AD květen asus Samsung_CZ_SK

Projektory

Dúhový efekt

Efekt (rainbow effect), ktorý sa niekedy vyskytuje pri DLP projektoroch.

Vizualizér

Špeciálny druh projektora, podobný predtým veľmi používaným meotarom.

Lampa

Lampa je kľúčová súčasť projektora, ktorá v jeho optickej sústave funguje ako svetelný zdroj.

Zoom

Zoom je vlastnosť, ktorá uvádza, koľkokrát dokáže optický systém projektora zväčšiť premietaný obraz.

PiP

Picture in picture, čiže obraz v obraze, je premietanie dvoch obrazov (video alebo fotografia) vedľa seba z dvoch rôznych zdrojov.

FOV

Field of view, čiže zorné pole. Ide o uhol zvieraný medzi našimi očami a premietaným obrazom. Čím bližšie sme k obrazu a čím väčšia je uhlopriečka, tým je uhol väčší a naopak.

Korekcia lichobežníkového skreslenia

Korekcia lichobežníkového skreslenia eliminuje deformáciu v prípade, že projektor nie je umiestnený v strede zobrazovacej plochy, ale premieta zo strany, zhora alebo zospodu.

Rozlíšenie

Natívne rozlíšenie udáva počet pixelov (obrazových bodov), ktoré projektor dokáže v horizontálnom a vertikálnom smere premietnuť. Všeobecne platí, že čím vyššie natívne rozlíšenie projektor má, tým detailnejší obraz a väčšiu pracovnú, prípadne hernú plochu poskytne. Veľká časť projektorov dokáže premietať iba v jednom, natívnom, rozlíšení. Obrazovku počítača, prípadne film v inom rozlíšení projektor automaticky prevedie do natívneho.


P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií