Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

PET PET

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/transakcni-poplatky-bitcoin.jpg

Transakčné poplatky a minimálna veľkosť UTXO

S rastúcou cenovkou bitcoinu sa vám môže stať, že niektoré zostatky v bitcoinovej peňaženke nebude možné utratiť. Dôvodom je veľkosť transakčného poplatku, ktorý môže dosiahnuť desiatok percent utratenej čiastky, či ju dokonca presiahnuť. Ako je to možné? Je načase sa zoznámiť s problematikou UTXO, a čo pre vás znamená v bitcoinovej praxi. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vynalez-jmenem-bitcoin-recenze-test.jpg

Vynález menom Bitcoin (Recenzia)

Česká firma Braiins (správcovia Slush Pool a vývojári ťažobného softvér) si nedávno založili vlastné vydavateľstvo Braiins Publishing. Prinášame recenziu na prvú publikáciu: Vynález jménem Bitcoin od rusko-amerického autora Yana Pritzkera.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-cz.jpg

Bitcoin (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Cena a popularita Bitcoinu stále rastie. Zaujíma vás, ako celý koncept tejto kryptomeny funguje? Vieme, ako Bitcoiny ťažiť a získať, ako Bitcoiny ukladať na Bitcoinovú peňaženku, ako s nimi platiť a tiež vám poradíme, ako zistiť aktuálny Bitcoin kurz v EUR.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/proc-bitcoin.jpg

Prečo len Bitcoin?

Alebo o tom, ako človek dlhodobým štúdiom a vylučovacou metódou príde na to, že v skutočnosti neexistuje žiadne „krypto odvetvie“ a Bitcoin je bezkonkurenčne najsľubnejším kandidátom na budúce peniaze ľudstva. A o nič iné tu nejde. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/preview2.png

Bitcoin: Odluka peňazí a štátu

Štátne peniaze sú posledným veľkým nástrojom štátu na ovládanie spoločnosti. História je voči štátnej moci nad inštitúciami neúprosná: štát v priebehu storočia prichádza o cirkev, médiá, vzdelanie aj ekonomiku. Aké neštátne peniaze v budúcnosti prevládnu a prečo práve Bitcoin?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-monetarni-historie.jpg

Bitcoin a monetárna história (PODROBNE)

História peňazí nám dáva jasnú lekciu: nezverujte peniaze centrálnej autorite. Moc nad definíciou a tvorbou peňazí je príliš lákavá a skôr či neskôr bude zneužitá. Bitcoin predstavuje výstup z historického kolotoča neustálych redefinícií peňazí a zľahčovania mincí – ak neurobíme chyby, pred ktorými nás história varuje. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/casova-preference-bitcoin.jpg

Bitcoin a časové preferencie

Prečo majú niektorí ľudia krátky horizont rozhodovania? Aký vplyv na rozhodovanie v čase majú inflačné peniaze; a aký naopak deflačné peniaze? Časové preferencie sú jednou z najzaujímavejších oblastí pri skúmaní ľudského konania. A sú aj veľmi užitočné na ceste k pochopeniu hodnoty Bitcoinu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rakouska-skola-ekonomie-bitcoin.jpg

Rakúska škola ekonómie: čo má spoločné s Bitcoinom?

Rakúska škola býva medzi priaznivcami Bitcoinu často skloňovaná. Najznámejší propagátori ako Saifedean Ammous či Stephan Liver sa k „Rakúšanom“ sami radi hlásia. Aké sú hlavné myšlienky rakúskej školy a čo má vlastne spoločné s Bitcoinom? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-halving-stock-to-flow.jpg

Bitcoinový halving a model Stock to flow

Bitcoinový halving je za dverami a komunitou zmietajú špekulácie o vplyve na cenu. V článku si vysvetlíme, čo halving vlastne znamená, aká je monetárna ekonómia Bitcoinu a rozoberieme si často citovaný model Stock to flow. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rsk-labs-chytre-kontrakty-bitcoin.jpg

RSK: Bitcoinový smart contract sidechain (VŠETKO, ČO VIEME)

Cieľom RSK je prepojiť bezpečnosť a hodnotu Bitcoinu s možnosťami ethereových smart contractov. Ako RSK funguje, na čo slúži, ako je momentálne použiteľný a ako to vyzerá s DeFi projektom Money on Chain? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/defi-decentralized-finance.jpg

Defi: Finančný systém 2.0 (VŠETKO, ČO VIEME)

Počuli ste v poslednej dobe o DeFi a neviete, čo presne si pod tým termínom predstaviť? Ide o Buzzword či rozšírenie funkcií kryptomien ako Ethereum a Bitcoin? Prinášame vysvetlenie a analýzu decentralizovaných financií a najvýraznejších projektov, ich funkcií a rizík. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/facebook-libra.jpg

Libra – kryptomenový projekt spoločnosti Facebook

Jedna z najväčších sociálnych sietí na svete, Facebook, prichádza s vlastným „kryptomenovým“ a výrazne centralizovaným projektom, ktorý nesie názov Libra. V článku sme rozobrali ambície projektu a do detailu preskúmali povahu digitálnej meny Libra coin! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stable-coins-nahled.jpg

Stable coins (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Kryptomena so stabilnou hodnotou – stable coin – býva označovaná za svätý grál kryptomien. Aké sú prístupy a reálne príklady? Prečo nie je decentralizované prevádzkovanie stable coinu jednoduchou záležitosťou? Dočítate sa v článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/coinmarketcap-logo-nahled.png

Coinmarketcap (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – majte prehľad o kryptomenách

Server CoinMarketCap.com, kde nájdete enormné množstvo dát a informácií o kryptomenách, sa už dlhodobo radí medzi 200 najpopulárnejších webových stránok sveta. Ako sa na CMK ľahko orientovať? A na čo si naopak dať pozor? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/kryptomenove-forky-08.jpg

Kryptomenové forky (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Kryptomenový fork – to je pojem, s ktorým sa v poslednej dobe stretávame čoraz častejšie. Celá problematika forkov je však pomerne zložitá a často zostáva nepochopená. Ako prebieha rozdelenie blockchainu? Čo je to hard fork? A čo soft fork? A aký je medzi nimi rozdiel? V našom článku sa prehľadne a zrozumiteľne dozviete všetko, čo chcete o vetvení kryptomien vedieť! Prečítať viac »
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií