Zobraziť katalóg

Konektor TRS (jack)

Ide o konektor na mono signál, ktorý sa vyskytuje predovšetkým v profesionálnom audiu. Nájdete ho napríklad pri mikrofónoch, gitarových aparátoch a ďalších audio zariadeniach. Má tri kontakty (zem, normálnu polaritu a reverznú polaritu). So správnym káblom ho môžete previesť na konektor XRL (jack). Stereofónny variant sa nazýva TRRS. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mikrofon-smerova-charakteristika.jpg

Smerové charakteristiky mikrofónu

Smerová charakteristika vyjadruje citlivosť mikrofónu na uhle, ktorý zaberá akustická os mikrofónu so zdrojom. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pameti-ram-nahled.jpg

Latencia RAM (operačné pamäte)

Latencia RAM udáva čas, ktorý spotrebuje pamäťový radič, keď vyšle príkaz na pamäte RAM a načíta dáta. Latencia CAS (napr. CL9-9-9-24), ktorú nájdete bežne v špecifikáciách operačných pamätí, však opisuje len celkový počet cyklov, nie čas ich trvania v ns.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/grain-free-krmivo.jpg

Grain free

Grain free je označenie krmiva pre psov aj mačky, ktoré neobsahuje žiadne obilniny. Je vhodné pre zvieratá s citlivým zažívaním, alergiami či precitlivenosťou na niektoré zložky bežných krmív.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/psi-krmivo.jpg

Holistické krmivo

Holistické krmivo je lehce stravitelné, energeticky využitelné BIO krmivo připravované pouze z masa zvířat chovaných v příznivých podmínkách. Nejkvalitnější krmivo na trhu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hypoalergenni-krmivo.jpg

Hypoalergénne krmivo

Hypoalergenní krmivo je určeno pro psy a kočky s alergiemi, potravinovou intolerancí nebo citlivým zažíváním. Neobsahuje lepek, barviva, dochucovadla ani konzervanty. Naleznete v nich obvykle jen jeden druh masa, aby bylo možné určit, co přesně zvířeti způsobuje potíže. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pamlskovnik.jpg

Pamlskovník

Pamlskovník je výcviková pomůcka, snadno přenosný textilní pytlík sloužící k praktickému uložení pamlsků. Obvykle jej lze pomocí poutka či karabiny připevnit k oděvu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vesa-mount-nahled.jpg

VESA uchytenie

VESA uchycení je normou, která usnadňuje orientaci zákazníka při nákupu držáku k televizi nebo monitoru. Sjednocuje vzdálenost upevňovacích otvorů, tedy rozteč, na zadní straně televize a držáků. Jak to funguje a jak se v číslech orientovat, zjistíte v našem článku.

Prečítať viac »

Struna v krovinoreze

Struna prichádza do bezprostredného kontaktu s kosenými rastlinami. Pri jej voľbe záleží od druhu kosenej trávy a porastu a tiež výkonu vami vybraného krovinorezu. Dĺžku struny buď nastavujete ručne, alebo si ju automaticky skráti krovinorez. Struny je možné kúpiť v niekoľkých rôznych profiloch. K dispozícii sú okrúhle, štvorcové, s hviezdicovým profilom alebo zubaté. Prečítať viac »

Žacia hlava

Žacia hlava je časť krovinorezu, ktorá slúži na samotné kosenie. Prenáša výkon motora na miesto, z ktorého sa odvíja struna. Tá sa roztáča a kosí trávu, krovie a pod. Strunu je možné nahradiť žacími nožmi s rôznym počtom čepelí určených na tuhšie rastliny. Prečítať viac »

Elektroakustický menič

Elektroakustistický menič je článok akustickej reťaze, ktorý aktívne premieňa elektrický signál na akustické vlnenie (samostatný reproduktor bez kabinetu), alebo naopak akustické vlnenie na elektrický signál (mikrofón, snímač pod.)

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/active-passive-repro-thumb.jpg

Aktívne alebo pasívne reproduktory?

Aktívny reproduktor má v tele vstavaný zosilňovač. Pasívny naopak vyžaduje ešte externý zosilňovač alebo receiver.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/alza-pc.jpg

Ako skombinovať základnú dosku, grafickú kartu a procesor

Radi by ste si postavili vlastný počítač, ale úplne presne neviete, ako na to? Radi vám pomôžeme, pretože veľmi dobre poznáme ten slastný pocit, ktorý sprevádza úspešné prvé nabootovanie nového počítača. Poradíme vám nielen ako po technickej stránke zostaviť počítač, ale budeme sa sústrediť aj na správny výber základnej dosky, grafickej karty a procesora. Prečítať viac »

Elektrický príkon

Elektrický príkon je hodnota odoberaná zo zásuvky, a riadi sa podľa nej elektromer. Výkon je vždy nižšia hodnota, ako príkon, a označuje, koľko energie je schopné zariadenie efektívne využiť. Uplatňuje sa tu tzv. perpetuum mobile – teda vždy sú nejaké straty (či už tepelné, pohybové alebo zvukové), a to je rozdiel medzi príkonom a výkonom. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/vap-232.jpg

Čo je vaping?

Klasické fajčenie už nie je v kurze. Odborníci už niekoľko desaťročí upozorňujú na fatálne následky cigariet na ľudské zdravie. Akonáhle s fajčením prestanete, vášmu telu sa nesmierne uľaví. Pokiaľ sa ale svojho rituálu nechcete vzdať, zaujímavou alternatívou je tzv. vapovanie čiže vaping. Dokonca sa o ňom hovorí ako o zdravej náhrade fajčenia. Čo to vlastne vaping je? A v čom spočíva?

Prečítať viac »

Autosedačky

Autosedačku pri jazde autom je nutné použiť pre každé dieťa do výšky 150 cm alebo hmotnosti 36 kg. Predávajú sa v niekoľkých kategóriách podľa hmotnosti dieťaťa: Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/detske-autosedacky-vyhody-cena.jpg

Päťbodové pásy autosedačky

Päťbodové pásy autosedačky sú bezpečnostné pásy, ktoré vedú cez ramená, bedrá a medzi nožičkami dieťaťa. Tento systém pútania je väčšinou využívaný pri autosedačkách kategórie I a II. Prečítať viac »
123456...8
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií