utajenia skartovaného dokumentu je nižší, využijete ho predovšetkým na dôverné listiny, pretože je šanca poskladať jednotlivé pruhy dohromady. Na prísne tajné listiny použite skartovač s krížovým rezom, ktorý naseká papier na menšie kúsky a stupeň utajenia je vyšší.

Typ skartovača

Dostupné sú dva typy skartovačiek – automatické a ručné. Automatické skartovacie stroje sú rýchlejšie a menej namáhavé na obsluhu. Na druhej strane na prevádzku potrebujú elektrický prúd a sú drahšie.

Rýchlosť skartácie

Rýchlosť skartácie vyjadruje, za akú dobu je skartovačka schopná spracovať určité množstvo papiera, ktorý do nej za sebou postupne vložíme.

Objem koša

Objemom koša sa rozumie veľkosť koša na odpadový skartovaný materiál. Odporúčame voliť väčšiu verziu košov, aby ste ho nemuseli vynášať príliš často.

Maximálna kapacita skartácie

Tiež uvádzané ako počet súčasne skartovaných listov. Ide o údaj udávajúci, koľko listov papiera je možné naraz skartovať.


P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií