Catalogue
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/hry-na-mobily-a-tablety-nahled.jpg

Najlepšie hry na tablety a mobily

Hry na mobiloch či tabletoch dennodenne hrajú milióny, dosť možno aj miliardy ľudí. Aj napriek ich nesmiernej popularite má ale toto odvetvie herného biznisu dosť pošramotenú povesť, paradoxne možno najviac u „hardcore“ fanúšikov videohier, ktorí mobilné tituly často vnímajú v lepšom prípade ako záležitosť pre malé deti, v tom horšom ako nehanebné žmýkačky peňazí. Existujú však aj kvalitné kúsky a v tomto špeciáli nájdete náš výber tých najlepších. Posvietime si ale aj na tých, ktorým je lepšie sa vyhnúť.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/obnovovaci-frekvence-mobilni-telefon-displej.jpg

Display refresh rate

The display refresh rate indicates how many times per second the screen image is redrawn. A higher number means a smoother turnaround. The normal frequency is 60 Hz and you may notice a slight tearing on it when scrolling quickly. It does not occur at refresh rates of 90, 120 or more Hertz.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-c-vs-thunderbolt-3-nahled.jpg

USB-C vs. Thunderbolt: Čím sa líšia?

USB, HDMI, Thunderbolt, VGA, ... Ide vám hlava vybuchnúť z nepreberného množstva káblov a portov? V tomto článku si ujasníme rozdiel medzi zameniteľným USB-C a Thunderbolt 3. Vizuálne rovnaké, v niektorých ohľadoch sú ale odlišné. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-vybrat-gimbal.jpg

Ako vybrať gimbal?

Radi by ste si zaobstarali gimbal? Poradíme, na čo sa zamerať. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vodeodolne-telefony-nahled.jpg

Vodoodolné mobily: nezradia v daždi a umožnia fotiť aj pod vodou

Ak chcete, aby vám mobil niečo vydržal, kúpte si vodoodolný mobil. Ustojí dážď, prach a v niektorých prípadoch aj pád do vody. V niektorých preto, že nie všetky mobilné telefóny sú rovnako vodoodolné. Ako sa vo vodoodolných smartfónoch vyznať, a to nielen podľa stupnice IP, si povieme v nasledujúcich odsekoch. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/certifikace-ip68-nahled.jpg

IP68

IP68 indicates the degree of protection of a device that is fully protected against dust and can also withstand immersion in water for more than 30 minutes or in a depth exceeding 1m. However, the specific conditions are determined by the manufacturer.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/obsah-baleni-iphone.jpg

New iPhones come with less in the box. Which headphones and charger should you choose?

The latest iPhones don't come with headphones or a charging adapter. How to solve this and what accessories should you choose? There are several options. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/smartphone-praskly-displej-nahled.jpg

How to Install Mobile Phone Screen Protectors

Tempered glass or film screen protectors are essential for the protection for your phone, smart watche and tablet. But how to apply them correctly, without bubbles or dust? We will show you how to do it and give you tips on how to make the whole process simple.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-vybrat-nabijecku-na-mobil-pruvodce.jpg

How to Choose a Mobile Phone Charger

A mobile phone is useless without a charger. In our guide, we will help you choose the right one and explain how to keep track of the different types of chargers and ways of charging mobile phones. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/broken-phone.jpg

Ako vybrať tvrdené sklo a ochrannú fóliu na mobil

Displej telefónu je jednou z jeho najdôležitejších súčastí a zároveň je aj najkrehkejší a najviac ohrozený. Je preto potrebné ho dôkladne chrániť. Ponúkajú sa dve možnosti – ochranné sklo a ochranná fólia. Čo ale vybrať? Poradíme v našom sprievodcovi. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dualni-fotoaparat-nahled.jpg

Multiple Lenses in Mobile Phones: Benefits, Principle and Function

Wondering what more lenses can do on today's smartphones? Each one them has a different function. Join us for a look at the different types of sensors that mobile phone lenses feature today. They can zoom in, zoom out, focus on a shorter distance, etc. Find out more in the article. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-fotomobily-test.jpg

The Best Camera Phones in 2022 (UPDATED)

There was a time when just a handful of mobile phones came with a camera. Today they are often the main criterion for selection. We have prepared an overview of the best camera phones in three price categories, as well as some brief tips on how to keep track of all the phone camera features available on the market.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ctecku-nebo-tablet.jpg

Tablet vs. čítačka e-kníh: čo vybrať a prečo?

Ak si chcete kúpiť zariadenie na čítanie elektronických kníh, možno premýšľate, či pre vás bude vhodnejšia čítačka, alebo tablet. Aké má každé z týchto zariadení výhody a nevýhody? To vám v tomto článku objasníme. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-vybrat-kryt-nahled.jpg

How to Choose a Phone Case

Mobile phone cases are a must nowadays, whether for protection or as a fashionable accessory. But how to find the best fit in the wide range of products offered by Alza? Our guide will help you. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/drzak-na-mobil.jpg

How to choose a mobile phone holder

Not sure how to choose a mobile phone holder? Not sure what to buy to make your photos or selfies even better? You can find answers to these question and much more in our mobile phone holder guide. Including tripods and selfie sticks. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rizika-sedeho-dovozu.jpg

Riziká nákupu telefónu zo šedého dovozu

Kupovať alebo nekupovať mobilné telefóny zo šedého dovozu? Aké riziká hrozia? Pozrite sa, prečo dôverovať známym obchodníkom a prečo sa neoplatí za každú cenu šetriť.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejocekavanejsi-telefony-2019.jpg

Najočakávanejšie telefóny druhej polovice roka 2019

Zaujíma vás, ktoré sú najočakávanejšie telefóny roka 2019? Pozrieme sa na najzaujímavejšie kúsky, ktoré ešte do konca roka uvidíme na trhu, a zároveň si povieme aj o zabehnutých velikánoch, ktorí prinesú nové sľubné modely. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/prizpusobeni-telefonu-nahled.jpg

Prispôsobte si telefón podľa svojho

Vyberáte si nový telefón, ale nepáči sa vám jeho rozhranie? Alebo naopak chcete svojmu existujúcemu smartfónu zaobstarať nový kabátik? Spôsobov, ako si mobil personalizovať, je veľa. Od vzhľadu ikon a tapiet cez blokovaciu obrazovku až po úplne nový dizajn celého prostredia. Ako to docieliť? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/zabezpeceni-androidu-navod-titulka-maly.jpg

Zabezpečenie Androidu (NÁVOD)

Je antivírus potrebný na smartfóne s Androidom? Prečo sú dôležité aktualizácie? Čo môžete robiť pre svoje súkromie? Ako chrániť osobné údaje? Poradíme vám, ako si mobil s operačným systémom Android zabezpečiť v troch úrovniach: pre začiatočníkov, pokročilých a expertov. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hdmi-kabel.jpg

Čo je HDMI?

HDMI (High Definition Multimedia Interface) je dnes najpoužívanejší digitálny štandard na prenos videa, audia i internetu. Veľmi často sa využíva na pripojenie televízorov, monitorov alebo projektorov k multimediálnemu zariadeniu. Vďaka jeho rozšírenosti a všestrannosti existujú rôzne verzie a tvary konektora. Viac v článku.

Read more »
12345...6
P-DC1-WEB09
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info