AD elektro Star Wars

Catalogue
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/dlss.jpg

Čo je to DLSS?

DLSS je jedna z najzaujímavejších technológií, ktorá sa objavila s príchodom grafických kariet NVIDIA GeForce RTX. Ako vlastne funguje a na čo je dobrá? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ram_frequency_thumb.jpg

Frekvencia RAM (OPERAČNÉ PAMÄTE)

Maximálna rýchlosť, akou je pamäť schopná spracovávať dáta. Udáva sa v MHz alebo MT/s a s každou generáciou DDR sa navyšuje 2× vďaka zdvojnásobeniu taktu pamäťovej zbernice. Vplyv vyššej frekvencie na výkon počítača sa však odvíja tiež od ostatných komponentov a typu využívaných aplikácií.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pameti-ram-nahled.jpg

Latencia RAM (operačné pamäte)

Latencia RAM udáva čas, ktorý spotrebuje pamäťový radič, keď vyšle príkaz na pamäte RAM a načíta dáta. Latencia CAS (napr. CL9-9-9-24), ktorú nájdete bežne v špecifikáciách operačných pamätí, však opisuje len celkový počet cyklov, nie čas ich trvania v ns.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/alza-pc.jpg

Ako skombinovať základnú dosku, grafickú kartu a procesor

Radi by ste si postavili vlastný počítač, ale úplne presne neviete, ako na to? Radi vám pomôžeme, pretože veľmi dobre poznáme ten slastný pocit, ktorý sprevádza úspešné prvé nabootovanie nového počítača. Poradíme vám nielen ako po technickej stránke zostaviť počítač, ale budeme sa sústrediť aj na správny výber základnej dosky, grafickej karty a procesora. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-procesor-nahled.jpg

What is a Processor?

The processor is the main computing and control centre of personal computers, as well as other devices, such as mobile phones. Intel and AMD are the major manufacturers of personal computer processors. Processors work on binary operations. What does this mean? You will learn in our article.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/diskove-pole.jpg

RAID diskové polia

RAID (Redundant Array of Independent Disks) je technológia ukladania dát, ktorá umožňuje vytvoriť z viacerých fyzických diskov jeden úložný priestor. Existujú rôzne typy polí RAID a každý z nich ponúka inú úroveň výkonu, kapacity úložiska a spoľahlivosti.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/cahe (1).jpg

Cache

A cache stores data for quicker acccess in the future. It's advantagous because it increases speed and shortens access time. They can be found in processors and hard drives.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nahled (1).jpg

Processor Cache

Hardware memory designed to speed up the process of accessing data from the main memory. The larger the value, the greater the speed. A normal value is 2 MB

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tpd-procesoru.jpg

TDP of the processor

TDP procesora (Thermal Design Power) je najvyšší možný tepelný výkon procesora, ktorý môže byť dosiahnutý pomocou štandardných aplikácií. Udáva, aké veľké množstvo tepla potrebuje chladiaci systém počítača odviesť od procesora, aby ho ochránil pred príliš vysokými teplotami, ktoré nebude schopný uniesť. Hodnota navrhnutého tepelného výkonu je výrobcom špecifikovaná pre každú súčiastku (procesory, ale aj grafické karty, a podobne). Vyššie TDP majú spravidla výkonnejšie procesory. S jeho vzrastajúcou hodnotou však rastú tiež nároky na chladenie. Jednotkou TDP je Watt. Read more »
P-DC1-WEB07
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info