AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

Microsoft Power BI

Zobraziť katalóg
Cena
-
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Microsoft
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Power BI je nástroj od firmy Microsoft, ktorý vám doslova pomôže vidieť dáta. Podnikovú analýzu už nemusíte prenechávať iným firmám. Zvládnete si ju totiž urobiť sami. Už žiadne „čo by, keby?“ – s Microsoft Power BI budete mať vo všetkom absolútny prehľad. Chcete vedieť, ako sa používa a ktorú verziu zaobstarať?

Pokračovať

Čo je Power BI a na čo slúži?

Ak ste sa na internete stretli s nejakou vizualizáciou (napríklad s grafom rýchlosti stránky alebo štatistikou vo výročnej správe), je dosť pravdepodobné, že za ňou stojí práve Power BI. Microsoft Power BI je analytická platforma obsahujúca niekoľko aplikácií na zbieranie, organizáciu a vizualizáciu dát z rôznych zdrojov. Čo dokáže?

  • Spracuje obrovské množstvo dát
  • Vytvorí z nich prehľadné tabuľky a grafy
  • Má intuitívne, user-friendly rozhranie
  • Možno ho ľahko podľa potreby personalizovať

i

S analýzou dát v Power BI pomáha pokročilé strojové učenie.

Štatistika nemusí byť nuda – Power BI využije každá firma

Power BI je doslova „Self Service Business Inteligence“, čo v podstate znamená, že nemusíte byť práve dátový analytik, aby ste si v ňom zvládli analýzu urobiť. Práve používateľská príjemnosť je okrem obrovských vizualizačných možností jeho najsilnejšou stránkou. Kedy a na čo ho využijete?

  • Svojmu zamestnávateľovi na reálnych dátach ukážete, že váš nápad sa oplatí.
  • Porovnáte si plánované a reálne náklady alebo zistíte spoľahlivosť svojich dodávateľov.
  • Vďaka prepojeniu so Salesforce a MailChimp, budete mať dokonalú predstavu o správaní svojich zákazníkov.
  • Z cloudu si vytiahnete analýzu vašich internetových predajov.
  • V HR si urobíte lepšiu predstavu o zamestnancoch a vyhodnotíte, koho treba pribrať do tímu.

i

Power BI zďaleka neslúži len pre biznisové analýzy. Vedcom napríklad umožní prezentovať výsledky svojich výskumov, športovci a stávkari na nich môžu porovnávať tímy a výsledky zápasov a zrejmá je jeho užitočnosť v politike a prieskumoch verejnej mienky.

Z akých aplikácií sa Power BI skladá?

Power BI sa skladá z niekoľkých vzájomne prepojených aplikácií. Každá má za úlohu niečo trochu iné.

  • Power Query dokáže dáta spájať, transformovať a kombinovať z rôznych zdrojov.
  • Power Pivot vypracuje dátové modely.
  • Power View je vizualizačný nástroj na tvorbu interaktívnych tabuliek a grafov.
  • Power Map slúži na tvorbu 3D vizualizácií.
  • Power Q & A vám umožní sa vlastnými slovami pýtať na informácie vyplývajúce z vašich dát.

Okolo Microsoft Power BI vznikla početná používateľská komunita, ktorá sama rozširuje možnosti systému o vlastné custom made vizualizácie.

Aké verzie Power BI sú k dispozícii?

Power BI existuje v niekoľkých verziách, ktoré sa dajú kombinovať.

  • Power BI Desktop je freeware určený pre súkromníkov a malé podniky.
  • Power BI Service je plná cloudová verzia platformy.
  • App Power BI Mobile je mobilná aplikácia dostupná pre Windows, iOS aj Android.
  • Power BI Report Server slúži na chránené publikovanie a zdieľanie správ a vizualizácií.

i

Power BI sa dokáže prepojiť s ďalšími programami od Microsoftu, ako je SharePoint, Microsoft 365 či Dynamics 365, a rovnako tak s programami iných značiek, okrem Salesforce a MailChimp okrem iného s Google Analytics, Spark, Hadoop a SAP.

Power BI Desktop na vytváranie dátových modelov

Chcete mať Power BI zadarmo? Nie je problém. Základnú desktopovú aplikáciu si môžete bezplatne stiahnuť do počítača. Má to ale jedno veľké obmedzenie. Microsoft Power BI Desktop je vhodný na vytváranie dátových modelov. Ak ale chcete svoje výsledky publikovať, budete už musieť zaplatiť.

Power BI Service na reportovanie a tímovú prácu

Vďaka tomu, že je táto plná verzia Power BI online, je ideálna pri spolupráci viacerých tímov či oddelení. Svoje výsledky si môžete jednoducho preposielať a zdieľať v cloude. Služba je tiež pravidelne updatovaná. Existujú dve verzie: Microsoft Power BI Pro a Premium. Líšia sa predovšetkým v objeme voľných dát. V prípade Pro máte k dispozícii 10 GB, Premium ponúka možnosť si dáta nakúpiť podľa potreby.

  • Power BI Pro sa od Desktop líši pokročilými funkciami, hlavne možnosťou vytvárať prehľady (Dashboards).
  • Power BI Premium je určený pre tých, ktorí potrebujú pracovať s veľkým objemom dát.

Elektronická licencia Power BI Pro je k dispozícii v sekcii Power BI Download.

S Power BI získate kontrolu nad všetkými tabuľkami v Microsoft Excel

S Power BI si jednoducho zoskupíte všetky zoznamy roztrúsené po excelových tabuľkách. Podporované sú formáty .xlsx, .xlxm, .csv a .pbi. Dáta si ale môžete stiahnuť aj z Azure SQL a podobne.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
Microsoft Power BI Pro (mesačné predplatné)- neobsahuje desktopovú aplikáciu
Kancelársky softvér MS Power BI pre 1 zariadenie, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 1 mesiac, spôsob licencovania: predplatné, jazyková verzia: CZ, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy, lic. kľúč bude doručený e-mailom, Originálny produkt MS (nejde o druhotnú licenciu)
11,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SWMM0500
článokMicrosoft Access (NÁVOD): využijete dáta na maximum V programe Access môžete vytvoriť a zdieľať databázu behom pár sekúnd. Stačí importovať informácie a Access sa postará o zvyšok, takže je ľahké vytvoriť a usporiadať ohromné množstvo dát. K dispozícii tiež získate zaujímavých sprievodcov, ktorí vám v začiatkoch pomôžu....
Máme pre vás pripravený prehľad hneď 10 zaujímavých funkcií operačného systému Windows 10. Ide najmä o tipy, ktoré nie sú tak známe, ale napriek tomu vám zjednodušia každodennú prácu s PC alebo notebookom. O ktoré ide konkrétne?
Windows Movie Maker patril dlhé roky do základnej programovej ponuky operačného systému Windows. Kam sa však podel tento obľúbený softvér na strih videa? A čím ho nahradiť?
OfficeABBYY FineReader je vynikajúci na úpravu PDF Hľadáte alternatívu k drahému programu Adobe Acrobat? Už ste počuli o ABBYY FineReader? Ide o vynikajúci editor PDF súborov od A do Z. Vrátane vstavaného optického rozpoznávania textu pomocou OCR. Čo všetko dokáže v praxi?
Microsoft oznámil príchod novej aplikácie Microsoft Family Safety, ktorá ponúka napríklad sledovanie aktivít, obmedzenie spustenia aplikácií aj hier, kontrolu obsahu alebo informácie o polohe členov rodiny. Ako to funguje v praxi?
Už ste počuli o Linuxe? Pokiaľ áno, zaujíma vás, ktorá z populárnych linuxových distribúcií presne zodpovedá vašej predstave o kvalitnom operačnom systéme? V našom článku sa pokúsime objasniť všetko, čo potrebujete o distribúciách Linuxu vedieť!
Viac článkov Všetky články

Microsoft Power BI

V kategórii Microsoft Power BI máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné microsoft Power BI Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie microsoft Power BI Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie microsoft Power BI Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii microsoft Power BI recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií