PET AD homeoffice

Kávovary

E.S.E.

E.S.E. kávové pody sú jednotlivo balené kapsule na pákové espresso kávovary. Jednoducho pochádza so spojenia Easy Serving Espresso, teda ľahko pripraviteľné espresso. Kávové E.S.E. pody sú pripravované vždy rovnako – rovnaké množstvo kávy, stupeň mletia aj kompresia do podu. Všetko je dané štandardmi, ktoré presne určujú kvalitu podu. Zakaždým tak dostanete praženú, namletú kávu v gramáži cca 7 g v papierovom obale s priemerom 44 mm. Chuť a aróma zostávajú rovnaké vďaka špeciálnej ochrannej atmosfére, do ktorej sú E.S.E. pody balené. Keď E.S.E. pod umiestnite do E.S.E. kávovaru, v extrakčnej komore pod vysokým tlakom vody (9 – 15 barov) vznikne espresso lahodnej chuti so správnou cremou. E.S.E. technológia tak garantuje kvalitu bez potreby skúsenej obsluhy.

Kávový pod

Kávový pod je porciovaná káva pripravená z praženej, namletej kávy s presne odmeranou gramážou (cca 7 g). Je možné ho použiť do akéhokoľvek E.S.E. kávovaru, ktorého jadrom na kávový pod je extrakčná komora. Pretože je množstvo, stupeň mletia a kompresia kávy do podu presne definovaná štandardmi, dostanete vždy espresso so správnou cremou a v úžasnej kvalite. Výhodou je nielen konštantná kvalita, ale tiež jednoduchá a rýchla príprava.

Bar

Tlak potrebný na prípravu kvalitného espressa sa udáva v baroch. Pri príprave kávy je potrebný tlak minimálne 9 barov a je dôležité, aby bol kávovar schopný túto hodnotu tlaku počas sparovania udržať. Niektoré kávovary potrebný tlak vytvoria len zo začiatku a v priebehu prípravy klesá. Väčšina výrobcov túto nedokonalosť kompenzuje vyšším tlakom kávovaru – ten spravidla činí 15 barov a viac.

Crema

Crema je jemná a hustá kávová pena na povrchu správne pripraveného espressa. Tvorí sa spojením kávy a vzduchu a jej kvalita má dôležitý vplyv na výslednú chuť espressa, pretože dodáva dôraz jej aróme. Po usadení crema zabraňuje uvoľňovaniu najprchavejších zložiek arómy.

Espresso

Espresso je kávový nápoj s objemom zhruba 25 – 30 ml, kedy sa jemne mletá káva preparí 90° vodou pod tlakom približne 9 barov. Odporúčaný čas extrakcie je 20 – 30 sekúnd. Chuť espressa má husté telo a intenzívnu arómu, v ktorej sa mieša sladkosť s horkosťou a kyslosťou. Servíruje sa v šálke s objemom 60 – 90 ml. Na jeho správnu extrakciu je dôležité dodržať správny tlak, teplotu a čas prípravy.

P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií