AD homeoffice PET

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/nikon-z-24-70-s-recenze-nahled.jpg

Nikon Z 24 – 70 mm f/4 S (RECENZIA)

Kvalitný základný zoom objektív patrí do každej fotografickej tašky. Jedným z nich je aj objektív Nikon Z 24 – 70 mm f/4 S, ktorý často nájdete vo zvýhodnenej súprave s bezzrkadlovkou Nikon. Oplatí sa jeho kúpa, aj keď nedisponuje optickou stabilizáciou? Zistíte v recenzii fotografa Michala Kupsu, ktorý s ním vyfotografoval aj ukážkové fotografie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-rf-s-10-18-nahled.jpg

Canon RF-S 10 – 18 mm f/4,5 – 6,3 IS STM (RECENZIA)

Pred pár týždňami predstavila spoločnosť Canon pre svoje bezzrkadlovky nový širokouhlý objektív Canon RF-S 10 – 18 mm f/4,5 – 6,3 IS STM. S plastovým bajonetom a minimalistickým dizajnom je ideálnym spoločníkom pre skúsených fotografov, ktorí ocenia nízku hmotnosť a jednoduchú prenosnosť. Aká je prax s týmto objektívom, na aké scény sa hodia a má nejaké nedostatky? To sa dozviete v nasledujúcej recenzii! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sony-16-50-objektiv.jpg

Sony 16 – 50 mm f/3,5 – 5,6 OSS (RECENZIA)

Prinášame vám recenziu objektívu Sony 16 – 50 mm f/3,5 – 5,6 OSS, ktorý sa často nachádza v súprave spolu s bezzrkadlovkou Sony a ktorý bude pre veľa fotografov voľbou číslo jedna v používaní. Základný objektív Sony 16 – 50 mm f/3,5 – 5,6 OSS disponuje svetelnosťou f/3,5 – 5,6, optickou stabilizáciou a automatickým výsuvným systémom. Ako hodnotí fotograf Michal Kupsa jeho ergonómiu a výsledné fotografie? Zistíte v nasledujúcom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nikkor-z-dx-24mm-f17-recenze-nahled.jpg

Nikon Z DX 24 mm f/1,7 (RECENZIA)

Medzi fotografmi sú malé, ľahké a lacné objektívy stále veľmi obľúbené. A presne pre ich potreby vznikol nový objektív Nikon Z DX 24 mm f/1,7 určený pre bezzrkadlovky Nikon formátu APS-C. Fotograf Michal Kupsa ho podrobne otestoval a vy sa môže v nasledujúcej recenzii tešiť aj na ukážkové fotografie z tohto vydareného objektívu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-28mm-recenze-test-nahled.jpg

Canon RF 28 mm f/2,8 STM (RECENZIA)

Tohtoročnou novinkou v ponuke palaciniek, teda „pancake“ objektívov, značky Canon je veľmi zaujímavý model Canon RF 28 mm f/2,8 STM, ktorý je skutočne veľmi malý, veľmi ľahký a v neposlednom rade aj lacný. Pokrýva pritom plný formát full-frame čipu, aj keď ho samozrejme môžete využiť aj na fotoaparátoch s menším čipom formátu APS-C. Pokiaľ teda vlastníte nejakú z bezzrkadloviek značky Canon, tak si rozhodne zaslúži vašu pozornosť a možno aj miesto vo vašom fotobatohu či taške. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-rf-16mm-nahled.jpg

Canon RF 16 mm f/2,8 STM (RECENZIA)

Objektív Canon RF 16 mm f/2,8 STM nie je dnes už žiadna horúca novinka a v predaji je už celkom dlhý čas, napriek tomu si podľa mňa aj dnes zaslúži samostatný článok, pretože je to objektív síce na prvý pohľad nenápadný, ale v mnohých ohľadoch doslova unikátny. Navyše z nepochopiteľných dôvodov až trochu prehliadaný, pritom keby som mal nájsť objektív s lepším pomerom ceny a výkonu, tak by som asi hľadal skutočne veľmi dlho a je otázka, či by som vôbec našiel. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/peak-design-everyday-backpack-9.jpg

Peak Design Everyday Backpack 20 l – štýlový batoh do mesta (RECENZIA)

Peak Design Everyday Backpack 20 l je moderný fotobatoh, ktorý svojím vzhľadom vzbudzuje u okolia pozornosť. Okrem svojho štýlového zovňajšku ponúka veľmi prepracovaný systém úložných vreciek, ktoré sa prispôsobia presne vašim potrebám. To, či má nejaké nedostatky, sa dozviete v našej recenzii. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/zlata-hodina-07.jpg

Čo je zlatá hodina a ako ju využiť?

Prestaňte vytvárať stále rovnaké fotografie! Začnite pracovať so svetlom, jeho farbou a výsledné zábery budú vyzerať ako od profesionálneho fotografa. V našom článku si vysvetlíme, čo je to zlatá a modrá hodina a ako ich na želaný fotografický efekt využiť.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/e95f79ce-95cb-466f-b767-ce32f7c552f4.jpg

Canon EOS R (RECENZIA) – Dokonalá bezzrkadlovka?

Otestovali sme prvý pokus Canonu o Full frame bezzrkadlovku Canon EOS R, ktorá neskutočne dobre fotí a natáča video aj na pomery digitálnych zrkadloviek, oproti ktorým ale ponúka výrazne nižšiu hmotnosť a kompaktnejšie rozmery. Kapitolou samou o sebe je systém zaostrovania, ktorý funguje aj za veľmi slabého osvetlenia. Podrobnejšie informácie a fotografie z testovania nájdete v tejto recenzii.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/sigma-14mm-art-03.jpg

Sigma 14mm f/1,8 DG HSM ART (RECENZIA)

Hľadáte pre svoju digitálnu zrkadlovku objektív so širokým uhlom záberu a vysokou svetelnosťou? S objektívom Sigma 14mm f/1,8 DG HSM ART ste na správnej adrese, a navyše k nemu ešte dostanete 4-ročnú záruku. Ako sa s objektívom Sigma 14mm f/1,8 DG HSM ART pracuje a ako fotí, sa dočítate v našom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/fotografovani-portretu-01.jpeg

Ako fotiť portrét

Radi fotografujete a chceli by ste zlepšiť svoje zručnosti vo fotografovaní portrétov? Potom sme pre vás pripravili ucelený článok s niekoľkými tipmi ako správne fotografovať portréty, aký vybrať fotoaparát a objektív a ako osvetliť fotografovanú scénu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/foto-prislusenstvi-na-leto.jpg

Základné príslušenstvo k novému fotoaparátu

Leto klope na dvere, a preto sme sa rozhodli vám podrobne poradiť, akým fotopříslušenstvím by ste mali svoj fotoaparát dovybaviť. Čo by vám vo svojej fototašky rozhodne nemalo chýbať, aby ste nasnímali čo najlepšie snímky? Na to nájdete odpoveď v našom článku.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/nikon-35mm-f1,8-dx-02.jpg

Nikon 35mm f/1,8 AF-S DX (RECENZIA)

Prinášame vám recenziu objektívu Nikon 35mm f/1,8 AF-S DX, ktorý vyhľadávajú ako amatéri tak profesionáli pre jeho malé rozmery, ľahkosť a rokmi preverenú a vyladenú optickú sústavu. K vyššie uvedeným kladom pridáva navyše aj niektoré príslušenstvo zahrnuté v cene. Zistite aké sme mu dali výsledné ohodnotenie!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/aktualizace-software-1.jpg

Ako aktualizovať firmware fotoaparátov a objektívov?

Pre dokonalú funkčnosť fotoaparátu alebo zrkadlovky by ste občas mali skontrolovať aktuálnosť ich firmvéru rovnako ako pri svojom smartfóne alebo počítači. V našom článku vám poradíme, ako skontrolovať dostupnosť najnovších aktualizácií a ako ich tiež správne nainštalovať.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sirkouhly-objektiv-2.jpg

Prečo by ste si mali zaobstarať širokouhlý objektív?

Širokouhlý objektív patrí medzi základné a u mnohých fotografov tiež medzi najpoužívanejšie sklá. V článku Petra Březiny si môžete prečítať o všeobecných vlastnostiach širokouhlých objektívov, ich rozdelení a tiež k akému typu fotografie poslúži najlepšie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/nikkor-28mm-02.jpg

Nikon AF-S 28 mm f/1,8 G (RECENZIA)

Objektív Nikon AF-S 28 mm f/1,8 G svojím robustným a ľahkým telom osloví nielen profesionálnych fotografov. Dokáže ale tento starší kúsok konkurovať tým najmodernejším objektívom? Dozviete sa v našej recenzii!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/peak-design-sling-5l.jpg

Peak Design Everyday Sling 5 l je štýlová taška na foťák aj dron

Fototaška môže byť funkčná a zároveň krásna! Presvedčte sa o tom v článku Jiřího Šebkom, ktorý Peak Desing Everyday Sling 5 l používa takmer denne a ktorý pre nás zhrnul, čo mu práve na tejto fototaške vyhovuje. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/olympus-fisheye-9mm-1.jpg

Olympus Body Cap Lens 9 mm f/8 Fisheye (RECENZIA)

Nášmu redakčnému testu sme podrobili objektív Olympus BCL 9 mm Fisheye. Je neskutočne jednoduchý, malý a lacný. Dokáže svojimi kvalitami zaujať? Dozviete sa v našom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/kompakt-009.jpg

Vyberáme kompaktný fotoaparát

Zaujíma vás, čím sa riadiť pri výbere vhodného kompaktného fotoaparátu? V našom článku pre vás odhalíme, ale tiež vysvetlíme tie najdôležitejšie parametre na správny výber. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/panasonic-lumix-g9-2.jpg

Panasonic Lumix G9 (PREVIEW)

Úplná novinka od Panasonicu, bezzrkadlovka Lumix G9 prináša možnosť robiť až 80 Mpx snímky, rýchlosť sériového snímania až 60 snímok za sekundu, dva sloty na pamäťové karty a ešte oveľa viac. V rámci praktického testovania sme vyskúšali aj jeho zvýšenú odolnosť. Ako fotí a stojí za to nad ním uvažovať? Naša recenzia vám na to odpovie! Prečítať viac »
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií