Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AP+ nový vizuál Aplikace

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/age-of-wonders-4-cover-nahled.jpg

Age of Wonders 4 (RECENZIE – Súhrn)

Dnes už legendárna 4X strategická značka Age of Wonders sa po dlhých deviatich rokoch opäť pripomína – tvorcovia z Triumph Studio s vydavateľom Paradox Interactive vydali Age of Wonders 4, čím celkom prekvapili milovníkov tejto série. Čo o titule vieme, sa dozviete v našom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mario-rabbids-sparks-of-hope-cover-thumbnail.jpg

Mario + Rabbids: Sparks of Hope: dátum vydania, gameplay a ďalšie info

Mario, princezná Peach a Luigi sa spolu so svojimi bláznivými králičími alter egami vydávajú na ďalšiu misiu. Po záchrane Hríbikového kráľovstva v Mario + Rabbids: Kingdom Battle sa v ďalšom crossoveri Nintendo postavičiek a Ubisoft králikov vydávame rovno do vesmíru odvrátiť zničenie galaxie a zachrániť magické stvorenia Sparks. Všetko, čo potrebujete o Mario + Rabbids: Sparks of Hope vedieť, nájdete v tomto článku. 

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/company-of-heroes-3-cover-text-nahled_1.jpg

Company of Heroes 3: dátum vydania, gameplay, kampaň a ďalšie info

Real time stratégia Company of Heroes patrí medzi klasiku, ktorá je stále populárna aj napriek nepriazni, ktorú už roky zažíva strategický žáner. Vývojári z Relic Entertainment zatiaľ nehádžu flintu do žita a prichádzajú s tretím dielom obľúbenej značky. Company of Heroes 3 bude rovnako tak návratom do „starého dobrého“, ako aj pokusom o inováciu (mix real-time a ťahového systému) a bližšiu spoluprácu s hernou komunitou pri vývoji. Ak vás toto nádejné pokračovanie zaujíma, pokračujte v čítaní.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/marvels-midnight-suns-thumbnail.jpg

Marvel's Midnight Suns: dátum vydania, gameplay, príbeh a ďalšie info

Marvel pokračuje v dobývaní nielen filmového sveta, ale aj toho herného. Po Marvel's Avengers sa na nás chystá ďalšia tímovka. Marvel's Midnight Suns od autorov série XCOM ale bude hrať ďaleko viac na taktickejšiu nôtu, ide totiž o ťahové akčné RPG sústreďujúce sa na jednotlivých hrdinov a ich vzájomné vzťahy. Silné osobnosti sa totiž musia zomknúť, aby porazili Matku démonov Lilith a samotného pána zla Chthona.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-warhammer-2-special-cover-nahled.jpg

Total War: Warhammer II: Všetko, čo vieme (ŠPECIÁL)

Total War: Warhammer II je v poradí druhým dielom fantasy odnože ťahovej strategickej série s RTS bitkami Total War od spoločnosti Creative Assembly. Ako bol tento titul prijatý vo svete, čo naň hovorila naša redakcia, aký obsah do neho bol pridaný a nielen to sa dozviete v tomto špeciále.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-warhammer-3-special-logo-nahled.jpg

Total War: Warhammer 3: Všetko, čo vieme (ŠPECIÁL)

Po niekoľkých rokoch čakania sme sa konečne dočkali oznámenia finálneho dielu fantasy trilógie Total War: Warhammer. Na čo všetko sa môžeme v stratégii Total War: Warhammer III tešiť, ktoré rasy v nej nájdeme, ako na tom vlastne bude po stránke češtiny a kedy teoreticky dorazí, si prečítate v našom špeciáli orientovanom na to, čo všetko o tomto očakávanom diele vieme.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/empire-of-sin-uvod-nahled_1.jpg

Empire of Sin (RECENZIA) – Napínavá bitka o Chicago

Niektorých herných tvorcov má človek neodmysliteľne spojených so značkami, ktorým umožnili vzniknúť, čo im následne nedáva veľa priestoru na to, aby skúsili iný žáner. John Romero je postavou, ktorá definovala prvé krôčiky riadnych FPS hier. Možno práve preto by len málokto povedal, že práve on sa pustí do vývoja ťahovky. Na staré kolená sa do toho však predsa len dal, vďaka čomu tu máme gangsterskú stratégiu Empire of Sin, o ktorej vám povie viac naša recenzia.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-saga-troy-recenze-nahled1.jpg

Total War Saga: Troy (RECENZIA) – Stojí nový experiment Creative Assembly za to?

Po ohlásení Total War Saga: Troy sa komunita točiaca okolo série Total War rozdelila na dva tábory. Jednej strane sa myšlienka hry kombinujúcej fakty a mýty páčila. Druhá naopak argumentovala tým, že nie je dobré zlučovať nezlúčiteľné. Veľkej časti našej redakcie sa elementárny koncept páčil, minulý mesiac absolvovaná prezentácia nás ale trošku zneistila. Či sa tvorcom z Creative Assembly podarilo všetko uviesť do poriadku, vám povieme v nasledujúcich riadkoch.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rock-of-ages-3-make-&-break-recenze-nahled1.png

Rock of Ages 3: Make & Break (Mini RECENZIA) – Divoké váľanie kameňov tretíkrát

Herný priemysel v priebehu poslednej dekády vyprodukoval nespočetné množstvo podivných hier. Hoci šance na prežitie v prípade väčšiny z nich nebola nijako vysoká, pár skutočne výrazným sa nakoniec podarilo zabodovať. Medzi hŕstkou preživších sa podarilo udržať aj sérii Rock of Ages, v ktorej hráči borili s obrovským kameňmi obranu svojich nepriateľov. Teraz k nám dorazil už tretí diel tejto značky s názvom Rock of Ages 3: Make & Break, o ktorom nájdete viac v našej recenzii.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/xcom-2-collection-switch-recenze-nahled1.jpg

XCOM 2 Collection (Mini RECENZIA) – Na Switchi takmer ako doma

Môžeme buď lamentovať nad tým, že Switch je v posledných rokoch zaplavovaný najrôznejšími portami starších hier, alebo sa radovať z toho, že si svoje obľúbené kúsky môžeme zahrať tiež napríklad na cestách. S akým prístupom sa vrhnete do čítania tejto recenzie, je čisto na vás, koniec koncov na túto problematiku v nej odpoveď nenájdete. Dozviete sa však, ako sa port známej ťahovej stratégie z roku 2016 podarilo previesť na hybridnú konzolu Nintendo Switch.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gears-tactics-recenze-nahled.jpg

Gears Tactics (RECENZIA) – Uspel vyzývateľ série XCOM?

Ťahová stratégia XCOM 2 je dlhodobo považovaná za najvýraznejšieho zástupcu svojho žánru. Nikto však nemôže vládnuť naveky a každý po čase stretne silného vyzývateľa. Dnes tu pre vás máme recenziu ťahovky Gears Tactics, ktorá má potenciál zosadiť aktuálneho vládca tejto hernej sféry. Či sa jej to podarilo, vám povedia nasledujúce riadky.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-warhammer-3-recenze-cover-nahled.jpg

Total War: Warhammer 3 (ŠPEKULÁCIE) – 5 frakcií, ktoré pravdepodobne uvidíme na mape finálneho dielu série

Od vydania Total War: Warhammer 2 uplynuli už viac ako dva roky a jeho nástupca je minimálne v tejto chvíli stále v nedohľadne. V našej redakcii však napriek tomu veríme, že skôr alebo neskôr dorazí. Po naštudovaní desiatok kníh z univerza Warhammeru sme sa pre vás rozhodli spracovať článok, v ktorom vám načrtneme, aké národy by sa teoreticky mohli stretnúť na bojiskách Total War: Warhammer 3 a kedy by nám hra mohla pri troche šťastia pristáť na disku.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/civilization-vi-recenze-cover-nahled.jpg

Civilization VI (RECENZIA) – Boj o svetovú nadvládu dorazil na PS4 a Xbox One

Sériu vývojárskej ikony Sida Meiera asi nie je nutné predstavovať, ale ak sa nájde niekto, komu Civilization VI nič nehovorí, tak vedzte, že sa v rámci tejto ťahovej stratégie snažíte všetkými dostupnými prostriedkami zanechať čo najhlbšiu stopu v histórii ľudstva. Pravidelne sa tvorbou vlastných dejín zaoberajú PC-čkári, vlani sa k nim pridali majitelia Switchu, ale až teraz svoju šancu dostanú konzoly PS4 a Xbox One. Ako sa konverzia na tieto platformy podarila, zistíte v našej recenzii.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-three-kingdoms-eight-princes-velitel-nahled.jpg

Total War: Three Kingdoms – Eight Princes (Mini RECENZIA) – Cisárovná na koni

Aj napriek niektorým nedostatkom Total War: Three Kingdoms nemožno uprieť skutočnosť, že je to kvalitná stratégia, ktorá sa nakoniec stala jedným z najpredávanejších dielov tejto obľúbenej série. Jej tvorcovia sa ju práve vďaka jej nebývalému úspechu snažia stabilne zásobovať obsahom. Po riadne nahnevaných roľníkoch k nám do redakcie pred niekoľkými dňami dorazil DLC Total War: Three Kingdoms – Eight Princes. Ako na nás zapôsobilo, vám povie naša aktuálna recenzia.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/civilization-vi-uvod.jpg

Civilization VI: Gathering Storm (Mini Recenzia) – Vydarené DLC v znamení veľkých katastrof

Posledný diel série Civilization sa pýši tým, že v ňom Firaxis Games kombinuje väčšinu podarených prvkov značky, po ktorých hráči po celé roky bažili. V Civilization VI bol prostredníctvom prvej expanzie Rise and Fall značne vylepšený systém diplomacie, zefektívnené súboje, upravené frakcie a upravená celková hrateľnosť. V našej dnešnej recenzii vám podrobne predstavíme najnovšie rozšírenie Gathering Storm, ktoré prebúdza doteraz spiacu prírodu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dd77beb9-ea93-4271-8d05-4624d5858015.jpg

BattleTech Flashpoint (mini RECENZE) – Expanze zacílená na veterány

Každý, kdo trošku zná Paradox Interactive, ví, že projekty s ním spojené většinou obohatí po vydání řada zajímavých expanzí různých kvalit. Aktuálně nám vývojářské studio Harebrained Schemes stojící za povedenou tahovkou BattleTech přináší rozšíření Flashpoint. Jak si v našich očích vedl, si přečtěte v této krátké recenzi. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/age-of-wonders-planetfall-nahled.jpg

Age of Wonders: Planetfall (PREVIEW) – Pokrok nezastavíš

Triumph Studios, autori slávnej série stratégií Age of Wonders, sa pokúšajú svojím nedávno oznámeným titulom Planetfall odštartovať novú kapitolu. Klasické fantasy univerzum nahradí sci-fi prostredie a aj keď Age of Wonders: Planetfall zostáva ťahovkou, bližšie ako k legendárnym Heroes of Might and Magic bude mať k zástupcom žánru 4X. Viac v našej preview.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/mario-rabbids-kingdom-battle-donkey-kong-adventure-nahledsmall.jpg

Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure (RECENZIA) – ukážkové DLC

Nintendo Switch exkluzivita Mario + Rabbids Kingdom Battle vzniknutá zo spolupráce Nintenda a Ubisoftu si získala veľkú obľubu. Rozšírenie nesúce názov Donkey Kong Adventure nastavenú latku zábavy aj kvality rozhodne neznižuje, navyše ponúka slušnú porciu nového obsahu. Aké novinky toto DLC do podarenej ťahovej stratégie prináša, sa dozviete v našej recenzii.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/total-war-saga-thrones-of-britannia-logosmall_1.jpg

Total War Saga: Thrones of Britannia (RECENZIA) – veľkolepý boj o osud Británie

Total War Saga: Thrones of Britannia je prvý diel novovzniknutej odnože slávnej strategickej série Total War, ktorú má na svedomí vývojárske štúdio Creative Assembly. Zavítate v ňom na Britské ostrovy plné vikingských a anglosaských kráľov súperiacich o moc. Či sme si túto výpravu do éry štítových hradieb vychutnali, sa dozviete v našej recenzii.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/battletech-2018-thumbnail-nahled.jpg

BattleTech (RECENZIA) – konečne poriadna robotia ťahovka

Nezávislé štúdio Harebrained Schemes doposiaľ tvorilo primárne RPG, ktoré vždy stáli za to. Teraz sa však snažia preraziť medzi ťahové stratégie skrz svoje dielko BattleTech. Odpovede na otázky, ako sa ich novinka hrá a či má vôbec zmysel sa o ňu zaujímať, nájdete v našej recenzii.

Prečítať viac »
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií