On 11.5.2024 (Saturday) it will not be possible to pick up household appliances and bulky goods at the Alza Nitra branch due to an event in the parking lot.
P&G boost P&G boost

Catalogue
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/breez-mobile-lightning-fast-payments-nahled.jpg

Breez - lightningová super-appka (RECENZIA A NÁVOD)

Medzi Lightning peňaženky druhej generácie patrí aj lightning peňaženka Breez. Je to zároveň akési laboratórium Lightning technológií a je stavaná ako “super-appka”, podobne ako čínsky WeChat. V Breez môžete počúvať podcasty a streamovať saty svojim obľúbeným podcasterom vďaka technológii podcasting 2.0. Má integrované množstvo ďalších aplikácií, ktoré sú dostupné priamo z menu Apps, kde máte priamo prístup k službám ako Bitrefill, Wavlake, Boltz, Azteco alebo The Bitcoin Company. Breez taktiež funguje ako point of sale terminál na prijímanie platieb v prevádzke. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/btc-poplatky.jpg

Bitcoin v prostredí vysokých poplatkov (TIPY A TRIKY)

Čas od času poplatky na Bitcoinové síti stoupnou a transakce mohou stát až desítky dolarů. Je to dáno limitem Bitcoinové sítě na velikost bloku. Pohledů na tento fakt je několik – od toho, že Bitcoin je na první vrstvě s takovými poplatky nepoužitelný, a nesplňuje tak vlastnosti peer to peer elektronické hotovosti, až po to, že poplatky jsou stále nízké a v budoucnu nebudou stačit jako odměna těžařům na zabezpečení sítě dostatečným hashrate. V tomto článku se podíváme na různé možnosti, co můžeme dělat v prostředí vysokých poplatků. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/decentralizovane-finance-nahled.jpg

10101 - Decentralizovaná futures burza využívajúca Lightning network

V tomto článku prinášame pohľad na unikátnu Lightning peňaženku s integrovanou futures burzou. Okrem prijímania a posielania satoshi cez sieť lightning network môžete držať aj dolárovú hodnotu, či si vytvoriť virtuálnu pôžičku. A to celé zabezpečené sieťou lightning a bitcoinom, teda bez odovzdania privátnych kľúčov tretej strane a bez potreby dôvery v protistranu. Táto aplikácia je treťou generáciou lightningových služieb, ktoré idú ďalej ako základné posielanie bitcoinov medzi užívateľmi. Na druhej strane je to pomerne nová aplikácia a je v testovacej prevádzke. Na čo môžeme deriváty nad lightningom prakticky využiť si vysvetlíme na konkrétnych príkladoch. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-p2p.jpg

Platforma Firefish - pôžička zabezpečená Bitcoinom

Ak ste počas leta navštívili jednu z mnohých československých bitcoinových konferencii, určite neušla vašej pozornosti nová česká platforma Firefish. Sľubuje možnosť ako si požičať české koruny alebo eurá so zábezpekou v Bitcoine. Na rozdiel od DeFi platforiem funguje priamo nad Bitcoinom pomocou Firefish protokolu, ktorý využíva nemeniteľné stavy a multisig adresy tri z troch. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ai-moznosti-vyuziti.jpg

Umelá inteligencia: možnosti a spôsoby využitia

Umelá inteligencia má širokú škálu využitia. Od rozpoznávania rukopisu, manipulácie s obrázkami a textami cez samoriadiace autá, rozhodovanie o bankových pôžičkách až po navigáciu vo vesmíre. Pozrieme sa na niektoré využitia, aj keď by ste ťažko hľadali oblasť informatiky, ktorej sa umelá inteligencia aspoň trochu nedotkla. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/umela-inteligence-historie-rychlost-vyvoje.jpg

Umelá inteligencia: AI prichádza na scénu – kvalita, či kvantita?

Umelá inteligencia prichádza na scénu – najprv pomaly a potom okamžite, ako by k nám letela mimozemská loď rýchlosťou blízkou rýchlosti svetla. Po väčšinu dĺžky letu ju nevidíme, potom sa niečo objaví, ale kým túto informáciu spracujeme, už je to tu. V posledných mesiacoch sa objavilo niekoľko revolučných modelov umelej inteligencie, o ktorých si povieme, ale začnime najskôr krátkou historickou medzihrou. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/umela-inteligence-bitcoin.jpg

Umelá inteligencia: Prísľub technologickej revolúcie

Ako súvisí umelá inteligencia s kryptomenami, decentralizáciou, internetom a ľudskou prepojenosťou? Začneme tým, že sa pozrieme na prísľub technologickej revolúcie a emergentné javy, ktoré umožnili jednoduchý život, mnohobunkové organizmy, biologické aj umelé neurónové siete. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lightning-network.jpg

Lightning Network (EVERYTHING YOU WANT TO KNOW)

You've probably heard of the Lightning Network. If not, fill in the blanks with us. Bitcoin transactions these days are not only slow, but also uncomfortably expensive. Sending Bitcoin over the Lightning Network is not only cheap and fast, but almost anyone can do it. If you thought that sending payments was the alpha and omega of the second layer of the bitcoin network, you could never be further from the truth. Will Lightning change the world we know? Read more »
P-DC1-WEB17
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info