Populárna výberová káva, anglicky tiež označovaná ako specialty coffee, predstavuje svet plný chutí a vôní a vo svete kávy sa čoraz viac rozrastá. Jej zrná sú starostlivo vyberané a spracovávajú sa s dôrazom na udržateľnosť a etiku výroby. Podľa štandardu kávovej asociácie Specialty Coffee Association (SCA) by mala získať tzv. cuppingové skóre 80 a viac z celkových 100 bodov. Poradíme vám, akú výberovú kávu zaobstarať.
Pokračovať
Čo je výberová káva a ako sa líši od komoditnej?
Výberová káva sa od komerčnej kávy líši nielen cenou, ale hlavne kvalitou a prístupom k pestovaniu, spracovaniu a praženiu kávových zŕn. Zatiaľ čo komerčná káva často pochádza z veľkovýroby, kde je dôraz kladený na kvantitu, výberová káva je produktom starostlivého výberu a spracovania, a to už od najmenšej sadenice zaisťujúcej jedinečnú chuť a vôňu. Svoju úlohu na konci celého procesu hrá aj jej príprava u vás doma.
Zbierajú sa iba dodatočne zrelé kávové čerešne, kvalita zŕn je tak oveľa vyššia a s menším množstvom defektov.
Pri jej pestovaní kladú farmári väčší dôraz na udržateľnú produkciu a etické získavanie surovín.
Výberová káva má jasný pôvod vrátane informácií o odrode a metóde jej spracovania.
Výberová káva vám ponúkne rôzne chuťové profily, ktoré sú bohatšie a jedinečné.
Aby ste mali kávu vždy čo najčerstvejšiu, praží sa po malých množstvách.
Výberová káva je vždy primárne zrnková 100 % Arabica, a to aj v prípade, že ide o zmes niekoľkých jej druhov.
Čo hovorí výberová káva a jej SCA skóre?
SCA skóre je hodnotiaci systém vyvinutý Specialty Coffee Association určený na klasifikáciu výberovej kávy. Posudzuje sa pritom aróma, chuť, kyslosť či celkový dojem kávy. To umožňuje zabezpečiť transparentnosť a oceniť kvalitu aj udržateľné pestovanie tým, že motivuje výrobcov k dodržiavaniu vyšších štandardov. Podľa cuppingového skóre sa komerčná káva pohybuje v rozmedzí od 40 do 79 bodov, zatiaľ čo dobrá výberová káva musí získať minimálne 80 bodov.
Výberová káva vyžaduje špeciálne zaobchádzanie.
Kvalita, akú má výberová káva, závisí od mnohých faktorov
Koncept výberovej kávy nie je iba o výslednom produkte, ale dôležitou súčasťou je celkový proces začínajúci tým, ako sa výberová káva pestuje, zbiera a akou metódou sa spracováva na farme, pokračujúcou prepravou a skladovaním kávy v ideálnych podmienkach, spôsobom praženia kávy vrátane voľby stupňa praženia a končiac zvoleným variantom prípravy a servírovania výberovej kávy. Všetky tieto aspekty zohrávajú zásadnú úlohu pri výslednej kvalite a chuti kávy.
Kto určí, či je káva výberová?
Ako výberová káva získa nárok na svoje označenie? Musí ju zhodnotiť certifikovaný degustátor kávy, tzv. Q Grader. Ten musí prejsť školením a testami a uspieť v 20 skúškach. O zložitosti svedčí fakt, že je na svete iba približne 8 500 takýchto osôb, na Slovensku sú aktívni iba dvaja. Pri degustácii posudzujú suchú a mokrú arómu, chuť vzorky, dochuť, aciditu, telo kávy, vyváženosť alebo napríklad čistotu šálky. Nakoniec prichádza uniformita, komplexnosť a chuťový profil zodpovedajúci acidite a textúre kávy. Q Grader je kľúčovou postavou v celom procese, ktorým výberová káva prechádza.
Čo ovplyvní to, aký má výberová káva chuťový profil?
Chuťový profil, ktorý má zvolená výberová káva, je ovplyvnený niekoľkými faktormi, ktoré spolu úzko súvisia od chvíle, kedy je rastlina zasadená, až po okamih, keď si kávu pripravíte na konzumáciu doma. Každý z týchto faktorov prispieva k vytvoreniu jedinečného a komplexného chuťového profilu kávy, čo z nej robí fascinujúci nápoj s nekonečnou variabilitou chutí a vôní. Tieto faktory zahŕňajú nasledujúce metódy a úkony počas pestovania a spracovania.
Metóda spracovania po zbere má výrazný vplyv na výslednú chuť kávy. Mokré a suché spracovanie či honey metóda dodajú káve špecifickú chuť.
Stupeň praženia tiež ovplyvňuje chuťový profil kávy. Rovnaká výberová káva bude mať pri rôznom stupni praženia odlišnú chuť a arómu.
Klíma, nadmorská výška, typ pôdy a množstvo zrážok v oblasti pestovania kávy majú zásadný vplyv na vlastnosti zŕn.
Aké existujú metódy spracovania výberovej kávy?
Za výberom metódy spracovania stoja dostupné podmienky jednotlivých kávových fariem. Pri výberovej káve je veľmi často využívaná tzv. mokrá metóda, ktorá však nie je vo všetkých krajinách dostupná pre vysokú náročnosť na spotrebu vody. Medzi ďalšie metódy spracovania výberovej kávy patrí aj suchá metóda alebo metóda s názvom honey. Informácia o metóde spracovania kávy je dôležitá, pretože ďalej napovie o možnom chuťovom profile kávy.
Premytá metóda (washed) je najviac preferovaná, avšak najdrahšia a najnáročnejšia. Čerešne sa mechanicky vylúpu zo šupky a následne sa fermentujú 10 až 70 hodín v betónovej nádrži, kde sa zbavia zvyškov dužiny. Nakoniec sa sušia.
Suchá cesta (natural) prebieha tak, že sa sušia celé čerešne, podmienkou je však stabilná klíma a tiež skúsenosti, pretože čerešne sa nesmú prefermentovať. Následne sa oddeľuje šupka a dužina od kávového zrna. Výsledná chuť je ovocná a ladená viac do sladka. Takáto výberová káva má skôr nižšiu aciditu.
Honey metóda je treťou možnosťou a kombináciou predošlých dvoch metód spracovania. Zrno sa vylúpe a suší s dužinou – black honey jej má najviac, nasleduje red a yellow honey. S minimom dužiny sa potom metóda nazýva white honey.
Natural
Honey
Washed
Dobrá káva sa štandardne balí do igelitových vriec a tie následne do jutových. Najkvalitnejšie druhy kávy sú však balené vákuovo a následne vkladané do kartónových škatúľ.
Čím sa teda líši mokrá metóda spracovania kávy od tej suchej?
Primárne tým, že vďaka oddeleniu veľkej časti kávovej čerešne hneď na začiatku procesu je pre výslednú chuť kávy oveľa viac určujúce samotné kávové zrno, ktoré získa väčšinu chuťových profilov počas samotného zrenia. Zásadný vplyv tu má práve miesto kultivácie, klíma, pôda, odroda atď. Acidita kávy v zmysle kyslosti je oveľa vyššia, prejavuje sa komplexnejšou a výraznejšou chuťou, zatiaľ čo jej telo nie je tak plné a tým pádom chuť na jazyku nedrží tak dlho.
Novodobým hitom je aj fermentovaná výberová káva
Fermentovaná káva je novinkou, ktorá by vás nemala minúť. Hoci je pri akomkoľvek spôsobe spracovania výberová káva do určitej miery fermentovaná, využíva sa teraz aj moderné riadené a kontrolované kvasenie, ktoré je v poslednom období veľmi obľúbené. Výsledkom je sladkokyslá chuť, ale aj typická alkoholová chuť a aróma, a to napríklad rumu či griotky. Tento inovatívny prístup k fermentácii umožňuje vytvárať jedinečné chuťové profily.
Miesto pôvodu kávy alebo z akej krajiny je výberová káva?
Vďaka špecifickým klimatickým podmienkam sa výberová káva pestuje v oblasti vinúcej sa okolo rovníka, tiež známej ako kávové pásmo alebo The Bean Belt. Môžeme sa teda stretnúť s kávou africkou (napr. z Etiópie či Kene), indonézskou a vietnamskou, kávou zo stredného východu (napr. z Indie) alebo kávou z Latinskej Ameriky (napr. z Brazílie, Mexika či Kolumbie). Jednotlivé kávy sa podľa miesta pôvodu odlišujú svojím chuťovým profilom.
Kolumbijská káva
Káva z Kostariky
Brazílska káva
Každá kávová oblasť sa vyznačuje sezónnosťou a unikátnym prostredím na kultiváciu kávy (klíma, nadmorská výška, pôda atď.), ktoré majú zásadný vplyv na jej výsledné chuťové profily a celkový charakter.
Aké odrody môže mať výberová káva?
Akonáhle sa povie výberová káva, ide vždy o 100 % Arabicu. Ide o starší druh ako Robusta, jej chuť je bohatšia, sladšia, ovocne kyslá aj kávovo horkastá, je to tak vhodná káva na espresso aj filter. Káva obsahuje menej kofeínu a je považovaná za kvalitnejšiu, obľúbenejšiu, ale aj náročnejšiu na pestovanie. Arabica je ďalej zastúpená mnohými ďalšími odrodami kávy. Vďaka znalosti ich názvov spoznáte, ako chutia a čo vašim chuťovým pohárikom prinesú.
Typica je pôvodnou odrodou kávovníka, a tak je jej genetika vo väčšine káv. Zároveň je aj najčastejšia. Jej plody sú typicky červené a kvalita výborná, chuť jemná a vyvážená s náznakmi ovocia a kvetov. Jej ďalšími názvami sú criollo, sumatra či arabigo.
Bourbon je prírodná mutácia odrody Typica. Cenený je pre svoju sladkosť a nádych čokolády a ovocia. Plody sú typicky červené, žlté a niekedy oranžové. Je považovaný za jednu z najlepších káv na svete.
Caturra je potom mutácia odrody Bourbon pochádzajúca z Brazílie. Čím vyššie sa pestuje, tým kvalitnejšie plody ponúka, výťažok je však nižší. Ide o sviežu kávu, sladkú, s aciditou citrusov a štipkou javorového sirupu a medu.
Gesha či Geisha ponúka výnimočne aromatickú a kvetinovú chuť a je pôvodom z Etiópie. Vďaka svojej chuti a tiež náročnosti pestovania sa po svojom predstavení stala jednou z najžiadanejších, a tým aj najdrahších káv na svete.
SL 28 a SL 34 sú pôvodom zo Scott Laboratories, majú veľmi kvalitné zrná, výraznú aciditu a ovocnú a kvetinovú vôňu. Ich chuť je komplexná a vyvážená. Preto tvoria až 80 % exportu výberovej kávy z Kene, kde sa pestujú.
i
Bude to výberová káva v zmesi, či jednodruhová?
Výberová káva sa nemusí len miešať – môže ísť o kávu jedného špecifického pôvodu, tzv. Single-origin, či zmes viacerých výberových káv rôznych pôvodov, tzv. Blend. Single-origin kávy ponúkajú unikátnu chuť a arómu charakteristickú pre konkrétnu oblasť, zatiaľ čo blendy sú starostlivo komponované tak, aby spojili najlepšie vlastnosti rôznych zŕn do harmonického celku.
Výberová káva – svoju úlohu zohráva aj správna príprava
Výberová káva sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Pre dokonalý výsledok však treba dodržať niekoľko zásadných pravidiel. Predovšetkým ide o čerstvosť kávy, čas prípravy od jej upraženia a tiež jej skladovanie. Dodržte aj vhodnú teplotu vody a jej druh, hrubosť mletia a pomer, ktorý sa volí podľa toho, ako kávu budete pripravovať. Je teda potrebné venovať pozornosť aj spôsobu prípravy, aby bola výsledná šálka kávy naozaj dokonalá.
Čerstvo upražená výberová káva je plná chutí
Čerstvosť kávy je kľúčová – čím kratší čas ubehol od jej praženia, tým viac aromatických látok bude mať. Treba vziať do úvahy ešte prítomnosť oxidu uhličitého, ktorý je vhodné nechať vyprchať. Aby ste dostali z kávy to najlepšie, je ideálne ju konzumovať približne medzi tromi až siedmimi dňami po pražení a dvoma až troma týždňami po ňom. Pri výberovej káve nájdete dátum praženia na obale. Zrná potom chráňte pred vzduchom, svetlom, výkyvmi teplôt a pred vlhkosťou.
Mletie je kľúčové, aby vám výberová káva chutila
Výberová káva sa dá namlieť na niekoľko spôsobov aj hrubostí, oboje ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Pre každý druh prípravy kávy sa potom hodí iná hrubosť mletia. Napríklad káva do džezvy by mala byť veľmi jemne namletá, aby sa lepšie rozpúšťala, na espresso jemne mletá a stredné mletie sa využíva pre prístroje, ako sú chemex, vacuum pot, aeropress a ďalšie. Hrubé mletie je vodné pre french press a nakoniec extra hrubé na prípravu Cold Brew. Zle zvolená hrubosť kávy vedie často k horkosti a mdlej až vodovej konzistencii a chuti, či naopak k veľmi intenzívnej chuti.
Kvalita vody je tiež dôležitá. Používajte vodu mäkkú, filtrovanú. Pokiaľ ju doma nemáte, siahnite po vode balenej. Vhodná teplota je 90 – 95 °C.
Výberová káva na espresso alebo na filter?
Výberová káva je pražená tak, aby jej výsledný charakter čo najviac zodpovedal zvolenému spôsobu prípravy kávy. Práve jedno z najdôležitejších rozdelení závisí od toho, ktorú prípravu kávy preferujete. Záleží na tom, či si vychutnávate iba kávové nápoje na základe prípravy espressa, alebo či radšej volíte alternatívnu prípravu kávy, teda kávu na filter. Medzi hlavné druhy podľa spôsobu prípravy teda patrí káva na espresso a filtrovaná káva.
i
Rovnaká výberová káva, iný výsledok
Samozrejme je možné, že jednotlivé kávové produkty budú upražené na ďalšie špecifické metódy prípravy kávy. Môže ísť napr. o french press, prípravu kávy v džezve či v moka kanvičke atď. Tieto špecifické praženia umožňujú maximalizovať chuťové vlastnosti kávy pre danú metódu.
Výberová káva na prípravu espressa
Výberová káva na espresso je pripravovaná ako samostatný nápoj, alebo slúži ako základ pre mliečne kávové nápoje typu cappuccino, latte či flat white. Vzhľadom na to, že príprava espressa trvá veľmi krátky čas, je nutné, aby sme z kávových zŕn získali dostatok aromatických látok. Výber vhodného stupňa praženia tak zohráva kľúčovú úlohu v procese prípravy a výrazne ovplyvní finálnu chuť kávy. Na klasické espresso sa používa 7 g kávy, ktorá sa extrahuje 25 až 30 sekúnd, výsledný nápoj má potom objem približne 25 ml.
Výberová káva na prípravu filtrovanej kávy
Výberová káva na prípravu filtrovanej kávy je bežne spracovávaná metódou prípravy pomocou filtrov. Na rozdiel od espressa je filtrovaná káva menej výrazná a s nižšou koncentráciou. Proces prípravy pri filtrovanej káve trvá výrazne dlhšie s využitím väčšieho množstva vody metódou prekvapkávania či lúhovania. Z tohto dôvodu sa tiež prispôsobuje spôsob praženia výberových kávových zŕn. Káva na filter je pražená kratší čas a viac dosvetla.
Aeropress pripraví kávu behom chvíľky. Stačí ho postaviť na šálku, pridať kávu a vodu a zatlačiť piest. Na 250 g vody použite 15 g kávy stredného mletia.
V60 je špeciálna nádoba s drážkami, ktorá vám umožní pripraviť jemnú, a napriek tomu plnú kávu. Použite stredne mletú kávu s hmotnosťou 20 g a 330 g vody.
Clever dipper vám pripraví prekvapkávanú kávu, vďaka praktickému ventilu bude filtrácia dokonale rovnomerná. Na 25 g hrubo mletej kávy použite 440 g vody.
French press je kanvička s kovovým filtrom, ktorá vďaka svojej konštrukcii udrží stabilnú a optimálnu teplotu kávy. Pridajte 20 g hrubo mletej kávy a 330 g vody.
Chemex je elegantným spoločníkom na prípravu kávy pomocou filtra a sklenenej nádoby. Hrubo mletú kávu s hmotnosťou 25 g doplňte 400 g vody.
Vacuum pot je veľmi efektívna zostava baniek, ktorá prevádza vodu z nádoby do nádoby. Na 18 g stredne mletej kávy použite 300 g vody.
Kávové kapsuly z výberových pražiarní sú tu pre každého, kto si chce vychutnať skvelú kávu, avšak vyrobenú pomocou svojho obľúbeného prístroja doma. Tieto kapsuly prinášajú pohodlie, konzistenciu a zaisťujú, že každá šálka bude rovnako kvalitná. Zaujímajú vás ďalšie možné spôsoby prípravy kávy? Pozrite sa na ponuku alternatívnej prípravy kávy.
Výberová káva vhodná do plnoautomatických kávovarov
Výberová káva do plnoautomatických kávovarov je tu pre všetkých, ktorí si chcú užiť svoju šálku jednoducho pomocou tohto stroja. Mnoho pražiarní sa rozhodlo do svojho portfólia zaradiť produkty výberovej kávy, ktoré sú pražené za účelom dosiahnutia najlepších výsledkov práve pre tento typ kávovarov. V porovnaní napr. s pákovými kávovarmi ale neponúkajú takú flexibilitu na ovplyvnenie celkovej výslednej chuti šálky.
i
Potešte svoje chuťové bunky výnimočnými kávami AlzaCafé
Predstavujeme vám prémiovú značku AlzaCafé, ktorá poskytuje nielen našim zamestnancom, ale aj zákazníkom nezabudnuteľný kávový zážitok. Môžete si užiť kávu najvyššej kvality, ktorá prešla inováciami, aby bola ešte lepšia ako kedykoľvek predtým. Zoznámte sa so všetkými rozmanitými druhmi AlzaCafé a objavte jedinečné chute, ktoré ponúkame. Vybrané zmesi 100 % Arabic sú okamžite dostupné vo všetkých pobočkách.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie. Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Káva – zrnková, výberová, 100 % Arabica, odroda: Mundo Novo, Bourbon a Catuai, pôvod Brazília, nadmorská výška 750 – 1100 m n. m., miesto praženia Česká republika, stredný stupeň praženia, nízka kyslosť, chuťový profil: čokoláda, lieskový oriešok a karamel, vhodné na espresso, metóda spracovania suchá/Natural, hmotnosť 250 g - 41,96 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, na filtrovanú kávu, pôvod Etiópia a Kostarika, miesto praženia Česká republika, mokrá/washed, hmotnosť balenia 300 g - 44,63 €/1 kg
Káva – zrnková, výberová, 100 % Arabica, odroda: Mundo Novo, Bourbon a Catuai, pôvod Brazília, nadmorská výška 750 – 1100 m n. m., miesto praženia Česká republika, stredný stupeň praženia, nízka kyslosť, chuťový profil: čokoláda, lieskový oriešok a karamel, vhodné na espresso, hmotnosť 4× 250 g - 39,90 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, tmavý stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Brazília a Guatemala, miesto praženia Česká republika, suchá/natural, hmotnosť balenia 1000 g - 39,90 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, miesto praženia Česká republika, mokrá/washed, hmotnosť balenia 300 g - 44,97 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, tmavý stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Brazília a Guatemala, miesto praženia Česká republika, suchá/natural, hmotnosť balenia 300 g - 41,63 €/1 kg
Káva – zrnková, výberová, 100 % Arabica, odroda: Cattura a Bourbon, pôvod Guatemala, nadmorská výška 1300 – 1600 m n. m., miesto praženia Česká republika, svetlý stupeň praženia, chuťový profil: mliečna čokoláda, karamel, jablko a lieskový oriešok, vhodná pre filter, metóda spracovania mokrá/Washed, hmotnosť 250 g - 59,60 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, svetlý stupeň praženia, na filtrovanú kávu, pôvod Kolumbia, miesto praženia Slovensko, honey , hmotnosť balenia 200 g, bez alergénov - 132,45 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Česká republika, suchá/natural, hmotnosť balenia 300 g, alergény 1 – Obilniny obsahujúce lepok - 54,30 €/1 kg
Káva – zrnková, výberová, 100 % Arabica, odroda: Caturra, pôvod Kolumbia, nadmorská výška 1800 m n. m., miesto praženia Česká republika, svetlý stupeň praženia, chuťový profil: citrusy, trstinový cukor, slivky, vhodná pre filter, metóda spracovania mokrá/Washed, hmotnosť 250 g - 59,60 €/1 kg
Káva – zrnková, výberová, 100% Arabica, odroda: Pacamara, pôvod El Salvador, nadmorská výška 1700 m n. m., miesto praženia Česká republika, svetlý stupeň praženia, chuťový profil: tropické ovocie, byliny a korenie, vhodná pre filter, metóda spracovania Honey, hmotnosť 250 g - 59,60 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, svetlý stupeň praženia, na filtrovanú kávu, pôvod Kolumbia, miesto praženia Slovensko, honey , hmotnosť balenia 200 g, bez alergénov - 147,45 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, svetlý stupeň praženia, na espresso a na filtrovanú kávu, pôvod Etiópia, miesto praženia Slovensko, suchá/natural, hmotnosť balenia 200 g, bez alergénov - 74,95 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, svetlý stupeň praženia, na filtrovanú kávu, pôvod Kolumbia, miesto praženia Slovensko, honey , hmotnosť balenia 200 g, bez alergénov - 111,45 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, svetlý stupeň praženia, na espresso a na filtrovanú kávu, pôvod Etiópia, miesto praženia Slovensko, suchá/natural, hmotnosť balenia 200 g, bez alergénov - 75,95 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, aróma čokoláda, svetlý stupeň praženia, na espresso, na filtrovanú kávu a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Nikaragua a Stredná Amerika, miesto praženia Česká republika, honey , hmotnosť balenia 250 g, bez alergénov - 59,60 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, stredný stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Brazília, Nikaragua a Stredná Amerika, miesto praženia Česká republika, suchá/natural, hmotnosť balenia 1000 g, bez alergénov - 38,90 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, aróma čokoláda, svetlý stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Nikaragua a Stredná Amerika, miesto praženia Česká republika, mokrá/washed, hmotnosť balenia 100 g, bez alergénov - 59,90 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, svetlý stupeň praženia, na espresso a na filtrovanú kávu, pôvod Panama, miesto praženia Slovensko, suchá/natural, hmotnosť balenia 200 g, bez alergénov - 76,45 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, zmes kávových odrôd, bez pridanej arómy, stredný stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Kolumbia, miesto praženia Nemecko, suchá/natural, hmotnosť balenia 500 g, hmotnosť porcie 10 g, 50 porcií - 33,38 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, aróma čokoláda, svetlý stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Nikaragua a Stredná Amerika, miesto praženia Česká republika, mokrá/washed, hmotnosť balenia 1000 g, bez alergénov - 43,90 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, aróma kakao, stredný stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Brazília a Južná Amerika, miesto praženia Česká republika, suchá/natural, hmotnosť balenia 1000 g, bez alergénov - 45,90 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, zmes kávových odrôd, bez pridanej arómy, stredný stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Kolumbia, miesto praženia Nemecko, suchá/natural, hmotnosť balenia 500 g, hmotnosť porcie 10 g, 50 porcií - 27,80 €/1 kg
Káva – výberová zrnková, 100 % Arabica, bez pridanej arómy, stredný stupeň praženia, na espresso a vhodné pre plnoautomatické kávovary, pôvod Brazília a Kolumbia, miesto praženia Nemecko, suchá/natural, hmotnosť balenia 500 g, hmotnosť porcie 10 g, 50 porcií - 33,38 €/1 kg
Vašim požiadavkám nevyhovuje žiadny tovar. Skúste, prosím, pozmeniť svoj výber.
Zrušiť filter
Výberová káva
Čo je frappé a ako si ho doma správne pripraviť?Frappé je obľúbený studený kávový nápoj, ktorý vznikol úplne náhodou v 50. rokoch v Grécku. Prečítajte si, aké ingrediencie obsahuje originálny recept a postup, ako si ho pripraviť v pohodlí domova.
Spojenie luxusnej kávy L' OR a ikonickej značky Ferrari prináša jedinečný zážitok pre milovníkov rýchlosti i dokonalej chuti. Limitovaná edícia kávových kapsúl a zrnkovej kávy odráža precíznosť, vášeň a energiu legendárnych pretekárskych okruhov. Doprajte si šálku,...
Zaujíma vás, čo je kyslosť kávy, ako sa kyslosť v káve prejavuje, čo ju ovplyvňuje a ktoré druhy kávy sú výrazne kyslé alebo naopak jemné? Potom sa začítajte do nášho článku na tému kyslosť alebo acidita kávy.
kávaTekvicové latte alebo Pumpkin spice sirup receptTekvicové latte alebo Pumpkin Spice Latte je obľúbený jesenný nápoj z kávy, mlieka a tekvicového sirupu. Je možné si ho ľahko pripraviť aj doma a my vám prinášame ten najlepší pumpkin spice sirup recept.
Skúste naše cookiesMy, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informáciíMenej informácií
Na našej webovej stránke používame 8 druhov kategórií cookies:
Technické cookies
Tie sú nevyhnutné na fungovanie webovej stránky a jej funkcií, ktoré sa rozhodnete využívať. Bez nich by naša webová stránka nefungovala, napr. by nebolo možné sa prihlásiť do používateľského účtu.
Funkčné cookies
Tieto cookies nám umožňujú zapamätať si Vaše základné voľby a vylepšujú používateľský komfort. Ide napríklad o zapamätanie si jazyka alebo možnosť zostať trvalo prihlásený.
Cookies sociálnych sietí
Tieto cookies nám umožňujú komfortne Vás prepojiť s Vaším profilom na sociálnych sieťach a napríklad Vám umožniť zdieľať produkty a služby s priateľmi a rodinou.
Personalizácia obsahu
Tieto cookies nám umožnia zobraziť Vám obsah a reklamy podľa údajov, ktoré sú o Vás dostupné tak, aby sme sa čo najlepšie trafili do Vašich potrieb. Ide najmä o to, aký obsah ste si zobrazili alebo to, na akom zariadení na naše stránky prichádzate.
Nepersonalizovaná reklama
Tieto cookies nám umožňujú zobrazovať Vám všeobecnú reklamu na produkty a služby.
Personalizovaná reklama
Vďaka týmto cookies Vám my a ?naši partneri? môžeme ponúknuť relevantné produkty a služby na mieru, a to na základe Vašich nákupov, Vášho správania a Vašich preferencií.
Meranie publika
Tieto cookies nám umožňujú optimalizovať naše stránky na Vaše komfortné používanie a to na základe toho, ako ich používate. Cieľom je zapamätať si alebo predpokladať Vaše voľby. Ide napríklad o využívanie funkcií, ich umiestnenie, správanie na stránke.
Cookies tretích strán
Tieto cookies sú cookies tretích strán, pričom viac sa o nich a o našich partneroch môžete dozvedieť tu.
Udelením súhlasu so spracovaním cookies budú na Váš prístroj, ktorý na prehliadanie webovej stránky používate, nainštalované funkčné a analytické cookies (kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ obe kategórie, prípadne si môžete vybrať iba jednu z kategórií kliknutím na tlačidlo „Nastavenia“). Technické cookies inštalujeme na Vaše zariadenie vždy, teda aj bez Vášho súhlasu, pretože bez nich by naša webová stránka nefungovala.
Svoj súhlas so spracovaním cookies môžete odvolať. V súvislosti so spracovaním cookies zo strany našej spoločnosti máte ďalej práva na: prístup ku cookies, vymazanie cookies, úpravu, doplnenie a opravu cookies, obmedzenie spracovania a právo podať sťažnosť na ÚOOÚ. Viac o Vašich právach.