PET PET

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/baldurs-gate-3-testy-gpu-nahled.jpg

Testy grafických kariet | Baldur's Gate 3

Testovali sme grafické karty na hre Baldur's Gate 3. Ako sme hru nastavili, aby sme z nej vydolovali maximálny výkon? Ako test dopadol? Dozviete sa v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-b-jak-povolit-zapis.jpg

USB kľúč je chránený proti zápisu – ako povoliť zápis?

Už sa vám niekedy stalo, že váš obľúbený USB kľúč naraz prestal fungovať a nešlo naň ukladať súbory? Máme riešenie pre túto situáciu a zároveň vám poradíme, ako zabezpečiť flash disk proti strate. Iste totiž nechcete, aby si niekto prezeral vaše fotky z dovolenky alebo iné dôležité súbory.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-rog-maximus-z790-dark-hero-recenze-test.jpg

ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO (RECENZIA A TESTY)

S launchom nových, hoci iba refreshnutých Intel Raptor Lake procesorov 14. generácie si výrobcovia základných dosiek pripravili aj refreshnuté aktuálne modely. V dnešnej recenzii sa pozrieme na model Dark Hero od ASUS ROG. Čo všetko základná doska dokáže, ako je vybavená, ale hlavne – ako si poradí s najvýkonnejším modelom i9-14900KF? Čítajte ďalej! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-dual-rtx-4060-o8g-nahled.jpg

Asus DUAL GeForce RTX 4060 O8G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste menej až stredne náročným hráčom počítačových hier, potom by vás svojou cenou, výkonom aj výbavou mohla osloviť grafická karta Asus DUAL GeForce RTX 4060 O8G z ponuky populárnej taiwanskej spoločnosti ASUS. O tom sa napokon môžete sami presvedčiť práve v tejto recenzii, v ktorej sme ju pre vás na Alza.sk dôkladne otestovali.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sapphire-pulse-rx-7900-xt-20g-nahled.jpg

Sapphire PULSE Radeon RX 7900 XT 20G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste priaznivcom grafických kariet hongkonskej spoločnosti SAPPHIRE, potom iste viete, že tie cenovo dostupnejšie grafické karty v jej ponuke nájdete najmä v edícii PULSE. Grafická karta Sapphire PULSE Radeon RX 7900 XT 20G je zástupcom práve tejto „ľudovej“ hernej edície a my sme ju pre vás na Alza.sk nezabudli tiež dôkladne otestovať. Ako teda táto PULSE dopadla v našich testoch?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i5-nahled.jpg

Intel i5-14600KF (RECENZIA A TESTY)

Zima sa pomaly, ale nevyhnutne blíži, a to by bolo, keby sa koniec roka zaobišiel bez nejakého toho launchu nových procesorov. Síce sa nemôžeme tešiť z nejakého gamechangeru ako vlani, ale aj tak si pre nás z Intelu niečo prichystali. Odladili výrobu súčasnej 13. generácie Raptor Lake CPU, a tak púšťajú do sveta o niečo lepšie kúsky v znamení Refreshu. Ako obstojí 14. generácia oproti minulej generácii a procesorom od konkurencie? Čítajte ďalej. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i9-nahled.jpg

Intel i9-14900KF (RECENZIA A TESTY)

Máme tu jeseň a s ňou už tradične ďalší launch Intel procesorov. Síce už všetci netrpezlivo čakáme na inovatívny Intel Meteor Lake na 4 nm výrobnom procese, ale ešte chvíľu si budeme musieť počkať. Dlhé chvíle nám má skrátiť refresh aktuálnych Raptor Lake CPU. V dnešnom článku sa pozrieme na výkon Intel Core i9-14900KF v pracovnom aj hernom prostredí a pri tejto príležitosti sme premerali nielen 12. a 13. generáciu Intelov, ale aj Ryzeny 7000 s 3D-Cache, ale aj ob generáciu staršie Ryzeny 5000. Má upgrade či zmena platformy na nové Intely zmysel? Posúďte sami. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i7-nahled.jpg

Intel i7-14700KF (RECENZIA A TESTY)

Ďalší launch procesorov je tu a na ťahu je opäť Intel. Je to už pekných pár rokov, čo sme tu mali Refresh existujúcej architektúry. 14. generácia Intel Core procesorov so sebou neprináša príliš noviniek, ide skôr o nepatrné vylepšenia, ako už je to pri refreshoch zvykom. Dnes testovaný Intel Core i7-14700KF sa však okrem mierne vyšších frekvencií dočkal ako jediný z modelov štyroch efektívnych E-core navyše. Stojí upgrade za to, alebo si radšej počkáte na nadchádzajúce Intel Meteor Lake? Viac už v dnešnej recenzii! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rx-7700-xt-gaming-oc-12g-nahled.jpg

Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G (RECENZIA A TESTY)

V poradí druhou a tiež tou menej výkonnou grafickou kartou z novej generácie RDNA 3, ktorú nám spoločnosť AMD prednedávnom predstavila, je Radeon RX 7700 XT. S akým výkonom a prevádzkovými vlastnosťami môžeme pri týchto grafických kartách teda počítať? Práve na to sa vám pokúsime odpovedať v tejto recenzii, v ktorej sme pre vás na Alza.sk otestovali grafickú kartu Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G z ponuky spoločnosti GIGABYTE. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rx-7900-xt-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty Radeon RX 7900 XT

Páči sa vám výkon grafických kariet Radeon RX 7900 XT a plánujete si jednu zaobstarať do svojho herného PC? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V ňom sa totiž na tieto grafické karty pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi vybrať tie absolútne najlepšie. Vďaka ich porovnaniu podľa rozličných kritérií si budete môcť urobiť prehľadný obrázok o tom, ktorá z nich by mohla byť tou najlepšou voľbou práve pre vás.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rx-7900-xtx-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty Radeon RX 7900 XTX

Páči sa vám výkon grafických kariet Radeon RX 7900 XTX a plánujete si jednu zaobstarať do svojho herného PC? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V ňom sa totiž na tieto grafické karty pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi vybrať tie absolútne najlepšie. Vďaka ich porovnaniu podľa rozličných kritérií si budete môcť urobiť prehľadný obrázok o tom, ktorá z nich by mohla byť tou najlepšou voľbou práve pre vás.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sapphire-nitro-rx-7800-xt-16g-nahled.jpg

Sapphire NITRO+ Radeon RX 7800 XT 16G (RECENZIA A TESTY)

Nezvyčajne dlhé čakanie na grafické karty Radeon RX 7800 XT spoločnosti AMD je na konci. Embargo na informácie okolo týchto úplne nových grafických kariet skončilo, a my vám tak, ako jedny z prvých, môžeme prezradiť ich výkon, prevádzkové vlastnosti aj ceny. A začneme pekne zostra, pretože ako prvú si dnes otestujeme grafickú kartu Sapphire NITRO+ Radeon RX 7800 XT 16G. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/wd-nvme-zrychlete-pc.jpg

Zrýchlite svoj PC s diskami NVMe od WD!

Western Digital patrí medzi rešpektované značky v oblasti ukladania dát. Nové NVMe SSD od WD sú navrhnuté pre vysokú rýchlosť, ktorá je mnohonásobne vyššia, než majú SSD disky pre SATA. A pritom vás prekvapí svojou finančnou dostupnosťou. Poznáte všetky výhody moderného NVMe rozhrania? A aký modelový rad SSD od WD je vhodný práve pre vás? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dying-light-2-testy-nahled.jpg

Testy grafických kariet | Dying Light 2: Stay Human

Testovali sme grafické karty na hre Dying Light 2: Stay Human. Ako sme hru nastavili, aby sme z nej vydolovali maximálny výkon? Ako test dopadol? Dozviete sa v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/diablo-4-testy-gpu-nahled.jpg

Testy grafických kariet | Diablo IV

Testovali sme grafické karty na hre Diablo IV. Ako sme hru nastavili, aby sme z nej vydolovali maximálny výkon? Ako test dopadol? Dozviete sa v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-strix-rx-7600-o8g-gaming-nahled.jpg

Asus STRIX Radeon RX 7600 O8G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Patríte medzi skalných fanúšikov grafických kariet ROG STRIX spoločnosti ASUS, a navyše aj Radeonov spoločnosti AMD? Potom by vám určite nemala uniknúť táto recenzia, v ktorej sme pre vás otestovali grafickú kartu Asus ROG STRIX Radeon RX 7600 O8G Gaming, ktorá je spoločným dielom oboch týchto spoločností! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rtx-4090-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty GeForce RTX 4090

Páči sa vám výkon grafických kariet NVIDIA GeForce RTX 4090 a plánujete si jednu zaobstarať do svojho herného PC? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V ňom sa totiž na tieto grafické karty pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi vybrať tie absolútne najlepšie. Vďaka ich porovnaniu podľa rozličných kritérií si budete môcť urobiť prehľadný obraz o tom, ktorá z nich by mohla byť tou najlepšou voľbou práve pre vás. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/msi-rtx-4060-ventus-2x-black-8g-oc-nahled.jpg

MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Aj keď grafické karty edície VENTUS z ponuky spoločnosti MSI nikdy neponúkali nejako zvlášť bohatú výbavu a sofistikované technické spracovanie, zatiaľ však vždy patrili k tým cenovo najdostupnejším. Platí to však aj pre najnovší prírastok tohto radu, teda grafickú kartu MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rtx-4060-ti-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty GeForce RTX 4060 Ti

Ak sa vám páči výkon grafických kariet NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti a plánujete si jednu aj zaobstarať do svojho herného PC, potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V jeho aktualizácii, kedy do nášho zoznamu otestovaných grafických kariet po novom pribudla aj Asus ProArt GeForce RTX 4060 Ti O16G, sa na tieto grafické karty znova pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi opäť vybrať tie absolútne najlepšie.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rtx-4060-gaming-oc-8g-nahled.jpg

Gigabyte GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G (RECENZIA A TESTY)

Letné prázdniny sú na dosah ruky, to však spoločnosti NVIDIA nezabránilo vydať ďalšiu grafickú kartu z novej rodiny Ada Lovelace s označením GeForce RTX 4060. A pretože embargo na informácie okolo týchto grafických kariet vypršalo, môžeme vám tak dnes na Alza.sk predstaviť prvého zástupcu týchto grafických kariet, a to Gigabyte GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G. Aké sú jej prednosti či nedostatky a či by sa vám jej kúpa vyplatila, tak práve tieto otázky sa vám pokúsime zodpovedať v tejto recenzii.

Prečítať viac »
123...
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií