AD elektro Star Wars

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/co-cist-tipy-na-knihy.jpg

Čo čítať? Knižné novinky a tipy 2022

Prinášame vám výber knižných noviniek, ktoré podľa nás stoja za to. Tipy na knihy zahŕňajú niekoľko žánrov, takže je veľká šanca, že si vyberiete aj vy. Aké sú naše knižné tipy? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/harry-potter-20-vyroci-filmu-key-art-nahled.jpg

Harry Potter – 20. výročie alebo z nenápadného chlapca svetovým fenoménom

„Ten chlapec bude slávny. V našom svete nebude jediné dieťa, ktoré by nepoznalo jeho meno,“ vyhlási v prvej kapitole knihy Harry Potter a Kameň mudrcov Dumbledore na adresu vtedy ešte malého Harryho Pottera a má pravdu. Deti znovu naučil čítať, ale vďaka úspechu kníh prerazil aj vo filme, ktorého prvý diel koncom roka 2021 oslávil 20. výročie. Poďme sa spoločne pozrieť na to, prečo je Harry Potter taký fenomén a ako celý kúzelnícky svet vznikol.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pan-prstenu-knizni-special-cover-nahled.jpg

Knihy Pán prsteňov – Dielo, ktoré zmenilo svet fantastiky

Pre každého správneho fanúšika fantasy je povinnosťou výlet do fiktívneho sveta Stredozeme, za ktorým stojí anglický autor J. R. R. Tolkien. Z jeho vnútra pochádzajú najslávnejšie príbehy Hobit, Pán prsteňov a mnoho ďalších, ktoré dodnes ovplyvňujú spisovateľov, ale aj filmárov a herných vývojárov. Pripomeňme si preto v našom článku jednotlivé diela, ktorá sa točia nielen okolo Jedného prsteňa.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/zaklinac-pendant-drawn-nahled.jpg

Zaklínač – Veľkolepá knižná séria Andrzeja Sapkowského

Zaklínač, Geralt z Rivie, Biely vlk, Gwynbleidd, mäsiar z Blavikenu. Mnoho mien a označení pre jednu knižnú postavu, ktorá v súčasnej dobe diktuje trend európskej fantastiky. Lovec monštier s bielymi vlasmi sa votrel do priazne nejedného čitateľa, dobýva svet počítačových hier a televíznych seriálov. Keď Andrzej Sapkowski svojho hrdinu vymyslel, zrejme netušil, že v roku 1986 položil základ fenoménu, ktorému sa budeme venovať na nasledujúcich riadkoch.

Prečítať viac »
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií