Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AlzaBoxy Q1 Aplikace

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/kazety-nahled-2.png

Walkmany a vojny o hlasitosť

S masovým nástupom kaziet sa toho v hudobnom svete veľa premenilo. Magnetický záznam audia rozšíril možnosti reprodukcie hudby medzi bežných ľudí. V 20. rokoch minulého storočia sa objavili magnetofóny s oceľovými drôtmi, avšak v 30. rokoch prišla technológia magnetickej pásky, ktorá ponúkala lepšiu kvalitu a možnosť záznamu viacerých stôp vedľa seba. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gramofon-retro-2-nahled.jpg

Dvadsiate storočie: Počiatky storočia domáceho audia

Dvadsiate storočie by sa dalo charakterizovať ako storočie domáceho audia. Aké boli jeho počiatky, aké vynálezy dokázali otočiť okolo audiopriemyslu a viedli k masovému rozšíreniu vinylových dosiek? Odpovieme v článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-konektor-nahled.jpg

Zasuň – otoč – zasuň – otoč – zasuň: neľahká práca s USB!

USB je stále jasne vedúcim typom konektora. A to aj napriek problémom, hlavne mechanického rázu, ktoré sa s ním spájajú. Aké sú to? A ako sa ku konektoru USB správať tak, aby dlho vydržal? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/google-search-ai-img.jpg

Google Search – inteligencia ako forma učenia

Podľa teórie je inteligencia spojená so schopnosťou učenia a so spracovaním veľkého množstva vstupov. Oboje je pre Google vyhľadávač veľmi dôležité, nie je preto divu, že používa umelú inteligenciu. A ako Google Search vlastne funguje? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-upgradovat-kdyz-musite.jpg

Ako upgradovať PC alebo notebook, keď už musíte?

Tak ako každý stroj, aj váš počítač potrebuje z času na čas údržbu. Pokiaľ na ňom totiž chcete bezpečne pristupovať do bankovníctva, plniť pracovné úlohy alebo si zahrať moderné hry, je nutné sa pravidelne zaoberať možnosťou upgradu. Kedy sa to ešte oplatí? A kedy naopak bude lepšie kúpiť úplne nový stroj? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/true-wireless-sluchatka-img.jpg

True Wireless – čo sú „skutočne bezdrôtové“ slúchadlá a majú nejaké nevýhody?

True Wireless slúchadlá ponúkajú kvalitné počúvanie pri zachovaní slobody pohybu. Ich vznik umožnil rad technologických inovácií – akých? Ako TWS slúchadlá vlastne fungujú a na čo si v ich prípade dať pozor, sa dozviete v tomto článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/drat-vs-bezdrat-img.jpg

Drôtové vs. bezdrôtové slúchadlá (HLAVNÉ ROZDIELY)

Bezdrôtové slúchadlá sú veľmi praktické na šport, na cestovanie aj na domáce počúvanie, avšak skutoční audio nadšenci by k nim mali množstvo výhrad. Výhody a nevýhody drôtových a bezdrôtových slúchadiel si preto v tomto článku porovnáme. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-anc-img.jpg

Čo je ANC (aktívne potlačenie hluku)?

ANC je technológia potlačenia okolitého hluku, ktorú nájdeme v moderných bezdrôtových slúchadlách. Využíva súpravu mikrofónov, ktorými hluk sníma, a vnútri slúchadiel k nemu vytvára akustické protivlny, čím hluk eliminuje. Má ale aj určité nedostatky. Aké? Aj to sa dozviete v tomto článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nas-nastaveni-raid.jpg

Ako nastaviť NAS? Porovnanie režimov RAID

Zálohovať treba a sieťové stanice NAS (Network Attached Storage) predstavujú moderné riešenie pre každého, kto má doma len náznak siete, čo je dnes vlastne každý. Internetové pripojenie sa aj v najjednoduchšom prípade zdieľa prinajmenšom bezdrôtovo z routera, ktorý vás pripája do sveta – a efektívne tak vytvára vašu vlastnú vnútornú sieť, ktorá dovoľuje mnoho kúziel, od zdieľania dát medzi počítačmi, streamovania videa do mobilov, zdieľanej sieťovej tlače až po sieťové zálohovanie na „úložisko pripojené k sieti“, teda NAS. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-radeon-graficke-karty.jpg

Ako vybrať grafickú kartu v druhej polovici roku 2022?

V poslednej dobe ovplyvnilo trh s grafickými kartami niekoľko významných faktorov. Tým prvým bol pokles miningu kryptomien, ktorý znížil dopyt po grafických kartách zo strany ťažiarov. Ďalším faktorom bol príchod LHR (Low Hash Rate) modelov grafík, ktoré sťažili život minerom, ale potešili hráčov, pretože pre nich urobili grafické karty dostupnejšími. A nakoniec aj príchod nových grafík NVIDIA RTX 4080 a 4090 s najvyšším výkonom a najnovšími grafickými technológiami. Vďaka tomu je dnes z čoho vyberať a ľahšie si možno zaobstarať nový herný stroj alebo spraviť tak dlho očakávaný upgrade grafického hardvéru! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sir-clive-sinclair.jpg

Sir Clive Sinclair – vynálezca, inovátor, bonviván

Dňa 16. septembra 2021 nás po dlhej chorobe opustil Sir Clive Sinclair. Tento britský počítačový priekopník, vynálezca a inovátor priniesol do našich domácností cenovo dostupné počítače – a ovplyvnil tak viac ako jednu generáciu používateľov, vývojárov a hráčov počítačových hier. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hcpp20-clanek.jpg

#HCPP20 – Hackers Congress Paralelní Polis (REPORTÁŽ): správy z digitálnej totality

Cez víkend 2. až 4. 10. 2020 prebehol v Paralelní polis už siedmy hackerský kongres #HCPP20 s podtitulom Digitálna totalita. Kongres bol veľmi odlišný od tých minulých: fyzicky sa ho zúčastnila zhruba polovica ľudí oproti minulým rokom, zato pribudla možnosť zúčastniť sa kongresu virtuálne. Mnoho prednášajúcich sa pripájalo vzdialene, pretože v súčasnej situácii cestovať buď nemohli, alebo by im hrozili komplikácie pri ceste do Českej republiky či pri návrate. Prečítať viac »
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií