Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Intel Core i7-4770K

Zobraziť katalóg
Intel Core i7-4770K
4,9 72 hodnotení
Procesor Quad-Core, 3.50GHz (84W), TurboBoost 3.90GHz, Intel HD Graphics 4600 (1250MHz), 8MB L3 cache, socket 1150, BOX (Haswell)
Kód:  BO533e Produktové číslo:  BX80646I74770K

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i7-4770K

Spoločnosť Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov. Jej úspešnosť a inovácie prinášajú sladké ovocie v podobe novej generácie procesorovej architektúry Intel Haswell.

Ide o štvrtú generáciu procesorov Core a evolučný krok zvaný Tock. Na rozdiel od Tick (Ivy Bridge) nejde len o vyladenie výrobného procesu a drobné úpravy, ale o veľmi výrazné inovácie v návrhu celého jadra. Procesorová časť dostáva novú inštrukčnú sadu zvanú Haswell New Instruction a v rámci grafického jadra prichádza nová éra v podobe čipu Iris.

Haswell je tvorený revolučnými 3D tranzistormi, ktoré vznikli vysoko pokročilým 22nm výrobným procesom. Súčasná technológia totiž narazila na svoj pomyselný strop a pri použití 3D tranzistorov, možno dosiahnuť zvýšeného výkonu minimálne o 10%. Rozšírený úsporný režim zabezpečí výrazne nižšiu spotrebu aj šetrnosť k ekológii.

Samotný Intel Core i7-4770K Quad-core tiká na frekvencii 3,5 GHz a musí byť usadený v novej pätici s označením Socket 1150. Procesor skvele dopĺňa HD Graphics 4600, ktorá navýšila svoj kmitočet na pekných 1250 Mhz. Pôvodné čipy necháva ďaleko za sebou a zaistí nárast výkonu až o 100%. Vďaka podpore Direct3D 11.1 skvele obslúži aj náročné počítačové hry.

Technológia Turbo Boost druhej generácie vyženie frekvenciu až na 3,9 GHz a umožní bežať jadrám rýchlejšie, než je ich základná frekvencia. Maximálna frekvencia je závislá na počte aktívnych jadier, a dĺžka obdobia, ktorú procesor strávi v pretaktovaní stavu potom závisí na vyťažení a operačnom prostredí. Horná hranica frekvencie je stanovená pomocou dosiahnutia limitnej úrovne štvorice ukazovateľov (počet aktívnych jadier, prúdový odber, spotreba energie, teplota procesora). Táto verzia je s odomknutým násobičom, to znamená, že je ľahšie taktovateľná a je možné lepšie dosiahnuť vyšších frekvencií jadier.

Ak procesor operuje pod týmito limitmi a systém vyžaduje vyššiu výkonnosť, nastáva automatické pretaktovanie bez potreby akéhokoľvek zásahu užívateľa. Vďaka využitiu pokročilých algoritmov je uvedený systém maximálne bezpečný, aj keď krátkodobo operuje nad hranicou značené menovité spotreby (TDP). Pretaktovanie sa samozrejme realizuje v nižšej miere pri vyťažení troch až štyroch jadier a maximálne pri vyťažení jedného či dvojice.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Core i7 Hotovo!
Socket
Intel 1150 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i7-4770K Hotovo!
Frekvencia procesora
3,5 GHz (3,5 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Core i7 Hotovo!
Socket
Intel 1150 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i7-4770K Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,5 GHz (3,5 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty
Intel HD Graphics 4600 Hotovo!
Frekvencia
1 250 MHz Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Integrované GPU, HyperThreading, Chladič v balení Hotovo!
TDP
84 W Hotovo!
Výrobné technológie
22 nm Hotovo!
L3 cache
8 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.


Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, chci se zeptat dal by se tady ten procesor objednat na zakázku? Mám základní desku kde je socket 1150 a nechci kupovat novou zakladni desku. Děkuji

Diskusia a poradňa k Intel Core i7-4770K
Príslušenstvo pre Intel Core i7-4770K Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i7-4770K. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i7-4770K. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i7-4770K. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i7-4770K.
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií