AlzaBoxy Q1 Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Treking a horská turistika (RADY A TIPY)

Zobraziť katalóg

Článok

• Autor: Redakcia

Či už sa chystáte na horskú turistiku alebo treking, jedno je isté – veľmi záleží na kvalitnom vybavení. Určite chcete, aby bolo najmä praktické, ale do úvahy musíte vziať aj jeho veľkosť, hmotnosť a možnosť jednoduchého zbalenia. Všetko je pochopiteľne ovplyvnené náročnosťou, dĺžkou trvania a miestom treku. Ako teda potrebné vybavenie na vysokohorskú túru a treking čo najlepšie vybrať?

Treking; Horská turistika; Stan; Západ slnka

Treking a horská turistika – obsah článku:

  1. Základom sú oblečenie, obuv a batoh vhodný na vysokohorské túry
  2. Nocovanie počas trekingu, bez ohľadu na počasie
  3. Ako vyriešiť jedlo a pitie počas vysokohorskej turistiky
  4. Orientácia v teréne počas vysokohorskej túry
  5. Malí, ale šikovní pomocníci na treking
  6. Čo sa ešte môže hodiť na turistiku a hory
  7. Kam na hory? Slovensko nie sú len Tatry

Základom sú oblečenie, obuv a batoh vhodný na vysokohorské túry

Je zrejmé, že bez kvalitného odevu vrátane funkčnej bielizne sa v horách nezaobídete. Počasie je tu veľmi premenlivé, a tak si zabaľte radšej viac kusov vrchného oblečenia, ako sú mikiny či nepremokavé bundy a nohavice, ktoré vás pri najrôznejších rozmaroch horskej oblohy spoľahlivo ochránia.

i Ak si nie ste istí, či máte investovať do funkčnej bielizne a či ju vôbec využijete, prečítajte si naše rady v článku Prečo nosiť funkčnú bielizeň?

Taktiež sa neopláca vydávať sa na treking bez pevných a nepremokavých trekingových topánok. Vodoodolná a zároveň priedušná treková obuv dokáže ochrániť vaše chodidlá pred vlhkosťou. Má zosilnenú špičku a odolnú podrážku, čo zase pomôže bezpečnej chôdzi v náročnom horskom teréne.

Na uloženie všetkého vybavenia na VHT sa vám určite bude hodiť pevný a odolný turistický batoh. Pri výbere je výhodné požadovať nastaviteľný hrudný a bedrový pás, väčší počet vedľajších vreciek, a najmä dostatočný objem batohu. Ďalšie rady si môžete prečítať v našom článku o tom Ako vybrať batoh.

Treking; horská turistika

Nocovanie počas trekingu, bez ohľadu na počasie

Stany na horskú turistiku

Pri výbere stanu je v prvom rade nutné zvážiť potrebu premiestňovania počas túry. Častejšie sťahovanie bude naň klásť iné požiadavky ako pobyt v kempe, výhodou rozhodne bude ľahké skladanie a zbalenie stanu. Odolnosť stanu proti prírodným živlom je tiež zásadnou záležitosťou. Dážď ho nesmie premočiť, vietor strhnúť. Horúcimi novinkami poslednej doby sú nafukovacie stany (ľahko ich postavíte už do 5 minút) alebo praktická nanoimpregnácia proti dažďu.

i

Ak by vás zaujímalo viac, prečítajte si naše rady Ako správne vybrať stan.

Stan

Spacie vaky na pobyt v horách

Po náročnom dni v prírode je nutné si kvalitne odpočinúť, a na to je dobré si vybrať vhodný spací vak. Mal by zvládnuť teploty do -10 stupňov. V poslednej dobe je trendom návrat k prírodným materiálom (bavlna, vlna, perie), ktoré sú pre chladné horské podnebie ideálne. Evidentné sú aj miniaturizácia rozmerov v zloženom stave a zníženie hmotnosti (až na iba 700 gramov).

i Vedeli ste, že končatiny krajšej polovice ľudstva sú citlivejšie na chlad, a ženy preto uvítajú teplejší spací vak?

Ak chcete v divočine radšej nocovať v tesnej blízkosti svojho partnera, zopnutím dvoch spacích vakov dohromady získate jeden priestranný spací vak. Nielen ženy určite nadchne vyhrievaný spací vak s malým zdrojom energie.

Spací vak

Na pobyt v horách si vezmite aj karimatku

Ak sa vydáte na treking do vyšších zemepisných polôh alebo v zime, nezabudnite na kvalitnú tepelnú izoláciu. Ideálna je v tomto prípade nafukovacia izolačná podložka. Dnes už prevažujú komfortné samonafukovacie karimatky, ale pozor, sú o niečo ťažšie. Ak máte strach z ich prepichnutia, potom stavte na tradičnú penovú karimatku z materiálu EVO.

Ďalšie trekingové doplnky na pohodlné nocovanie v horách

Nafukovacie vankúše sa hodia nielen do auta či lietadla, ale aj na horskú turistiku a treking na Slovensku a v zahraničí. Po náročnom dni sa na nich krásne vyspíte a druhý deň môžete veselo pokračovať v ceste bez bolesti hlavy či krčnej chrbtice.

Moskytiéry sa, naopak, oplatia najmä pri ceste do exotických krajín alebo oblastí močiarov. Ochránia vás pred nepríjemným, a veľakrát aj nebezpečným hmyzom, a vy si budete môcť užiť pokojný odpočinok a spánok.

Pončá poslúžia ako univerzálna pláštenka či jednoduchý prístrešok. Skvelá je ich nízka hmotnosť a praktická skladnosť. Nosiť sa dajú aj cez batoh, ktorý tak bude pohodlne chránený pred dažďom.

Pončo do dažďa

Ako vyriešiť jedlo a pitie počas vysokohorskej turistiky

Filtrácia vody priamo pri prameni nie je problém

Ako vyčistiť vodu počas vysokohorskej túry? Napríklad filtráciou, ktorú jednoducho vykonáte priamo pri zdroji vody pomocou skladnej filtračnej fľaše. Okrem klasickej filtrácie je dnes na trhu aj moderná UV filtrácia SteriPEN využívajúca na čistenie vody ultrafialové lúče. Tie vo vode dokonale zlikvidujú baktérie a ďalšie nežiaduce zložky. Prístroje na takúto filtráciu sú skladné a ľahké a hodia sa predovšetkým na stredne dlhé treky.

Vodný filter

Jedlo na celodennú horskú túru sa zmestí do vrecka

Vybavenie na treking zahŕňa aj energeticky výdatné, ale predovšetkým trvanlivé potraviny nenáročné na úpravu. Ako by takýto jedálny lístok pri výšľape do hôr mohol vyzerať?

Na raňajky si môžete dať napríklad švajčiarske müsli s mliekom z ponuky trvanlivých instantných pokrmov Trek'n Eat. Stačí ich len zmiešať s vodou a vychutnať si výborné raňajky ako doma.

Obed a večeru môžete vyriešiť hotovými jedlami v rámci Adventure Menu pripravovanými špeciálne na cestovateľské príležitosti. Výber je naozaj rozsiahly, a tak si na svoje prídu milovníci mäsa aj sladkých pokrmov. Povedzte sami, neznie to lákavo, dať si po vyčerpávajúcej celodennej chôdzi napríklad jelenie ragú so zemiakovými špalíčkami, bravčové rebierko so zemiakmi alebo žemľovku s jablkami a škoricou?

Desiaty v priebehu dňa môžete v rýchlosti vytvoriť z moderného instantného drinku MANA. Je nutrične vyvážený a obsahuje morské riasy, sójový lecitín a ľanový olej, čo vám poskytne aminokyseliny potrebné na regeneráciu organizmu po fyzickom výkone.

Jedlo na cesty

Varenie v horách je dnes hračka

Ak nie ste fanúšikmi instantných pokrmov a chcete si radšej navariť sami, budete potrebovať prenosný varič. Pri výbere vhodného typu outdoorového variča myslite okrem iného na to, aby sa dal použiť aj v miestach, kde chýba rovný podklad. Na trhu sú výrobky kombinované s hrncom, sú tiež doplnené o vstavané zapaľovanie a tepelný výmenník, ktorý chráni plameň pred zhasnutím vo vetre.

Variče na kvapalné palivá (napr. benzín) sú výkonnejšie a odolnejšie v chlade. Na putovanie po Škandinávii sú jasnou voľbou.

Plynový varič využijete na menej náročných túrach, ale aj po návrate z ciest, napríklad pri záhradnom posedení. Na akúkoľvek akciu bez extrémnych podmienok môžete vziať aj malý varič na pevný lieh. Tieto typy varičov vynikajú jednoduchosťou a nerozbitnosťou, zároveň sa však nedajú regulovať, neodolajú víchrici a nie sú toľko výkonné.

! Ak plánujete cestu lietadlom, s plynovým varičom to nepôjde. Lepšie povedané – s plynovou náplňou vás do lietadla rozhodne nepustia. Riešením tak môže byť prevoz samotného variča a dokúpenie plynovej bomby až v mieste pobytu.

Varič

Riad pokojne vezmite aj do hôr

Najčastejšie sa používa základná súprava dvoch hrncov s pokrievkou a univerzálnym držadlom (tzv. klieštikmi). Perfektne využijete aj skladacie plastové riady, ktoré možno zbaliť do plochého tvaru, zaistia sa patentkami a nezaberú veľa miesta. Hodiť sa budú aj antikorové príbory bezpečne uložené v puzdre.

i Na viacdenné túry zvážte zaobstaranie chemického WC na miesto, kam sa budete vracať na odpočinok. Táto provizórna toaleta nezapácha, neláka hmyz a je nezávislá na vodovodnej prípojky aj odvode odpadu do kanalizácie.

Ďalšie doplnky na komfortný pobyt v horách

Na uchovanie potravín v horúcom počasí sa vám bude hodiť chladiaci box. Nielen pri jedle oceníte spodnú hliníkovú vrstvu piknikovej deky, ktorá izoluje potraviny od vlhkého povrchu. Môžete ju využiť aj ako izolačnú podložku v stane.

Stravovanie; horská turistika

Orientácia v teréne počas vysokohorskej túry

Outdoorová GPS na výlety do hôr

Ak chcete mať vždy kontrolu nad svojou pozíciou v teréne, využite komfortnú mapovú navigáciu, nezabudnite však, že je nutné ju priebežne aktualizovať. Nemapové navigácie využijete skôr ako bezpečnostný prvok, na zameriavanie polohy či pri zbere dát.

i Čelovka vám neumožní v horách zablúdiť Trendom poslednej doby je využitie LED zdrojov na dlhé svietenie. Výsledkom je napríklad čelovka spojená do jedného výrobku so svietidlom na bicykel.

Turistické navigácie sú na treking ideálnou voľbou. Možno ich pohodlne držať v ruke, uchytiť okolo zápästia, zavesiť na šnúrku okolo krku alebo karabínou zavesiť na batoh.

GPS

Ďalšie doplnky na orientáciu nielen v horách

Základným prostriedkom na orientáciu sú starý dobrý kompas či buzola. Ľahko s nimi určíte svetové strany, buzola má navyše uhlomer na presné stanovenie smerov a ložiska. Ak chcete získať presnejšie údaje o svojich pohybových aktivitách, bude pre vás vhodný krokomer. Ten nielenže spočíta vaše kroky a spálené kalórie, ale zmeria vám tiež vzdialenosť a čas. K dispozícii sú vám aj stopky alebo funkcie na výpočet priemerných hodnôt. A navyše vás krokomer môže aj do budúcna skvele motivovať k pravidelnej chôdzi.

i Zaberie síce nejaké miesto, ale treking predsa robíte predovšetkým kvôli zážitkom. Vďaka ďalekohľadu si rozhľadne a vyhliadky z kopcov užijete naozaj naplno.

Malí, ale šikovní pomocníci na treking

Zaostrite na nože pre turistov

Ak vám môžeme dať odporúčanie, potom si vyberte nôž z antikorovej ocele, tá sa dobre ostrí a je odolná voči poškodeniu aj korózii. Ďalším variantom je nôž z uhlíkovej ocele, ktorý je ostrejší, avšak ľahko sa otupí.

Nôž

Multitool sa na vysokohorských túrach oplatí

Čo je to ten multitool? Vo svojej podstate ide o viacúčelové ručné náradie, ktoré v sebe spája niekoľko nástrojov, ako sú kliešte, nôž, otvárač fliaš, pilník, skrutkovač, pílka či iné. V tomto prípade sa oplatí nešetriť, aby bol materiál, z ktorého je multitool vyrobený, čo najkvalitnejší. Iba tak vám bude slúžiť naozaj spoľahlivo a neotupí sa hneď po prvom použití.

Multitool

Čo sa ešte môže hodiť na turistiku a hory

Hojdacie siete využijete aj počas trekingu

Príjemným spestrením putovania po horách môže byť poležanie v hojdacej sieti. Tie sa vyrábajú aj z vodoodolných či rýchloschnúcich materiálov. Zohnať sa dajú dokonca bez oporných tyčí, len musíte na zavesenie nájsť dva vhodné stromy.

i Odpočinok v hojdacej sieti sa odporúča aj zo zdravotných dôvodov. Zmierňuje totiž svalové napätie, upokojuje myseľ, rozvíja motoriku a povzbudzuje centrum rovnováhy.

Praktické vybavenie na horskú túru

Nepremokavé vaky a puzdrá dobre ochránia oblečenie, elektroniku a cennosti. Okrem vodákov ich využijú tiež kempisti a cestovatelia.

Solárnu energiu využívajú solárny varič a zvlášť gril, ktorý sa bez elektrického prúdu a akéhokoľvek paliva dokáže rozpáliť až na 290 °C. Hodiť sa budú aj solárny panel alebo power banka, ktoré poslúži ako dobrý zdroj energie.

Toaletné tašky nie sú určené len pre dámy. Aj muži ocenia, keď nájdu všetky denné hygienické potreby na jednom mieste, zároveň dobre izolované od ostatného zariadenia alebo potravín.

Písacie potreby sa môžu tiež hodiť, aj keď sa pohybujete v horách. Či už na rýchle plánovanie trasy v papierovej mape, prípadne na odovzdanie telefónnych kontaktov so sympatickými turistami, ktorí s vami strávia príjemný kus cesty.

Vybavenie; treking

Pri trekingu myslite aj na zdravie

Trekingové palice nie sú móda, ale nutnosť. Pozor, nezamieňajte ich s palicami na nordic walking. Trekingové palice využijete ako oporu pre kĺby počas horských výstupov a hlavne zostupov, často preto mávajú odpruženie. Zaistia vašu stabilitu a s nimi lepšie udržíte tempo a rytmus chôdze.

Lekárničku prispôsobte počtu účastníkov výletu a jeho dĺžke. Chýbať by v nej nemali pravidelne užívané lieky, obväz, náplasť, nožnice a pinzeta. Ďalej tiež dezinfekčný sprej, tablety na tlmenie bolesti, proti hnačke a chladivý gél tlmiaci nepríjemné prejavy pri poštípaní hmyzom.

Uterák sa bude hodiť na dlhšie výpravy. Pokiaľ sa práve na takú chystáte, vyberte si ľahký a rýchloschnúci uterák z mikrovlákien, aby zaberal čo najmenej miesta.

Slnečné okuliare by nemali byť podceňované. V horskom prostredí sa vystavujete silnému slnečnému žiareniu, ktoré váš zrak môže ľahko poškodiť. V prípade výberu slnečných okuliarov si radšej priplaťte za kvalitný kúsok s funkčným UV filtrom.

Kam na hory? Slovensko nie sú len Tatry

Naše malebné Slovensko je známe predovšetkým Vysokými Tatrami, ktoré sú bez debát monumentálne a očaria vás na prvý pohľad. V tromfe však má aj množstvo iných turistických trás, ktoré sa pýšia krásnymi výhľadmi, vyšliapanými cestičkami či nezameniteľnou prírodou. Kto aspoň zriedka navštevuje tieto kúty našej krajiny vie, že práve Slovensko patrí medzi tie najkrajšie turistické oblasti. Pripravili sme pre vás článok, kde nájdete skvelé tipy na výlet či dovolenku. Veríme, že osloví aj tú skupinku ľudí, ktorá je slovenskými lesami ešte nedotknuteľná.

Ďumbier

  • Turistami veľmi obľúbený a často navštevovaný najvyšší vrch Nízkych tatier. S výškou 2 045,9 m n. m. sa radí medzi tie technicky náročnejšie, pričom naplánovať výstup možno na dva dni s prespaním v niektorej z okolitých chát. Samozrejme sa dá absolvovať aj za jeden deň – všetko závisí od vašich síl a skúseností. Ako na dlani budete mať celé Nízke Tatry, vidieť budete vrcholy Vysokých Tatier, severozápadne to bude Malá Fatra a južne sopečné pohorie Poľana a Veporské vrchy.

Kráľová hoľa

  • „Na kráľovej holi stojí strom zelený...“. Tak sa to spieva aj v národnej piesni a zelený strom by ste tu hľadali len márne. Okrem svojej historickej dôležitosti, kedy pod vrcholmi sídlili partizáni, však ponúka Kráľova hoľa krásnu prírodu a skvelý zážitok. Dosahuje výšku 1 949 m n. m., pod úpätím pramenia štyri rieky a absolvovať trasu môžete dokonca aj na bicykli po cyklotrase, ktorá sa začína v Šumiaci. Aj zvolíte pešiu turistiku, zaberie vám tak tri až štyri hodiny. Metaforicky sa Kráľova hoľa nazýva aj strechou Slovenska, lebo z nej krásne vidieť Slovenský raj, Klenovský Vepor, Muránsku planinu a nepochybne Vysoké Tatry.

Veľký Lopeník

  • Výrazný vrch Bielych Karpatoch s výškou 911,3 m n. m. sa nachádza na česko-slovenských hraniciach a je tzv. symbolom priateľstva medzi Čechmi a Slovákmi. Samotný výstup sľuboval príjemnú, no kľukatú trasu a pekný výhľady. Tie najlepšie však ponúkla až rozhľadňa na okolité pohoria oboch štátov. Jej výška dosahuje ohromných 22 metrov a bez pochýb vás zaujme aj pozoruhodná konštrukcia. Cestou sem sa možno zastaviť pri Pamätníku SNP. Biela socha partízana je dominantou, ktorú určite neprehliadnete.

Predné Solisko

  • Pokiaľ hľadáte nenáročnú trasu bez nutnosti predchádzajúcich skúseností či lepšej kondičky, vydajte sa na Predné Solisko vo Vysokých Tatrách. Trasu dokonca zvládnu aj deti. Štartuje sa pri Štrbskom plese, pokračuje sa k Chate pod Soliskom a súčasne sa môžete kochať krásnou panorámou, ktorá sa vám bude otvárať ako na dlani. Výstup vo výške 2 093 m n. m. potom ponúka výhľady na už spomínané Štrbské pleso, Kriváň a Podtatranskú dolinu.

Gerlachovský štít

  • Ak by sme sa presunuli do Vysokých tatier, ponúka sa nám najnáročnejšia trasa s výškou 2 654,4 m n. m. To už nie je nič pre začiatočníkov a treba k tomu pristupovať zodpovedne. Gerlachovský štít sa odporúča absolvovať ideálne so sprievodcom, prípadne veľmi skúseným turistom. Vyhraďte si na ňu 8 – 10 hodín, nastavte skorý budíček a želajte si dobré počasie. Začína sa od Sliezskeho domu, ďalej budete kráčať pri 15 m vysokom Velickom vodopáde, Velickom plese a Kvetnici, čo je krásna dolinová terasa posiata pestrými horskými kvetmi. Ďalšia časť už bude strmá a bude si vyžadovať istenie lanom. To už bude kúsok od vrcholu, ktorý vám ponúkne výhľad na Vysoké Tatry.

Kriváň

  • Zabudnúť nemôžeme ani na národný symbol Slovenska – horu Kriváň. S výškou 2 494 m n. m. ide o trasu stredne náročnú, ktorá trvá orientačne štyri hodiny. Predovšetkým zostupy strmými chodníkmi nemusia byť pre každého. Kriváň, ako ozdoba západných Vysokých Tatier, je známy svojou zakrivenou špičkou, čím láka ročne niekoľko stoviek až tisíce turistov. Nepodceňte však občerstvenie, cestou totiž nenatrafíte na žiadny obchod či reštauráciu. Preto buďte dôslední a všetko potrebný si vopred prichystajte. Odmenou vám bude vrch Kriváňa so známym krížom z dreva a slovenským znakom a vlajkou, ale aj výhľad na okolie.

Sivec

  • Nemusí byť všetko iba o najvyšších vrchoch. Presuňme sa na východ Slovenska do okolia Košíc. Sivec (781 m n.m.) sa nachádza nad priehradou Ružín v prostredí Volovských vrchov. Sivec je síce menej známou, no veľmi obľúbenou a vyhľadávanou lokalitou východného Slovenska. Ponúka neopozerané výhľady na vodnú nádrž Ružín, Volovské vrchy, Branisko, Čergov, Slanské vrchy a pokiaľ budete mať šťastie na počasie, uvidíte aj Lomnický štít. Na Sivec sa môžete dostať z lokality Ružín, kde vám výstup zaberie približne dve hodiny, alebo z obce Košická Belá, kde si zašliapete o hodinu dlhšie. Vrch Sivec bol vyhlásený za Národnú prírodnú rezerváciu.

Veľký Choč

  • Túra na najvyšší vrch Chočských vrchov – Veľký Choč (1 611 m n.m.) – by sa na prvý pohľad mohla javiť ako jednoduchá túra. Takmer kilometrové prevýšenie na dĺžke približne 5 kilometrov by vás však presvedčilo o opaku. Veľký Choč však ponúka fantastické výhľady, ktoré stoja za vyšliapanie. Z vrcholu môžete vidieť Západné a Nízke Tatry, Malú a Veľkú Fatru a Liptovskú Maru. Odporúčame trasu z Valaskej Dubovej, ktorá sa nachádza kúsok od Ružomberka, kde vám trasa zaberie približne 3 hodiny. Na Veľký Choč sa dá dostať aj trasou z lokalít Kúpele Lúčky, Likavka alebo Vyšný Kubín, tieto trasy vám však zaberú viac času. Jedna malá rada na záver – pozor na medvede!

Lomnický štít

  • Kto by nepoznal Lomnický štít? Náš druhý najvyšší vrch Vysokých Tatier (2 634 m n.m.) je veľmi obľúbený a vyhľadávaný vrch práve preto, že je to jediný vrch Vysokých Tatier, na ktorý môžete vyviezť lanovkou. Ak si teda netrúfate vyšliapať, môžete využiť aj túto možnosť. Cesta lanovkou začína z Tatranskej Lomnici, kde následne prestúpite na Skalnatom plese. Na úseku zo Skalnatého plesa prekonáte 855 výškových metrov za približne 9 minút. Na vrchole vás čaká výhľad na Gerlach, Kriváň, Rysy, Kežmarský štít, Roháče, Belianske Tatry či Nízke Tatry. Pokiaľ si predsa len trúfate tento vrchol vyšliapať, pripravte si 5 až 6 hodín času a výstup je možný iba v sprievode horského vodcu.

Rysy

  • Rysy (2 503 m n.m.) sú najväčší tatranský vrchol, na ktorý vedie značkovaný turistický chodník. Rysy tvoria hranicu medzi Slovenskom a Poľskom a tvoria ho tri vrcholy – severozápadný, juhovýchodný a prostredný hlavný vrchol, ktorý je najnavštevovanejší. Chodníky sem vedú z lokality Štrbské pleso, cez Popradské pleso a z Poľskej strany Tatier cez Morskie oko. Zo Štrbského plesa trvá trasa približne 5 hodín. Začiatok túry je prechádzka s miernym stúpaním cez les, no potom sa terén rýchlo mení na strmší až sa dostávate blízko k vrcholu, kde už stúpate pomocou reťazí. Rysy teda odporúčame len skúseným turistom. Cestou odporúčame návštevu najvyššie položenej chaty na Slovensku – Chata pod Rysmi, ktorá je postavená vo výške 2 250 m n.m.
Optimus Svea
Kempingový varič benzínový, hmotnosť 550g
146,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT15785
3,0
Levenhuk Wise PLUS 8x32
Ďalekohľad monokulárny, 8× zväčšenie, skutočné zorné pole 7.5°, zdanlivé zorné pole 60°, priemer objektívu 32 mm, hmotnosť 190g
47,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: LEV001h4k
4,6 40×
Emos LED P3521 85 lm 65m 3x AAA
Čelovka so svetelným výkonom 85lm, dosvit 65m, dióda LED: 3×, maximálna doba svietenia 120h, stupeň krytia IP43, napájanie: 3× AAA, hmotnosť 54g
6,49 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HM028h1h
4,8 12×
Tatonka First Aid School
Lekárnička – outdoorová, taška, s popruhom, náplasť v balení, materiál nylon, rozmery 14 × 10 × 3 cm (V׊×H), hmotnosť 0,065 kg, červená farba
15,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT583
4,9 75×
VICTORINOX Ranger
Nôž zatvárací, 21 funkcií, dĺžka čepele 6.5 cm, celková dĺžka 9.1 cm, hmotnosť 118g
49,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: EAY1023k
Forestia – Vegánske kari zo zelenej šošovice
Hotové jedlo – na ceste s vykurovacím vrecom. Bez trans-tukov, konzervačných látok, umelých aróm a farbív. Hmotnosť netto 350g
11,69 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTVC0013
Forestia – Zeleninové fašírky s cestovinami
Hotové jedlo – na cesty, s vykurovacím vreckom; bez trans-tukov, konzervačných látok, umelých aróm a farbív; hmotnosť netto 350 g
11,69 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTVC0012
4,5
Sea to Summit Delta Camp Set Pacific blue
– riadu, obsahujúca misku, tanier, hrnček a príbor, modrá
Cenová bomba
18,26 € Ušetríte 4,74 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPT21058
5,0
Sea to Summit, X-bowl Lime
Miska skladacia X-bowl, zelená, 650 ml, 80 g
13,98 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPT1381
Vytlačiť
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií