Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stable-coins-nahled.jpg

Stable coins (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Kryptomena so stabilnou hodnotou – stable coin – býva označovaná za svätý grál kryptomien. Aké sú prístupy a reálne príklady? Prečo nie je decentralizované prevádzkovanie stable coinu jednoduchou záležitosťou? Dočítate sa v článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/etc-nahled.jpg

Ethereum Classic (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Ethereum Classic (ETC) patrí medzi kryptomeny s veľmi nádejnou budúcnosťou. Zakladá si predovšetkým na decentralizovanom charaktere a nemennosti, čo sú vlastnosti, ktoré v tak veľkej miere neponúka ani jeho oveľa známejší potomok – Ethereum (ETH). Aké sú ďalšie kľúčové vlastnosti ETC? V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o kryptomene Ethereum Classic vedieť! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Cardano-2.png

Cardano (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Kryptomena s veľkým potenciálom, ale aj rizikami

Platforma Cardano je starostlivo vyvíjaná už od roku 2015. Sami vývojári ju označujú za platformu tretej generácie, ktorá dokáže efektívne vyriešiť väčšinu nedostatkov dnešných krypotmien. V čom presne sa ale táto nádejná krypotmena líši od ostatných altcoinov? Dočítate sa v našom článku!? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/coinmarketcap-logo-nahled.png

Coinmarketcap (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – majte prehľad o kryptomenách

Server CoinMarketCap.com, kde nájdete enormné množstvo dát a informácií o kryptomenách, sa už dlhodobo radí medzi 200 najpopulárnejších webových stránok sveta. Ako sa na CMK ľahko orientovať? A na čo si naopak dať pozor? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ethargement-hashrate.jpg

ETHlargement – pilulka, ktorá zvýši hashrate o 40 %

Oplatí sa ťažiť? Pokiaľ máte ten správny lekársky predpis od OhGodACompany, návratnosť ťažobného rigu to drasticky zmení. Vývojári totiž po inštalácii softvéru ETHlargement sľubujú zvýšenie hashrate o 40 %. Aká je pravda? Zistíte v článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/satoshi-nakamoto-nahled.jpg

Kto je Satoshi Nakamoto? Pátrame po tvorcovi Bitcoinu.

Pokiaľ hľadáte iba jednu stručnú odpoveď na otázku „Kto je Satoshi Nakamoto?“, tak tú v našom článku pravdepodobne nenájdete. Môžeme sa však spoločne vydať na krátke pátranie po tvorcovi najznámejšej kryptomeny, bitcoin. Pozrieme sa bližšie na hlavných „podozrivých“, rozoberieme si rôzne okolnosti a zistíme, ako a prečo Bitcoin vôbec vznikol! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/monero-kryptomena.jpg

Monero (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – kryptomena, ktorá ponúka úplnú anonymitu.

Kryptomena Monero si zakladá predovšetkým na anonymite a súkromí. Využíva na to nespočetné množstvo pokročilých krypto-technológií, ktoré ju zároveň odlišujú od väčšiny konkurenčných digitálnych platidiel. Ako tieto technológie fungujú a prečo je Monero tak rozdielne od Bitcoinu? Dozviete sa v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/blockchain-technologie-nahled.jpg

Čo je to vlastne ten blockchain?

Termín blockchain je v posledných troch rokoch trochu nadužívaný, obzvlášť na konferenciách plných ľudí v na mieru šitých oblekoch o ňom počujete na každom rohu. Čo to ten blockchain ale vlastne je? Na akých princípoch funguje? A aké je jeho skutočné využitie? V našom článku sa s pomocou jednoduchej analógie pokúsime vysvetliť, čo sa naozaj skrýva za touto revolučnou technológiou!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/neo-coin-nahled.jpg

NEO (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Platforma zameraná na inteligentné kontrakty

Platforma NEO je v mnohom veľmi podobná populárnej kryptomene a sieti Ethereum. Zároveň však ponúka odlišné technologické riešenia, na ktorých základoch by v budúcnosti mohla stáť moderná svetová ekonomika. Prečo by sme projektu NEO mali venovať pozornosť? Dozviete sa v našom článku! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/kryptomenove-forky-08.jpg

Kryptomenové forky (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Kryptomenový fork – to je pojem, s ktorým sa v poslednej dobe stretávame čoraz častejšie. Celá problematika forkov je však pomerne zložitá a často zostáva nepochopená. Ako prebieha rozdelenie blockchainu? Čo je to hard fork? A čo soft fork? A aký je medzi nimi rozdiel? V našom článku sa prehľadne a zrozumiteľne dozviete všetko, čo chcete o vetvení kryptomien vedieť! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/safe-network-nahled.jpg

SAFE Network (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Projekt sľubujúci decentralizovaný internet

Ako by vyzeral internet, kde by naše dáta neboli neustále pod kontrolou tretích strán a kde by sme si mohli užiť ozajstné súkromie? Odpoveď ponúka ambiciózny projekt SAFE Network s digitálnymi tokenmi MaidSafeCoin (MAID) a SafeCoin (SFE). Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hw-penezenky-update.jpg

Hardvérové peňaženky – alebo, ľudia, updatujte!

Hoci neexistuje bezpečnejší spôsob, ako uchovávať svoje drahocenné kryptomeny, než pomocou tzv. hardvérových peňaženiek, ako sú Trezor T či Ledger Nano S, stále sa objavujú nové cesty a spôsoby, ako vás o nich môže niekto pripraviť. Ako sa chrániť? Vieme, ako na to. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/stealthcoin-6.jpg

Stealthcoin (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Čierny kôň medzi kryptomenami?

Alternatív k Bitcoinu nájdeme dnes mnoho, avšak kryptomien, ktoré by boli koncipované s takým dôrazom na zabezpečenie a anonymitu ako Stealthcoin, existuje len málo. Ako sa Stealhtcoin ťaží a kde ho môžete nakúpiť či ukladať? V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o Stealthcoine vedieť! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dash-nahled.jpg

Dash (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Kryptomena sľubujúca rýchle transakcie a anonymitu.

Kryptomena Dash za dobu svojej existencie už niekoľkokrát zmenila svoj názov, ale dnes ju bezpečne poznajú všetci fanúšikovia digitálnych platidiel. Stabilitou a rýchlosťou zvláda konkurovať napríklad aj LItecoinu, pričom navyše ešte umožňuje zachovať plnú anonymitu odosielateľa transakcií. Čo je to Dash, ako funguje a aká kontroverzia sa s ním spája? Čítajte v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/litecoin-logo-nahled.jpg

Litecoin (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Litecoin sa dlhodobo radí medzi najpopulárnejšie kryptomeny sveta. Vedeli ste, že litecoin je vlastne len upravená kópia bitcoinu? Vieme, v čom pramenia rozdiely medzi litecoinom a bitcoinom, ako sa litecoin ťaží aj ako ľahko a rýchlo zistiť aktuálny kurz LTC! V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o litecoinoch vedieť. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/storj-nahled.jpg

STORJ (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

STORJ je ambiciózny projekt s cieľom vytvoriť decentralizované úložisko, kde môže každý poskytnúť či využívať voľnú dátovú kapacitu jednotlivých zariadení. Ako STORJ funguje? Ako sa do projektu zapojiť? A aké sú výhody decentralizácie? Čítajte v našom článku! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/horizen-zencash-nahled.jpg

Od počiatku ZenCash až k platforme Horizen! (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

V dnešnom článku sme sa zamerali na unikátny projekt ZenCash (dnes Horizen). Ako sami vývojári zdôrazňujú, nejde len o ďalšiu kryptomenu, ale skôr o rozšíriteľnú privátnu platformu na báze blockchainu, ktorá výrazne presahuje rámec obyčajných transakcií. V čom tkvie unikátnosť a prečo si ZenCash zaslúži vašu pozornosť? Čítajte v našom článku! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vertcoin-nahled.jpg

Vertcoin (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Vertcoin býva často označovaný ako kryptomena pre ľudí. Je nastavený tak, aby odolával ultimátnemu ťažiacemu hardvéru v podobe ASIC zariadení, a umožnil tak ťažbu aj drobným ťažiarom. Aké sú ďalšie vlastnosti tejto kryptomeny a prečo je jej história tak zaujímavá? Čítajte v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ripple-nahled.jpg

Ripple (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Digitálna mena ripple sa s neustále rastúcou trhovou hodnotou derie medzi najpopulárnejšie virtuálne meny sveta. Napriek tomu je potrebné na ňu nazerať diametrálne odlišne než napríklad na bitcoin alebo ethereum. Čo je ripple, prečo vyvoláva v kryptokomunite toľko kontroverzií a aký je jeho aktuálny kurz? Dočítate sa v našom článku! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/bitcoin-vs-bitcoincash-nahled.jpg

Bitcoin verzus Bitcoin Cash. Aký je medzi nimi rozdiel?

Prvého augustového dňa došlo k rozdeleniu Bitcoinu, a vznikla nová mena s názvom Bitcoin Cash. Zaujíma vás, ako k tomu došlo? Vieme, aký to bude mať na Bitcoin dopad, aké sú medzi Bitcoinom a Bitcoin Cash rozdiely, ako Bitcoin Cash ťažiť aj aký je kurz tejto novej meny! Prečítať viac »
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií