Motorola EDGE 50

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/snapdragon-8s-gen-3-20-nahled.jpg

Snapdragon 8s Gen 3 je výkonný, podporuje AI a objaví sa v zabijakoch vlajkových telefónov

Procesor Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 má byť hlavným pohonom „zabijakov vlajkových lodí“, teda telefónov, ktoré si trúfajú na popredné priečky, ale niektoré funkcie im chýbajú, takže nedosahujú absolútny vrchol. Výkon má mať novinka slušný, rovnako tak aj funkčnú výbavu, niekde sa ale šetriť muselo. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/apple-a17-pro-nahled.jpg

Apple A17 Pro: najvýkonnejší mobilný čip súčasnosti

Každý nový Apple iPhone v posledných rokoch obsahuje čip vlastnej výroby Bionic. Táto drobná súčiastka je však kľúčom k úspechu. Do poslednej generácie iPhone 15 Pro sa dostala nová generácia procesora, ktorú Apple premenoval na A17 Pro. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-ryzen-7-recenze-test-2023.jpg

AMD Ryzen 7800X3D (RECENZIA A TESTY)

Dlho očakávané herné osemjadro s 3D-CACHE je už nejaký čas v predaji. Poďme sa teda pozrieť na test výkonu Ryzenu 7 7800X3D so zdravým časovým odstupom od launchu, v ktorom porovnáme celkom 21 procesorov existujúcich aj predchádzajúcich generácií, ako od Intelu, tak od AMD. Oplatí sa vám upgrade Ryzenu 7 5800X3D? A čo prechod z Intelu? Po prečítaní tohto článku budete mať hneď jasno. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/AMD-Ryzen-3d-v-cache.jpg

AMD Ryzen 9 7950X3D (RECENZIA A TESTY)

Zatiaľ čo výkon grafických kariet s každou novou generáciou výrazne rastie, pri procesoroch to už taká sláva nie je. A práve rýchle a výkonné procesory sú to, bez čoho sa jednoducho nezaobídeme, obzvlášť v prípade hrania hier. V dnešnej recenzii sa pozrieme na horúcu novinku Ryzen 9 7950X3D, šestnásťjadrový procesor s V-CACHE, ktorá sľubuje výrazné navýšenie herného výkonu. Zároveň sme čerstvo otestovali celkom 20 procesorov ako od Intelu, tak od AMD. Má upgrade alebo zmena platformy zmysel? Posúďte sami! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mediatek-dimensity-9200-nahled.jpg

Vrcholný procesor MediaTek Dimensity 9200 s podporou ray tracingu je tu

Vrcholný mobilný procesor MediaTek Dimensity 9200 prichádza a vylepšuje zásadné parametre. Je pripravený zniesť tie najvyššie požiadavky, ale vyniká aj lepším spracovaním obrazu či konektivitou. Poďme si parametre porovnať s konkurenčnými čipmi. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i7-11700k.jpg

Nové Intely: Ako sa podaril Intel Core i7 11700K? (RECENZIA)

Žiadali ste o recenziu komponentov - a tak vám prinášame recenziu nového Intelu Core i7 11700K! Ako sa podaril? To sa dozviete v našej recenzii! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/teplovodiva-pasta-jak-vybrat.jpg

Teplovodivé pasty (NÁVOD a TEST)

Pri stavbe počítača mnohokrát zabúdame na teplovodivú pastu. Boxované chladiče majú zvyčajne strojovo nanesenú vrstvu pasty, aftermarket chladiče sú potom dodávané s malou tubou zvlášť. Nie vždy je to však tá najlepšia voľba. V dnešnom teste sa zameriame na 9 teplovodivých pást, ich výkon a možnosti aplikácie. Vďaka pomôcke z plexiskla sa pozrieme, ako sa taká pasta medzi procesorom a chladičom chová, a na záver si povieme, na čo si dať pri aplikácii pasty pozor.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i9-10850k-recenze-test.jpg

Intel Core i9-10850K (RECENZIA A TESTY)

Z kedysi pokojného sveta procesorov so stále modrou oblohou sa postupom času stalo neľútostné bojisko zmietajúce sa v červených plameňoch. Že nie je všetkým dňom koniec, dokazuje aj to, že tesne pred vydaním Zen 3 procesorov sa snaží obhájiť svoje miesto na trhu Intel so svojím desaťjadrovým procesorom Core i9-10850K, ktorý sa ponúka ako výrazne lacnejší variant vlajkovej lodi Core i9-10900K. Stále neviete, či AMD, alebo Intel? Čítajte ďalej. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/samsung-exynos-nahled.jpg

Samsung Exynos: aký je mobilný procesor od kórejského výrobcu?

Smartfóny Samsung patria vždy k tým najlepším telefónom na trhu. Je preto dôležité, aby boli vybavené kvalitnými procesormi. Samsung spolieha väčšinou na výrobu vlastných čipov pod názvom Samsung Exynos. Poďme si o nich povedať viac. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-ryzen-5-3600xt-ryzen-7-3800xt-recenze-test.jpg

AMD Ryzen 5 3600XT a Ryzen 7 3800XT (RECENZIA A TESTY)

Vitajte vo svete, kde je na trhu tak málo procesorov, že si vlastne ani nemáte z čoho vybrať. Každý problém má ale riešenie a vo svete CPU sa tomu hovorí refresh. Vezmete písmeno X a pridáte zaň T. A hľa, recenzenti sa nemusia báť, že by nemali prácu. Jednu výhodu to ale predsa len má. Je to príležitosť na premeranie starých výsledkov nameraných na raných BIOS verziách. V dnešnej recenzii sa teda pozrieme, o čom sú najnovšie Ryzeny 3000 refresh a tiež ako si vedú oproti konkurenčným Intel Comet Lake 10. generácie. Poďme na to! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/snapdragon-865-nahled.jpg

Jeden čipset vládne všetkým: Snapdragon 865 sa objaví v desiatkach zariadení (NOVINKA)

Mobilný čipset Qualcomm Snapdragon 865 bol predstavený už koncom roka, teraz sme sa dočkali potvrdenia, že tohtoročným mobilným trhom bude celkom hýbať. Objaví sa totiž vo viac ako 70 zariadeniach. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-vymenit-procesor.jpg

Ako vymeniť procesor? (TIPY A TRIKY)

Výmena procesora je niečo, čo v prípade väčšiny ľudí vzbudzuje strach a neistotu. Aj napriek tomu ide o vec, s ktorou sa všetci niekoľkokrát za život stretneme a bez ktorej sa nezaobídeme. Buď to môžeme nechať na niekoho iného, alebo to môžeme zvládnuť sami. Dôležité je ale vedieť, čo vlastne robíme a na čo si dať pozor.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/taktovani-nahled.jpg

Ako pretaktovať procesor? (TIPY A TRIKY)

Ako správne pretaktovať procesor a získať výkon navyše? Ide to jednoducho a bezpečne, ak viete, ako na to. V tomto článku vysvetľujeme, ako taktovať nielen CPU Intel, ale aj AMD Ryzen. Na čom záleží a aké sú pravidlá hry? Viac v dnešnom návode od nášho overlockera Elkima. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-procesor-nahled.jpg

Čo je procesor?

Procesor je hlavnou výpočtovou a riadiacou jednotkou osobných počítačov, ale aj ďalších zariadení, napríklad mobilných telefónov. Hlavnými výrobcami procesorov pre osobné počítače sú spoločnosti Intel a AMD. Procesory fungujú na báze spracovania binárnych operácií. Ako? Dozviete sa v našom článku.

Prečítať viac »
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií