PET AD homeoffice

SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8 G HBM2

Zobraziť katalóg
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8 G HBM2
5 5 hodnotení
Grafická karta – 8GB HBM2 (1.6Gbps), AMD Radeon Vega XL (1266MHz), Boost clock 1550MHz, 3584 SP/56 CU, PCIe x16, 2048-bit, HDMI, 3× DisplayPort, Back Plate
Kód:  EL792c32 Produktové číslo:  11276-01-40G Stránky výrobcu
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8 G HBM2 Predaj skončil

SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8 G HBM2


Vychutnajte si nekompromisný herný zážitok v podaní grafickej karty Sapphire Nitro+ Radeon RX Vega 56. Táto profesionálna herná grafika bez problémov zvládne v rozlíšení 4K a 60 fps herné pecky ako je napr. Wolfenstein II, Forza Motorsport 7, Battlefield 1, Call of Duty: World War II, Star Wars Battlefront 2 alebo Prey. S unikátnou funkciou Chill On dosiahne karta až o 13 % nižšie priemerné teploty, až o 31 % nižšiu spotrebu elektrickej energie a mimoriadne rýchle odozvy – až o 32 % rýchlejšie. Chill On vám v zlomku sekundy poskytne nekompromisný výkon.


Kľúčové vlastnosti grafickej karty SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8G

  • Továrenské pretaktovanie – až o 7 % vyšší výkon
  • Funkcia Chill On – nižšia teplota, spotreba a lepšia odozva
  • Nastaviteľné LED osvetlenie – 5 režimov a možno aj úplne vypnúť
  • Technológia Vapor Chamber umožňuje lepší odvod tepla
  • AMD FreeSync s podporou Adaptive Sync pre DisplayPort 1.2a
  • Tri efektívne ventilátory v rôznych veľkostiach

Karta ocenená za svoj mimoriadny výkon

Tento model z limitovanej edície prináša to najlepšie z architektúry VEGA od spoločnosti AMD – špičkový výkon, pokročilé riešenie chladenia a v neposlednom rade veľmi zaujímavý dizajn. Vstúpte do sveta extrémnych hier vo vysokom rozlíšení na monitore s vysokou obnovovacou frekvenciou a tiež súpravami pre virtuálnu realitu. Grafická karta Sapphire Nitro+ Radeon RX Vega 56 prichádza už továrensky pretaktovaná, vďaka čomu dosahuje až o 7 % lepšie výsledky v porovnaní s referenčnými grafikami.



Nitro+ s Vapor Chamber technológiou chladenia

Aby Sapphire Nitro+ dosahovala optimálne teploty aj vo vysokej záťaži, musel výrobca siahnuť po osvedčenej technológii Vapor Chamber (odparovacie komory) s väčšou plochou pre odvod tepla, ktoré sú známe z radu grafických kariet Vapor-X. Použitím tohto systému chladenia sa docielilo zníženie teploty až o 5 °C. Teplo sa rozptýli tromi efektívnymi ventilátormi – 2× 92 mm a 1× 80 mm. Dva väčšie ventilátory na krajoch sa točia proti smeru hodinových ručičiek a menší ventilátor v strede sa otáča v smere hodinových ručičiek. Je tak zaručené optimálne prúdenie vzduchu.


Nastaviteľné LED osvetlenie

Nitro+ Radeon RX Vega 56 neposkytuje iba grafický výkon, ale stáva sa neoddeliteľnou súčasťou hernej zostavy aj po vizuálnej stránke. Vkusnú konštrukciu grafickej karty doplňuje LED osvetlenie. Dokonca si môžete aj sami meniť farby podľa svojich predstáv. Toto a mnoho ďalších nastavení umožňuje nový softvér Sapphire TriXX NITRO Glow. Ten ponúka hneď päť rôznych režimov, vrátane režimu osvetlenia podľa rýchlosti ventilátora a teploty. LED možno tiež úplne vypnúť. 


S NITRO+ už žiadne „sekanie“

Dajte zbohom zasekávajúcemu sa obrazu a vychutnajte si plynulé hranie. Technológia AMD FreeSync bude bezproblémovo komunikovať s vašim monitorom ako nikdy predtým. Na rozdiel od konkurenčných technológií neexistuje žiadne vstupné oneskorenie ani iné prekážky. Je tiež plne kompatibilný s Adaptive Sync, novým štandardom pre DisplayPort 1.2a.


Parametre a špecifikácia

Šírka
133 mm Hotovo!
Výška
54 mm Hotovo!
Hĺbka
310 mm Hotovo!
Výrobca čipu
AMD Radeon Hotovo!
Modelové označenie
Vega Hotovo!

Rozmery

Šírka
133 mm Hotovo!
Výška
54 mm Hotovo!
Hĺbka
310 mm Hotovo!

Čip

Výrobca čipu
AMD Radeon Hotovo!
Modelové označenie
Vega Hotovo!
Počet stream procesorov
3 584× Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!

Výkon a použitie

Použitie
Hranie hier Hotovo!

Pamäť

Veľkosť operačnej pamäte RAM
8 GB Hotovo!
Typ pamäte
HBM2 Hotovo!
Šírka zbernice
2 048-Bit Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia jadra
1 305 MHz Hotovo!
Frekvencia pamäte
800 MHz (0,8 GHz) Hotovo!

Rozhranie

Na pripojenie k PC
PCI Express x16 3.0 Hotovo!
Na pripojenie monitora
DisplayPort, HDMI Hotovo!
Počet výstupov
4 Hotovo!

Technológia

Špeciálne funkcie grafickej karty
Radeon VR-Ready Premium Hotovo!
Podpora zapojenia viacerých kariet
Dual CrossFireX Hotovo!
Verzia DirectX
12 Hotovo!

Chladenie

Typ chladiča
Aktívny Hotovo!
Veľkosť chladiča
Trojslotový Hotovo!

Spotreba

TDP
240 W Hotovo!
Odporúčaný výkon zdroja
750 W Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, u této karty mi nesvítí led větráky jako na obrázku pouze logo na boku a spodku karty. Na zahranicnim webu jsem se docetl že vetraky sviti pouze u limitovane edice teto karty, je tomu tak ? Nebo je s mou něco špatně? děkuji

Dobrý den bude sladem v brzké době i ve verzi 64? Děkuji a přeji hezký den.

Bude cena v brzké době ještě nižší?

Dobry den, zrejme mate zle udane ceny u Radeon grafik. Sapphire nitro+ 56 vegu mate drahsiu ako podstatne silnejsiu Sapphire nitro+ 64 vegu, celkovo vsetky vega 56 mate zle nahodene zrejme. Vsetky su totiz drahsie odrazu ako silnejsie vegy 64, ktore pritom posledne tyzdne nepresli ziadnou zmenou v cene a aj keby, logicky to nedava ziaden zmysel aby o 15-20% slabsie karty boli o 30e drahsie.

Bez urazky k Alze, ale neni toto trochu sizeni zakaznika...? Este pred 2 dnami sa ta karta so zlavami do konca kvetna dala kupit za necelych 14800 Kc a silne som o nej uvazoval, no a vy ju ponukate znova s takouto prirazkou a uctom premium, clovek si kludne pocka aj dalsi rok :)

To dúfam nemyslíte vážne. Bez Alza prémium si nemôžem túto grafickú kartu kúpiť? Niekto kto utratí vo Vašom internetovom obchode v súčte niekoľko tisíc eur? Vážne uvažujem, že nákupy znížim na položky, ktoré sú nevyhnutné a drahšie nákupy presuniem na iný eshop. Ďakujem za odpoveď a vysvetlenie, prečo Alza prešla na tento nezmyselný obchodný model. Nechete moje eur-á. Ďakujem.

Diskusia a poradňa k SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8 G HBM2
Ďalšie informácie

AMD Vega Refresh (VŠETKO, ČO VIEME)

AMD nemieni v boji s konkurenčnou NVIDIA poľavovať, a tak sa ešte tento rok dočkáme uvedenia grafických kariet AMD Vega Refresh. O čo presne pôjde a aký možno očakávať nárast výkonu? A čo vlastne AMD plánuje v oblasti grafických kariet pre rok 2018?

Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC 11G (RECENZIA A TESTY)

Ľúbivý bielo-čierno-oranžový dizajn a pod kapotou najvýkonnejší herný grafický čip spoločnosti NVIDIA. Tak to je presne grafická karta Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC 11G, ktorú si dnes na Alza.sk testujeme.

Inno3D iChill GTX 1070 Ti X3 V2 (RECENZIA A TESTY)

Pekný strieborný dizajn chladiča s tromi čiastočne zakrytými ventilátormi, pod ktorými sa skrýva grafický čip GeForce GTX 1070 Ti spoločnosti NVIDIA. Tak to sú neklamné znaky toho, že v dnešnej recenzii si otestujeme grafickú kartu Inno3D iChill GTX 1070 Ti X3 V2.

Sapphire Nitro+ RX Vega64 8G HBM2 (RECENZIA A TESTY)

Vega64 je v súčasnosti najvýkonnejší grafický čip spoločnosti AMD. Grafická karta Sapphire Nitro+ RX Vega64 8G HBM2 je potom vybavená práve týmto najvýkonnejším čipom a my si dnes otestujeme, ako si s jeho uchladením poradila spoločnosť Sapphire.

MSI GTX 1080 Armor 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Veľmi vydarene vyhotovený čiernobiely dizajn s logom MSI na ventilátoroch chladiča, tak to sú presne neklamné znaky grafických kariet edície Armor spoločnosti MSI. Grafická karta MSI GTX 1080 Armor 8G OC spadá práve do tejto peknej edície, ale pretože vzhľad nie je všetko, poďme si túto grafickú kartu tiež dôkladne otestovať!

Zotac GTX 1080 Ti AMP! Edition (RECENZIA A TESTY)

Ak zháňate tú najvýkonnejšiu grafickú kartu súčasnosti, celkom iste ju nájdete v našej ponuke pod označením GeForce GTX 1080 Ti. Tieto grafické karty sú ponúkané rôznymi výrobcami pod rozličnými menami, ale my sa dnes zameriame na ponuku spoločnosti Zotac. Dnes si totiž otestujeme grafickú kartu Zotac GTX 1080 Ti AMP! Edition.

Far Cry 5 (TESTY) – výkony grafických kariet AMD aj NVIDIA

Far Cry 5 je jednou z najúspešnejších počítačových hier poslednej doby, ktorá si získala srdce nejedného hráča. Témou tohto článku však nie je chvála tejto skvelej hry spoločnosti Ubisoft. Dnes sa pozrieme na to, ako sa v tejto hre darí grafickým kartám súčasnej generácie a tiež vám poradíme, s akými kartami si Far Cry 5 zahráte najlepšie.
Recenzie SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8 G HBM2
Príslušenstvo pre SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8 G HBM2
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8G HBM2. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte SAPPHIRE NITRO + Radeon RX Vega 56 8G HBM2. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte SAPPHIRE NITRO + Radeon RX Vega 56 8G HBM2. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 56 8G HBM2.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií