PET PET

Huawei Watch GT 2e (PREVIEW) – 100 športových režimov, 2-týždňová výdrž a príťažlivá cena

Zobraziť katalóg

Už čoskoro

Aktualizované • Autor: Daniel Hlas

Rok potom, čo Huawei predstavil smart hodinky Watch GT 2, sme sa dočkali inovovanej verzie s označením „e“. Tá bola odhalená po boku špičkového radu smartfónov Huawei P40 a prináša niekoľko zaujímavých vylepšení už tak veľmi úspešného modelu...

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;

Huawei Watch GT 2e – OBSAH

  1. Športovejší remienok, elegantnejšie telo
  2. Pohyblivý ciferník, prvotriedny displej a 14-dňová výdrž
  3. Huawei Watch GT 2e s arzenálom plným funkcií
  4. 100 športových režimov, 13 kurzov a pokročilý monitoring
  5. Nasaďte si Huawei Watch GT 2e a zdravie máte pod kontrolou
  6. Huawei Watch GT 2e – špecifikácie, dostupnosť a cena

Športovejší remienok, elegantnejšie telo

Najvýraznejšou inováciou smart hodiniek Huawei Watch GT 2e je ich novodobý vzhľad. Ten pochopiteľne závisí od zvolenej farby, ktoré sú k dispozícii hneď štyri – Graphite Black, Icy White, Lava Red a Mint Green. Červený a zelený variant už na prvý pohľad zaujme svojím výstredným športovým remienkom, ktorý sa nápadne podobá niektorým remienkom konkurenčných Apple Watch.

Hoci spomínaný remienok, nové funkcie a oficiálna prezentácia radí Huawei Watch GT 2e do športového sektora, vzhľad kovového tela s tlačidlami smeruje naopak k elegancii. Pôvodný vystúpený gombík okrúhleho tvaru vystriedali minimalistické hranaté tlačidlá, ktoré kopírujú línie tela. Hladkú plochu lunety zase nahradil vrúbkovaný povrch, ktorý pôsobí skôr formálnejším dojmom, hoci čierna a červená verzia má lunetu zdobenú číslami.

Kým pôvodná verzia hodiniek ponúka 42 mm a 46 mm veľkosť, Huawei Watch GT 2e existujú iba v univerzálnom rozmere 53 x 46,8 mm. Ten je oproti pôvodným 45,9 x 45,9 mm nepatrne väčší a zodpovedá skôr veľkosti 47 mm. Celkovo vzaté ide teda o relatívne veľké hodinky a oceniť je tak potrebné obdivuhodne malú hrúbku 10,8 mm. Vôbec zlá nie je ani váha 43 gramov, ktorá viac-menej zodpovedá pôvodnej verzii. Nepotvrdili sa tak informácie nemeckého denníka Winfuture.de, ktorý hovoril o podozrivo nízkej váhe 25 g.

Pohyblivý ciferník, prvotriedny displej a 14-dňová výdrž

Parametre displeja zostávajú zhodné s pôvodným modelom. Opäť dostávame 1,39-palcový displej typu AMOLED, ktorý zaisťuje výborné pozorovacie uhly, vysoký kontrast a živé farby vrátane vernej čiernej. Ešte obdivuhodnejšie je ale rozlíšenie, ktoré dosahuje mimoriadnych 454 x 454 pixelov a patrí tak medzi najjemnejšie displeje na poli smart hodiniek. Jedinou nevýhodou displeja AMOLED tak môže byť jeho čitateľnosť na priamom slnku, ktorá síce nie je zlá, ale nedosahuje vlastností transflektívneho displeja (hoci ten má zase iné nevýhody).

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Smart hodinky Huawei Watch GT 2e umožňujú ovládanie fotoaparátu inteligentného telefónu.

Naopak, veľmi atraktívnou novinkou je tzv. pohyblivý ciferník, ktorý je možné poznať ako z inteligentných telefónov, tak napríklad aj z hodiniek Garmin Venu. V prípade animácií sa ale ani cez vysoké rozlíšenie nemusíme obávať akéhokoľvek trhania. Huawei Watch GT 2e totiž ukrývajú nadpriemerne výkonný čipset Kirin A1, ktorý si Huawei napokon vyrába sám. Výkon sa zároveň prispôsobuje aktuálnemu využitiu, čo vďaka algoritmu na úsporu energie (teraz vo verzii 2.0) znižuje spotrebu energie na minimum. Aj preto Huawei Watch GT 2e vydrží úžasných 14 dní bežného používania, 30 hodín so zapnutou GPS a 24 hodín nepretržitého prehrávania hudby. Pre úplnosť snáď už len dodajme, že nabíjanie spríjemní magnetická nabíjačka.

Huawei Watch GT 2e s arzenálom plným funkcií

Smart hodinky Huawei Watch GT 2e sa od pôvodného modelu príliš nelíšia ani v oblasti inteligentných funkcií. Využiť tak môžeme predpoveď počasia, budík, odpočítavanie, kompas, baterku, notifikácie, barometer, pripomienky udalostí, vyhľadanie telefónu, ale aj možnosť uložiť do vnútornej pamäte až 500 piesní. Nie je však úplne jasné, či Huawei Watch GT 2e umožní telefonovanie cez pripojený telefón, čo pôvodný model zvláda iba v prípade 46 mm verzie. Oficiálne stránky v tomto ohľade mlčia a absencia tejto funkcie je tak dosť pravdepodobná. Modernú verziu Bluetooth 5.1 však môžeme využiť aj inak, a to v rámci novinky v podobe ovládania fotoaparátu telefónu. Vďaka tomu postačí niekde postaviť telefón a ľahko sa môžeme odfotiť pri nejakej aktivite alebo napríklad s priateľmi.

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Ukážka vnútorného priestoru hodiniek Huawei Watch GT 2e, v ktorého pravom spodnom rohu nájdeme čip Kirin A1.

100 športových režimov, 13 kurzov a pokročilý monitoring

Podľa výrobcu smart hodinky Huawei Watch GT 2e podporujú rovno 100 športových režimov. To je samozrejme neskutočne vysoké číslo, ku ktorému sa konkurenčné modely takmer nedokážu priblížiť (výnimkou je snáď len Suunto 9 s 80 aktivitami). Jadro tvorí 15 profesionálnych módov, ktoré zodpovedajú tiež ponuke pôvodného modelu. Ide o behanie vonku, behanie vnútri (bežecký pás), chôdzu vonku, chôdzu vnútri, cyklistiku vonku, rotoped, plávanie v bazéne a otvorenej vode, prevýšenie, turistika, cezpoľný beh, triatlon, eliptický trenažér, veslovací trenažér a voľný tréning.

K tým pribudlo 85 „prispôsobených“ režimov, ktoré pokrývajú šesť oblastí športu: voľný čas, fitness, vodné prostredie, loptové hry, extrémne aktivity a zimné športy. Nájdeme medzi nimi napríklad lezenie po horách, street dance, skateboard, surfovanie, bojové športy alebo parkour. Nadšenci do týchto skôr okrajových športov tak majú jasný dôvod, prečo si zaobstarať práve Huawei Watch GT 2e. Kým profesionálne módy komplexne mapujú 190 typov dát, prispôsobené programy sledujú iba kľúčové dáta ako napríklad srdcový tep, postup cvičenia alebo doba zotavenia, čo väčšine používateľov pravdepodobne bude stačiť.

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Smart hodinky Huawei Watch GT 2e podporujú rad pokročilých športových funkcií ako je napríklad čas zotavenia, VO2 Max alebo tréningový efekt.

Hoci výrazné navýšenie počtu režimov vyzerá ako najväčšia inovácia modelu s prídavkom „e“, pri zobrazení oficiálnej stránky pôvodnej verzie zistíme, že počet podporovaných režimov je na stovke tiež. Ide zrejme o softvérovú záležitosť, ktorá je spätne prepožičaná aj Watch GT 2, čo rozdiel medzi oboma modelmi elimininuje. Nutné je dodať, že aktivity beh vnútri/vonku, chôdza vnútri/vonku, eliptický trenažér a veslovací trenažér hodinky rozpoznajú samé, takže ich pri začatí nemusíme zdĺhavo vyberať v menu.

Huawei Watch GT 2e ďalej ponúka počítanie krokov, spálených kalórií, celodenné meranie tepu (a to aj pod vodou), zhodnotenie aeróbne/anaeróbneho efektu prebehnutého cvičenia, ale aj určenie potrebnej doby regenerácie pred ďalším tréningom. Ďalším plusom je 13 bežeckých kurzov, ktoré spustíme pred samotným behom, čím získame hlasového asistenta pre aktuálny tréning vrátane komentovania zmien tepu. K dispozícii máme aj informácie o aktuálnom tréningovom stave s tipmi na budúce cvičenie, zatiaľ čo VO2max nám zase ukáže kardiorespiračnú zdatnosť a vytrvalostnú kapacitu. Hodiť sa môže aj funkcia Tréningovej intenzity, ktorá z dát za posledný týždeň vypočíta celkovú záťaž. Vždy preto vieme, či sme boli aktívni málo, príliš alebo tak akurát. Samozrejmosťou je potom GPS, GLONASS alebo vodotesnosť 5 ATM.

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Zobrazenie všetkých štyroch farebných variantov chytrých hodiniek Huawei Watch GT 2e.

Nasaďte si Huawei Watch GT 2e a zdravie máte pod kontrolou

Ak ste čítali našu recenziu pôvodného modelu, potom už dobre viete, že ide o skutočne všestranné zariadenie. Ani Watch GT 2e tak pochopiteľne nemôže chýbať monitorovanie telesných funkcií ako je napríklad spánok, o ktorý sa stará TruSleep 2.0. Meria teda tep, dych, hodnotí uplynulý spánok, ponúka užitočné odporúčania a dokonca rozoznajú aj 6 bežných porúch spánku. Ďalšou pokročilou funkciou, ktorú navyše ponúkajú len niektoré značky hodiniek, je meranie stresu (presnejšie záťaže organizmu). To umožňuje zhodnotiť náročnosť celého dňa a lepšie naplánovať ďalšie aktivity. O prípadné zníženie napätia sa postarajú pripravené dychové cvičenia a vďaka SpO2 po novom určíme aj mieru okysličenia krvi. Zabudnúť nesmieme ani na ďalšiu novinku v podobe monitorovania menštruačného cyklu, ktorú prirodzene ocenia najmä ženy.

Huawei Watch GT 2e – špecifikácie, dostupnosť a cena

Smart hodinky Huawei Watch GT 2e zachovávajú drvivú väčšinu funkcií pôvodného 46 mm modelu a pridávajú aj niekoľko vychytávok navyše. Cena je stanovená na lákavých 199 €. Watch GT 2e tak zachovávajú špičkový pomer cena/výkon a v tomto ohľade patrí medzi najlepšie smart hodinky na trhu. Kedy sa však hodiniek dočkáme, doteraz nie je známe. Na rozdiel od predstavených inteligentných telefónov totiž o dostupnosti nebolo prezradené vôbec nič. Je však veľmi pravdepodobné, že to bude v dohľadnej dobe.

Huawei Watch GT 2e (ŠPEKULÁCIE)

Smart hodinky Huawei Watch GT 2e síce predstavené ešte neboli, mnoho údajov z (ne)oficiálnych zdrojov však poznáme už teraz. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko podstatné.

Rok potom, čo Huawei predstavil smart Huawei Watch GT 2, sa dočkáme inovovanej verzie s označením Watch GT 2e. Tá bude predstavená 26. marca, a to po boku špičkového radu smartfónov Huawei P40. Medzitým sa pozrime, čo o Huawei Watch GT 2e vieme už teraz.

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;

Huawei Watch GT 2e – nová verzia úspešného modelu

Z názvu Huawei Watch GT 2e je evidentné, že nejde o úplne nové smart hodinky, ale o inovovanú verziu doteraz najlepšieho modelu tejto značky. Pri testovaní pôvodnej edície sme pritom nešetrili chválou, a v recenzii sme ju dokonca označili za „nového favorita na scéne“. Vďaka univerzálnej výbave, radu pokročilých funkcií a veľmi nízkej cene sme Watch GT 2 zároveň zaradili na zoznam Najlepších inteligentných hodiniek roku 2020.

O to viac nás samozrejme zaujíma, čo nové prinesie vylepšená verzia už tak všestranného modelu. So zatiaľ najviac informáciami prišiel nemecký server Winfuture.de, ktorý popri niekoľkých obrázkoch odhalil aj rad špecifikácií. Tie hovoria jediné – Watch GT 2e zrejme budú základnému modelu podobné viac, než sme dúfali.

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Pohľad na čierny variant hodiniek Huawei Watch GT 2e z niekoľkých uhlov.

Podľa neoficiálnych informácií sa aj tentoraz dočkáme 1,39-palcového displeja typu AMOLED so špičkovým rozlíšením 454 × 454 pixelov. O výkon sa postará čipset HiSilicon Hi1132, čo je podľa našich informácií len iný názov pre Kirin A1. Rovnaký teda ostane tiež čip, ktorý nájdeme ako v prípade základnej verzie, tak napríklad aj v prípade Honor MagicWatch 2. Ide o extrémne úspornú jednotku, ktorá pri oboch spomínaných zariadeniach napomáha k vynikajúcej výdrži až 14 dní. Zmenu nenájdeme ani v prípade kapacity batérie (455 mAh) a k dispozícii bude aj magnetická nabíjačka.

Nepatrný rozdiel možno nájsť až v uvedených rozmeroch, ktoré sa líšia o niekoľko desatín milimetra. V prípade Huawei Watch GT 2e sa dočkáme veľkosti 53 × 46,8 × 10,8 mm, a hodinky tak budú o niečo väčšie. Preto prekvapuje menšia váha, ktorá má spadnúť z pôvodných 41 gramov na neuveriteľných 25 g. Nutné dodať, že stále hovoríme o 46 mm verzii hodiniek, a uvidíme, či budú Huawei Watch GT 2e predstavené tiež v menšej verzii, ako to bolo v prípade pôvodnej verzie.

Budú Huawei Watch GT 2e športovým modelom?

Kým v sortimente mnohých výrobcov nájdeme smart hodinky zamerané na šport, Huawei sa drží rovnakej taktiky ako Apple a vytvára univerzálne modely, s ktorými chce osloviť čo najviac ľudí.

A práve Huawei Watch GT 2e by to mohli zmeniť. Niektoré dostupné obrázky totiž hodinky ukazujú pri pohybových aktivitách a tiež oficiálny teaser zobrazuje len športovcov. Ďalšou nápojovou je popis zmieneného videa, pôvodne umiestneného na serveri Weibo, v ktorom sa uvádza „The spirit and energy of exploration“. Ďalším indikátorom, ktorý je zrejmý už na prvý pohľad, je pomerne špecifický dizajn remienka, ktorý akoby z okna vypadol športovým remienkom používaným u Apple Watch.

Teóriu športového zamerania však kazí podoba tlačidiel. Tie sú v prípade pôvodného variantu guľaté a výrazne vystúpené, zatiaľ čo u Watch GT 2e majú podobu decentného obdĺžnikového tvaru. K ešte väčšej elegancii smeruje tiež vrúbkovaná luneta, ktorá je trochu podobná tej v hodinkách Garmin Venu.

Huawei Watch GT 2e; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Snímky smart hodiniek Huawei Watch GT 2e poukazujúce na športové zameranie.

V prípade zamerania na šport sa tiež ponúka otázka, čo presne by Watch GT 2e vlastne mohli priniesť. Už základný model totiž ponúkol slušnú nádielku športových funkcií a nechýbala ani podpora 15 druhov športov, bežecké kurzy alebo napríklad monitorovanie stresu (celkové záťaže organizmu). Pretože spomínané video ukazuje surfistu, ktorý sa môže stretnúť s veľkým tlakom vody, možno uvažovať o zvýšení úrovne vodotesnosti z piatich na desať atmosfér.

Huawei Watch GT 2e – špecifikácie, dostupnosť a cena

Vyššie uvedené napovedá tomu, že špecifikácie modelu Huawei Watch GT 2e budú do značnej miery zodpovedať pôvodnému modelu. O dostupnosti síce zatiaľ nemáme priame informácie, vzhľadom na dobré zásobenie českého a slovenského trhu zariadeniami Huawei však očakávame skoré dodanie aj v prípade Watch GT 2e. Všetky dostupné zdroje zatiaľ poukazujú na tri farebné varianty. Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2e tak takmer určite budú k dispozícii v čiernom, červenom a zelenom vyhotovení. O cene toho zatiaľ veľa nevieme, ale podľa niektorých zdrojov sa pohybuje okolo 200 €. Znova by sme sa tak dočkali špičkového pomeru cena/výkon.

Z aktuálne dostupného mixu oficiálnych a neoficiálnych informácií začína byť zrejmé, že smart hodinky Huawei Watch GT 2e žiadne prelomové zmeny neprinesú. Stále však môžu zaujať inovovaným dizajnom a napríklad aj doteraz neodhalenými funkciami. Ako to s Huawei Watch GT 2e nakoniec dopadne, zistíme už 26. marca. V rovnaký deň tiež aktualizujeme túto stránku, na ktorej potom nájdete všetky informácie o tomto modeli.

i Mohlo by vás zaujímať

Huawei Watch GT 2e vsádzajú na geniálnu všestrannosť pôvodného modelu, na ktorú nasadá modernejší dizajn (s výraznými remienkami), 100 športových režimov, SpO2, možnosť vzdialenej spúšte či pohyblivé ciferníky. Namiesto kolosálnych zmien sa tak dočkáme rozumných vylepšení, ktoré stopercentne ocení celý rad zákazníkov.

Vytlačiť
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií