Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/usb-c-vs-thunderbolt-3-nahled.jpg

USB-C vs. Thunderbolt: Čím sa líšia?

USB, HDMI, Thunderbolt, VGA, ... Ide vám hlava vybuchnúť z nepreberného množstva káblov a portov? V tomto článku si ujasníme rozdiel medzi zameniteľným USB-C a Thunderbolt 3. Vizuálne rovnaké, v niektorých ohľadoch sú ale odlišné. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gan-nabijecky-nahled.jpg

Nabíjačky GaN – účinnejšie nabíjačky v menšom balení

Okrem navyšovania rýchlostí nabíjania a integrácii bezdrôtových nabíjacích plôch do nábytku sa dostávame k vylepšovaniu samotných nabíjacích adaptérov. Nová technológia GAN nabíjačiek umožní, aby sa všetko upriamilo do menších rozmerov, pritom si nabijete súčasne hneď niekoľko zariadení. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stupen-kryti-ochrana-ip.jpg

Stupeň krytia (IP) udáva ochranu telefónu pred kvapalinou a prachom

Stupeň krytia (IP, Ingress Protection) je medzinárodne štandardizovaný kód, ktorý udáva odolnosť elektrospotrebičov proti vniknutiu cudzích telies a kvapalín, najmä vody. Vyjadruje sa v tzv. IP kóde, ktorý je tvorený znakmi „IP“ nasledovanými dvoma číslicami: prvá udáva ochranu pred nebezpečným dotykom a pred vniknutím cudzích predmetov, druhá označuje stupeň krytia pred vniknutím vody.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-vybrat-gimbal.jpg

Ako vybrať gimbal?

Radi by ste si zaobstarali gimbal? Poradíme, na čo sa zamerať. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vodeodolne-telefony-nahled.jpg

Vodoodolné mobily: nezradia v daždi a umožnia fotiť aj pod vodou

Ak chcete, aby vám mobil niečo vydržal, kúpte si vodoodolný mobil. Ustojí dážď, prach a v niektorých prípadoch aj pád do vody. V niektorých preto, že nie všetky mobilné telefóny sú rovnako vodoodolné. Ako sa vo vodoodolných smartfónoch vyznať, a to nielen podľa stupnice IP, si povieme v nasledujúcich odsekoch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/samsung-knox-03-nahled.jpg

Samsung Knox ochráni vaše dáta odolným trezorom

Samsung Knox je bezpečné riešenie na ochranu vašich firemných dát. Pracuje ako na hardvérovej, tak softvérovej úrovni, a navyše ponúka veľmi jednoduchú správu aj pri počte niekoľkých stoviek zariadení naraz.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/certifikace-ip68-nahled.jpg

Odolnosť IP68: Čo to znamená a koľko toho telefón s touto certifikáciou vydrží?

IP68 označuje stupeň krytia, kedy je zariadenie kompletne chránené proti prachu a zároveň odolá ponoreniu do vody po dobu dlhšiu ako 30 minút, alebo v hĺbke 1 meter. Presné podmienky si však určuje výrobca. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/inovace-posledniho-roku-13.jpg

Inovácia telefónov za posledný rok. Ktoré dávajú najväčší zmysel?

Mobilné telefóny idú neustále dopredu. Jedným z dôkazov budiž fotoaparáty, ktoré každým rokom prechádzajú neuveriteľným pokrokom. To ale nie je všetko. Tohtoročné mobily sú lepšie ako tie vlaňajšie aj vďaka ďalším vylepšeniam. Z týchto máme najväčšiu radosť. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/platba_1.jpg

Ako na platenie pomocou smart watch (NÁVOD)

Bezkontaktné platby dnes umožňujú skoro všetky európske terminály a aj vďaka tomu sa čoraz viac rozširuje platenie smart hodinkami s NFC. Je ale nutné vybrať tie správne a uistiť sa, či službu podporuje vaša banka. Uskutoční sa platba hodinkami aj bez mobilu? A prečo je platenie hodinkami vhodnou voľbou pri cestovaní? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/odemykani-oblicejem.jpg

Odomykanie tvárou: ako to funguje a na čo si dať pozor

V dnešnej dobe je dôležité mať mobilný telefón dobre zabezpečený. Okrem klasickej čítačky odtlačkov prstov, PINu či gest tu máme aj odomykanie tvárou. Aké má tento spôsob odomykania telefónu výhody a nevýhody? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/top-gadgety-3-nahled.jpg

Výber TOP gadgetov 3

Tentoraz sa pozrieme na ďalšie zaujímavé gadgety na mobilné zariadenia. Väčšina z dnešného výberu je skutočne praktického rázu a pri niektorých prekvapí, že je možné ich v súvislosti s mobilnými telefónmi použiť. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vyber-top-gadgetu-2-nahled-11.jpg

Výber TOP gadgetov 2

Existuje veľa užitočných pomôcok, o ktorých ste dozaista ešte nepočuli. Pritom ide o veľmi dobrých pomocníkov. Sú to vhodní adepti na darček pre vašich blízkych, či pre vašu osobnú potrebu. Na ktoré gadgety sme sa zamerali tentoraz? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/color-os-7-nahled.jpg

ColorOS: Nadstavba telefónov Oppo

Čínske telefóny Oppo využívajú nadstavbu operačného systému Android pod názvom ColorOS. Aktuálne je systém vo svojej siedmej verzii, v ktorej oproti predchodcom prináša niekoľko noviniek. Ktoré to sú a čo táto nadstavba dokáže? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/Huawei-Petal-Search.jpg

Huawei Petal Search pomôže nájsť a nainštalovať aplikáciu do telefónu bez Google služieb

Vlastníte mobilný telefón Huawei a nemôžete nájsť aplikáciu na stiahnutie v AppGallery? Spoločnosť prichádza s novou službou Petal Search, ktorá nájde veľkú časť mobilných aplikácií a hier aj najnovšie správy či informácie o počasí. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/magic-ui-2-ku-1.jpg

Honor Magic UI – používateľské prostredie telefónov Honor

Čo všetko sa skrýva pod pojmom Honor Magic UI? Aké sú podobnosti medzi prostredím Magic UI a EMUI? Viac v tomto článku, kde si Magic UI v krátkosti predstavíme. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/realme-ui-07-nahled.jpg

Realme UI: prostredie telefónov Realme

Realme UI je nadstavba operačného systému Android, ktorú nájdeme v smartfónoch značky Realme. Táto funkčne zameraná nadstavba, ktorá však ponúka široké možnosti prispôsobenia, je silne inšpirovaná modernou dobou a elegantnou geometriou. Ako Realme UI vyzerá a čo všetko dokáže? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/zenui-nahled-2.jpg

Asus ZenUI – grafické prostredie telefónov Asus

ASUS ZenUI je grafická nadstavba pre zariadenia od spoločnosti ASUS. Tá sa poučila z predchádzajúcich chýb, a tak v novej verzii cieli predovšetkým na jednoduchosť a efektivitu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/qualcomm-quick-charge-mala.jpg

Rýchle nabíjanie Quick Charge je úľavou pre majiteľov smartfónov

Technológia Quick Charge výrazne skracuje čas potrebný na dobitie mobilného telefónu. Najnovší je štandard Quick Charge 4+, ktorý vďaka špeciálnej technológii opäť nabíjanie značne zrýchľuje. Chcete vedieť viac? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/android-nastavba.jpg

Nadstavby operačného systému Android

Nadstavbu Androidu nájdeme vo väčšine telefónov s operačným systémom od Googlu. Líšia sa podľa výrobcu a nad rámec samotného základu prinášajú grafickú vrstvu aj funkcie navyše. Prinášajú so sebou ale aj pár nevýhod. Ktoré to sú? A na ktoré nadstavby Androidu vlastne dnes môžeme naraziť? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/samsung-exynos-nahled.jpg

Samsung Exynos: aký je mobilný procesor od kórejského výrobcu?

Smartfóny Samsung patria vždy k tým najlepším telefónom na trhu. Je preto dôležité, aby boli vybavené kvalitnými procesormi. Samsung spolieha väčšinou na výrobu vlastných čipov pod názvom Samsung Exynos. Poďme si o nich povedať viac. Prečítať viac »
123456...7
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií