Alza Dny květen 2. týden BOOST JBL

Catalogue
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/VisaContactless_Supermarket_215_04.jpg

Plaťte rýchlo a bezpečne s platobnou kartou Visa v inteligentných telefónoch a hodinkách

NFC platby v súčasnosti zažívajú obrovský boom a banky sa doslova predháňajú v ponuke jednotlivých platobných služieb pomocou smart hodiniek či mobilných telefónov. Pre všetkých priaznivcov moderných technológií prinášame článok, ako ľahko, pohodlne, rýchlo a bezpečne môžete platiť kdekoľvek bez toho, aby ste na to potrebovali klasickú Visa kartu. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ios-17-nahled.jpg

iOS 15: What Changes Does the Latest Apple System Bring?

iOS 15 and the new iPadOS 15 are here to bring better content sharing options, more detailed notification settings or more functions in Apple apps.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-lidar-nahled.jpg

An Inconspicuous Trump Card in Apple's Hands: What Is LiDAR Technology Capable of?

The LiDAR is a group of sensors whose purpose is to scan objects and process the data gathered. The technology was introduced by Apple and iPhones use this technology to measure the best picture quality.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/online-platby-2021-nahled.jpg

Od januára 2021 platíme na internete bezpečnejšie

Ak ste zvyknutí nakupovať cez internet a platby potvrdzovať iba kódom z SMS správy, vedzte, že na potvrdenie platby existuje aj pohodlnejší a bezpečnejší spôsob. Slúži na to napríklad aplikácia samotných bánk. Viac v článku. Read more »

Operačný systém: Android

Android je operačný systém vyvíjaný spoločnosťou Google, ktorý v súčasnosti používa väčšina výrobcov mobilných telefónov. Ide o tzv. otvorený operačný systém a má prakticky neobmedzené možnosti prispôsobenia. Niektoré úpravy je možné vykonať pomocou základných nastavení, zatiaľ čo ďalšie modifikácie si môžete kedykoľvek stiahnuť z obchodu Google Play. Používateľ tak môže veľmi jednoducho upravovať nielen grafické rozhranie, ale aj spôsob ovládania telefónu. Slabšou stránkou systému Android je jeho vyššia náchylnosť na napadnutie škodlivým softvérom. Podrobnejšie sa popisu jednotlivých OS, ich výhod a nevýhod venujem v článku Porovnanie mobilných operačných systémov. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/odolne-telefony-uvodni-1.jpg

Nárazuvzdorné telefóny sa aj v drsných podmienkach cítia ako doma

Nárazuvzdorné telefóny vydržia aj v tých najnáročnejších podmienkach. Sú vybavené robustnou konštrukciou, ktorá zaručuje maximálnu ochranu pred tvrdým nárazom a zabraňuje vniknutiu vody a prachu do telefónu. Čo všetko dokážu odolné telefóny a akými funkciami disponujú?

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/odposlech-telefonu-uvodni-1.jpg

Odpočúvanie telefónu: Ako naň prísť a na čo si dať pozor?

Nadobúdate podozrenie, že je váš telefón odpočúvaný? Odpočúvanie znamená tiež prístup k SMS, chatovacom aplikáciám a dokonca aj k polohe zariadenia. V nasledujúcom článku sa dozviete, čo to odpočúvanie je a ako ho vo svojom telefóne detegovať.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/telefonni-zaznamniky-nahled.jpg

Čo dokáže moderný telefónny záznamník?

Telefónny záznamník používajú firmy, domácnosti aj jednotlivci už niekoľko rokov. Zatiaľ čo niektorí sa ho už vzdali, iní naň jednoducho nedajú dopustiť. Moderný telefónny záznamník dokáže oveľa viac než len zaznamenať správu pre volajúceho. Čo všetko dokáže a oplatí sa ho v dnešnej dobe kúpiť?

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/smartphone-pro-seniory-nahled.jpg

Návod (nielen) pre seniorov: Ako na inteligentný telefón?

Inteligentné telefóny nie sú určené len pre mladšie ročníky. Mnohí seniori ich využívajú či už na komunikáciu s rodinou, fotografovanie a následné zdieľanie fotografií alebo napríklad na orientáciu na mape, keď sú na výlete. Niektorí ľudia sa im však vyhýbajú, pretože ich považujú za príliš komplikované. V tomto článku vám však ukážeme, že aj bežný senior sa môže spriateliť so smartfónom a používať ho k svojej spokojnosti.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bezdratove-nabijeni.jpg

How Does Wireless Charging Work?

Modern smartphones have all sorts of fun features, but plugging in the charger and cable every day does get annoying. Read our tips to learn how to set up wireless charging so you can keep your phone powered 24/7.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mobil-a-auto-nahled.jpg

Mobil a auto: Veľký displej nemusí mať iba Tesla

Ako vyťažiť maximum zo súhry moderného automobilu a smartfónu? A prečo je dobré patrične investovať do vybaveného telefónu? Poradíme vám v našom článku. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mobil-kamera-nahled.jpg

Mobil a fotoaparát: Sú fotoaparáty lacných telefónov naozaj tak dobré?

Fotomodul so štyrmi objektívmi a množstvom megapixelov dnes nie je ničím výnimočným aj v nižších cenových kategóriách smartfónov. Tieto parametre však nie sú vždy zárukou, že ide o skvelý fotoaparát. Ktoré parametre by ste mali sledovať podrobnejšie a aké sú fotoaparáty nižšej triedy v porovnaní s modelmi zo strednej triedy? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gaming-telefony-uvodni-1.jpg

Mobil a gaming: Kvalita herných telefónov stále rastie a hráčov pribúda

S rozvojom herných mobilných telefónov prichádzajú výrobcovia s novými a kvalitnejšími komponentmi. Spolu s tým rastie nielen počet hráčov, ale aj počet nových mobilných hier. V našom článku sa pozrieme na gaming všeobecne, na to, čo všetko takéto telefóny dokážu, ale aj na vývoj e-športu. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mobil-a-sport-nahled.jpg

Mobil a šport: Ako telefón využiť pri behu, cyklistike a ďalších aktivitách?

Mobilné telefóny bez problémov zvládnu zmerať vaše športové výkony a následne vám ich prezentovať v intuitívnej forme. Tie najpraktickejšie športové aplikácie vás navyše dokážu namotivovať k lepším výsledkom. Ako vám mobilný telefón pri športovaní môže pomôcť? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/zabezpeceni-mobilu-nahled.jpg

Mobilné zariadenia a bezpečnosť: moderné znamená bezpečné

Mobilné telefóny sú tiež vystavené riziku hackerských útokov. Napriek tomu sa ich bezpečnosť často podceňuje. Na čo si dať pozor? Pomôže antivírus? V našom článku sa pokúsime odpovedať na najpálčivejšie otázky.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/8326b39a-6726-43b6-b6fc-bc351d6587ac.jpg

Garmin Pay: Peňaženku nechajte doma a plaťte hodinkami

Vďaka Garmin Pay môžete svoje športtestery Garmin použiť aj na bezkontaktné platby. Kúpte si občerstvenie priamo na tréningu. Či už beháte, plávate, jazdíte na bicykli, alebo lyžujete, možnosť platby priamo zo zápästia iste oceníte. Ako sa Garmin Pay aktivuje? Aké smart hodinky službu umožňujú? A ktoré banky Garmin Pay podporujú? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/apple-pay.png

Apple Pay na Slovensku: Ako a kde platiť pomocou iPhone a Apple Watch?

Majitelia iPhonov či inteligentných hodiniek Apple Watch môžu svojimi prístrojmi bezkontaktne platiť u všetkých obchodníkov pomocou služby Apple Pay. Ukážeme vám krok za krokom, ako si pridať kartu do iPhonu alebo Apple Watch a ako prostredníctvom Apple Pay platiť. Spomenieme tiež, na ktorých zariadeniach môžete Apple Pay využívať. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/karty-v-mobilu-nahled.jpg

Vernostné karty v mobile: majte ich po ruke a bez zbytočného plastu

A našu kartičku máte? Vernostné karty obchodov či služieb a tiež platobné karty nám zaberajú miesto v peňaženke, pritom je ich možné elegantne nosiť nahrané v telefóne. Prináša to množstvo výhod. Ktoré to sú?

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/restart-telefonu-uvodni-1.jpg

Ako reštartovať telefón (NÁVOD)

V situácii, kedy mobilný telefón prestane reagovať či pracovať tak, ako by mal, prichádza do úvahy jeho reštart. Môže sa však stať, že telefón nereaguje vôbec na nič. V našom článku si popíšeme základné druhy reštartu telefónu a vysvetlíme, ako ich dosiahnuť.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/apple-watch-android-nahled.jpg

Apple Watch a Android: Aké sú možnosti?

Svet inteligentných hodiniek je plný mnohých podarených kúskov. Ich módu pred rokmi odštartovali Apple Watch.. Čo ale robiť, keď nemáte iPhone? Idú Apple Watch na Android? Aké sú možnosti? Read more »
1234...
P-DC1-WEB09
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info