Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.

Pletacie priadze

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Materiál
Bavlna
(61)
Polyester
(109)
Vlna
(4)
Polyamid
(19)
Bambus
(9)
Farba
Biela
(67)
Modrá
(63)
Ružová
(56)
Béžová
(55)
Sivá
(47)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Pletenie a háčkovanie sú zručnosti, ktoré umožňujú vyjadriť kreativitu a zároveň vytvoriť krásne a praktické výrobky. Ale aký druh pletacej priadze by ste si mali vybrať na svoj ďalší projekt? V tomto podrobnom sprievodcovi sa ponoríme do sveta pletacích priadzí, aby sme vám pomohli nájsť tú pravú pre vaše potreby. 

Pokračovať

Prečo sa venovať pleteniu alebo háčkovaniu?

Pletenie a háčkovanie predstavujú nielen relaxačné a tvorivé činnosti, ale aj skvelý spôsob, ako si vytvoriť vlastné oblečenie, dekorácie a darčeky. Vďaka nášmu širokému výberu pletacích priadzí môžete vytvoriť jedinečné kúsky, ktoré vyjadria vašu osobnosť a štýl, prípadne ich využiť ako originálne darčeky pre svojich blízkych.

  • Pletenie a háčkovanie môže poskytnúť pocit hrdosti a úspechu z tvorenia.
  • Pri ručných prácach sa môžete odreagovať a uvoľniť.
  • Zlepší sa vaša motorika a sústredenie.

Priadza na háčkovanie a pletenie – aké sú možnosti ich využitia?

S našimi pletacími priadzami môžete vytvárať takmer čokoľvek – od oblečenia a módnych doplnkov až po bytové dekorácie a hračky. Svetre, šály, čiapky, deky, plyšové hračky alebo napríklad pohodlné ponožky – možnosti sú nekonečné a len na vás záleží, čo si vyberiete. Vyjadrujte sa a tvorte s našimi pletacími priadzami!

  1. Oblečenie z pletacej priadze: Môžete si vytvoriť všetko od zimných teplých svetrov, štýlových šálov, farebných čiapok až po elegantné letné topy či háčkované bikiny alebo plážové šaty vhodné na leto.
  2. Dekorácie a bytové doplnky: Využite háčkovaciu priadzu na vytvorenie mäkkých a teplých pléd na gauč, podložiek pod poháre alebo originálnych kobercov a háčkovaných kvetináčov.
  3. Hračky a plyšoví priatelia: Háčkovanie a pletenie hračiek je skvelý spôsob, ako vytvoriť jedinečné a osobné darčeky pre deti – vytvorte plyšové zvieratká, bábiky, autíčka a mnoho ďalších hračiek.
  4. Módne doplnky: Doplnky z priadze môžu byť krásnym a praktickým rozšírením vášho šatníka. Šály, čiapky, rukavice a náramky sú len niektoré z mnohých možností, trendy sú aj štýlové kabelky a tašky.
  5. Domáce potreby: Mnoho domácich potrieb je možné tiež vytvoriť z pletacích priadzí. Od kuchynských utierok až po kryty na kanvice a teplé prikrývky na posteľ – možnosti sú prakticky nekonečné.

Na aké techniky môže byť využitá pletacia priadza?

Rôzne druhy priadzí sú ideálne na špecifické techniky a typy projektov, čo znamená, že výber správnej priadze môže výrazne ovplyvniť konečný výsledok vašej práce. Či už sa rozhodnete pre pletenie, háčkovanie, tkanie alebo inú techniku, správny typ priadze môže zmeniť bežný projekt na niečo naozaj výnimočné.

Pletacia priadza a technika pletenia

Pletenie je technika, ktorá vám umožňuje transformovať jednoduchú pletaciu priadzu na niečo úžasné. Použitie tej správnej je kľúčové pre výsledok vášho projektu. Hrubá pletacia priadza je skvelá na rýchle, mäkké a teplé projekty, zatiaľ čo jemnejšia priadza môže priniesť luxusné a elegantné detaily.

Priadza na háčkovanie

Aj háčkovanie je technika, ktorá umožňuje premeniť pletaciu priadzu na úžasné výtvory. Považuje sa za rýchlejšie ako pletenie a vďaka svojej flexibilite umožňuje vytvárať zložité vzory a tvary. Pri háčkovaní zohrávajú úlohu podobné faktory ako pri pletení, pokiaľ ide o výber priadze. Je dôležité mať na pamäti, že sa každá priadza na háčkovanie môže správať inak.


Priadza na háčkovanie maxi jumbo
Priadza na háčkovanie maxi

Pletacia priadza melír
Pletacia priadza melír

Pletacia priadza Himalaya
Priadza na pletenie batik

Priadza na háčkovanie macramé
Macrame priadza na háčkovanie

i

Pletacia priadza na ručné pletenie

Pri ručnom pletení je možné pracovať s celým radom rôznych typov pletacej priadze, v závislosti od toho, aký typ projektu plánujete. Týmto spôsobom môžete vytvoriť hebké a objemné deky, vankúše a ďalšie bytové doplnky, ktoré zútulnia váš domov.

Priadza na háčkovanie a pletenie – čo všetko zohľadniť pri ich výbere?

Výber správnej priadze na háčkovanie a pletenie je kľúčom k úspechu každého projektu. Pri výbere by ste mali zvážiť účel projektu, hmotnosť a hrúbku priadze, farbu, kvalitu a značku priadze, rovnako ako vaše pletacie alebo háčkovacie zručnosti. Vždy sa uistite, že materiál, z ktorého je priadza na pletenie, je vhodný na vaše plánované využitie.

Priadza na háčkovanie či pletenie a jej výber podľa veľkosti háčika alebo ihlice

Správny výber priadze na háčkovanie či pletenie v kombinácii so zodpovedajúcou veľkosťou háčika alebo ihlice je základom pre úspešné dokončenie akéhokoľvek pletacieho alebo háčkovacieho projektu. Nielenže ovplyvňuje výslednú textúru a vzhľad výtvoru, ale taktiež určuje, ako ľahko a pohodlne sa s ním bude pracovať.

i

Kde nájdete veľkosť háčika či ihlice pri pletacej priadzi?

Vždy si overte odporúčanú veľkosť ihlíc alebo háčikov na obale pletacej priadze. Každá značka a typ má svoje odporúčanie. Konečný výsledok záleží aj od štýlu práce – niekto pracuje pevnejšie, iný voľnejšie. Preto je dobré si pred začatím projektu urobiť vzorku.

Priadza na háčkovanie a jej hmotnosť

Hmotnosť priadze na háčkovanie je jedným z najdôležitejších aspektov, ktoré je potrebné pri jej výbere zvážiť. Môže sa pohybovať od 30 gramov až po 500 gramov a ovplyvňuje hrúbku a pevnosť hotového výrobku. Výber hmotnosti priadze závisí od vášho projektu a preferencií.

Priadza na háčkovanie a jej návin

Návin priadze na háčkovanie udáva, koľko metrov priadze nájdete v jednom balení. Môže sa pohybovať od desiatok až po niekoľko stoviek metrov. Dôležité je uistiť sa, že máte dostatočnú dĺžku priadze a dostatok materiálu na dokončenie vášho projektu. Nákup niekoľkých balení navyše vám zaistí, že budete mať dostatočný návin priadze s rovnakou farbou a šaržou.

Kratší návin je zvyčajne spojený s ťažšími a hrubšími priadzami, zatiaľ čo dlhší návin je často charakteristický pre jemnejšiu a ľahšiu priadzu na pletenie.

Rôznorodosť materiálov pletacej priadze

Pletacie priadze ponúkajú široký výber materiálov, ktoré uspokoja všetky vaše potreby. Každý materiál má svoje jedinečné vlastnosti, ktoré prispievajú k rôznym výsledkom vo vašich projektoch. Vlna na pletenie je ideálna na teplé svetre, zatiaľ čo pletacia priadza s hodvábom dodá vašim výtvorom luxusný vzhľad.

  • Bambusová priadza je mäkká, hypoalergénna a antibakteriálna, ideálna na detské oblečenie a citlivú pokožku.
  • Mikrovlákno je veľmi jemný a mäkký materiál, ktorý je ideálny na luxusné výrobky, ako sú šály a svetre.
  • Bavlna je prírodný, priedušný a mäkký materiál, ideálny na letné oblečenie a pre citlivú pokožku.
  • Vlna je teplý a mäkký materiál s vynikajúcou tepelnou izoláciou a je ideálna na zimné oblečenie a deky.
  • Polyamid je odolný a pružný materiál, ktorý je ideálny ako pletacia priadza na ponožky a výrobky, ktoré vyžadujú odolnosť.
  • Mikroakryl je mäkký a ľahký materiál, ktorý poskytuje teplý a príjemný pocit, skvelý na svetre a šály.
  • Akryl je ľahký a ľahko udržiavateľný materiál, ktorý je ideálny na výrobky, ktoré vyžadujú časté pranie.
  • Polyester je silný, odolný a rýchloschnúci materiál, ktorý je vhodný na oblečenie aj ďalšie predmety.
  • Elastan dodáva pleteninám pružnosť a odolnosť, čo je ideálne pre mnoho odevov.

Priadza na pletenie s hodvábom kombinuje luxusný lesk a jemnosť hodvábu s praktickosťou a odolnosťou ďalších materiálov, ako je vlna na pletenie alebo akrylová priadza, výsledkom sú luxusné výrobky.

Aká priadza na háčkovanie či pletenie je ideálna pre bábätká?

Pri výbere pletacej priadze pre bábätká je potrebné zvážiť niekoľko kľúčových faktorov. Priadza by mala byť mäkká a príjemná na dotyk, aby nedráždila citlivú pokožku. Bambusová a bavlnená priadza na háčkovanie sú skvelou voľbou, pretože sú jemné a hypoalergénne. Priadza by mala byť odolná a ľahko prateľná, akryl a polyester sú tak dobrou voľbou.


Pletacia priadza Schachenmayer
Mäkká pletacia priadza

Puffy pletacia priadza alize<
Priadza na pletenie puffy

Nako pletacia priadza s nopkami
Priadza s nopkami

Stužková pletacia priadza
Stužková priadza

Vlna na pletenie a jej kaleidoskop farieb 

Čo by to bolo za ručnú prácu, ak by ste nemali možnosť výberu zo širokej škály farieb? Od bielej a žltej cez červenú, fialovú, modrú až po sivú a čiernu, ponúkame všetky možné odtiene. Či už hľadáte jednofarebnú priadzu alebo mnohofarebné varianty, obrovská ponuka vĺn na pletenie to splní.

i

Priadza na pletenie s flitrami a iné efektné priadze

Efektná priadza na pletenie prináša jedinečný prvok. Pletacia priadza s flitrami dodáva oblečeniu alebo dekoráciám iskru. Stužková priadza vytvára zaujímavú textúru, priadze s kovovým vláknom pridávajú kúzlo a lesk, priadza na háčkovanie so slučkami ponúka úplne nový rozmer textúry a vzhľadu.

Využiť môžete aj zahraničné pletacie priadze

Zahraničné pletacie priadze sú veľmi obľúbené pre svoju vysokú kvalitu, rozmanitosť a jedinečné charakteristiky. Od luxusných talianskych hodvábnych priadzí cez tradičné britské vlnené priadze až po inovatívne japonské bambusové priadze, každá krajina prináša do sveta pletenia niečo jedinečné.


Jednou z možností je nemecká priadza na háčkovanie

Nemecká priadza na háčkovanie je cenená pre svoju vysokú kvalitu a spoľahlivosť. S výrobou založenou na prísnych európskych štandardoch a dlhoročnej tradícii v textilnom priemysle Nemecko produkuje širokú škálu pletacích priadzí, ktoré vo všetkých ohľadoch uspokoja potreby každého pletiara.

Hľadáte najlacnejšie pletacie priadze? Produkty sme pre vás v kategórii zoradili podľa ceny. Chcete ušetriť ešte viac? Mrknite sa, či neprebieha práve výpredaj pletacej priadze.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Puffy 100 g – 31 ružová Na sklade 2 ks
Priadza – Puffy 100g – 31 ružová
2,80 €

2.
Puffy 100 g – 107 bordó Na sklade 2 ks
Priadza – Puffy 100g – 107 bordó
2,99 €

3.
Priadza – žltá, Samet Soft 100g
3,49 €

Ďalšie najpredávanejšie
443 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
5,0
Gloria 50 g – 59005 čierna
Priadza – Gloria 50g – 59005 čierna
1,90 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz043
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Puffy color 100 g – 6070 biela, sivá, tmavo ružová - Priadza Varianty
4,9 11×
Puffy color 100 g – 6070 biela, sivá, tmavo ružová
Priadza – Puffy color 100 g – 6070 biela, sivá, tmavo ružová
2,99 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz444
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
5,0 12×
Puffy 100g – 280 modrosivá
Priadza – Puffy 100g – 280 modrosivá
2,99 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz436
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
4,8 36×
Samet Soft 100 g – 235 ružová
Priadza – Zamat Soft 100 g – 235 ružová
3,19 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz422
4,8 36×
Samet Soft 100 g – 230 biela
Priadza – Zamat Soft 100 g – 230 biela
3,19 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz421
4,8 36×
Zamat Soft 100 g – 251 svetlooranžová
Priadza – Zamat Soft 100g – 251 svetlooranžová
3,19 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz427
5,0 12×
Puffy 100 g – 107 bordó
Priadza – Puffy 100g – 107 bordó
2,99 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz478
5,0 12×
Puffy 100 g – 31 ružová
Priadza – Puffy 100g – 31 ružová
2,80 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz438
4,8 36×
Samet Soft 100 g – 252 tmavozelená
Priadza – Zamat Soft 100g – 252 tmavozelená
3,49 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz489
4,8 36×
Zamat Soft 100 g – 254 bordó
Priadza – Zamat Soft 100g – 254 bordó
3,59 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz486
4,8 36×
Samet Soft 100 g – 243 žltá
Priadza – žltá, Samet Soft 100g
3,49 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz425
5,0 12×
Priadza Puffy 100 g – 02 horčicová
Priadza – Puffy 100 g – 02 horčicová
2,99 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz435
4,8 36×
Zamat Soft 100 g – 259 tmavosivá
Priadza – Zamat Soft 100g – 259 tmavosivá
3,49 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz487
4,8 36×
Bellatex s.r.o. Priadza Zamat Soft 100 g – 239 čierna
Priadza – žinilková, pranie na 30 °C, odporúčaná veľkosť ihlíc č 6,5 mm
3,40 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BELtex003
4,8 36×
Samet Soft 100 g – 260 sv.sivá
Priadza – Zamat Soft 100g – 260 sv. sivá
3,49 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz430
4,8 36×
Zamat Soft 100 g – 247 béžová
Priadza – Zamat Soft 100g – 247 béžová
3,19 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz426
5,0 10×
Jumbo 100 g – 978 ražná
Priadza – Jumbo 100 g – 978 ražná
2,69 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz374
5,0
Ally cotton 50 g – 057 béžová
Priadza – Ally cotton 50 g – 057 béžová
2,29 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz268
5,0 19×
Standard 50 g – 480 tmavozelená
Priadza – Standard 50g – 480 tmavozelená
1,19 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz079
4,8 36×
Samet Soft 100 g – 232 svetlý mentol
Priadza – Samet Soft 100g – 232 svetlý mentol
3,49 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz475
5,0
Jumbo MAXI 100 g – 901 čierna
Priadza – Jumbo MAXI 100g – 901 čierna
2,69 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz187
5,0
Ally cotton 50 g – 029 svetlo béžová
Priadza – Ally cotton 50 g – 029 svetlo béžová
2,29 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz262
5,0 10×
Jumbo 100 g – 1132 machovo zelená
Priadza – Jumbo 100g – 1132 machovo zelená
2,50 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz121
5,0 10×
Jumbo 100 g – 999 béžová
Priadza – Jumbo 100g – 999 béžová
2,69 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JRpz149

Pletacie priadze

V kategórii Pletacie priadze máme práve teraz na Alza.sk celkom 443 produktov.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií