AD květen univerzal AP+ plus nový vizuál

Kurkumín

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Obsiahnuté látky
Kurkumín
(15)
Medovka
(2)
Pestrec
(2)
Zelený čaj
(2)
Horčík
(1)
Účinok
Na posilnenie imunity
(5)
Na trávenie a zažívanie
(7)
Na únavu a vyčerpanie
(2)
Na stres a nervy
(2)
Na detoxikáciu organizmu
(3)
Pre časť tela
Kostičky
(4)
Kĺby
(4)
Črevá
(3)
Žalúdok
(3)
Pečeň a žlčník
(2)
Pre koho
Pre dospelých
(12)
Pre deti
(3)
Pre tehotné
(2)
Pre dojčiace
(2)
Pre seniorov
(1)
Počet tabliet/kapsúl
30
140
-
Vlastnosti
Bez éčok
(1)
Bez laktózy
(6)
Bez lepku
(7)
Bez palmového oleja
(2)
Bez pridaného cukru
(4)
Vegan
(3)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Kurkumín, účinná zložka kurkumy, je stále populárnejší ako doplnok stravy vďaka svojim potenciálnym protizápalovým a antioxidačným vlastnostiam. Jeho schopnosť podporovať zdravie srdca, mozgu a kĺbov robí z kurkumínu vyhľadávaný prírodný produkt. Na zvýšenie jeho biologickej dostupnosti je často kombinovaný s piperínom. Hľadáte prírodný spôsob, ako podporiť svoje zdravie? Kurkumín môže byť odpoveďou.

Pokračovať

Na čo je dobrý curcumín (či kurkumín)?

Pýtate sa, na čo je dobrý curcumín? Kurkumín, získavaný z koreňa kurkumy, je cenený pre svoje silné protizápalové a antioxidantné účinky. Jeho popularita ako doplnku stravy rastie najmä medzi ľuďmi hľadajúcimi prírodné alternatívy na zlepšenie svojho zdravia. Okrem toho, že podporuje funkciu srdca a mozgu, je kurkumín tiež užitočný na udržanie zdravia kĺbov. Pre efektívne vstrebávanie sa často kombinuje s piperínom, ktorý zvyšuje jeho biologickú dostupnosť. Zvažujete pridanie kurkumínu do svojho denného režimu? Pozrite sa na jeho prínosy bližšie.

Hľadáte prírodné farbivo? Kurkumín je prírodný pigment, ktorý sa v potravinárskom priemysle využíva pre svoju intenzívnu zlatisto žltú farbu. Kurkumín farbivo je obzvlášť obľúbené pri príprave curry zmesí, omáčok a rôznych pečených výrobkov.

Aké má kurkumín účinky?

Aké ďalšie má kurkumín účinky? Je to aktívna zložka kurkumy a je známy svojimi širokými zdravotnými prínosmi, ktoré z neho robia populárny doplnok stravy. Jeho hlavné účinky zahŕňajú protizápalové a antioxidantné vlastnosti, podporu mozgovej funkcie a možnosť zníženia rizika niektorých ochorení. Vďaka týmto vlastnostiam je kurkumín vysoko cenený ako v tradičnej, tak v modernej medicíne. Táto široká paleta účinkov robí z kurkumínu významný doplnok pre tých, ktorí hľadajú prírodné spôsoby, ako podporiť svoje zdravie a prevenciu ochorení, mali by ste preto jeho užívanie zvážiť.

  • Kurkumín pôsobí pozitívne pri znižovaní zápalov v tele, čo je kľúčové pri prevencii a liečbe mnohých chronických ochorení.
  • Podporuje bunky pred poškodením voľnými radikálmi, čo má pozitívny vplyv na celkové zdravie a dlhovekosť.
  • Môže prispievať k zníženiu rizika vzniku niektorých ochorení, vrátane srdcových a neurodegeneratívnych stavov.
  • Kurkumín môže podporiť zdravie mozgu a môže prispieť k lepšej pamäti a kognitívnym funkciám.

kurkumín Advance
Kurkumín kapsuly

blendea curcumin prášok
Kurkumín – prášok

curcumin so zázvorom
Kurkumín tablety

Čo je kurkumín? Je to bioaktívna zlúčenina nachádzajúca sa v koreni kurkumy, ktorá je využívaná v tradičnej medicíne pre svoje protizápalové a antioxidačné vlastnosti – môže podporovať zdravie srdca, kĺbov a mozgu.

Má kurkuma nežiaduce účinky?

Premýšľate, či má kurkuma nežiaduce účinky? Je všeobecne považovaná za bezpečný doplnok stravy, ale ako každá látka môže aj ona u niektorých ľudí vyvolať nežiaduce účinky. Medzi bežné nežiaduce účinky patria tráviace ťažkosti, výnimočne môže kurkuma spôsobiť alergické reakcie, ktoré sa prejavujú vyrážkou alebo svrbením. Ľudia s poruchami krvácania by mali byť pri konzumácii kurkumy opatrní, pretože môže spomaliť zrážanie krvi. Rovnako je dôležité konzultovať užívanie kurkumy s lekárom v prípade, že užívate lieky na riedenie krvi, máte žlčníkové kamene, alebo iné špecifické zdravotné problémy.

Ako si vybrať najlepší kurkumín?

Dôležité je zamerať sa na niekoľko kľúčových faktorov, ktoré zaručia, že si vyberiete ten najlepší kurkumín. Je vhodné hľadať produkty, ktoré obsahujú kurkumín a piperín, ktorý zvyšuje jeho biologickú dostupnosť a postará sa o lepšie vstrebávanie. Ďalej je dôležité skontrolovať koncentráciu kurkuminoidov, pretože vyššie percento týchto látok znamená silnejší účinok. Preferujte aj produkty s certifikáciou o absencii škodlivých látok. Nakoniec nezabudnite zvážiť formu doplnku, či už ide o tablety, kapsuly, alebo lipozomálnu formu, ktorá môže ponúknuť ešte lepšiu absorpciu.

i

Vyskúšajte lipozomálny kurkumín

Lipozomálny kurkumín využíva lipozomálnu technológiu na lepšie vstrebávanie a efektivitu. Táto forma zapuzdruje kurkumín do lipidových častíc, čo zvyšuje jeho biologickú dostupnosť a posilňuje boj proti zápalom a podporu imunity. Vďaka tomu je lipozomálny kurkumín vyhľadávanou voľbou pre tých, ktorí hľadajú efektívnu prírodnú podporu zdravia.

Nielen kurkumín je súčasťou doplnkov

Pri výbere doplnkov stravy je kľúčové zamerať sa na obsiahnuté látky, pretože tie priamo ovplyvňujú účinnosť a zameranie produktu – a nejde pritom len o kurkumín. Každá aktívna zložka má špecifické vlastnosti a prínosy pre zdravie, či už ide o podporu imunitného systému, zlepšenie kognitívnych funkcií, alebo posilnenie fyzickej kondície. Zloženie doplnku tak môže zahŕňať široké spektrum látok vrátane vitamínov, minerálov, bylinných extraktov a špeciálnych bioaktívnych komponentov, ktoré sa vyberajú s ohľadom na ich synergické pôsobenie.

  • Pestrec je cenený najmä pre svoje pozitívne účinky na pečeň. Silymarín, hlavná účinná látka obsiahnutá v pestreci, má významnú úlohu v podpore detoxikačných procesov a chráni pred potenciálnym poškodením toxíny a voľnými radikálmi.
  • Piperín je alkaloid získaný z čierneho korenia, ktorý zvyšuje biologickú dostupnosť kurkumínu a ďalších látok, čím umožňuje ich lepšie vstrebávanie a účinok v tele. Piperín taktiež podporuje trávenie a má vlastné protizápalové účinky.

 Gymbeam curcumin s vitamínom E
Kurkumín s vitamínom E

Galmed Kurkumín forte
Kurkumín s pestrecom

zerex curcumín-piperín
Kurkumín s piperínom

Čo dokáže kurkumín s piperínom

Kombinácia kurkumín – piperín predstavuje výkonnú dvojicu v oblasti doplnkov stravy, zvyšujúcu efektivitu a vstrebávanie kurkumínu. Piperín, extrahovaný z čierneho korenia, zlepšuje biologickú dostupnosť kurkumínu až o 2 000 %, čo umožňuje telu lepšie využiť jeho protizápalové a antioxidačné účinky. Táto synergická kombinácia nielen podporuje celkové zdravie, ale tiež zvyšuje účinnosť kurkumínu v boji proti zápalom a oxidačnému stresu, čo robí z kurkumínu s piperínom obľúbenú voľbu pre tých, ktorí hľadajú prírodnú podporu svojho zdravia.

Aké má kurkumín s piperínom účinky? Piperín z čierneho korenia umožňuje kurkumínu efektívnejšie prenikať do krvného obehu, čo zosilňuje jeho pozitívne vplyvy na srdce, mozog a imunitný systém.

Vyberte si kurkumín vo vhodnej forme

Pri výbere doplnkov stravy, ako je kurkumín, je forma produktu, v ktorej sa poskytuje, kľúčová pre jeho používateľskú prívetivosť a efektivitu. K dispozícii sú rôzne formy, vrátane kapsúl, tabliet, roztokov a práškov, pričom každá z nich má svoje špecifické výhody a využitie. Voľba formy by mala závisieť od individuálnych preferencií, potrieb a konkrétnych zdravotných cieľov. Zatiaľ čo niektorí preferujú pohodlie kapsúl a tabliet, iní môžu oceniť rýchlejšiu absorpciu, ktorú ponúkajú roztoky, alebo flexibilitu, ktorú poskytuje prášok.

  • Kurkumín kapsuly sú obľúbené pre svoju ľahkú prehĺtateľnosť a schopnosť maskovať nepríjemnú chuť aktívnych zložiek aj presné dávkovanie.
  • Kurkumín prášok je flexibilnou formou, ktorá sa dá ľahko pridávať do jedál a nápojov, čo je praktické kvôli individuálnej úprave dávkovania.
  • Kurkumín tablety ponúkajú výhodu dlhej trvanlivosti a zvyčajne majú nižšie výrobné náklady, ale môžu sa niektorým ľuďom ťažšie prehĺtať.
  • Kurkumín kapsuly, podobne ako tablety, poskytujú presné dávkovanie a navyše chránia obsah pred svetlom a vzduchom, čo zvyšuje stabilitu.
  • Kurkumín roztoky umožňujú rýchlu absorpciu a sú ideálne pre ľudí, ktorí majú problémy s prehĺtaním pevných foriem.

i

Zaobstarajte si kurkumín v rôznych baleniach

Pri výbere doplnkov s kurkumínom je kľúčové zohľadniť objem, počet, či hmotnosť. Ponúka sa od malých balení s 30 kusmi až po väčšie s 180 tabletami alebo kapsulami, s objemom tekutých foriem obvykle 30 až 60 ml a hmotnosťou pevných foriem najčastejšie 40 až 160 gramov. Táto rozmanitosť umožňuje prispôsobiť výber individuálnym potrebám a zabezpečuje efektívne využitie.

Aké má kurkumín dávkovanie?

Až začnete užívať kurkumín, dávkovanie sa môže líšiť v závislosti od formy doplnku, jeho koncentrácie a účelu užívania. Všeobecne sa odporúča denná dávka v rozmedzí od 500 do 2 000 mg kurkuminoidov rozdelená do niekoľkých menších dávok počas dňa pre lepšiu absorpciu. V prípade doplnkov s piperínom alebo v lipozomálnej forme, ktoré zlepšujú biologickú dostupnosť kurkumínu, môže byť efektívna aj nižšia dávka. Je dôležité sledovať odporúčania výrobcu a v prípade neistoty, alebo špecifických zdravotných potrieb konzultovať dávkovanie s lekárom alebo odborníkom na výživu.

Aký je najkvalitnejší kurkumín?

Ak hľadáte najkvalitnejší kurkumín, bude to ten s vysokým obsahom kurkuminoidov a technológií na maximálne vstrebávanie, ako je nanotechnológia alebo lipozomálne doručovanie, často doplnený o piperín na zvýšenie absorpcie. Tieto formy zaručujú efektívne využitie kurkumínu telom, čo prináša silné protizápalové a antioxidačné účinky. Táto unikátna kombinácia zvyšuje potenciál kurkumínu v boji proti rôznym zdravotným komplikáciám, posilňuje imunitný systém a podporuje celkovú vitalitu a zdravie organizmu.

Užívať kurkumín môžu dospelí aj deti

Doplnky s kurkumínom sú určené pre škálu používateľov vrátane seniorov a špecifických skupín, ako sú tehotné ženy, dojčiace matky a deti. Pre dospelých a seniorov môže kurkumín poskytovať podporu pre zdravie srdca, mozgu a kĺbov, rovnako ako prispievať k celkovému zníženiu zápalových stavov. Tehotné a dojčiace ženy by mali pristupovať k užívaniu kurkumínu s opatrnosťou a konzultovať jeho použitie so svojím lekárom, aby sa postarali o bezpečnosť pre seba aj dieťa.

i

Aj pre deti je kurkumín vhodný

Čo sa týka detí, kurkumín je obvykle vhodný od veku 18 mesiacov, ale dôrazne sa odporúča starostlivá konzultácia s pediatrom, ktorý môže posúdiť individuálne zdravotné potreby a stanoviť zodpovedajúce dávkovanie. V každom prípade je nutné zvážiť individuálny zdravotný stav a potreby každého používateľa a zohľadniť možné interakcie s inými liekmi, či doplnkami stravy.

Kto by nemal jesť kurkumu?

Treba sa ale tiež pýtať, kto by nemal jesť kurkumu. Kurkuma môže byť nevhodná pre osoby s poruchami krvácania, užívajúcich lieky na riedenie krvi, jedincov s problémami so žlčníkom, tehotné a dojčiace ženy a ľudí s nízkym krvným tlakom. Tieto skupiny by mali byť pri jej užívaní opatrné a radšej sa poradiť so zdravotným odborníkom kvôli možným zdravotným rizikám, alebo interakciám s liekmi.

Neviete, aký bude ten pravý kurkumín? Recenzie vám môžu pomôcť.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Pestrec mariánsky – kapsuly, 60 kapsúl, určené pre Pre dospelých - 0,27 €/ks
15,90 €

2.
Doplnok stravy – kapsuly, 60 kapsúl, určené pre Pre dospelých - 0,15 €/ks
8,99 €

3.
ENZYCOL  tob.100+40 Na sklade > 5 ks
Kĺbová výživa – ktorý vďaka svojmu unikátnemu zloženiu priaznivo pôsobí na hladinu kyseliny močovej, vďaka pridanému * zinku je DNA pod kontrolou - 0,16 €/ks
-8 %
23,90 €
21,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
15 položiek
5,0
GreenFood Nutrition Curcumin + Vitamín D3 60 kapsúl
Doplnok stravy – kapsuly, 60 kapsúl, určené pre Pre dospelých - 0,15 €/ks
8,99 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTgfn0036
4,3 11×
ENZYCOL  tob.100+40
Kĺbová výživa – ktorý vďaka svojmu unikátnemu zloženiu priaznivo pôsobí na hladinu kyseliny močovej, vďaka pridanému * zinku je DNA pod kontrolou - 0,16 €/ks
Zľavnené -8 %
21,90 € 23,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SIMENZ321
4,5
MOVit Kolagén Kĺby + Kurkumín, 90 tbl.
Kolagén – MOVit Kolagén Kĺby je modernou kĺbovou výživou, ktorej hlavnou zložkou je riadene štiepený značkový kolagén Peptan® P 2000 LD, zloženie je doplnené kurkumínom obsiahnutým v podzemku kurkumy dlhej (Curcuma longa), ktorá prispieva k zdravému stavu kostí a kĺbov. - 0,19 €/ks
16,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTmoe023
4,0
GastroMed 50+10 ml
Doplnok stravy – obsahuje kombináciu 8-tradičných bylín, ktoré priaznivo pôsobia na zažívací trakt, upokojujú a podporujú jeho správnu činnosť a funkcie
12,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTsyo030
5,0
TEREZIA Bystrozrak 60 kapsúl
Doplnok stravy – prírodné so svetlíkom a nechtíkom lekárskym, podporuje schopnosť pohlcovať modré svetlo, správnu funkciu sietnice, prietok krvi do oka, je zdrojom antioxidantov, prispieva k udržaniu normálneho zraku, v balení 60 kapsúl - 0,23 €/ks
Super cena
13,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: DOST086
4,0
GymBeam Kurkumín + Vitamín E, 90 tabliet
Doplnok stravy – Kurkumín + Vitamín E je doplnok, ktorý v sebe spája bioaktívnu látku z kurkumy v podobe kurkumínu a vitamínu E; samotný kurkumín je spájaný s mnohými blahodarnými účinkami na organizmus; vitamín E potom prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom; ich spojenie ocení každý, kto chce maximálne podporiť svoje zdravie a vitalitu
8,99 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTgym523
MOVit Mega Detox Ostropestrec + Kurkumín FORTE, 60 cps.
Pestrec mariánsky – kapsuly, 60 kapsúl, určené pre Pre dospelých - 0,27 €/ks
15,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTmoe059
4,0
GastroMed 20+10 ml
Doplnok stravy – obsahuje kombináciu 8 tradičných bylín, ktoré priaznivo pôsobia na tráviaci trakt, upokojujú a podporujú jeho správnu činnosť a funkcie
7,69 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTsyo029
Babysmilk Colostrum kurkumin + piperin 60 kapsúl
Kolostrum – prírodný výživový doplnok v kapsulách s obsahom 100% Colostra s vysokým obsahom imunoglobulínov a laktorferínu, obohatený o kurkumín a piperín na dosiahnutie požadovaných účinkov - 0,28 €/ks
Kúpiť s kódom ALZADNI20 13,59 €
16,99 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BABY20786
MOVit Platničky a chrbát Plus ALA, 90 tablet
Doplnok stravy – 90 tablet, perorálne podanie, na kĺby, kosti a zuby, svaly - 0,29 €/ks
25,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTmoe089
MOVit Mega detox odvodnenie 60 cps.
Doplnok stravy – odvodňovacia kúra, detoxikácia - 0,30 €/ks
Zľavnené -14 %
17,90 € 20,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTmoe095
NaturLabs Kurkumin 3Complex liposomální, 30 kapslí
Kurkumín - liposomální komplex bioaktivního kurkuminu, patentovaná liposomální forma, více než 90% stabilmních liposomů, bez přidatných nežádoucích látek
21,38 €
Na sklade 2 ks u dodávateľa
Objednávací kód: NatLab003
5,0
ADVANCE Kurkumin cps.60
Kurkumín – unikátny doplnok stravy, 400 mg vysoko koncentrovaného extraktu z kurkumy, 95 % kurkuminoidov, piperín pre lepšiu vstrebateľnosť, bez lepku, bez laktózy, balenie 60 kapsúl
18,34 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTadnu020
Zerex Kurkumin + Piperin, 60 tabliet
Kurkumín – na trávenie a zažívanie, pre dospelých, 60 kapsúl / tabliet
14,90 €
Na objednávku – termín upresníme 3 ks
Očakávame 13. 5. 2024
Objednávací kód: SPTzere054
Mycomedica Curcumin 90 kapsúl
Kurkumín – curcumin (kurkuma dlhá, Curcuma longa) sa v tradičnej čínskej medicíne používa hlavne na schopnosť rozbíjania blokád a na svoje účinky odvádzať z organizmu vlhkú horúčosť. - 0,25 €/ks
22,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTdopl037

Kurkumín

V kategórii Kurkumín máme práve teraz na Alza.sk celkom 15 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné kurkumín
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií