PET PET

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/test-vykonu-pc-nahled.jpg

Test výkonu PC – Ako na to? (NÁVOD)

Iste vám niekedy napadlo zistiť, aký má váš počítač výkon a či pracuje správne. Prinášame podrobný návod, ako otestovať výkon PC. Ukážeme si, ako otestovať výkon procesora, grafického adaptéra či systémovej jednotky. Taktiež sa pozrieme na meranie prevádzkovej teploty počítača a metodiku správneho merania. Toto a mnoho ďalšieho sa dozviete v našom podrobnom návode.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/osmibity-usb-hlavni.jpg

Osembity – málo známa časť cesty k USB

USB je univerzálne, lacné a dnes sa s ním na počítačoch stretávame prakticky denne. Cesta k jeho aktuálnej podobe ale bola celkom dlhá. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-upgradovat-kdyz-musite.jpg

Ako upgradovať PC alebo notebook, keď už musíte?

Tak ako každý stroj, aj váš počítač potrebuje z času na čas údržbu. Pokiaľ na ňom totiž chcete bezpečne pristupovať do bankovníctva, plniť pracovné úlohy alebo si zahrať moderné hry, je nutné sa pravidelne zaoberať možnosťou upgradu. Kedy sa to ešte oplatí? A kedy naopak bude lepšie kúpiť úplne nový stroj? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nahled_14.jpg

História počítačov (TÉMA)

Modernú spoločnosť si bez počítačov nemožno vôbec predstaviť. Považujeme ich za absolútnu samozrejmosť, pritom pred sto rokmi vôbec neexistovali. Kedy sa vlastne objavil historicky prvý počítač na svete? Podľa čoho sa líšia jednotlivé generácie? A kto stál za tým, že počítače vôbec vznikli a zasiahli tak významnou mierou do našich životov? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-pripojit-tiskarnu_1.jpg

Ako pripojiť tlačiareň, nainštalovať ovládače a nastaviť základné funkcie?

Viete, akými spôsobmi môžeme pripojiť tlačiareň k počítaču alebo do miestnej siete? Čo sú ovládače a ako ich nainštalovať? Okrem zodpovedania týchto otázok si v článku tiež povieme, ako vykonať niektoré základné nastavenia tlačiarne a ako tlačiareň čistiť tak, aby vydržala v dobrom stave čo najdlhšie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/silentiumpc-fera5!.jpg

Chladené vzduchom : Zostavujeme PC s chladičom SilentiumPC Fera 5! (RECENZIA)

Že na kvalitné chladenie potrebujete vodníka? SilentiumPC sa rozhodol presvedčiť nás chladičom SilentiumPC Fera 5, že aj Core i9 môžeme chladiť vzduchom – a to aj s takým chladičom, ktorý nezruinuje vašu peňaženku! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sir-clive-sinclair.jpg

Sir Clive Sinclair – vynálezca, inovátor, bonviván

Dňa 16. septembra 2021 nás po dlhej chorobe opustil Sir Clive Sinclair. Tento britský počítačový priekopník, vynálezca a inovátor priniesol do našich domácností cenovo dostupné počítače – a ovplyvnil tak viac ako jednu generáciu používateľov, vývojárov a hráčov počítačových hier. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-propojit-mobil-s-pc-nahled.jpg

Ako prepojiť mobil s počítačom (NÁVOD)

Viete, ako prepojiť mobil s počítačom, napr. v prípade, že potrebujete preniesť súbory ktorýmkoľvek smerom? Ak nie, náš článok je presne pre vás. Poradíme vám, ako prepojiť PC a mobil.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stavime-pc-s-gigabyte-nahled.jpg

Staviame epické PC - návod krok za krokom! (AKO NA TO)

Firma GIGABYTE nám zapožičala dosku Z490 AORUS ELITE - a tak si s ňou postavíme mašinu, čo na to hovoríte? Komponenty sme vybrali na slušné herné PC - a nezostáva, než sa pustiť do montáže. Tú vám krok za krokom predvedie Matúš! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/alzza-nuc-nahled.jpg

Alza HomeOffice Intel NUC: Kompaktné počítače do domácej kancelárii! (RECENZIA)

Koronakríza skomplikovala život všetkým. A nie každý má doma počítač, s ktorým by mohol pracovať aj na diaľku v režime home office čiže domácej kancelárie – a od toho sú kompaktné kancelárske počítače, ako je Intel NUC – a zvlášť vyladené zostavy na domácu prácu: Alza HomeOffice Intel NUC! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mys-nefunguje-navod.jpg

Čo robiť, keď nefunguje myš? (NÁVOD)

Počítačová myš je čisto spotrebný tovar, ktorý sa však z povahy veci môže často rozbiť. Niektoré poruchy však možno rýchlo opraviť svojpomocne. V prípade iných vám neostane nič iné ako vybrať myš novú. Každopádne, v našom článku sa dozviete niekoľko tipov z praxe.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/alfa-romeo-acer-06-nahled.jpg

Partnerstvo tímu Alfa Romeo Racing ORLEN so spoločnosťou Acer

Jeden z popredných pretekárskych tímov Formuly 1, Alfa Romeo Racing ORLEN, nadviazal spoluprácu so spoločnosťou Acer. Jej spoľahlivé techniky využíva od návrhu nových vozidiel až po ich testovanie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/acer-conceptd-nahled.jpg

ConceptD – prémiové notebooky, PC zostavy a monitory

ConceptD je nový a inovatívny rad notebookov, stolových počítačov a monitorov. Špičkové produkty sú špeciálne navrhnuté pre profesionálnych aj amatérskych tvorcov, ktorým pomôžu odhaliť ich pravý potenciál. V čom sa ConceptD líši od ostatných prémiových značiek? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hdd-hard-disk-pevny-disk-nahled.jpg

Ako pripojiť SATA disk cez USB?

Pokiaľ máte nevyužitý SATA pevný disk, možno neviete, že sa dá celkom jednoducho pripojiť k vášmu existujúcemu počítaču. A to veľmi ľahko, prostredníctvom USB. V článku poradíme, ako na to.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/home-office-prace z domu_nahled.jpg

Home office – práca z domu a všetko okolo nej

Home office čiže práca z domu je pre väčšinu ľudí vítaným benefitom, a to hlavne z toho dôvodu, že nie sú viazaní pevnou pracovnou dobou. Avšak veľa ľudí sa kvôli súčasnému výnimočnému stavu v súvislosti s koronavírusom ocitlo v tomto flexibilnom režime práce zo dňa na deň a nie každý vie, ako prácu z domova zvládať. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom sa dočítate všetko, čo o home office potrebujete vedieť. Ako pracovať z domu efektívne, aké sú home office pravidlá, ako sa ubrániť prokrastinácii, ako zostať aj pri práci z domu vo forme a ako vlastne prácu z domu upravuje zákonník práce. Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v našom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/quantum-thumb.jpg

Kvantový počítač (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Vedci sa už od 80. rokov minulého storočia usilovne snažia skonštruovať počítač, ktorý by využíval fascinujúce zákony kvantovej fyziky na rýchlejšie vykonanie výpočtovo náročných úloh. Ako presne ale kvantový počítač vlastne funguje? Dokážu kvantové počítače raz zmeniť celý svet výpočtovej techniky? Čítajte v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/neuralink-nahled.jpg

Neuralink Elona Muska: ovládanie telefónu a počítača obyčajnou myšlienkou

Spoločnosť Neuralink, založená Elonom Muskom, mieni vyvinúť zariadenie, s pomocou ktorého budeme ovládať počítač alebo mobilný telefón iba myšlienkami. Teraz, na prezentácii v San Franciscu, odtajnila svoje doterajšie úspechy a plány do budúcnosti. Čo zatiaľ dosiahla? A čo od nej môžeme ešte čakať? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-postavit-pocitac.jpg

Ako zostaviť počítač v 8 krokoch (PODROBNÝ NÁVOD)

Zostavenie PC nie je vždy jednoduchou záležitosťou. Preto sme pre vás pripravili podrobný NÁVOD, ako postaviť PC. Viac v našom článku.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pc-temperature-thumb.jpg

Ako zmerať teplotu počítača (NÁVOD)

V dnešnom článku sa pozrieme na to, ako zistiť teplotu pc a čím merať teplotu komponentov v počítači. Prečo a kedy je takéto meranie vhodné vykonať? Aký softvér na to budeme potrebovať, čo tým získame a na čo si dať pri meraní pozor? Dozviete sa v našom návode na meranie teploty pc! 

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/alza-pc.jpg

Ako skombinovať základnú dosku, grafickú kartu a procesor

Radi by ste si postavili vlastný počítač, ale úplne presne neviete, ako na to? Radi vám pomôžeme, pretože veľmi dobre poznáme ten slastný pocit, ktorý sprevádza úspešné prvé nabootovanie nového počítača. Poradíme vám nielen ako po technickej stránke zostaviť počítač, ale budeme sa sústrediť aj na správny výber základnej dosky, grafickej karty a procesora. Prečítať viac »
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií